Eğer isterseniz bebeklerinizin isimlerinide söyleyin ekleyeyim...
Rabbim inşallah hepimize kolay doğumlar ve sağlıklı eli ayağı düzgün bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder...
WELCQME----------36+5----------3300 gr----------50 cm----------Erkek----------KAAN----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
TATLİŞOĞLUM----------35+2----------3000 gr----------49 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
KEYKEY----------32+0----------1140 gr----------?? cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
LİFE_CİTY----------38+5----------3600 gr----------50 cm----------Erkek----------METEHAN----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
BAYANS----------34+5----------2590 gr----------45 cm----------Erkek----------Normal Doğum ile aramızda...
TİANCU----------35+3----------2900 gr----------48 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
SİMTEN81----------38+5----------3540 gr----------52 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
TUYKUZİZ----------38+2----------2674 gr----------48 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
DREAMER35----------38+1----------3500 gr----------52 cm----------Kız----------Normal Doğum ile aramızda...
MİNENİL----------38+6----------3650 gr----------50 cm---------- Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
MİNEOGRETMEN----------??+?----------3600 gr----------50 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
YSMNAKİKOL----------39+5----------4004 gr----------52 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
ZYNP06----------38+3----------3020 gr----------?? cm----------Erkek----------Normal Doğum ile aramızda...
ESRAYAGMUR----------35+4----------2600 gr----------50 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
DSCOPUR----------36+5----------2500 gr----------48 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
OZZ83----------39+0----------3260 gr----------50 cm----------Kız----------
RANA62----------38+2----------3500 gr----------50 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
ERENHAVA----------37+5----------2560 gr----------47 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
SEVA_KY----------40+0----------3250 gr----------50 cm----------Kız----------Normal Doğum ile aramızda...
ESKA----------37+3----------3200 gr----------51 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
DORTİ----------36+6----------2960 gr----------49 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
CEMRE18----------38+0----------2640 gr----------45 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
HNK----------37+1----------3026 gr----------50 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
ALS17----------38+2----------3160 gr----------50 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
SEHERYEL----------??+?----------3550 gr----------51 cm----------Kız----------Normal Doğum ile aramızda...
TULU81----------39+0----------3280 gr----------50 cm----------Kız----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
HAPPYDAYS----------40+0----------3030 gr----------50 cm----------Erkek----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
CİMCİMENAZ----------35+4----------2690 gr----------49 cm----------Kız----------Normal Doğum ile aramızda...
HNK----------37+1----------3026 gr----------50 cm----------Erkek----------KAAN----------Sezeryan Doğum ile aramızda...
kızım ECRİNEğer isterseniz bebeklerinizin isimlerinide söyleyin ekleyeyim...
Ben de kısaca yaşadıklarımızı anlatmaya çalışayım.
Biliyorsunuz çaatı muayenesinden sonra hep kanamam vardı.
Salı sabahı kalktığımda adet olmuşum gibi çamaşırım ve pijamam tamamen kan olmuştu.
O gün zaten muayenem vardı ama beklemeyip hastaneye gittik.
3 cm açıklık oluşmuştu ama NST de sancı görünmüyordu üstelik bebek kanala yerleşmemişti.
Doktor doğal süreci bekleyelim diye eve geri gönderdi.
Yine de o gün doğum olacağı belliydi.
Öğleden sonra düzenli sancılarr başladı.
Akşam 9a kadar sancıların sıklaşmasını bekledik.
Hastaneye gittiğimizde sanki sancılarım kesildi
Aslında gayet sakindim ama farkında olmadan strese girdim sanırım.
Açıklık oluşmasına rağmen kızımın kafası hala kanala yerleşmemişti.
Yani doğumun uzun süreceği kesindi.
Hatta sezaryen ihtimali bile gündeme geldi.
Benden sonra gelen biri saat 1 de doğurup gitti(
Onuun her çığılığını duymak sancı çekmekten daha zordu sanki.
Sancı odasında uzun süre sancı çektikten sonra defalarca yapılan kontrolün ardından nihayet beni masaya aldılar.
Zaten o sıralarda dayanamıyorum artık diye yatağı tırmalamaya başlamıştım.
Doğum çok zor oldu çünkü kızım sizin dediğiniz gibi coolluk yapıp normal bebekler gibi sırtı dönük gelmek yerine yüzü dışa dönük olarak ve bize el sallayarak gelmeyi tercih etti
İşte bu simildeki gibiönce kolu çıktı.
SAbah ezanları okunuyordu.
Ezan bitti kızımın ağlama sesini duydum.
Nasıl bir rahatlama, nasıl huzur anlatamam
Yeniden doğmuş gibi oldum derler ya hep, gerçekten öyle oluyormuş.
Artık ağrı sancı hiçbir şey umrunda değil.
Hemen kızımı giydirip yanıma getirdiler ve ilk emzirme hissini o sırada yaşamış oldum.
Doğumda çok zorlandığım için dikişleri atarken beni uyuttular.
Masada o kadar uzun süre kalmışım ki uyandığımda kalçam tamamen uyuşmuştu.
İki gün de onun acısını çektim.
Aynı gün 12de evimize geldik.
Ama kızımda bir tuhaflık vardı. Çok halsizdi, uyanamıyordu, hastanede emmiş olmasına rağmen ememiyordu. Hatta ağlamıyordu
Sonradan kara kara sular kusmaya başladı
Yüz üstü doğduğu için anne karnındaki suları çok yutmuş.
Sürekli kusup hiç emmediği için de vücudu susuz kalmış.
Acile gittiğimizde bir türlü kan alamadılar
Çok şükür bir şey çıkmadı.
Suları tamamen kusup bitirince kızım da kendine geldi.
Kızım acı acı ağlarken içim o kadar sızladı ki neredeyse oturup ben de ağlayacaktım.
İşte o zaman anneliğin ne olduğunu anladım.
Şİmdi ikimiz de yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz.
Babamızla sürekli başını bekliyoruz, her anını yakalamaya çalışıyoruz.
Uykusunda sürekli gülümsüyor
Bu duyguyu bize yaşattığı için Allaha sürekli şükrediyorum.
Rabbim dileyen herkese yaşatır inşallah.
Eki Görüntüle 191907 kızlar benim kızım büyümüş de poz bile veriyormuş baksanıza.bugün 36 günlük olduk 40ımıza az kaldı.çıkıp gezelim artık kızımla yaaa :)))
Günü geldigi icin hastaneye kontrole gittigimizde, suyumun azaldigini ve bebegin kalp atislarinin , gelen düzensiz ve hafif sancilara cok fazla dayanamadigi tespit edildi. Belirli ölcülerde suni sanci vererek bebegin kalbini dogum sancilarina alistirdilar. Kan dolasimim düzelsin diye 3 litre su ictim o gün . sürekli su icip , yürüyüs yaptim. Yürüyüsün iyi gelecegini biliyordum , cünkü acilma henüz 1 santim di. 2 gün boyunca evde oldugu gibi sürekli düzensiz ve hafif sancilar cektim. En son sancilarim tamamen kesildi.. 1 mayis sabahi saat 8.45 de nst ye bagladilar, kizimin kalp atislari süper.. hic sancim yok.. Suyum az ama günü gectigi icin normalmis .. eve yollayalim seni , 10 güne kadar bekleyelim dediler, nst ye bagliyken esime sms yaziyorum , gelirken efeyi getirme cikaracaklar beni . esyalarimi toplar ararim seni diye..
Ebe son kez alttan muayene edelim seni acilmayada bir bakalim dediler..
bir bakti ki 4 cm acilma olmus .. istersen 10 dakikada dogurtayim seni .. fitil ile sanci vereyim dedi.. Hayir Hayir ne gerek var , gelecegi varsa gelir, hic dokunmayin simdi dedim :))
Yok yok ben seni saat 2 ye kadar dogurturum dedi, izin verirsen azicik rahatsiz edicem rahmini ki sanci yapsin dedi, peki dedim.
cok acitmadan sancimin gelmesini sagladi..
korkma hic yirtilma olmadan dogurtcam seni dedi, son hazirliklarini yap , sancilar cogalinca kapima tikla dedi.
saat 9:05 ben esimi aradim , yazdigim SMS i unut :) 2 ye kadar dogum gerceklesecekmis , annemi al gel ..
esimde efede uzun sürdügü icin , gayet rahat bir sekilde dusunu almis, tra$ olmus , ak pak geldi 1 saat sonra .. ben o arada hemen odama gidip üzerime uygun biseyler giyindim , sacimi makyajimi yaptim.. attim kendimi disari,, bayir assagi yukari yürüdüm hastane önünde.
ara ara sancilarim geliyor ama ben dogum sancisi olarak algilamiyorum , durdugum yerde iki büklüm olup inliyorum , gecince hic bisey olmamis gibi tempolu yürüyorum :)
saat 10:10 iki büklüm oldugum anlarda annem ve esim göründü karsidan , napiyosun sen delimisin dediler :) cocugun kanala rahat girmesini sagliyorum dedim :) bi yandanda dairesel sekilde kalcami kiviriyorum :)))
iceri girdim acilmaya baktilar 5 cm olmus .. ben yine kalktim bi tur daha yürümek icin.
en son hastane önünde inlemeye baslayinca ebe icerden bi kahkaha patlatti .. yolun kenarina cikaracaksin cocugu cabukk dogumhaneye gel diye :)
' bi dakka isim var su an 'D diyip ikiniyorum , ama nasil ikinma hissi geliyo anlatamam..
saat 10:50 iceri girdim , dogum yatagini kendime göre ayarladim , yastiklar falan , o arada ebeye epidural olsam nasil olur dedim , cok gec kaldin simdi dogum baslayacak dedi ..
acilma 6 cm olmus.. bu arada ..
Koluma serum icin kanal actilar , hazirladilar.. sanci geliyor ben inliyorum .. nefes aliyorum ebenin zorlamasiyla.. ebegini düsün nefes almayi birakma , sanci gelince bagirma, sen bagirdikca bebegin kalbi yavaslayacak , gücünü kaybedeceksin diyo ..
iyi.. bagirmiyorum bende ..
sakin sakin nefes aliyorum her sancida..
Sancilar cogaldikca , SIKLASTIKCA ikinmak istiyorum .. ebe de bu arada hem benimle ilgileniyo , hemde yan odada baska bir dogumu gerceklestiriyo :) kapidan her cikisinda buraya geeel bebek kanala girdi cikacak diyorum :))
bi geldi bakti , söz söz sana söz veriyorum bi kac dakika icinde cikacak -- harikasin . harika yapiyorsun herseyi.. ben buralardayim , her sanci geldiginde ikinn..
esim ve annem birbirlerine bakip , geliyomuymus ?? yok yok.. aa gercek mi , doguyomu simdi yani :) dedikce ben susuuun diye bagriyorum:)
ikiniyorum ..
10 saniye ikinip 2 saniye nefes aliyorum ..
ebe eldivenlerini giydi kizimin kafasinin cevresini acti ve bana iki kez ikinacaksin ve bitecek dedi ..
zaten deli gibi sanci geliyodu .. ikindimm ve son ikinmada ben bir ciglik attimmm.. bi baktim saat 11:36 ipek hanim dünya ya merhaba dedii..
hemen ayak ucumda bir bölümde esime göbek bagini kestirdiler, doktor geldi agzindan burnundan sulari temizledi , havluya sardi gögsüme verdi ipegi , emzirmeyi denedim ama almadi. kizim cok su yutmus , migdesi bulaniyomus o ara tabii .. biz bilmiyoruz
doktor hemen dikis yapilmasi gerek mi degilmi diye bakti , dikise gerek yok , hafif bir doku zedelenmesi var ama , kendide iyilesir , hizlandirmak icin yinede bir dikis atayim dedi.
tamam dedim.
uyusturup hemen 1 dikis atti ..
hersey olup bitmisti iste .. hayalim gercek olmustu ..
ve ben o an kalkip Halay cekecek gücte hissediyordum kendimi :))
Cok güzeldi ..
Eki Görüntüle 191269
hayatimin anlamlari ..
nihayet 45 günün sonunda bende anlatabiliyorum dogum hikayemi:)))
hamile kalışımı hamileliğimi öğrenişimiz gibi beklenmedik bir zamanda beklenmedik bir doğum şekliyle geldi minik oğlum.. aslında nedense ben biliyordum artık gelecegini içime doğuyordu sanki ama kayınvalidem eşim herkes diyorduki daha cok var.. normalde doktor kontrolum 29 marttı. çünkü doktorum mademki normal doğum bekleyeceğiz daha cok erken 29 martta kontrole gelirsin demişti. ama annemler aslında şehirdışındalar ama onlarada malum olacakki kardeşimle erken geldiler. o perşembe annemler geldi cuma gününü beraber geçirdik ve evlerine donduler gece. içime doğmus gibi gece 1 de doğum çantamı hazırladım eşimin şaşkın bakışları altında. cumartesi oğlum hiç hareket etmiyordu ama telaşlandırmamak adına kimseye söyleyemedim. sonunda dayanamayıp akşamustu anneme sordum ve hemen doktorunu ara dedi. aradım ve birde fırça yedim niye önceden söylemedin diye doktorumdan:) eşimi aradım ve apar topar nst çektirmeye gittik bir hastaneye. orda ilk şokumuzu yaşadık çünkü 10 dk da bir 120 leri vuran sancılarım vardı ama ben hiçbirsey hissetmiyordum açılmaya baktılar hiç açılma yoktu. doktorumu aradık durumu anlattı hemşireler ama aksilik ya doktorumunda cenazesi varmış şehirdışındaydı. eğer hissetmiyorsan siz eve cıkın birsey olursa arayın ben zaten yarın öğlene kadar dönücem dedi. hastane salmak istemedi ama kagıt imzalayıp çıktık ve eve döndük. bu arada doktorum döndü sürekli nst cekildi ama ben sancı hissetmememe ragmen 5 dk da birlere düşmüştü sancılarım. bu kadar sancıya ragmen bebeğin kafası bir türlü çatıya yerleşmiyordu. ultrasonda görememesine ragmen kordon dolanmasından şüphelendi doktorum ve gel artık beklemeyelim seni de bebeğide riske atmayalım çünkü bu kadar sancıya bu kadar günde bu bebek coktan doğmalıydı dedi ve aileminde ısrarıyla 23 mart carsamba günü mecburi sezeryanla aldım miniğimi kucağıma.. iyikide öyle yapmışım çünkü rahim sancılarla iyice incelmiş ve sezeryanım 2 buçuk 3 saatten uzun sürmüş. bebeğim gayet iyiymiş ama oda 6 dk kadar aglamayarak korkutmuş yaramaz:))) doğamama sebebi ise ayagına kordon dolanmış bebeğimizin. neyse zor olmasına ragmen 23 martta 37+1 de 3026 gram 50 cm olarak aldım afacanımı kucagıma.. ikimizinde saglığı iyi çok şükür. Gerçekten inanılmaz bir duyguymuş Allahım herkese nasip etsin İnşallah.. aslında en basından hamileliğimin basından itibaren yazmak isterdim ama afacan o kadar uzun süre izin vermiyor maalesef annesine:))
Eki Görüntüle 189667 [/QUOTE
merhaba canim,
Allah anali babali büyütsün bebisini.. gercekten cok cesurmussun, ya bende hamile olursam öyle cesaretli olabilirmiyim bilemiyorum... ama yinede darisi bizim basimiza diyeyim...
sevgiler selamlar
Ben de kısaca yaşadıklarımızı anlatmaya çalışayım.
Biliyorsunuz çaatı muayenesinden sonra hep kanamam vardı.
Salı sabahı kalktığımda adet olmuşum gibi çamaşırım ve pijamam tamamen kan olmuştu.
O gün zaten muayenem vardı ama beklemeyip hastaneye gittik.
3 cm açıklık oluşmuştu ama NST de sancı görünmüyordu üstelik bebek kanala yerleşmemişti.
Doktor doğal süreci bekleyelim diye eve geri gönderdi.
Yine de o gün doğum olacağı belliydi.
Öğleden sonra düzenli sancılarr başladı.
Akşam 9a kadar sancıların sıklaşmasını bekledik.
Hastaneye gittiğimizde sanki sancılarım kesildi
Aslında gayet sakindim ama farkında olmadan strese girdim sanırım.
Açıklık oluşmasına rağmen kızımın kafası hala kanala yerleşmemişti.
Yani doğumun uzun süreceği kesindi.
Hatta sezaryen ihtimali bile gündeme geldi.
Benden sonra gelen biri saat 1 de doğurup gitti(
Onuun her çığılığını duymak sancı çekmekten daha zordu sanki.
Sancı odasında uzun süre sancı çektikten sonra defalarca yapılan kontrolün ardından nihayet beni masaya aldılar.
Zaten o sıralarda dayanamıyorum artık diye yatağı tırmalamaya başlamıştım.
Doğum çok zor oldu çünkü kızım sizin dediğiniz gibi coolluk yapıp normal bebekler gibi sırtı dönük gelmek yerine yüzü dışa dönük olarak ve bize el sallayarak gelmeyi tercih etti
İşte bu simildeki gibiönce kolu çıktı.
SAbah ezanları okunuyordu.
Ezan bitti kızımın ağlama sesini duydum.
Nasıl bir rahatlama, nasıl huzur anlatamam
Yeniden doğmuş gibi oldum derler ya hep, gerçekten öyle oluyormuş.
Artık ağrı sancı hiçbir şey umrunda değil.
Hemen kızımı giydirip yanıma getirdiler ve ilk emzirme hissini o sırada yaşamış oldum.
Doğumda çok zorlandığım için dikişleri atarken beni uyuttular.
Masada o kadar uzun süre kalmışım ki uyandığımda kalçam tamamen uyuşmuştu.
İki gün de onun acısını çektim.
Aynı gün 12de evimize geldik.
Ama kızımda bir tuhaflık vardı. Çok halsizdi, uyanamıyordu, hastanede emmiş olmasına rağmen ememiyordu. Hatta ağlamıyordu
Sonradan kara kara sular kusmaya başladı
Yüz üstü doğduğu için anne karnındaki suları çok yutmuş.
Sürekli kusup hiç emmediği için de vücudu susuz kalmış.
Acile gittiğimizde bir türlü kan alamadılar
Çok şükür bir şey çıkmadı.
Suları tamamen kusup bitirince kızım da kendine geldi.
Kızım acı acı ağlarken içim o kadar sızladı ki neredeyse oturup ben de ağlayacaktım.
İşte o zaman anneliğin ne olduğunu anladım.
Şİmdi ikimiz de yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz.
Babamızla sürekli başını bekliyoruz, her anını yakalamaya çalışıyoruz.
Uykusunda sürekli gülümsüyor
Bu duyguyu bize yaşattığı için Allaha sürekli şükrediyorum.
Rabbim dileyen herkese yaşatır inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?