- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #53.221
kızlar merhaba yaklaşık 1 aydır girmiyorum ama forumda çok ilerleme olmamış herhalde çok kişi giremiyor
nasılsınız valla şu hamilelikteki yazışmalarımızı özledim herkes takır takır yazıyordu yetişemiyorduk bile birbirimizin yazdıklarını okumaya şimdi hepimiz bebişlerle uğraşıyoruz o yüzden bende çok giremiyorum
biz kızımla iyiyiz çok şükür kızım 3 aylık oldu bile
sütümüz çok şükür önceye göre daha iyi maşallah yalnız kızım parmaklarını da emiyo. geceleri de 1 kez kalkıyor
bu arada benim kız 3. ayda 5.880 gr 60 cm olmuş sağlık ocağında baktırdım sizinkiler nasıl?
bir de kızlar her ay özel doktora götürüyomusunuz gerçi sağlık ocağı da aynı işi görüyo ama ben 2 ay götürdüm bu ay götürsem mi bilemedim
hepinizi öptüm
Biz daha 3 ayı doldurmadık ama 2. ayınkileri düşünürsek muhtemelen sizinkine yakın olacak kilo ve boyumuz.
Biz, sigortamız karşıladığı için özel doktora gidiyoruz, sağlık ocağındakileri hiç gözüm tutmuyor, biraz uyuzlar bizimkiler.. Elleri yavaş, pratik değiller çok ağır kanlılar, çocuk acıkmış vızıldanıyor, bunlar yavaaaaş yavaaaş konuşaaaa konuşaaaaa çocuğu ve beni iyice dellendiriyorlar.. Her şeyini özel hastanede yaptırıyorum o yüzden. Verdikleri bilgiler de tatmin etmiyor beni güvenemiyorum bir türlü.. Hele aile hekimimiz tam bir uyuzzzz arkasından konuşmak gibi oluyor ama..
Merhaba arkadaşlar benim yine moralim çok bozukkızım 2.ay kontrollerinde 600 gr almıştı hastalandı ondandır dedim haftaya 3 aylık olacak dün tarttırdım 3 haftada sadece 160 gr almış şu an 4900 gr bana da çok zayıf görünüyor sadece anne sütü alıyor hiç huzurluğuda yoktu bende hep doyuyor doymasa ağlardı diye düşünüyordum mecburen mamaya başladık önce emziriyorum 2 saat sonra 120 cc mama veriyorum ondan 2 saat sonra yine meme...halbuki ilk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyordum sizce neden bu kadar az kilo almış olabilir doktorun sütün azalmış dedi ama göğsümü sıktığımda süt geliyor emmeye başlıyor kısa bir süre sonra memeyi sağa sola çekiştirmeye başlıyor...
Canım kilo yerine boy atmış olabilir mi acaba, ona baktı mı doktor? Doymasa bezi fazla kirlenmez, çiş-kaka yapıyor mu sık sık? Pompan varsa pompayla sağıp bir baksaydın ne kadar süt geldiğine (pompan yoksa kiralayabilirsin). Memeyi seyrekleştirirsen sütün azalabilir, mama vereceksen sütün azalmaması için mama verdiğin öğündekini sağıp dolaba koyabilirsin. Son olarak da beslenmene dikkat et, bol su, protein al (et-süt-yumurta), dengeli beslenmeye, öğün atlamamaya çalış, ara öğün ye(abartmadan tabii)..Aklıma gelenler bunlar canım..