• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

kızlar kabızlık konusunda gerçekten hastane de yatmış biri olarak söylüyorum sabah aç karnına ılık su içmeyi kendinize adet edinin çok faydasını gördüm hatta her sabah 1 kayısı yiyip üzerine 1 bardak ılık su için çok iyi geliyor düzene giriyor

arkadalar merhaba
yarın eşimle bu hauzlu hana gidicez bebek kıyafetleri almaya. aranızda giden oldumu fiyat ve kalite bakımından nasıl

cnm havuzlu handa ben çoğu şeyimi bi dükkandan aldım zaten tüm dükkanlarda aynı şeyler var hemen hemen.ve tek mağaza değil hiç biri bi kaç mağazalartı var.tek yerden alınca nakitte baya indirim yapıyolar.kalite olarakta her keseye uygun şeyler var diyebilirim.

kızlar merhaba nasılsınız :74:
ben yarın ilk defa bebeğime kıyafetler almaya gidicem
ama nereden başlayacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz ne alayım, kaç aylığa kadar alayım

cnm istanbulda oturuyosan eğer çoğu ihtiyacını eminönünden havuzlu handan alabilirsin.
ben tulumları mother careden aldım 0-3 ve 3-6 olarak 1 er paket aldım 3 adet var paketlerde.çıtçıtlılarınıda ordan aldım 0-3 kısa kollu bir paket aldım ondada 7 adet var.yazın kaç kilo olur boyu ne olur bilemediğim için daha büyük şeyler almadım.çünkü her bebek değişiyo.bi arkadaşımın bebeği 8 aylık hala 3-6 tulumları giyiyo.diğerininkinin daha 40 ı yeni çıkıyo 0-3 aylıklar olmuyo.

cnm havuzlu handa ben çoğu şeyimi bi dükkandan aldım zaten tüm dükkanlarda aynı şeyler var hemen hemen.ve tek mağaza değil hiç biri bi kaç mağazalartı var.tek yerden alınca nakitte baya indirim yapıyolar.kalite olarakta her keseye uygun şeyler var diyebilirim.

cnm istanbulda oturuyosan eğer çoğu ihtiyacını eminönünden havuzlu handan alabilirsin.
ben tulumları mother careden aldım 0-3 ve 3-6 olarak 1 er paket aldım 3 adet var paketlerde.çıtçıtlılarınıda ordan aldım 0-3 kısa kollu bir paket aldım ondada 7 adet var.yazın kaç kilo olur boyu ne olur bilemediğim için daha büyük şeyler almadım.çünkü her bebek değişiyo.bi arkadaşımın bebeği 8 aylık hala 3-6 tulumları giyiyo.diğerininkinin daha 40 ı yeni çıkıyo 0-3 aylıklar olmuyo.
evet canım istanbuldayım yarın belki e.önüne de gidebilirim aslında fiyatlar iyimi orada
hastane çıkışı filan aldın mı acaba

Canım ne okuyacağız hurmalara,bu arada çok kabızlık yaşıyorsanız akşamdan bir bardağa bitane kayısıyı koy,üzerine suyu koy,sabah kalk suyunu iç kayısıyıda ye bikaç saate kadar çıkarsın.Acayip işe yarıyo aynısını incir içinde yapabilirsin.
Meryem süresi de okunuyor tatlım.yasin , tebareke , amme süreleride okunuyor
arkadalar merhaba
yarın eşimle bu hauzlu hana gidicez bebek kıyafetleri almaya. aranızda giden oldumu fiyat ve kalite bakımından nasıl
ben gittim canım, fiyatlar uygun..kalitede normal piyasa gibi her kalite ürün var tatlım..bebişimin birçok şeyini ordan tamamladım ben :34:

evet canım istanbuldayım yarın belki e.önüne de gidebilirim aslında fiyatlar iyimi orada
hastane çıkışı filan aldın mı acaba

aldım cnm.markası baby land tı.50 tl ye aldım.boya içermiyomuş.
diğer ürünlerin fiyatlarıda çok iidi.kapı önlerinde tezgahları var dükkanların onlardada fiyatlar ii yanlzı hepsinin kalitesine dikkat et yumuşaklıklarına bak cnm.
biz park yatağımızı,küvetimizi felanda ordan aldık.

kızlar merhaba nasılsınız :74:
ben yarın ilk defa bebeğime kıyafetler almaya gidicem eşimle
ama nereden başlayacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz ne alayım, kaç aylığa kadar alayım
liste yapıcam da
Merhaba canım,hamdolsun iyiyim ben sen nasılsın?
açıkcası ben pek listeme bağlı kalamadım.Çünkü o kadar gzl şeyler oluyorki baktıkça boy boy renk renk kafama göre aldım..sadece 0-3 aylıkları brz az aldım ki bebişin kilosu boyunu daha bilmediğimden elimde patlamasın dedim..
Eminönüne gideceksen orada hastane çıkışları falan var renk renk kalite kalite ordan alabilirsin

aldım cnm.markası baby land tı.50 tl ye aldım.boya içermiyomuş.
diğer ürünlerin fiyatlarıda çok iidi.kapı önlerinde tezgahları var dükkanların onlardada fiyatlar ii yanlzı hepsinin kalitesine dikkat et yumuşaklıklarına bak cnm.
biz park yatağımızı,küvetimizi felanda ordan aldık.

bakalım bir gidelim de orda da yardımcı olurlar herhalde

Merhaba canım,hamdolsun iyiyim ben sen nasılsın?
açıkcası ben pek listeme bağlı kalamadım.Çünkü o kadar gzl şeyler oluyorki baktıkça boy boy renk renk kafama göre aldım..sadece 0-3 aylıkları brz az aldım ki bebişin kilosu boyunu daha bilmediğimden elimde patlamasın dedim..
Eminönüne gideceksen orada hastane çıkışları falan var renk renk kalite kalite ordan alabilirsin

0-6 mı daha fazla aldın canım herhalde ilk çıtçıtlı bady ler daha çok kullanılır bende biraz daha büyüklerden alayım doktorum bebeğin boyu uzun diyor aslında 0-6 arasını daha fazla alayım
o zaman hastane çıkışı alayım, çıtçıtlı bady, tulum filan

GİYİM İHTİYAÇ LİSTESİ
Giyisiler Adet Açıklama
Pamuklu Zıbın 6
Body'ler 6
Bebek Takımları 6 Alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyim
Dışarı çıkış giyisileri 4
Pijama 2
Patik ve Çorap 6
Şapka 1-3 Ev için ince, penyeden
Eldiven 2 Ev için ince, penyeden ilk 3 aya kadar
Hırka ve Yelek 2
Önlük 2

BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar; 125 ml ve 250 ml. Ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır. Cam biberonları temizlemek daha kolaydır ama çabuk kırılırlar ve anne sütü vermek için kullanılmazlar.
Emzik ve aksesuarları
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur.
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun ( prima yeni doğan derim başkada bişi demem )
• Islak mendil ( uni baby biliyorsun zaten  )
• Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler. ( evet bu önemli işe yarıyor )
• Vücut termometresi ( ben almadım )
• Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler. ( bu çoookk işimize yaramıştır )
• Temizleme pamuğu
• Kulak çubuğu
• Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır.
• Fırça tarak seti
• Tırnak makasları
• Göbek bağı bandı
• Temizleme havluları
Bebeğin banyosu için gerekenler
• Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun
• Sabun; Gözleri yakmayan ( sabun cildini kurutuyor annem kullanıyordu seline ben hiç kullanmadım )
• Küvet ve filesi
• Küvet için ayak ( rahat edersin eğer yerin ve paran varsa al ama zaruri mi bence değil )
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için ( valla ben aldım ama hiiç kullanmadım hep kolumla ayarladım evin ısısına göre selinin tepkisine göre hiçte yakmadım yada ahsta etmedim Ç )
• Yüzebilir oyuncak ( selin banyoda oyuncakla değil bizimle oynuyor  şimdi annem yıkıyor ama 7. Ayından sonra hep baabsyıla küvete girip birlikte yıkanıyorlardı )
• Bornoz veya başlıklı havlu
• Alt değiştirme banyo aparatı ( bilmiyorum o ne ? )
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin Yatak Odası İçin Gerekenler ( bebeğin yatacağı yatağı bence süsüne göre değil rahatlığına göre seçmeli ferah temiz geniş bir yatak 2 yaşına kadar ona sağlıklı güzel bir uyku sağlar cibinlik felan hikaye bence kuru hava filtresi felan biz gerek duymadık alışmadı alıp alıştıranlar şimdi sürekli çalıştırmak zorunda kalıyor )
• Şifonyer
• Dolap
• Karyola; Yanları yüksek ( selip alçalabilen asansörlü denen modelden )
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Cibinlik
• Battaniye, pike
• Nevresim takımı
• Çarşaf
• Oda termometresi
• Oda nemlendiricisi; Çocuklarda kuru havadan dolayı oluşan burun tıkanıklığı önler.
• Dönence
• Oyuncak sandığı

GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
• Çok fonksiyonlu pusetler; Klasik pusetin tüm özelliklerine sahip ayrıca pusete monte edilebilen bebek taşıma/araba koltuğu olan ve binek arabasına oto koltuğunun monte edildiği kasası pusetlerdir. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır.( bak bu süper )

Taşıyıcılar ( kanguru bizde var dünya para verdik aldık 120 ye mi ne aldık ama 12 kere kullandıkmı bilmem ben veririm sana 3 -4 aylıkken gezmeye çıakrdığında bazen arabadan daha iyi oluyor babsı rahat taşıyrodu selini onla yürüyüşlerde felan güzel oluyordu ) port bebe alma zaten arabası travel sitsem olacak )
• Kanguru; Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Port bebe; Bebek doğduğundan itibaren kullanılır.
• Malzeme çantası; Bebeğin eşyalarının içine rahatlıkla sığabileceği şekilde olmalıdır.

Ana kucağı ve diğer ( nasıl bir bebek oalcağını bilemem ama eğer genel manada sessiz ise hiiç baştan alıpta böyle şeylere alıştırma bırak beşiğinde hatta nereye koyduysan orada uyumaya alışsın sonra sıkıntı çekmezsin,, hatta ileriye dönük takıntılı bir insan olmamaısnı sağlamış olursun ) ama eğer Allah korusun baktın çok ağlayan huysuz bir bebek oldu gazı felan olan bebekelr çok zorluyor o zaman titreşim ve müzikli olanlar çok iş görüyor  hatta elektirik süpürgesi ile uyutan arkadaşlar vardı )
• Titreşim ve müzikli ana kucağı
• Sallanan ana kucağı
• Tekerlekli ana kucağı

Araba güvenlik ürünleri ( bunlar altı aydan önce kullanamayacağın şeyler )
• Araba koltukları; 10-18 kg ‘a kadar bebekler için dizayn edilmiş araba koltuğu
• Seyahat sağlık seti

OYUNCAKLAR (evet dönenceye bayılıyorlar biz en çok ona verdiğimiz paraya helal demiştik ) oyuncak gereçekten her anlamda bebeğin gelişimini etkiliyor selin çıngırağı takip ederdi daha bir aylıkken 
• Dönence; Bebeğin yatağının kenarına monte edilen üzerinde çok renkli oyuncaklar asılı olan, müzikli oyuncaklardır
• Müzik sesi veren çıngıraklar
• Geniş kulplu tutulabilir çıngırak
• Çok renkli asılabilir çıngırak
• Plastik halkalar

arkadaşlar civcivbebe den alışveriş yapan varmı ben çanta aldım kredi kartıyla ama korkuyor insan :44:
BENDE ordan kredi kartıyla aldım canım..birşey sıkıntı olmadı şimdiye kadar..inş. da olmaz
0-6 mı daha fazla aldın canım herhalde ilk çıtçıtlı bady ler daha çok kullanılır bende biraz daha büyüklerden alayım doktorum bebeğin boyu uzun diyor aslında 0-6 arasını daha fazla alayım
o zaman hastane çıkışı alayım, çıtçıtlı bady, tulum filan
0-3 aylık az aldım sonra 3-6 aylık bi aldım hepsi çıtçıtlı body canım..yalnız 0-3 aylıkları uzun kollu aldım..3-6 aylıkları kolsuz ve kısa kollu olarak aldım çünkü o ara yaz olacak..bol bolda ordan burdan gelir diye aşırıya kaçmadım.elimde de kalsın istemiyorum açıkcası..giysi yetiştiremeyecek gibi olursam ara ara alınır yine diye düşünüyorum..

BENDE ordan kredi kartıyla aldım canım..birşey sıkıntı olmadı şimdiye kadar..inş. da olmaz

0-3 aylık az aldım sonra 3-6 aylık bi aldım hepsi çıtçıtlı body canım..yalnız 0-3 aylıkları uzun kollu aldım..3-6 aylıkları kolsuz ve kısa kollu olarak aldım çünkü o ara yaz olacak..bol bolda ordan burdan gelir diye aşırıya kaçmadım.elimde de kalsın istemiyorum açıkcası..giysi yetiştiremeyecek gibi olursam ara ara alınır yine diye düşünüyorum..

evet doğru canım etraftakilerde getirir bir de mevlütte filan da bizim çok gelir herhalde 3-6 aylık kaç tane çıtçıtlı aldın. bide ilk aylarda çok kusuyor diyor etraftakiler günde 5-6 tane kıyafet değiştirenler varmış

esteemciği çok sağol ya nereden buldun bu listeyi bari acil olanları not edeyim de yarın yanıma alayım

Kendim çıkardım canım tek tek ama tabii fazla olanları ve aldıklarımızı sildim.Ekleyeceğiniz veya sileceğiniz şeyler olabilir bi kontrol edin.Ve havuzlu hana gidecekseniz kesinlikle listeye uyun fazla ve gereksiz şey almayın.Ben bu liste haricinde chicconun yan yatış yastığı ve çamaşır yıkama torbası aldım.

Kendim çıkardım canım tek tek ama tabii fazla olanları ve aldıklarımızı sildim.Ekleyeceğiniz veya sileceğiniz şeyler olabilir bi kontrol edin.Ve havuzlu hana gidecekseniz kesinlikle listeye uyun fazla ve gereksiz şey almayın.Ben bu liste haricinde chicconun yan yatış yastığı ve çamaşır yıkama torbası aldım.

sağol canım
bende yarın kısmetse çıtfetçıtılı bodylerini pamuklu zıbın, hastane çıkışı, battaniye,bornoz filan böyle kıyalerini almayı düşünüyorum yavaşa yavaş sonra öbür eksiklerini nasipse alırım

sağol canım
bende yarın kısmetse çıtfetçıtılı bodylerini pamuklu zıbın, hastane çıkışı, battaniye,bornoz filan böyle kıyalerini almayı düşünüyorum yavaşa yavaş sonra öbür eksiklerini nasipse alırım

rica ederim canım,kapı önünde satılanlara bak,sürekli giyiliyor sonuçta ama kalite kalite onlarda,sanırım alttan 2.katta adeti 4,5 tl miydi neydi onlar çok kaliteliydi.hemen giriş altında da tanesi 3,5 tl olan vardı onlarda biraz iyiydi.Ben ikisindende aldım.İyice dolaş incele sonra al canım.

canım hangi siteydi?bide sen kahverengisini almıştın sanırım. ben de kızım olacağı için kahve istiyorum ama nasıl rengi?her kahveyi de sevmem ondan sordum. aslında bi foto yüklesene canım

tmm cnm akşama yüklerim bende cok sevmm ama tatlı bir kahve kızıl kahve değil

Bende aldım oçantadan ve dediğin gibi bende o kadar beklemiyordum:34:..hem kocaman hemde şık..çok kullanışlı olacak:34:..hatta hastane çantamı bile onu yapayım diyorum..bir sürü şey alır şimdi o:13:

bde hastane cantası için bebek aşyalarını ona koyacağım cnm birde sırt çantam var ona da kendi kıyafetlerimi koyacağım

canım süpermişşş :65: gözün aydın, güzel günlerde kullan inşallah :70:

sağol cnm daha iyileri size olsun

canım hoşgeldinnn :48: gece geç yemek yiyince de rahatsızlık veriyor, o saatte yememekten bişi olmaz bence, bebişler tüm gün bizden besleniyorlardır zaten :nazar:

güle güle kullan canım...:93:

tşk ederiz canımcım

merhaba kızlar ben birşey soracagım siz göğüslerinize krem kullanmaya başladınız mı

henuz başlamadım cnm ne zaman başlasakki

Son düzenleme:
evet doğru canım etraftakilerde getirir bir de mevlütte filan da bizim çok gelir herhalde 3-6 aylık kaç tane çıtçıtlı aldın. bide ilk aylarda çok kusuyor diyor etraftakiler günde 5-6 tane kıyafet değiştirenler varmış
3-6 aylık elimde tam hatırlamıyorum ama 10 tane çıtçıtlı body yoktur..ayrıca ara ara ordan burdan üçlü beşli takım hediyeler geliyor onlardan da çıtçıtlı body çıkıyor ee daha birde mevlütte falan getiren olur ara ara yine getiren olur epeyce olur canım

Back
X