2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar geçmişe göz attım hızlı hızlı desteğiniz için çok teşekkürler soran arkadaşlarda sağolsunlar şu bikaç günüm çok zor geçti moral olarak annemlerdeydim haftasonu yeni hastanemizdeki doktora gittik onları da sonra anlatırım uzun bi yazı olucak...
cuma akşamı kayınpederimle konuşmaya gittik bana hiçbi tavrı yoktu şeker gibiydi herzamanki gibi, biraz sohbetten sonra konuyu açtı eşim ee doğum geldi çattı ne diyosun baba bize kızmışsın bişeyler duyduk diye kayınpederimde evet dedi bi o hastane bı bu hastane hala karar werememişsiniz ben ona kızdım dedi eşimde bizim kararımız aylardır belliydi annem.. dedi ki kaynanam atladı konuyu çewirdi nasıl istiyosanız öyle yapın bizim için farketmez diye hemen açmısınız meyve soyiimmi geçn şöyle oldu böyle oldu diye panikle konuyu çewirmeye alakasız şeyler anlatmaya başladı. Eşimi arkadaşları çağırdı dedim sen git ben babanla konuşmayı deniycem kaynanamı mutfağa yolladım meyve bardak fln istedim o gidince baba bana kırılmışsın annem bişeyler anlattı dedim yok be kızım niye kırıliim ben sana ama karar werin hala bu çoğuğun nerde doğucaa belli diil dedi dedim ben istanbuldaki hastanede doğurup annemlere gidicektim belliydi bu zaten ama acil bi durum çıktı iste gidemedik silivrideki bi hastaneye gittik oraya da annem istemeyince istteki doktora devam ederiz dedik dedim. Kızım nerde istiyosan hangi hastane içine sinicekse orda yap kimseyi düşünme biz sana uyucaz sen bize diil dedi ben şaşırdım o arada kaynanam geldi yine elinde meyvelerle siz karar wericeksiniz kızım bize bakmayın fln dedi evinde şunu şuraya koydum bunu böyle yaptım die yine çewirdi iyice sinir oldum ama azmettim konuşulcak bu konu... Bu kadar çevirdiğine göre ve kayınpederim de bu kadar iyi yaklaştığına göre bu işte var bi dümen dedim. Eşim msj çekti ben geliyorum hazırlan çıkarız diye cevap yazdım gel konuyu aç kesin olarak konuşucaz halledicez bu gece kapanıcak bu konu dedim. Geldi tekrar açtı konuyu son kez açıyorum konuşalım fln dedi istanbulu düşünme nedenlerimizi, evde kalırsam olucak maddi manevi zorlukları fln anlattı kayınpederim de orası rahatsa orda olsun ozaman bizmi karar wericez bu sizin kararınız dedi kaynanam da eşim bunları anlatırken en az 10kere siz bilirsiniz biz ne diyebiliriz fln dedi eşimde sonunda sinirlenip sen şunu şunu dedin yok baban ayak basmazmış torununu görmezmiş yok bize kızmışmış yüzümüze bakmazmış evde olsun diye neler dedin şimdi niye böyle konuşuyosun fln diye bağırdı demezmi ben öyle bişey demedim!! bide şaşırmış numarası yapıyo fln aaa öyle laf söylenirmi o ansıl şey demedim ben öyle yanlış anlamışsınız siz fln dedi biz şok tabi!! Eşim delirdi getir kuran el basıcam ama sende basıcaksın defalarca dedin dedi bende dediklerini kelimesi kelimesine söyledim bu sefer kayınpederim delirdi öyle şey mi olurmuş ne konuşuyosunuz siz fln diye burdan anladıkki kayınpederimi kullanarak yalanlar söylemiş çekinip onunla konuşamayacağımız düşündü sanırım. Sonra kalktık ewe gidiyoruz geldi peşimizden oğlum valla ben öyle şey demedim denirmiymiş öyle şey fln diyo eşim bağırdı çağırdı duvarladı yumrukladı sen ne biçim kadınsın neler yaptın günlerdir en güzel günlerimiz ehir ettin şimdi demedim diyosun fln bende saydım tekrar anneme we bana dediklerini ah kızım yanlış anlamışsınız fln diyo nerde istiyosan öyle yap hiç kırılmam fln dedi bende dedim bu kadar yalandan bu kadar olaydan sonra kendi evimde yapıcam senin dediğin gibi olucak büyüklük bende kalsın eşimde dedi öyle olucak ama bu doğum senin burnundan gelicek bize ettiklerini sende çekiceksin hazırlan gelip alıcaz haftaya bizde kalıcaksın fln dedi bindik arabaya gittik rahatladım tabi en azından eşim de gördü nasıl rahat inkar edebildiğini, yalanlar söyleyebildiğini. Şok olduk resmen bi süre kendimize gelemedik bi anne nasıl oğlunu üzerek, elalemin dediğini yaptırmak için bu kadar alçalabilir anlayamadık... Şimdi hala içimde bi burukluk var, bebeğimin eşyalarının bi kısmını ewe getirdim ama en azından bişeyler ortaya çıktı. Şimdi ewde kaynana gelin oturuyoruz ben hiçbişeye elimi sürmüyorum oğlunun talimatıyla o bana hizmetleniyo, çamaşırımı,ütümü, yemeğimi fln yapıyo ben de oturuyorum kendimce oyalanıyorum. Pek sohbet de etmiyoruz arada deniyo ama içimden gelmediği için yüz vermiyorum, ona tvyi açtım yan odada oturuyo bende kızımın odasında bilgisayardayım duygularım alınmış gibi ona karşı çok kırgınım bilmiyorum zamanla belki tekrar ısınırım.

benim bebeğimde aşağıda dönmüş yolunada girmiş üstelik ama ben evdeyim hep bi sıkıntım olmadı bu konuda
bişey olmaz sende işi bırakınca biraz dinlenmeye çalış gerçi ufak bebeğinde varmış allah yardımcın olsun canım
çok oluyorum ama peki su gibi akıntısı olan varmı aranızda.demin wc ye gittim renksiz su gelmiş.akıntım olurdu bazen ama bu su gibi emin olamadım.
akıntı şu zamanlarda hepimizde daha fazla arttı buda normalmiş
endişelenme biraz daha bekle eğer su gibi gelmeye devam ederse dr a gidersin

çok oluyorum ama peki su gibi akıntısı olan varmı aranızda.demin wc ye gittim renksiz su gelmiş.akıntım olurdu bazen ama bu su gibi emin olamadım.

benimde bisüre öyle oldu normalden farklı su gibi geldi doktora gittim turnusol kağıdı koydular suyum sızıyomuş ama bi problem olmadı yeterli su mevcutmuş az miktardan bişey olmaz ama yatıp dinlen sakın yorma kendini dedi doktorum bide başka sebepten de erken doğum riskim olduğundan tedbir için hap,fitil fln verdi
Sende kendini çok yorma bence dinlen yinede devam eder yada artarsa doktoruna danışırsın bide göbeğim benimde haftalardır aşağıda o da bi problem yaratmadı

Aaa maaşallah kaynana aman allah yardımcın olsun canım evlerden ırak.Olayın iyi tarafı eşinde görmüş yüzünü.Allaha şükür benim eşimde gördü.Allah eşlerimizin gözünü açsın yani.Sana da sabır versin canım.Hamile hamile ugrastigimiz şeylere bak

Evet canım kayınpederimin öyle şeyler diyecek bi adam olmadığını bende tahmin ettiğim için yüzleştirmek istedim farkettirmeden neyseki çıktı ortaya bişeyler rahatladım sayılır sana da Allah sabır versin canım ne yapças bunlarla bilmiyorumki eşlerimize bakıcaz onları takmamaya çalışıcaz başka yolu yok

elifcim çok sevindim kayınpederinin bu tavrınaa
ama kaynanan ayıp etti yani baştan beri bunu söylüyoruz
sanırım anladı hatasını ama çok geç olduu
iyikide gidip konuşmuşsun kayınpederinle ve halletmişsin konuyu için rahatlamıştır
eşinde görmüş annesinin durmunu ohh herşey açığa çıkmış

için burkulmasın canımcım herşeyde bi hayır vardır de bunun içinde
yat uzat ayaklarını o hizmet etsin bu günlerinde daha fazla üzme kendini

Evet canım yaa gidene kadar çok korktum ama sonra rahatladım zaten doktordan da fırça yedim bebek iyi kilo alamamış iki haftada eşimide beni de fırçaladı artık doğumu bekliyoruz hazırlıklı olun ama bikaç günü de var bu haftayı da çıkarır gibi gözüküyo daha kanala girmemiş dedi cumartesi çatı muaynesi yapçakmış bu hafta iyi beslenmemi sık sık faydalı şeyler yememi söyledi bakalım aklıma ne gelirse istiyorum kaynanamdan bugün sütlaç geldi mesela böyle de huzursuz oluyorum ben yatıyorum bilgisayarda pinekliyorum o sürekli ewde bişeyler yapıyo kendi işimi kendim yapmayı sewerim ama eşimin ikimizede kesin talimatı bu zaten ağrılarım çok arttı bikaç gündür dün alışwerişe çıktık ödüm koptu çok sancılandım we şiddeti de artmaya başladı artık bakalım olması normal dediği için doktor sakin olmaya çalışıyorum

selam kızlar doktordan geldık şimdi bebişimin tombul olmasının sebebı seker degılmıs cokdusuk cıktı aclık sekerım 66 tokluk sekerım 90 cok mutluyummmm cok korkmustum amacok şükür sorun yokmus kızımın tombıklıgıymıs o benım yedıklerım ona gıtmıs

gözünaydın canım maşallah tombik kızına da

boş ver canım ya salla gitsin yapsın işinin adı ne sen rahatsızsın yani sağlam olsan neyse hem haketti bunları :))

ayy zaman baya yaklaştı elifim yaa heyecanlandım şimdi
bi çatı muayenesi ol bakalım nasıl bişeymiş çok merak ediyorum kimisinin ki çok rahat geçiyo seninde öyle olur inş.
benim dr çatı muayenesinden bahsetmedi henuz bakalım bidaha gidince bişi söyler mi

kızlar sağolun biraz rahatladım.tedirgin oldum aylardır ilaç kullanıyorum erken doğum için.birde suyum gelir diye korktum.

Son düzenleme:

canım maşallah kuzuna
çok iyi beslemişsin gözün aydınn

Evet canım zaman bayaa yaklaştı sanırım şaka gibi geliyo hala artık doğursamda küveze girmesine gerek kalmazmış sancın yada suyun gelirse rahat ol erken diye endişelenme dedi
bende merak ediyorum o çatı olayını bakalım nasıl olucak pazar gidip artık doğumluk ağdamı da yaptırdım rahatladım artık ben nereyee çantalarım oraya çok garip bi duygu
ctesi nst için doğumhanenin oraya gittim sancı odalarında nstye bağlı doğuma gelmiş iki kişi wardı biri rahattı arada sancısı geliyodu ama çok şiddetli değil baya sohbet fln ettik, öteki sancısı çoktu ama doğum için yeterli açılması yokmuş ebeler başına gelip gidiyodu ağlıyodu sürekli arada çığlık atıyodu fena oldum ama güzel ilgileniyolar onu gördüm en azından
Gülşeeen napças bilmiyorum inşallah kolaylıkla atlatırız

amin canım inş. valla bende bilmiyorum sezeryandan hiç korkmuyodum epidural olurum diyodum o konuda rahattım
ama dr bebek baya aşağı inmiş dönmüş normal doğurabilirsin dediğinden beri benide korkular sardı nasıl olacak bilmiyorum netten normal doğum videoları izledim biraz olsun rahatlarım diye ama yinede korkuyo insan hiç tecrubemiz olmadığı için hergece ruyamda normal doğuran kadınlar görmeye başladım nasıl düzeltecem bu psikolojiyi bilmiyorum gerçekten

bana nedense bi rahatlık gelmişti kafam sorunlarla meşguldu korkmaya fırsat olmadı ama çatı muaynesi deyince başladı korkular benim de engel yokmuş herşey yolunda gözüküyomuş normal için dua edicez kendimizi oyalamaya çalışıcaz başka napılabilir ki sen de izleme öyle şeyler ben cesaret edemiyorum zamanı gelince ne çekiceksek çekicez bakalım sonra kuzucuklarımızı kollarımıza bi vericekler herşey geçicek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…