- 21 Ekim 2010
- 2.630
- 221
- 123
- Konu Sahibi cimcimenaz
-
kızlar az önce kocamın aş ermesi üzerine patatesli kek yaptımFırından yeni çıktı fotosunu eklerm belki ......ilk defa yaptm bende tarfi vereyim size
malzemeler
3-4 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,5-2 su bardağı un
hazırlanışı
patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta,
kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun....ben ilk defa yaptm sonradn düşündm içine kasar peyniri ve maydanoz da koyulsa harika olrdu sz belki öle deneyeblrsnz..
kızlar az önce kocamın aş ermesi üzerine patatesli kek yaptımfırından yeni çıktı fotosunu eklerm belki ......ilk defa yaptm bende tarfi vereyim size
Malzemeler
3-4 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,5-2 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta,
kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun....ben ilk defa yaptm sonradn düşündm içine kasar peyniri ve maydanoz da koyulsa harika olrdu sz belki öle deneyeblrsnz..
cnm bu mükemmel oluyo..biz misafirlerinmize yapıyoruz...biz yalancı mantı diyoruz...ister yoğurt ister sarımsaklı yoğurdu üstüne döşüyoruz...yağda pul biber nana kavurup azcık süslüyoruz üstünü..severek yerim bunu...hmmmmmm ellerine sağlık...sende deniye bilirsin cnm hafifletiyo hemde..
Cimcimecim eline sağlık
Güzel bişiye benziyorPatatesler haşlanmış mı olmalı?
Eğer haşlanmıyorsa pişerken iyi pişiyor mu? :26:
severek yaptığım...ve herkesin severek yediği... kahvaltıda..misafire...yolculuk için..nere isterseniz..neyli isterseniz... yapa bileceğiniz..saçaklı poğaca pastanelerde satılan o minicik poğacalar vardır ya pakette 8 tane olan..onun tarifi..
2 su bardağı ılık süt
2 paket kuru toz maya(1yemek kaşığı)
1 bardak sıvı yağ
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
2 bardak ılık süte mayayı ve şekerü koyup 10-15 dak erimesinibekleyin..kenarda unu havuz yapın...ölçüsü yok az koyun 2 su bardağı kadar...tuzu etrafına dökün ve yağı ortasına..sonra sütü dökün..kuluk memesinden daha yumuşak olcak..güzelce yoğurun..ve dinlendirin...mayalanmasını bekleyin..acilse 10 dak..değilse 20 olabilir..sonrada ceviz kadar yuvarlak yapın tepsilere düzün..üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı az karıştırıp sürün..hem parlak olur hemnde yumurta hemen yanmaz... çörek otu susam gzel oluyo.. bunu ister peynirli..sucuklu ne isterseni..ıspanak...zeytin..pişince sandeviç gibi..gönlünüze kalmış...ama dip not..fırından alınca aynı tepsisiyle üstünü kapatın ve buharlansın..açmayın üstünü 10 dursun..afiyet olsun...
esracım çok hafifmiş bu ben tek tarf blyrm onu da margarnle yapyrdm tabi agr oluyr o yuzden bundan sonra bunu deneyecegim tesekkr ettm
mormaske tatlım b u tarif senn içinbasit ve kolay tatlımmm
çikolatalı rulo pasta
pandispanya malzemeleri:
• 4 yumurta
• 4 kahve fincanı şeker
• 4 kahve fincanı un
• 1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
krema malzemeleri:
• 3 yemek kaşığı un
• 4-5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yumurta
• 125gr tereyağı
• 750ml süt
üzerine:
• 1 paket krem şanti
• 1 bardak soğuk süt
• çikolata rendesi
hazırlanması:
1. pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. önceden ısınmış 175C fırında pişirin.
2. pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.)
3. krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
4. krema soğuyunca keki açın. içine kremanın tamamını sürün.
5. tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın. kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun.
6. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzlukta biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
canm bende ilk defa yaptgm i,çin tereddt de kaldım ama haşlanmyr ve yumsacık olyr patatesler..minik minik doğryrsn ya..kekin hamruda çok yumsak oldu eşim çok sewdi dene istersen
severek yaptığım...ve herkesin severek yediği... kahvaltıda..misafire...yolculuk için..nere isterseniz..neyli isterseniz... yapa bileceğiniz..saçaklı poğaca pastanelerde satılan o minicik poğacalar vardır ya pakette 8 tane olan..onun tarifi..
2 su bardağı ılık süt
2 paket kuru toz maya(1yemek kaşığı)
1 bardak sıvı yağ
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
2 bardak ılık süte mayayı ve şekerü koyup 10-15 dak erimesinibekleyin..kenarda unu havuz yapın...ölçüsü yok az koyun 2 su bardağı kadar...tuzu etrafına dökün ve yağı ortasına..sonra sütü dökün..kuluk memesinden daha yumuşak olcak..güzelce yoğurun..ve dinlendirin...mayalanmasını bekleyin..acilse 10 dak..değilse 20 olabilir..sonrada ceviz kadar yuvarlak yapın tepsilere düzün..üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı az karıştırıp sürün..hem parlak olur hemnde yumurta hemen yanmaz... çörek otu susam gzel oluyo.. bunu ister peynirli..sucuklu ne isterseni..ıspanak...zeytin..pişince sandeviç gibi..gönlünüze kalmış...ama dip not..fırından alınca aynı tepsisiyle üstünü kapatın ve buharlansın..açmayın üstünü 10 dursun..afiyet olsun...
canım ne istiyor biliyonuzmu pırasa yememiz lazım ama ben severek yemiyorum
mısır unlu pırasalı kek oluyor ya ondan yapayım diyorum....
bildiğiniz bir tarif varmı bu konuyla alakalı
:87: :82:
denedim çok güzel olduuuEşim bayıldı, bundan yine isterim diyo
Ben içine peynirde koydum onlarda eriyince çok güzel oldular bidaha ki sefere peynirini bol koyucam
Esracım bende yapıyorum bu tarifi çok güzel oluyor yumuşacık
5-6 su bardağı un alıyor ben bir paket (42 gr) yaş maya veya bir paket instant maya ile yapıyorum.. Tarifini görünce canım çekti.. Buzlukta vardı çıkarayım da çözülsün pişireyim
Doktorumda daha dün hamur işinden uzak dur demişti hea
Bu arada ben doğum yapacağım zamana yakın bu hamuru yapıp buzluğa atıcam
Doğumdan sonra gelen giden olduğunda kolaylık olur, yarım saate çözülüyor
Ben bu bahsettiğin keki yıllar önce yapmıştım, kimse yememiştiçok pırasalı gelmişti..
Ama pırasa yemek için istiyorsan geçenlerde komşum börek verdi içinde ıspanak ve pırasa vardı..
çok güzeldi
Benimde yapılacaklar listeme girdi ama öyle özel bi tarifi yok..
Herzaman yaptığın börekler gibi sadece ıspanakla pırasayı hafif havurup iç malzeme yapıyorsun okadar
nasıl yapıp buzluğamı atıyosun cnm... çözülünce yumuşak oluyo yine...kek meselaonuda öyle yapıyolar..gerçekten süper bişi oluyo...yumuşacık..tadı hiç bozulmuyo
Hamuru yoğurup mayalıyorum, sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp buzdolabı poşetine yerleştiriyorum
Sonra direk buzluğa atıyorumçıkardığımda fırın tepsisine dizip çözünmesini bekliyorum..
180- 200 derecede pişiriyorum yumuşacık oluyor
kızlaar harika tarifler paylaşmıssınız..hepsi nefis,kaydettim
bugün benim yerime eşim aşerdi,revani istemiş canı
yaparmısın canım dedi,bende dünden razı tabi,yaparım dedim..
güzel revani tarifleriniz varsa şöyle hafif leziz hemeen alayım..
bende bugun fırın sutlaç yapmak istyrm umarım kıvamını tuttururum bazen tutturamyrm
aa pişmedenmi..bi denicem ya... güzelmiş :)
evet evet yaptımm ve bu sefer kıwamı çok hoş oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?