GİYİM İHTİYAÇ LİSTESİ
Giyisiler Adet Açıklama
Pamuklu Zıbın 6
Body'ler 6
Bebek Takımları 6 Alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyim
Dışarı çıkış giyisileri 4
Pijama 2
Patik ve Çorap 6
Şapka 1-3 Ev için ince, penyeden
Eldiven 2 Ev için ince, penyeden ilk 3 aya kadar
Hırka ve Yelek 2
Önlük 2
BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar; 125 ml ve 250 ml. Ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır. Cam biberonları temizlemek daha kolaydır ama çabuk kırılırlar ve anne sütü vermek için kullanılmazlar.
Emzik ve aksesuarları
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur.
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun ( prima yeni doğan derim başkada bişi demem 

• Islak mendil ( uni baby biliyorsun zaten  )
• Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler. ( evet bu önemli işe yarıyor )
• Vücut termometresi ( ben almadım )
• Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler. ( bu çoookk işimize yaramıştır )
• Temizleme pamuğu
• Kulak çubuğu
• Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır.
• Fırça tarak seti
• Tırnak makasları
• Göbek bağı bandı
• Temizleme havluları
Bebeğin banyosu için gerekenler
• Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun
• Sabun; Gözleri yakmayan ( sabun cildini kurutuyor annem kullanıyordu seline ben hiç kullanmadım )
• Küvet ve filesi
• Küvet için ayak ( rahat edersin eğer yerin ve paran varsa al ama zaruri mi bence değil )
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için ( valla ben aldım ama hiiç kullanmadım hep kolumla ayarladım evin ısısına göre selinin tepkisine göre hiçte yakmadım yada ahsta etmedim Ç )
• Yüzebilir oyuncak ( selin banyoda oyuncakla değil bizimle oynuyor  şimdi annem yıkıyor ama 7. Ayından sonra hep baabsyıla küvete girip birlikte yıkanıyorlardı )
• Bornoz veya başlıklı havlu
• Alt değiştirme banyo aparatı ( bilmiyorum o ne ? )
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin Yatak Odası İçin Gerekenler ( bebeğin yatacağı yatağı bence süsüne göre değil rahatlığına göre seçmeli ferah temiz geniş bir yatak 2 yaşına kadar ona sağlıklı güzel bir uyku sağlar cibinlik felan hikaye bence kuru hava filtresi felan biz gerek duymadık alışmadı alıp alıştıranlar şimdi sürekli çalıştırmak zorunda kalıyor )
• Şifonyer
• Dolap
• Karyola; Yanları yüksek ( selip alçalabilen asansörlü denen modelden )
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Cibinlik
• Battaniye, pike
• Nevresim takımı
• Çarşaf
• Oda termometresi
• Oda nemlendiricisi; Çocuklarda kuru havadan dolayı oluşan burun tıkanıklığı önler.
• Dönence
• Oyuncak sandığı
GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
• Çok fonksiyonlu pusetler; Klasik pusetin tüm özelliklerine sahip ayrıca pusete monte edilebilen bebek taşıma/araba koltuğu olan ve binek arabasına oto koltuğunun monte edildiği kasası pusetlerdir. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır.( bak bu süper )
Taşıyıcılar ( kanguru bizde var dünya para verdik aldık 120 ye mi ne aldık ama 12 kere kullandıkmı bilmem ben veririm sana 3 -4 aylıkken gezmeye çıakrdığında bazen arabadan daha iyi oluyor babsı rahat taşıyrodu selini onla yürüyüşlerde felan güzel oluyordu ) port bebe alma zaten arabası travel sitsem olacak )
• Kanguru; Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Port bebe; Bebek doğduğundan itibaren kullanılır.
• Malzeme çantası; Bebeğin eşyalarının içine rahatlıkla sığabileceği şekilde olmalıdır.
Ana kucağı ve diğer ( nasıl bir bebek oalcağını bilemem ama eğer genel manada sessiz ise hiiç baştan alıpta böyle şeylere alıştırma bırak beşiğinde hatta nereye koyduysan orada uyumaya alışsın sonra sıkıntı çekmezsin,, hatta ileriye dönük takıntılı bir insan olmamaısnı sağlamış olursun ) ama eğer Allah korusun baktın çok ağlayan huysuz bir bebek oldu gazı felan olan bebekelr çok zorluyor o zaman titreşim ve müzikli olanlar çok iş görüyor  hatta elektirik süpürgesi ile uyutan arkadaşlar vardı 
• Titreşim ve müzikli ana kucağı
• Sallanan ana kucağı
• Tekerlekli ana kucağı
Araba güvenlik ürünleri ( bunlar altı aydan önce kullanamayacağın şeyler )
• Araba koltukları; 10-18 kg ‘a kadar bebekler için dizayn edilmiş araba koltuğu
• Seyahat sağlık seti
OYUNCAKLAR (evet dönenceye bayılıyorlar biz en çok ona verdiğimiz paraya helal demiştik 

oyuncak gereçekten her anlamda bebeğin gelişimini etkiliyor selin çıngırağı takip ederdi daha bir aylıkken 
• Dönence; Bebeğin yatağının kenarına monte edilen üzerinde çok renkli oyuncaklar asılı olan, müzikli oyuncaklardır
• Müzik sesi veren çıngıraklar
• Geniş kulplu tutulabilir çıngırak
• Çok renkli asılabilir çıngırak
• Plastik halkalar