• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

canım geçmiş olsun.. geçmişi tam okuyamadım ama mesajını görünce diğer mesajlarından okuyup anladım.. canını sıkma güzelim mesela benim doktorum ayrıntılı ultrasona göndermedi. bence gerek yok bende aynı ultraondan bakıyorum ve eğer şüpheli birşey olsa zaten yönlendiririm ama benim yaptığımdan tek farkı kalbini daha detaylı inceliyorlar. bu seferde en ufak bişeyde annenin kafasını karıştırıyorlarki çogu zamanda aslında hiçbirşey çıkmıyor. sadece bebek doğana kadar hatta bazen büyüyene kadar hem çocuk hem anne streste oluyor. ki zaten birşey olsa bile aldıracak mısnızki bebeği kesin olmayan birşey yüzünden bu saatten sonra. amma illaki istersen gönderebilirim bir baskasına demişti. bende öle diyince doktoruma güvendiğim için istemedim eşimde istemiyordu zaten ikili bile benim zorumla yapıldı. birde zaten her muayenede en az 30 40 dk detaylı ayrıntılı gibi inceliyor benim doktorum ona güvendim. ama canım demek istediğim bebek sağlıklı olmasına ragmen cok yanılgılar olup hamileliği zehir olan bir dünya insan varmış. o yüzden ferah tut bence içini... bebişinide kendini sakın üzme...

doğru söylemiş doktorun :)) sağol canım şimdi çok daha iyiyimmm...iki tane profesörede sordum onlarda iyi söyleyince rahatladım ... allah sağlıkl asıhhatle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah...

selam kızlaaaaaaaaaar biz geldik yeni geldim bende dışardaydım arkadaşlara kahvaltya gttm.3 hamiş yedik içtik valla :9: ohh yarasın :27: hepmzde hamiş olnca aynı muhabbet bebişleri çekştrdk durduk :66: geçmişi okuyamadım szler nasılsınız bebişler nasıl :71: :69:

:3: hpşgeldin cnm..biz çok iyiyiz şükür...:49:

kızlar doktorlarını neder...ne demiştir bilmiyorum ama diğer 2-3-4 gibi bana göre saçma testleri yaptırmaktansa ki ben yaptırmadım..detaylıyı yaptırma taraftarıyım..şöyleki.. zati bu saatten sonra sonlandırma gibi bi durum söz konusu değil... eğer bebekte bi sorun varsa bu illaki sakatlık vs gibi değil..işte kalbi delik olabilir doğuştan..yada böbrekleride bi sorun olabilir... bu durumda doğum anında bu konulara bakan özel doktorlar bulunuyo başınızda...o anda müdahele edilecek bi şey vvarsa bebişi ameliyete alıyolar işte çiğerlerinde su yada beyinde ödem..allah korusun ama bunlar var ne yazıkki... daha bilmediğim bişeylere daha bakıylar bunu doktorum dedi o yüzden bunu kesnilikle yaptırın dedi... diğer testlere önem vermedi ama bu önemli dedi..bizede mantıklı geldi..ÇARŞAMBA GİDİCEZ İNŞ GÜZEL SONUÇLARLA GELİRİZ.. RABBİM KORUSUN varsa bi sorun artık rabbe sığıncaz yine.. yine..

Şeker yüklemesinden baya konuşulmuş. ben geçen çarşba 50gr glikozla yaptırdım.Aç gittim önce açlık kanını ölçtüler. sonra 500ml suya 50 gr glikozu boşaltıp 5dk içmemi söledi hemşire. içtikten 1 saat sonra kan aldılar. Bu ölçümüm biraz yüksek çıktı. drm 100gr yükleme yapcaz dedi. Bu seferde aç gittim açılığı yine aldılar. ama 500 ml suya 100gr glikoz katılıp içtim. her 1 saatte bir 3 kere daha ölçüldü şekerim bereket bu ölçümüm normal çıktı. buda yüksek çıksaydı diyettisyene gidecektik. Ama tatlı hamurişi ve yağdan olabildiğince uzak dur çok yamamağe çalış dedi
İnş hepimizin normal çıkarda değerleri diyet yapmak zorunda kalmayz...

selam kızlaaaaaaaaaar biz geldik yeni geldim bende dışardaydım arkadaşlara kahvaltya gttm.3 hamiş yedik içtik valla :9: ohh yarasın :27: hepmzde hamiş olnca aynı muhabbet bebişleri çekştrdk durduk :66: geçmişi okuyamadım szler nasılsınız bebişler nasıl :71: :69:

hoşgeldinnnn canım yarasın yedikleriniz içtikleriniz,ne güzel olur şimdi kız kıza yapılan kahvaltı,özendim valla:81:

Şeker yüklemesinden baya konuşulmuş. ben geçen çarşba 50gr glikozla yaptırdım.Aç gittim önce açlık kanını ölçtüler. sonra 500ml suya 50 gr glikozu boşaltıp 5dk içmemi söledi hemşire. içtikten 1 saat sonra kan aldılar. Bu ölçümüm biraz yüksek çıktı. drm 100gr yükleme yapcaz dedi. Bu seferde aç gittim açılığı yine aldılar. ama 500 ml suya 100gr glikoz katılıp içtim. her 1 saatte bir 3 kere daha ölçüldü şekerim bereket bu ölçümüm normal çıktı. buda yüksek çıksaydı diyettisyene gidecektik. Ama tatlı hamurişi ve yağdan olabildiğince uzak dur çok yamamağe çalış dedi
İnş hepimizin normal çıkarda değerleri diyet yapmak zorunda kalmayz...

doktorlar ağız birliği yapmışçasına hamur işi ve yağdan uzak durun demişler.Kardeşim hamilelikte yemiceksek ne zaman yicez biz bu hamurişi ve yağlı yiyecekleri:36:

doktorlar ağız birliği yapmışçasına hamur işi ve yağdan uzak durun demişler.Kardeşim hamilelikte yemiceksek ne zaman yicez biz bu hamurişi ve yağlı yiyecekleri:36:

Canım ben de sana katılıyorum bu hafta doktor kontrolüm var yemeğe korkuyorum yine kızacak çok kilo almıssın diye aksi gibi canım da sürekli hamur işi tatlı istiyo

kilomu dengeledikten sonra kendime hamur işi,yağlı yiyecekler ve tatlılardan ziyafet çekicem:66:

valla ya nerde yasak şeyler var kilo yapacak onu istyr bunyemiz biz napalım ya bazen telvzyna bile bakasım gelmyr kurmuşlar mis gbi sofrayı gözum direk sofraya kayıyor neler var tabaklarda diye eşime değiştr kanalı dyrm :45: :52: :27:

kızlar doktorlarını neder...ne demiştir bilmiyorum ama diğer 2-3-4 gibi bana göre saçma testleri yaptırmaktansa ki ben yaptırmadım..detaylıyı yaptırma taraftarıyım..şöyleki.. zati bu saatten sonra sonlandırma gibi bi durum söz konusu değil... eğer bebekte bi sorun varsa bu illaki sakatlık vs gibi değil..işte kalbi delik olabilir doğuştan..yada böbrekleride bi sorun olabilir... bu durumda doğum anında bu konulara bakan özel doktorlar bulunuyo başınızda...o anda müdahele edilecek bi şey vvarsa bebişi ameliyete alıyolar işte çiğerlerinde su yada beyinde ödem..allah korusun ama bunlar var ne yazıkki... daha bilmediğim bişeylere daha bakıylar bunu doktorum dedi o yüzden bunu kesnilikle yaptırın dedi... diğer testlere önem vermedi ama bu önemli dedi..bizede mantıklı geldi..ÇARŞAMBA GİDİCEZ İNŞ GÜZEL SONUÇLARLA GELİRİZ.. RABBİM KORUSUN varsa bi sorun artık rabbe sığıncaz yine.. yine..

aynen öyle Esracım,çok haklısın..bencede bu testlerden en önemlisi 2li ve detaylı usg..
diğerlerine gerek yok,ama detaylıda dediğin gibi doğum sonrası anında müdahale için gerekli..
bizim de kalbinde delik olabileceğinden şüphelenmişti ama pozisyonu öok uygun değil haftaya tekrar bakalım demişti baktık birşey yokmuş ama o 1 haftada ben çok rahattım hiç kötüyü düşünmedim..
hem öyle olsa noolcaktıki,doğuma kadar yapacak birşey yok..ama doğum sonrası için öenmli tabi..

inş.sende hayırlı haberlerle dönersin,sende hep olumlu düşün..bebişlerimiz bizimle ve sağlıklı:16:

Selam şekerler, :71:
oh oh maşallah..topiğimiz almış başını gitmiş şeker yüklemesinden , alınan cicişlerden konuşulmuş..:nazar:bnm şeker yüklememde teee ocak 15 i gibi olacak..hamur işi konusunda da bende aslında şimdi yemicez de ne zmn yicez diye düşünüyorum ama şu aralar yememiş halimle bile zor nefes aldığım zmnlar oluyor birde bu tarz şeylerin ucunu kaçırıp çok yediğimde valla ben zor nefesimi döndürüyorum yerimden bile zor kalkıyorum..o yuzden doktor demeden yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor..en azından bi nebze daha rahat nefes almak için :1:

Günaydın nasılsınız
aysu 87 sabah sabah beni zarara soktun ebru hamile sitesine girip çılgınlar gibi alışveriş yaptım pançodada gözüm kaldı eğer hamilelikten sonrada giyebileceğimiz konusunda bir cevap yazarsan oda alınacak
bide kesimi darmı genişmi
vişne elbiseden aldım çorap kazak falan
bebişimide unutmadım tabi

ayy cnm valla kendimi sorumlu hissettim :)
ben internetten yapmadım alışverişi mağazadan gidip aldım.
pançonun kesimi bol ve bedenli değil.ben eve gelince teyzeme kızına felan giydirdim gayet güzel durdu dökümlü duruyo ee panço zaten dar durmaz.
inşallah senin aldıklarında güzel olurlar cnm.

günaydın kızlarrrrrr..... nasılsınız bakalım.... ben c.tesi günü şeker yüklemesi yaptırdım açlık şekerim 79 çıktı ama tokluk şekerim 151 çıktı :(( sınır 140 idi.. doktorum rejim yap dedi hamur işi tatlı yeme meyveyide azalt dedi... detaylı ultrason yaptıranlar gözünüz aydın yaptırmayanlar size bir uyarım var sakın stres olmayın.. benim 2 günüm rezil geçti..ağlaya ağlaya bir hal oldum... sol kalp ventrükülde ekojen odak gördü doktorum down senromu belirtisi dedi ama diğer organlara baktı hepsi normal %99 sağlıklı bir bebek dedi... gönül rahatlığı ile amniyosentez yaptır diyemem bu bebek için dedi.. o nedem dedim.. geç mi kaldık yoksa % 1 ihtimal için gerek mi yok.. hem geç kalınmış hemde tersten konuşursak % 99 sağlıklı bebek dio.. yuvarlak konuşacak diye ne anlattığını ne eşim nede ben anlamadım.. raporu aldığım gibi doktoruma çıktım... gözün aydın hiç bir problemi yok... dedi... ne problemli sakın doğurma dedikleri bebekler bile çok sağlıklı doğuyor dedi.. artı amniyosentez yapsak nolacak 3 hafta sonra sonuç alıyon 7 aylık çocuğu öldürecekmiyiz tövbe tövbee... internetten 2 tane profesöre sordum onlarda tek başına hiç birşey ifade etmediğini söylediler... boşuna bizleri endişelendiriyolar.... aslında belkide yaptırmamak lazım gerçekten... neyse kızlar kafanızı ağrıttım.. Allahın izniyle % 99 sağlıklı bir kızım varmış :)))) ve tamm 590 gr olmuş yavrum benim... annesinin bir tanesi o...

cnm geçmiş olsun ama takılma böle şeylere üzme kendini kendi doktorunda söylemiş zaten gerekeni.
sağlıkla gelir meleğin inşallah.

bu arada bebişimde 600 gr olmuş maşallah :nazar:

maşallah cnm bebeğine :nazar:

Slm Kızlar nasılsınız biz geldik 10çıktık evden doktora yeni geldik 2 gün istirahat izni aldık sizinle muhabbet edebiliriz rahat rahat ben çok giremiyorum işten umarım herkes iyidir geçmişe bakıcaz bu arada kontrolden geldik bebeğimle:emir_bebek:
bebeğim haftasıyla uyumlu 440 gr olmuş bize öyle poz verdiki kafası bize bakıyordu dudaklarını oynattı gözleri dudakları ayyy çok sevimli bişiye benziyor:69::69: ama babaya benziyor gibi
bu hafta detaylı usg ve 3 haftaya şeker yüklememizden bişi çıkmazsa yaramazımızı beklicez dedi doktor teyzesi rahim uzunluğum iyiymiş erken doğumu sordum yok şimdilik öyle bişi dedi yaaa doktorumuzudaaaa çok seviyoruz biz:69::71: bizden bu kadar:1:

cnm maşallah meleğine kocaman olmuş.:nazar:
inşallah şeker yüklemende ii çıkar

kızlar ben bugün şeker yüklememin sonucunu aldım malesefki çok yüksek dedi doktorum.:14:
normalde 140 olması gerekirken benimki 170.
yarın sabah tekrar gidicem aç karnına bu sefer önce açlık kan şekerime bakılcak sonrasında 100 gram yükleme yapılıcak ve 1 er saat arayla 3 kere kan alınıcak yani delik deşik olacak kolum.
yaklaşık 5 saat sürücekmiş nasıl dayanıcaz bakalım.
inşallah bu yüksek çıkmaz yoksa dahiliyeye yönlendiricem dedi doktorum.
dua edin kızlar benim ve oğlum için.

kızlar ben bugün şeker yüklememin sonucunu aldım malesefki çok yüksek dedi doktorum.:14:
normalde 140 olması gerekirken benimki 170.
yarın sabah tekrar gidicem aç karnına bu sefer önce açlık kan şekerime bakılcak sonrasında 100 gram yükleme yapılıcak ve 1 er saat arayla 3 kere kan alınıcak yani delik deşik olacak kolum.
yaklaşık 5 saat sürücekmiş nasıl dayanıcaz bakalım.
inşallah bu yüksek çıkmaz yoksa dahiliyeye yönlendiricem dedi doktorum.
dua edin kızlar benim ve oğlum için.

Back
X