2011 Nisan Annelerinin Doğum Hikayeleri ve Bebişlerin Fotoğrafları...

benim kızımın adı da FULYA canım...bide bende sezeryan ile doğum yaptım..eklersen sevinirim

Bu arada, Yüce Rabbimden her kesin evladının ismiyle uzun ve sağlıklı ömür yaşamasını diliyorum..

Ben de kısaca yaşadıklarımızı anlatmaya çalışayım.
Biliyorsunuz çaatı muayenesinden sonra hep kanamam vardı.
Salı sabahı kalktığımda adet olmuşum gibi çamaşırım ve pijamam tamamen kan olmuştu.
O gün zaten muayenem vardı ama beklemeyip hastaneye gittik.
3 cm açıklık oluşmuştu ama NST de sancı görünmüyordu üstelik bebek kanala yerleşmemişti.
Doktor doğal süreci bekleyelim diye eve geri gönderdi.
Yine de o gün doğum olacağı belliydi.
Öğleden sonra düzenli sancılarr başladı.
Akşam 9a kadar sancıların sıklaşmasını bekledik.
Hastaneye gittiğimizde sanki sancılarım kesildi
Aslında gayet sakindim ama farkında olmadan strese girdim sanırım.
Açıklık oluşmasına rağmen kızımın kafası hala kanala yerleşmemişti.
Yani doğumun uzun süreceği kesindi.
Hatta sezaryen ihtimali bile gündeme geldi.
Benden sonra gelen biri saat 1 de doğurup gitti(
Onuun her çığılığını duymak sancı çekmekten daha zordu sanki.
Sancı odasında uzun süre sancı çektikten sonra defalarca yapılan kontrolün ardından nihayet beni masaya aldılar.
Zaten o sıralarda dayanamıyorum artık diye yatağı tırmalamaya başlamıştım.
Doğum çok zor oldu çünkü kızım sizin dediğiniz gibi coolluk yapıp normal bebekler gibi sırtı dönük gelmek yerine yüzü dışa dönük olarak ve bize el sallayarak gelmeyi tercih etti
İşte bu simildeki gibi önce kolu çıktı.
SAbah ezanları okunuyordu.
Ezan bitti kızımın ağlama sesini duydum.
Nasıl bir rahatlama, nasıl huzur anlatamam
Yeniden doğmuş gibi oldum derler ya hep, gerçekten öyle oluyormuş.
Artık ağrı sancı hiçbir şey umrunda değil.
Hemen kızımı giydirip yanıma getirdiler ve ilk emzirme hissini o sırada yaşamış oldum.
Doğumda çok zorlandığım için dikişleri atarken beni uyuttular.
Masada o kadar uzun süre kalmışım ki uyandığımda kalçam tamamen uyuşmuştu.
İki gün de onun acısını çektim.
Aynı gün 12de evimize geldik.
Ama kızımda bir tuhaflık vardı. Çok halsizdi, uyanamıyordu, hastanede emmiş olmasına rağmen ememiyordu. Hatta ağlamıyordu
Sonradan kara kara sular kusmaya başladı
Yüz üstü doğduğu için anne karnındaki suları çok yutmuş.
Sürekli kusup hiç emmediği için de vücudu susuz kalmış.
Acile gittiğimizde bir türlü kan alamadılar
Çok şükür bir şey çıkmadı.
Suları tamamen kusup bitirince kızım da kendine geldi.
Kızım acı acı ağlarken içim o kadar sızladı ki neredeyse oturup ben de ağlayacaktım.
İşte o zaman anneliğin ne olduğunu anladım.
Şİmdi ikimiz de yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz.
Babamızla sürekli başını bekliyoruz, her anını yakalamaya çalışıyoruz.
Uykusunda sürekli gülümsüyor
Bu duyguyu bize yaşattığı için Allaha sürekli şükrediyorum.
Rabbim dileyen herkese yaşatır inşallah.

Eğer isterseniz bebeklerinizin isimlerinide söyleyin ekleyeyim...
kızım ECRİN
Gözün aydın zor bi doğum olmuş ama çok şükür atlatmışsın,allah hayırlı ömür nasip etsin yavruna analı babalı sağlıklı büyüsün inşallah

masallah demeyi unutmayin kizlar..

01.05.2011 - 51 cm - 3100 gr​

Günü geldigi icin hastaneye kontrole gittigimizde, suyumun azaldigini ve bebegin kalp atislarinin , gelen düzensiz ve hafif sancilara cok fazla dayanamadigi tespit edildi. Belirli ölcülerde suni sanci vererek bebegin kalbini dogum sancilarina alistirdilar. Kan dolasimim düzelsin diye 3 litre su ictim o gün . sürekli su icip , yürüyüs yaptim. Yürüyüsün iyi gelecegini biliyordum , cünkü acilma henüz 1 santim di. 2 gün boyunca evde oldugu gibi sürekli düzensiz ve hafif sancilar cektim. En son sancilarim tamamen kesildi.. 1 mayis sabahi saat 8.45 de nst ye bagladilar, kizimin kalp atislari süper.. hic sancim yok.. Suyum az ama günü gectigi icin normalmis .. eve yollayalim seni , 10 güne kadar bekleyelim dediler, nst ye bagliyken esime sms yaziyorum , gelirken efeyi getirme cikaracaklar beni . esyalarimi toplar ararim seni diye..

Ebe son kez alttan muayene edelim seni acilmayada bir bakalim dediler..
bir bakti ki 4 cm acilma olmus .. istersen 10 dakikada dogurtayim seni .. fitil ile sanci vereyim dedi.. Hayir Hayir ne gerek var , gelecegi varsa gelir, hic dokunmayin simdi dedim :))
Yok yok ben seni saat 2 ye kadar dogurturum dedi, izin verirsen azicik rahatsiz edicem rahmini ki sanci yapsin dedi, peki dedim.

cok acitmadan sancimin gelmesini sagladi..

korkma hic yirtilma olmadan dogurtcam seni dedi, son hazirliklarini yap , sancilar cogalinca kapima tikla dedi.

saat 9:05 ben esimi aradim , yazdigim SMS i unut :) 2 ye kadar dogum gerceklesecekmis , annemi al gel ..

esimde efede uzun sürdügü icin , gayet rahat bir sekilde dusunu almis, tra$ olmus , ak pak geldi 1 saat sonra .. ben o arada hemen odama gidip üzerime uygun biseyler giyindim , sacimi makyajimi yaptim.. attim kendimi disari,, bayir assagi yukari yürüdüm hastane önünde.
ara ara sancilarim geliyor ama ben dogum sancisi olarak algilamiyorum , durdugum yerde iki büklüm olup inliyorum , gecince hic bisey olmamis gibi tempolu yürüyorum :)

saat 10:10 iki büklüm oldugum anlarda annem ve esim göründü karsidan , napiyosun sen delimisin dediler :) cocugun kanala rahat girmesini sagliyorum dedim :) bi yandanda dairesel sekilde kalcami kiviriyorum :)))

iceri girdim acilmaya baktilar 5 cm olmus .. ben yine kalktim bi tur daha yürümek icin.
en son hastane önünde inlemeye baslayinca ebe icerden bi kahkaha patlatti .. yolun kenarina cikaracaksin cocugu cabukk dogumhaneye gel diye :)
' bi dakka isim var su an ' D diyip ikiniyorum , ama nasil ikinma hissi geliyo anlatamam..

saat 10:50 iceri girdim , dogum yatagini kendime göre ayarladim , yastiklar falan , o arada ebeye epidural olsam nasil olur dedim , cok gec kaldin simdi dogum baslayacak dedi ..

acilma 6 cm olmus.. bu arada ..

Koluma serum icin kanal actilar , hazirladilar.. sanci geliyor ben inliyorum .. nefes aliyorum ebenin zorlamasiyla.. ebegini düsün nefes almayi birakma , sanci gelince bagirma, sen bagirdikca bebegin kalbi yavaslayacak , gücünü kaybedeceksin diyo ..
iyi.. bagirmiyorum bende ..
sakin sakin nefes aliyorum her sancida..

Sancilar cogaldikca , SIKLASTIKCA ikinmak istiyorum .. ebe de bu arada hem benimle ilgileniyo , hemde yan odada baska bir dogumu gerceklestiriyo :) kapidan her cikisinda buraya geeel bebek kanala girdi cikacak diyorum :))

bi geldi bakti , söz söz sana söz veriyorum bi kac dakika icinde cikacak -- harikasin . harika yapiyorsun herseyi.. ben buralardayim , her sanci geldiginde ikinn..

esim ve annem birbirlerine bakip , geliyomuymus ?? yok yok.. aa gercek mi , doguyomu simdi yani :) dedikce ben susuuun diye bagriyorum:)
ikiniyorum ..
10 saniye ikinip 2 saniye nefes aliyorum ..
ebe eldivenlerini giydi kizimin kafasinin cevresini acti ve bana iki kez ikinacaksin ve bitecek dedi ..
zaten deli gibi sanci geliyodu .. ikindimm ve son ikinmada ben bir ciglik attimmm.. bi baktim saat 11:36 ipek hanim dünya ya merhaba dedii..

hemen ayak ucumda bir bölümde esime göbek bagini kestirdiler, doktor geldi agzindan burnundan sulari temizledi , havluya sardi gögsüme verdi ipegi , emzirmeyi denedim ama almadi. kizim cok su yutmus , migdesi bulaniyomus o ara tabii .. biz bilmiyoruz

doktor hemen dikis yapilmasi gerek mi degilmi diye bakti , dikise gerek yok , hafif bir doku zedelenmesi var ama , kendide iyilesir , hizlandirmak icin yinede bir dikis atayim dedi.
tamam dedim.
uyusturup hemen 1 dikis atti ..

hersey olup bitmisti iste .. hayalim gercek olmustu ..
ve ben o an kalkip Halay cekecek gücte hissediyordum kendimi :))
Cok güzeldi ..

hayatimin anlamlari ..

Son düzenleme:
kızlar benim kızım büyümüş de poz bile veriyormuş baksanıza.bugün 36 günlük olduk 40ımıza az kaldı.çıkıp gezelim artık kızımla yaaa :)))

Eki Görüntüle 191907 kızlar benim kızım büyümüş de poz bile veriyormuş baksanıza.bugün 36 günlük olduk 40ımıza az kaldı.çıkıp gezelim artık kızımla yaaa :)))

maaişşlajh kızlarnz çoook tatlıı

bu kadar aciya ragmen cok güzel bir mucize gelmis evinize.. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin... sevgiler

Merhaba kızlar vakit bulmuşken doğum hikayemi yazıyım kısaca dedim.

Rahat bir gebelik geçirdim ve hayalim normal doğumdu neden yapamayım diyodum belki de cahil cesareti dedikleri ama ben çok cesur hissediyodum kendimi ama ilk olarak bebek tersti döndü ki normal zamanında nedense doktorların aceleciliğini anlayamıyorum.bu engeli aştık bu seferde 38.haftada bebeğimin suyu azalmış bana destek olan eşim bile artık hemen alınsın bebek diyodu 40 dan fazla beklemem son şansın dedi doktorum ama bebeğim kanala girmedi doğumun hiç bir adımı başlamamıştı ve 40+0 da suda iyice azalınca epidural sezaryen olmak zorunda kaldım.
Ve sonuçta bunun ne hayırlar gizlediğini hayatı kısmet diyip akışına bırakmak gerektiğini daha iyi anladım.
Doktorum doğumda rahimimde 3 tane miyomla karşılaştı.birini aldı bana verdi ikisinide yakmış yani ben 2 ameliyat oldum ve bu yüzden de sezaryeni daha ağır geçirdim.çok şaşkındım adet günüm 1 gün bile sapmazdı ve çok rahat hamile kaldım miyomla ilgili hiç bir belirti yoktu bende gerçi sık görülen zararsız tür miyomlarmış.neyse oğlumu görüp sesini duyunca herşeyi unuttum bağırarak ağladım müthiş bir duyguymuş gerçekten hamileyken falan hiçbirşey anlaşılmıyomuş.eşimin de o anı yaşamasını çok istedim ama eşim doktor olmasına rağmen gerçi belkide bu yüzden izin vermediler doğuma girmesine napalım yanlız yaşadım bu duyguları.
Annemi daha iyi anladım beni ağlayarak gönderdi doğumhaneye bende dayanamadım tabiki torununu düşünüyodu ama önceliği bendim tabiki anne olmak bu işte. Allah bekleyenlere yaşatsın bu duyguyu ve olmayanlara da versin Rabbim.

bende anlatayım zorlu doğum hikayemi
38+4de dünyaya geldi bebeğim o gün kontrolüm vardı dr. muayene etti herşey normal görünüyo 1cm açılma var haftaya kontrole gel dedi bende çıktım annemlere gittim taşınıyorlardı ne yapıyolar bi bakıyım dedim akşama kadar oradaydım gece 11de evimize geldim hiç sancım falan yoktu sadece karnım çok aşağıdaydı ve yüzüm daha bi esmerdi sanki o gün beşiğimizi de almıştık 11,30 da yattım saat 12,15 de birden uyandım sanki idrar kaçırmışım gibi bi his hemen kalktım lavoboya gittim bebeğimin suyu boşaldı hemen kkaynanama söyledim hemen gidelim dedi eşimi uyandırdım kalk hastaneye gitmemiz lazım bebeğimiz geliyo dedim ama bana inanmadı çünkü ben hep 1nisan şakası yapıcam diyodum ve o gün 1nisan gecesi idi sonra hemen kalktı yüzünü yıkadı ama nasıl heyecanlı eli ayağına dolaştı bende nasıl titriyorum sancım falan yok hemen çıktım ama nasıl yağmur yağıyor 5dk sonra hastanede idik hemen beni içeri aldılar sancı odasına sonra yavaş yavaş sancılarım başladı dr.lar açılma var mı die muayene ettiler 2cm.di giderek sancılarım artmaya başladı sıklaştı ama bende hiç açılma yoktu dr.lar gelip gidip muayene ettiler hep 2cm. artık sabah oldu ben dayanamıyodum sancılara ama değişen bişey olmadı dr.lara sezeryana alın dedim ama son ana kadar normal doğumu beklemek zorundayız dediler tabi bu arada dışarda eşim ve ikimizinde ailesi beklemekten sinir küpüne dönmüşler neden hala olmadı bi problem mi var die artık saat öğlen olmuştu drlar sezeryana alıcaz dediler hemen eşimi aradım eve gitmişlerdi bişeyler alıp geleceklerdi ama eve giremeden kapıdan geri döndüler beni sezeryana aldılar önce spinal anestezi yaptılar belimden uyuşturdular ama olmadı kestiklerini falan hissetmedim acımadı ama ellerini karnıma sokmalarıyla bağırmam bir oldu çok kötü bi ağrı hissettim sancı çekerken bile bağırmamıştım dr.larda şaşırdı senin bişey hissetmemen lazım dediler karnım çok ağrıyo diyince hemen genel anestezi yaptılar doğumla ilgili hiç bişey hatırlamıyorum tabi uyandığımda bebeğim doğalı yarım saat olmuştu benim dikişlerim atılıyormuş başımda bekleyen anestezi dr.u bi oğlun oldu annesi gayet sağlıklı görünüyo dedi bebeğim iyimi ne zaman doğdu dedim gayet iyi doğalı yarım saat oldu dedi çok fena ağlıyodu dedi korktum birden sanki kötü bişey olmuş gibi ağlamaklı bi sesle neden ağlıyo dedim bu çok normal bebeğinin ağlaması çok iyi korkma dedi dikişlerim falan atılmıştı beni de hemen odaya çıkardılar bebeğimi getirdiler hemen. doğduğu andan itibaren hiç durmadan ağlamış çok acıkmış bebeğim göğsüme koyar koymaz hemen tuttu memeyi içini çeke çeke doyana kadar emdi çok tatlıydı çok değişik bi duyguydu inanılmaz gözlerim doldu ağlamaklı ooldum misler gibi kokuyodu teni çok yumuşakdı ama beni korkutan tek şey teninin çok mor olmasıydı bebek dr.ları bunun çok normal olduğunu bebeğin doğumu beklerken haznede uzun süre kaldığı için olduğunu bi kaç güne tamamen düzeleceğini söylediler ve düzeldi tabi çok şükür bebeğim sağlıklı beni çok zorladı 14 saat gibi uzun bi süre sancı çektim iki kez anestezi aldım zorlandım ama bütün herşeyi unuttum o sancıları çekerken bir daha doğurmayacağımı düşünüyodum ama şimdi bütün herşeyi unuttum rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu tarifi mümkün olmayan bişey ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…