• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

günaydın kızlar bizde iyiyiz çok şükür ama ben bebişin hareketini hissetmiyorum ya endişelerim oluyor dün gece rüyama bile girdi.inşallah sağlıklıdır kızlar ne olur dualarınızı eksik etmeyin.tedirginlik hakim bende yaa:(

Canım ben de hissetmeyince endişeleniyorum ama bu kadar kafamıza takmamamız lazım.İyi şeyler düşünelim iyi olsun.

kızlar bende c.tesi şeker ölçümüne gideceğim... hemen yüklememi yapıyolar yoksa önce normaline açlık şekerine mi bakıyolar ???

Önce açlığa bakıolar. sona glikozu içiosun 1 saat sonra tekrar kan alıolar.bu saat içinde hiçbirşey yiyip içilmio cnm...

tabiki ilk üç ay tehlikeli... geçen karnım çok ağrıdı .. ben telaşe müdürü hemen doktoru aradım karnım ağrıyor ... ters giden bişey olabilir mi diye... gaz sancısıdır merak etme.. bu haftalarda şimdiye kadar düzgün giden bir gebelikte bişey olmasını gerektiren durumlar pek çıkmaz ...demişti doktorum...

bende karnımda gaz dolanması gibi hissediyorum bebişimi... bazen acaba gazmı yoksa bebişmi diye düşünüyorum... dün midem çok ağrıdı benim mercimek hanım kıpır kıpır kıpır... dedim annesi acı çektikçe keyife geliyor hınzır.. işimiz var valla :)))

kızlaaaarrrrrr mesela dün ne yediklerinizi yazarmısınız?ben kendi yememle kıyaslayacağım.sütümü normal içiyormuyum et sebza tüketimim ne alemde diye bakacağım.buarada herkes haftada bir balık tüketiyor mu?

[/B]
Günaydın kızlar. Dün yazmıştım ama okuyan pek olmadı sanırım. şeker yüklemesi yaptıranınız var mı aranızda? benimki biraz yüksek çıktı bu sefer 100 gr yüklencek

benim bildiğim kadarıyla henüz yaptıran olmadı..
yaptıracak olanlar var..neyi merak ediyorsun cnm,seninki nasıl yüksek çıktı?
önceden şeker filan yoktu dimi,kilo alımın nasıldı?

Kızlar bu şeker yüklemesi kaçıncı haftaya kadar yapılıyor?? 28. hafta mıydı??

"24-28. hafta

• 50 gram glukoz yükleme testi
Bu gebelik haftasında kişilere sabah aç karınla 50 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir ve bir saat sonrasında tetkik için kan alınır.
Alınan kan örneğinde kan şekeri değerinin 140 mg/dl ve üzerinde olması durumunda test pozitif olarak kabul edilir ve bu gebelerde bir gün sonra 100 gram standart glukoz tarama testine geçilir.

Bazı gebeler bu oldukça tatlı olan bu suyu içmede problem yaşayabilirler, örneğin bulantı ve kusmaları olabilir. Bu durumda laboratuara giderken yanlarında “limon” götürüp tatlı suyun içine sıkmak suretiyle şikayetleri genel olarak giderilecektir.

100 gram standart tarama testinde bu kez gebelerden sabah aç karınla kan alınır ve hemen sonrasında 100 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir. İçimden 1 saat, 2 saat ve 3 saat sonra tetkik için kan alınır. Böylece açlık kan şekeri ile birlikte toplam 4 ayrı kan şekeri değeri elde edilmiş olur. Bu 4 değerden 2 veya daha fazlasının standart değerlerin üzerinde olması durumunda gebeler ”gestasyonel diabet (gebeliğe bağlı diabet, gizli şeker hastalığı)” teşhisi alarak kalori kısıtlaması amacıyla diyetisyene konsultasyona gönderilirler. "

inşallah sorunsuz geçeriz şu testi ... ben az yediğim halde çok kilo aldığım için şüpheleniyorum, şekerden mi acaba diye...:50:

tabiki ilk üç ay tehlikeli... geçen karnım çok ağrıdı .. ben telaşe müdürü hemen doktoru aradım karnım ağrıyor ... ters giden bişey olabilir mi diye... gaz sancısıdır merak etme.. bu haftalarda şimdiye kadar düzgün giden bir gebelikte bişey olmasını gerektiren durumlar pek çıkmaz ...demişti doktorum...

bende karnımda gaz dolanması gibi hissediyorum bebişimi... bazen acaba gazmı yoksa bebişmi diye düşünüyorum... dün midem çok ağrıdı benim mercimek hanım kıpır kıpır kıpır... dedim annesi acı çektikçe keyife geliyor hınzır.. işimiz var valla :)))

kıpır kıpır hali yer değiştirme şeklindemi yoksa tekme mi?

kızlar bende c.tesi şeker ölçümüne gideceğim... hemen yüklememi yapıyolar yoksa önce normaline açlık şekerine mi bakıyolar ???

Önce açlığa bakıolar. sona glikozu içiosun 1 saat sonra tekrar kan alıolar.bu saat içinde hiçbirşey yiyip içilmio cnm...

ben aç karnına onu içersem midem bulanır ki.. duramam yaa :(((( desenize c.tesi ben pert olacam :(((

ay zaten kendimi diyette gbi hissedyrm herseyi yiyemyrz bide seker çıkarsa çık işin içinden çıkablrsen poffff :27:

valla kızlar hamileliğimi öğrendiğimden beri, valla ekstra günde 1 bardak yarım yağlı süt içmekten başka bişi yapmadım. ama tam 9 kilo aldım.69 la başlamıştım şuan 78 im:43: sanki su içsem yarıo. dedğim gibi 24+3 üm henüz. ama işte hiç mide bulantısı yaşamadım, sanırm onun da etkisi var

genelde karnımın alt kısmında aynı yerde yer değişmiyor pek... yani dolanma gibi değil... kasığın üst kısmında itme gibi daha çok...

ben bazen kalp atımı gibi hissediyorum o kadar oda çok ama çok net falan değil.sırt üstü yatıyorum oynuyorum göbeğimle hareketi belki hissederim diye yine tık yok benim kızdan

valla kızlar hamileliğimi öğrendiğimden beri, valla ekstra günde 1 bardak yarım yağlı süt içmekten başka bişi yapmadım. ama tam 9 kilo aldım.69 la başlamıştım şuan 78 im:43: sanki su içsem yarıo. dedğim gibi 24+3 üm henüz. ama işte hiç mide bulantısı yaşamadım, sanırm onun da etkisi var

üzülme canım ben 75 hamile kaldım şimdi 80 geçmişimdir.tartılmıyorum korkumdan.allahtan boyum uzun.yoksa felaket olurdum.

canım aynı şekilde yaa :50:
ben de aşırı yemek yediğim yok, yine de çok kilo alıyorum.
moralim bozuluyor.. Bir de pasta börek yesem demekki kaç kilo olacağım :84:

Back
X