• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

ahhh canım ahh ben de özeldeym resmen yarama tuz bastın şimdi. ben 37. haftada ayrılacağım tatlım eğer bi mani çıkmazsa sağlığımda. çünkü bizde süt izinlerini bile toptan kullandırmıyorlar. süt izni 45 iş günümü ne yapıyormuş. onun yerine haftada 1 gün 45 hafta boyunca gelmiosun ama neye yarar 1 gün??toptan kullanmak istiyordum ben. e şimdi 37. haftada izne çıksam bebişten önce 3 haftam zaten gidiyor. toplamda 16 hafta var. sadec 13 haftasını beişle kullanmış olcamki daha 3-3,5 aylık olacak. nasıl bırakayım çocuğumu. 15-20 gün yıllık izin alıp 4 aya tamamlayacağım. 2 ayda ücretsiz kullanmayı düşünüyorumki 6 ayı tamamlasın. tabi bu planlarımdan henüz müdürümün haberi bile yok:52:

ohhh cnm süperr boşver dinlen valla. ben de ara verdim. git gide zor geliyor çalışmak

ayyy göbüş ekle yaa merak ediom ben oğluş yeğenimi. maşallah tatlım benmki de çok hareketli. yoksa iice sıyırırdık biz:1:

bi ara kactım canım kusura bakma gec yazdım cevap..göbüşümü bende eklmek istiyorum aslında ama eşimin cekmesi lazım o da pek hoslanmaz bu durumdan kıskancızda biraz..aslında hiç söylemedim söylesemmi bi:))

cnm gözünaydın görmüşsün bebişi.
herşey yolundaymış şükür sevindim.
dene bakalım cnm inşallah sendede işe yarar.
kızzz masaj değilll kaşıntı için.herkes alıp sürecek ağrıyan yerlerine herkes rakı kokucak valla her yerimiz ağrıyo :1::1:
cnm çok cicilermiş güle güle kullanın.

kör görmez uydururmuş denir sanırım bu duruma:1::1:

Kamuda çalışan arkadaşlar. doğumdan sonra 40gün rapor hakkımız var. bunun yanı sıra eğer alabilirseniz heyet raporuda var. hatta bazı arkadaşlarım tanıdığı dr varsa hastanede yatış gösterip işe bile gitmiyormuş.bu izinlerin hepisini birleştircek olursak en az 6 ay geçmiş oluyor. sizlerin düşüncesi neler?

ben şşu torba yasa içindeki ücretli iznin 6 aya çıkmasını bekliyrom
o çıkarsa hepimiz rahatlarız bizdede süt iznini toptan kullanma hakkı varmı acaba yani kamuda

o çıkarsa hepimiz rahatlarız bizdede süt iznini toptan kullanma hakkı varmı acaba yani kamuda
Cnım ben torba yasa içinde ücretsiz iznin 6 aya çıkacağına dair bişey okumadım. onun linkini bana gönderirmisin? öle birşey olduğunuda sanmıyorum. sadece erken doğum yaparsan doğum öncesi izinlerini doğum sonrasına aktarabiliosun. birde ücretsiz izin 2 yıla çıkacak die biliom. inan öle birşey hiç okumadım

bi ara kactım canım kusura bakma gec yazdım cevap..göbüşümü bende eklmek istiyorum aslında ama eşimin cekmesi lazım o da pek hoslanmaz bu durumdan kıskancızda biraz..aslında hiç söylemedim söylesemmi bi:))

ayy canım ne demek. hmm anladımm eniştemiz kıskanç eğer öyleyse de boşver söyleme şimdi boşu boşuna:1:

olumsuz düşünmüyorum ama çıksa şimdiye kadar çıkardı yılbaşından sonra ocağın ilk haftası dediler halaa ses seda yok:50:

selamlar arkadaslar bizde geldik..

dogum günün kutlu olsun.sevdiklerinle beraber nice uzun yillara...:16:
İyi ki doğdum
Gördün mü yirmi beş oldum
Özgürüm kanatlandım
Durmadım ayaklandım
Koşup ilerliyorum

İyi ki doğdum
Ne güzel bir kadın oldum
Erkekler hep peşimde
Ama aklım işimde
Sınırı zorluyorum

Kalamam hayatın köşesinde
O zaman neşesi neresinde
Koysalar önüme bariyerde
Çocukta yaparım kariyer de

Pes etmem ben en zor günümde
Kanatlandım özgürüm bende
Deseler geçecek bu heveste
Çocukta yaparım kariyer de

İyiki doğdum
Gördün mü yirmi beş oldum
Özgürüm kanatlandım
Durmadım ayaklandım
Koşup ilerliyorum

Günaydınnnn annelerin en güzelleri bugün benim doğum günüm gece 12'de canım bitanecik eşim kutladı doğum günümü şimdide sizlerle paylaşmak istedim gece 1 de uyudum sabah 6:30 da uyandım giyindim süslendim makyajımı yaptım ve hayat dolu bir şekilde işimdeyim :12::12::12:
Öpüyorum hepinizi:16::16::16:

insallah öyle birsey olmaz canim.zetn ilk asagida oldugunda doktoruma sormustum.erken dogum olurmu diye ilkinde erken gelmediyse buda olmaz dedi..en son gittigimde hersey yolunda deyince aklima gelmedi sormak.ta ki alisveriste gördügüm arkadas cok asagida deyinceye aynadada bakinca süphe düstü icime simdi.kontrolüme tekrardan 2 hafta kaldi o zamana kadar sabredebilirsem.
cnm erken doğar diye düşünme benimkide hep baş aşağıydı banada dediler karnın aşağıda diye.donra 25 haftada bi ters döndü sonra 29 haftada gene başaşağı döndü.erken doğum için bebeğin kafasının doğum yoluna girmesi gerek.eğer senin rahim uzunluğun iyiyse erken doğum riski yoktur.sen doktoruna gittiğinde rahimağzı uzunluğunu sor.bana bi kere kısa demişlerdi çok korkmuştum.ama şükür yuokmuş öyle bişi.şimdi her gittiğimde soruyorum özellikle.
inşallah zamanında gelir meleğin.

gözün aydin canim herseyin iyi cikmis :46:
kızla bu arada hepinize merhaba umarım keyifler yerindedir biz çok iyiz ALLAH a şükür yeni dr dan geldik kan şekerimiz,idrar ve kan tahlillerimiz çok iyi çıkmış şimdiye kadar megadyn kullanıyorduk ama şimdi dr ilacımızı değiştirdi bide kan hapı verdi.Kan değerlerin çok iyi ama bu aydan itibaren bebeğin gelişimi hızlanacak kan hapını destek için veriyorum dedi bizde durumlar böyle inşallah sonuç bekleyen bütün arkadaşların iyi çıkar sonuçları...

ayy canım ne demek. hmm anladımm eniştemiz kıskanç eğer öyleyse de boşver söyleme şimdi boşu boşuna:1:

olumsuz düşünmüyorum ama çıksa şimdiye kadar çıkardı yılbaşından sonra ocağın ilk haftası dediler halaa ses seda yok:50:

evet canım cok kıskanc hatta hamileliğimde biraz azaldı ama düşündüğü gibi bir hamile olmadım ben kocaman karnım olmaynca:1:evde pek alyans filan takmam dısarı cıktığımızda bakıyor taktın mı diye:1:burda öğrenci cok bizide herkes ögrenci sanıyor hala..ev bakmaya gidiyoruz biz aileye vermeyi düşünüyoruz diyorlar..bebek doğuncada bu kimin dycekler bize diye dalga geçiyor:1:

evet canım cok kıskanc hatta hamileliğimde biraz azaldı ama düşündüğü gibi bir hamile olmadım ben kocaman karnım olmaynca:1:evde pek alyans filan takmam dısarı cıktığımızda bakıyor taktın mı diye:1:burda öğrenci cok bizide herkes ögrenci sanıyor hala..ev bakmaya gidiyoruz biz aileye vermeyi düşünüyoruz diyorlar..bebek doğuncada bu kimin dycekler bize diye dalga geçiyor:1:

:60::60::60:maşallah demek genç anne baba olacaksınız:12:boşver dozunda kıskançlık iidir. insanı mutlu bile eder:21:biz de detaylı ultrasona gidince başka doktor olduğu için işte aa benm hanım da gençken anne olmuştu. sonradan çok ii oluyor. bizim oğlan lisede annesi okula gittiğinde arkadaşları okula yeni bi öğretmen gelmiş çok güzel demişler. bizimki bi bakıyo annesi dedi:60:o zaman eşim de dediki tamam veli toplantılarına falan senin gitmene gerek yok ben giderim:60::60:

:60::60::60:maşallah demek genç anne baba olacaksınız:12:boşver dozunda kıskançlık iidir. insanı mutlu bile eder:21:biz de detaylı ultrasona gidince başka doktor olduğu için işte aa benm hanım da gençken anne olmuştu. sonradan çok ii oluyor. bizim oğlan lisede annesi okula gittiğinde arkadaşları okula yeni bi öğretmen gelmiş çok güzel demişler. bizimki bi bakıyo annesi dedi:60:o zaman eşim de dediki tamam veli toplantılarına falan senin gitmene gerek yok ben giderim:60::60:

:60:o kadar da küçük degiliz halbuki ama..bende 4 boyutluya gittiğimde masaya yattım karnımı acacaktım dr sen hamilemisinn dedi:))gögüs içinde 4 boyutluya giriliyo ya..senin eşinde kıskancmıs canım o zman toplantılardan yırtmıssın simdiden:60:

merhaba kızlar uzun zaman yazmıyordum ama okumaya çalışıyorum ee 2tane çocuk olunca zamanım olmuyo pek. bende bugün doktora gittim maşallah oğluma kilosu 3 hafta büyük çıktı.1150 gram.doğumum biraz daha erkene kaycak heralde sezaryan olacağım için günü belli zaten.normal yapmayacağım için istediği gibi tosuncuk olabilir.bu arada 8 kilo almışım doktorum çok yakıştığını söyledi.dedim kızmadınızmı 7 kiloya kadr alabileceimi söyledi. kilolulara kızdığını söyledi.yinede 4 kiloyu geçmesem iyi olacak galiba.

:60:o kadar da küçük degiliz halbuki ama..bende 4 boyutluya gittiğimde masaya yattım karnımı acacaktım dr sen hamilemisinn dedi:))gögüs içinde 4 boyutluya giriliyo ya..senin eşinde kıskancmıs canım o zman toplantılardan yırtmıssın simdiden:60:

4 boyutluya ben hiç girmedim. demek öyle oluyor:1:canım zaten senin göbek çok yoktu benim de öyleydi hoş. doktorları şaşırtıyotuz:27:ehh çok kıskanç değildir öyle ama arada da tutar yani:1:

merhaba kızlar uzun zaman yazmıyordum ama okumaya çalışıyorum ee 2tane çocuk olunca zamanım olmuyo pek. bende bugün doktora gittim maşallah oğluma kilosu 3 hafta büyük çıktı.1150 gram.doğumum biraz daha erkene kaycak heralde sezaryan olacağım için günü belli zaten.normal yapmayacağım için istediği gibi tosuncuk olabilir.bu arada 8 kilo almışım doktorum çok yakıştığını söyledi.dedim kızmadınızmı 7 kiloya kadr alabileceimi söyledi. kilolulara kızdığını söyledi.yinede 4 kiloyu geçmesem iyi olacak galiba.

oyy maşallah bebişe:nazar::nazar:annesi ne güzel de bakmış. aldığın kilo zaten bebişe gitmiş canım. darısı başıma inş.

maşallah oğluşuna canım,tosuncuk geliyor desene.Valla koyun resimlerinizi bakaım bizde yakışmış mı yakışmamış mı diye:1:Tarih belirlediniz mi canım hadi hayırlısı olsun inşallah.

off off valla canım bu konuları düşündükçe maalesef içime sıkıntı basıyor. eğer süt iznini toptan kullandırırlarsa sana ne ala. o zaman senin hesapların gibi oluyor. ama dediğim gibi bizde toptan kullanım yok. haftada 1 gün. neye yarayacaksa. benm çalıştığım yer başka şehir oturduğum yer başka şehir hatta. yani tamam çok uzak değil 45 dk- 1 saat ama ben toptan kullanmak istiyordum. aynen tatlım bizim de ev borcumuz var ve bizim şirket doğum iznine ayrılınca maaş ödemiyomuş. ssk dan aldığımız para bizim oluyomuş. onu da 16 haftanın sonunda verecekler 4 ay maaşsız napacaz bakalım. bir de ücretsiz alırsam:37:bazı şirketler her ay maaşını ödüyormuş, bunun yanında ssk dan alınan toplu parayı da doğum hediyesi olarak sana veriyolarmış. düşemedim şöyle olanaklı bi şirkete:52:
yaaa bide o var.ücretli izinde sadece ssk da gözüken rakamı alma gibi bir durum var.Maaşın geri kalanı izinde olduğumuz için verilmeme sıkıntısı..çok saçma..göster benim tam aldığım rakamı sigortamda değilmi bunun ceremesini niye ben çekiyorum ki..Bakalım bizimkiler de kesecekler mi önümde hiç örnek olmadığı için bilmiyorum bu konularda hep muallakta..:19:
Kamuda çalışan arkadaşlar. doğumdan sonra 40gün rapor hakkımız var. bunun yanı sıra eğer alabilirseniz heyet raporuda var. hatta bazı arkadaşlarım tanıdığı dr varsa hastanede yatış gösterip işe bile gitmiyormuş.bu izinlerin hepisini birleştircek olursak en az 6 ay geçmiş oluyor. sizlerin düşüncesi neler?
Bi kamuya kapak atamadık..çok şanslısınız :23:
Kamuda süt iznini toptan kullanmak yoktur diye düşünüyorum.çünkü resmiyette seni işte göstermeleri lazım..seninde başına işte gözükürken dışarıda birşey gelse (allah korusun ) buna izah edemez dolayısıyla kamu da kendini bu konularda riske almaz genelde kanunu uygular tahminimce..

Back
X