• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

kızlar ya ben endişelenmeye başladım çünkü 21+2yim ve bu sabah itibariyle 8 kilo almış durumdayım hatta gün içi 9 kilo falan fark çıkıyo... birden bire aldım ve nedenini anlamıyorum çünkü çok yemiyorum...3 gün önce bebegim 375 çıktı... anlamadım bi sorun mu var acaba bende???

bende yedi klio aldım cnm son zamanlarda daha da alacakmısız vitamini bıraktım dikkat etme çabasındayım

Slm Kızlar nasılsınız biz geldik 10çıktık evden doktora yeni geldik 2 gün istirahat izni aldık sizinle muhabbet edebiliriz rahat rahat ben çok giremiyorum işten umarım herkes iyidir geçmişe bakıcaz bu arada kontrolden geldik bebeğimle:emir_bebek:
bebeğim haftasıyla uyumlu 440 gr olmuş bize öyle poz verdiki kafası bize bakıyordu dudaklarını oynattı gözleri dudakları ayyy çok sevimli bişiye benziyor:69::69: ama babaya benziyor gibi
bu hafta detaylı usg ve 3 haftaya şeker yüklememizden bişi çıkmazsa yaramazımızı beklicez dedi doktor teyzesi rahim uzunluğum iyiymiş erken doğumu sordum yok şimdilik öyle bişi dedi yaaa doktorumuzudaaaa çok seviyoruz biz:69::71: bizden bu kadar:1:

herkese merhaba.......:16:
ne zamandır şöyle rahat rahat siteye girpi yayıla yayıla konuşamadım..geçmişi okuduyorum 2 cvp yazıp çıkıyodum..artık özgrüm ama...bi elbise aldım kızlar hamile elbisesi değil ama 9 aya kadar giye bileceğim bişey.. bulduğum içinde çok mutluyum...:52:

Slm Kızlar nasılsınız biz geldik 10çıktık evden doktora yeni geldik 2 gün istirahat izni aldık sizinle muhabbet edebiliriz rahat rahat ben çok giremiyorum işten umarım herkes iyidir geçmişe bakıcaz bu arada kontrolden geldik bebeğimle:emir_bebek:
bebeğim haftasıyla uyumlu 440 gr olmuş bize öyle poz verdiki kafası bize bakıyordu dudaklarını oynattı gözleri dudakları ayyy çok sevimli bişiye benziyor:69::69: ama babaya benziyor gibi
bu hafta detaylı usg ve 3 haftaya şeker yüklememizden bişi çıkmazsa yaramazımızı beklicez dedi doktor teyzesi rahim uzunluğum iyiymiş erken doğumu sordum yok şimdilik öyle bişi dedi yaaa doktorumuzudaaaa çok seviyoruz biz:69::71: bizden bu kadar:1:

:16: ay maşallah cnm büyütmüşsün bebişini..... bizi minik tepik atmasa nasıl dayanırım görmemeye bilmiyorum ama.. çarşamba bizimde detaylımız var bakalım neler görücez..çok heycanlıyım:17:

nisacım rahim ağzını sen mi soyledin doktor kendiliğinden mi olçtu ben de haftaya gidecem doktor dan bi ses cıkmazsa sorayım erken doğum vs

:16: ay maşallah cnm büyütmüşsün bebişini..... bizi minik tepik atmasa nasıl dayanırım görmemeye bilmiyorum ama.. çarşamba bizimde detaylımız var bakalım neler görücez..çok heycanlıyım:17:

:nazar::1::1:esracımm haklısın yaaa valla dayanılmıyor ama az kalmış görmene canım bnm sağlıklı sonuçlar çıkar inş. bende cumaya kadar baktırcam ama hala neresi olacağına karar veremedim :54:

nisacım rahim ağzını sen mi soyledin doktor kendiliğinden mi olçtu ben de haftaya gidecem doktor dan bi ses cıkmazsa sorayım erken doğum vs

canım bnm benim doktor daha öncesinde demişti suyun iyi rahim ağzı uzunluğuda çok iyi diye ama ben hatırlattım bugün erken doğum riski olabilir mi dedim oda baktı zaten ult. görüyor cnm 2 dakikasını almaz yani:26:

bu arada bebişimde 600 gr olmuş maşallah :nazar:

maşallah bebişine.. benim kızda 590 gr çıktı :))) şeker benim açlık 78 yükleme ile 151 çıktı doktor sadece rejim dedi.. eğer çok şeker yiyorsan dikkatli ol.. doktorun yüklemeye gerek görmediyse sorun yoktur.... aklın kalmaması için istersen yaptır bir bardak glukozlu su içiyorsun 1 saat sonra ölçülüyor :)))

canım öncelikle bebişinin sağlığı için gözün aydın..
sonra da geçmiş olsun,ben o ilacı 3.aydan itibaren kullanıyorum ama bende hiçbir etki yapmadı..
tarihi geçmiş olamaz heralde dimi..ya da başka birşeyden de olmuş olabilir..doktorunla konuştunmu sonra merak ettim ne dedi,ilaç yapabilirmi?

teşekkür ederim canım,ilacın tarihine hemen baktım ama geçmemiş.valla bilmiyorum neden öyle oldu.
doktorum ilaç yapabilir içme dedi yerinede başka ilaç söylemedi .adam okadar yoğun ki ulaşamıyorumda iyice sinirlenmeye başladım, değiştirsemmi diye düşünüyorum.arkadaşların çoğu o ilacı kullanıyormuş kimseye bişey olmamış acaba başka bişeyden mi diye ben de şüphelenmeye başladım.

maşallah bebişine.. benim kızda 590 gr çıktı :))) şeker benim açlık 78 yükleme ile 151 çıktı doktor sadece rejim dedi.. eğer çok şeker yiyorsan dikkatli ol.. doktorun yüklemeye gerek görmediyse sorun yoktur.... aklın kalmaması için istersen yaptır bir bardak glukozlu su içiyorsun 1 saat sonra ölçülüyor :)))

tokkende mi içiyoruz o suyu? ayy açken çok iğrenç oluyoda. 1 saat zor dayandım midem bulandı zaten aç oluyosun hiçç çekilmiyor. ama randevum 1 ay sonra. en iyisi sağlık ocağına bii soruyum. senin kızada maşallah cnm benimkiyle aynı gidiyolar.:nazar:

günaydın kızlarrrrrr..... nasılsınız bakalım.... ben c.tesi günü şeker yüklemesi yaptırdım açlık şekerim 79 çıktı ama tokluk şekerim 151 çıktı :(( sınır 140 idi.. doktorum rejim yap dedi hamur işi tatlı yeme meyveyide azalt dedi... detaylı ultrason yaptıranlar gözünüz aydın yaptırmayanlar size bir uyarım var sakın stres olmayın.. benim 2 günüm rezil geçti..ağlaya ağlaya bir hal oldum... sol kalp ventrükülde ekojen odak gördü doktorum down senromu belirtisi dedi ama diğer organlara baktı hepsi normal %99 sağlıklı bir bebek dedi... gönül rahatlığı ile amniyosentez yaptır diyemem bu bebek için dedi.. o nedem dedim.. geç mi kaldık yoksa % 1 ihtimal için gerek mi yok.. hem geç kalınmış hemde tersten konuşursak % 99 sağlıklı bebek dio.. yuvarlak konuşacak diye ne anlattığını ne eşim nede ben anlamadım.. raporu aldığım gibi doktoruma çıktım... gözün aydın hiç bir problemi yok... dedi... ne problemli sakın doğurma dedikleri bebekler bile çok sağlıklı doğuyor dedi.. artı amniyosentez yapsak nolacak 3 hafta sonra sonuç alıyon 7 aylık çocuğu öldürecekmiyiz tövbe tövbee... internetten 2 tane profesöre sordum onlarda tek başına hiç birşey ifade etmediğini söylediler... boşuna bizleri endişelendiriyolar.... aslında belkide yaptırmamak lazım gerçekten... neyse kızlar kafanızı ağrıttım.. Allahın izniyle % 99 sağlıklı bir kızım varmış :)))) ve tamm 590 gr olmuş yavrum benim... annesinin bir tanesi o...

Amaan canım geçmiş gitmiş olsun..doktorlar bu konuda oldukça rahat ama görevlerini yapıyorlar tabi..
aslında zor bir durum,söylemek bir dert söylememek bir dert..ama sen en doğrusunu yapmıssın..
boşuna kendini ve bebğini strese sokmaya gerek yok,herşey iyi olacak hep iyi düşün..
2 günle atlatmışsın neyseki..bu arada maşallah kızına kocaman olmuş:nazar: ve sağlıklıymış daha ne olsun:34:

slm kızlar nasılsınız? biz iyiyiz oğlumla beraber. cuma günü şeker yüklemesi yaptırdım açlık kan şekerim 87 çıktı. tokluk şekere falan bakılmadı. açlık yüksek çıksaydı isticektim ama sonuç gayet iyi çıkmış gerek yok dedi. bende yaptırmadım ama içime şüphe düştü keşke baktırsaydım diye.

Zeynepcim gözün aydın oğluşun kocaman olmuş ve de sağlıkla devam ediyor maşallaah:nazar:
aslında açlık şekerin de yüksek sayılabilecek bir değer en azından yakın bir değer gibi
ama doktorun gerek görmediyse vardır bir bildiği...sen kafana takma yaptırdım yaptırmadım diye
ama yine de kontrollü yemek lazım tabi..

ooh bugün herkes bebişleriyle randevularındaymış ne güzeel..
Nisacım,gözün aydın,maşallaah bebeğine,:nazar:şimdiden fotojenik desene..
ne güzel bol bol dinlen..tadını çıkar bu günler bir daha zor gelecek...:52:

Amaan canım geçmiş gitmiş olsun..doktorlar bu konuda oldukça rahat ama görevlerini yapıyorlar tabi..
aslında zor bir durum,söylemek bir dert söylememek bir dert..ama sen en doğrusunu yapmıssın..
boşuna kendini ve bebğini strese sokmaya gerek yok,herşey iyi olacak hep iyi düşün..
2 günle atlatmışsın neyseki..bu arada maşallah kızına kocaman olmuş:nazar: ve sağlıklıymış daha ne olsun:34:

öyle doktorda işini yapmaya çalışıyor ama net konuşmuyor... adamın dediğini anlamak için tercüman lazım dı... diyoruz sorunlumubebek yok değil yani sağlam ... ee bu kesin tanı değil kesin olması için amniyosentez lazım... e be adam karşında hamile bir kadın var.. dokunsan ağlayacam... %99 sağlıklı diyosunda niye abudik gubidik konuşuyorsun... hafta sonum rezil oldu..ağlaya ağlaya helak oldum.. sonra dedim %99 sağlıklı kızım daha ne istiyorsun be kadın... :)))) ikili testten sonra bence detaylı ultrason gereksiz... bu aydan sonra sanki çocuğa bişey olsa aldıracak değiliz yaa..eşimde kızdı niye baktırdık ki diye :))) ay kuzumun dudaklarını çenesini gördük.. çenesi babasına benziyodu ...

öyle doktorda işini yapmaya çalışıyor ama net konuşmuyor... adamın dediğini anlamak için tercüman lazım dı... diyoruz sorunlumubebek yok değil yani sağlam ... ee bu kesin tanı değil kesin olması için amniyosentez lazım... e be adam karşında hamile bir kadın var.. dokunsan ağlayacam... %99 sağlıklı diyosunda niye abudik gubidik konuşuyorsun... hafta sonum rezil oldu..ağlaya ağlaya helak oldum.. sonra dedim %99 sağlıklı kızım daha ne istiyorsun be kadın... :)))) ikili testten sonra bence detaylı ultrason gereksiz... bu aydan sonra sanki çocuğa bişey olsa aldıracak değiliz yaa..eşimde kızdı niye baktırdık ki diye :))) ay kuzumun dudaklarını çenesini gördük.. çenesi babasına benziyodu ...

üzme artık kendini canım,dediğin gibi bu saatten sonra bişey çıksa napabiliriz ki

kızlar ya ben endişelenmeye başladım çünkü 21+2yim ve bu sabah itibariyle 8 kilo almış durumdayım hatta gün içi 9 kilo falan fark çıkıyo... birden bire aldım ve nedenini anlamıyorum çünkü çok yemiyorum...3 gün önce bebegim 375 çıktı... anlamadım bi sorun mu var acaba bende???

canım yediklerimiz yarıyor,sindirim sistemlerimiz daha yavaş çalışıyor yediklerimizi yakamıyoruz bide kabızlık varsa onunda etkileri oluyor.Artık yemedende şişiyoruz stres yapma ama dikkat et derim.

bu arada bebişimde 600 gr olmuş maşallah :nazar:

hoşgeldin canım maşalah kızına,iyi beslemiş anneciği:46:

Hoşgeldin canım maşallah bebişe:nazar:

canım geçmiş olsun.. geçmişi tam okuyamadım ama mesajını görünce diğer mesajlarından okuyup anladım.. canını sıkma güzelim mesela benim doktorum ayrıntılı ultrasona göndermedi. bence gerek yok bende aynı ultraondan bakıyorum ve eğer şüpheli birşey olsa zaten yönlendiririm ama benim yaptığımdan tek farkı kalbini daha detaylı inceliyorlar. bu seferde en ufak bişeyde annenin kafasını karıştırıyorlarki çogu zamanda aslında hiçbirşey çıkmıyor. sadece bebek doğana kadar hatta bazen büyüyene kadar hem çocuk hem anne streste oluyor. ki zaten birşey olsa bile aldıracak mısnızki bebeği kesin olmayan birşey yüzünden bu saatten sonra. amma illaki istersen gönderebilirim bir baskasına demişti. bende öle diyince doktoruma güvendiğim için istemedim eşimde istemiyordu zaten ikili bile benim zorumla yapıldı. birde zaten her muayenede en az 30 40 dk detaylı ayrıntılı gibi inceliyor benim doktorum ona güvendim. ama canım demek istediğim bebek sağlıklı olmasına ragmen cok yanılgılar olup hamileliği zehir olan bir dünya insan varmış. o yüzden ferah tut bence içini... bebişinide kendini sakın üzme...

selam kızlaaaaaaaaaar biz geldik yeni geldim bende dışardaydım arkadaşlara kahvaltya gttm.3 hamiş yedik içtik valla :9: ohh yarasın :27: hepmzde hamiş olnca aynı muhabbet bebişleri çekştrdk durduk :66: geçmişi okuyamadım szler nasılsınız bebişler nasıl :71: :69:

Back
X