2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ayy sorma canım yaa ınşallah kızım da hayırlısıyla gelir ben çıkıyorum ara sıra uğrarim gene birşey olursa haber veririm hemen

slm kızlar bugün ilk aşımız yapıldıı bebeğim çok ağladı yaa kıyamam yavrumaa bizimde gaz problemlerimiz başladı bunun için çare bulan var mı acabaa

ay kızlarr delircem yaa
biz ne yiyip içecez allah aşkına
dün ıspanak yedim bugün pırasa şimdi okudum gaz yapıyo yemeyin yazmış bi arkadaş
armut elma kivi bulgur kuru bakliyat mercimek hepsi gaz yapıyo
ee yemesek süt olmuyo şaştım kaldım yaa

bol bol pirinç pilavı ye ve su iç benim gibi
he birde patates yemeğinin her türlüsü

Posalı Gıdaların Gaz Yapmaması İçin Yapılması Gerekenler

Prof. Dr. Ayhan Kuzu, posalı gıdaların gaz yapmaması için suyla birlikte alınması, kurubaklagillerin de ıslatılmadan tüketilmemesini önerdi

Posalı gıda alınmasının bağırsakların çalışmasına büyük yardımı olacağını, yeterli posa almanın sırrının ise iyi dengelenmiş, yüksek posa içeren besinlerin tüketilmesinde yattığını kaydeden Kuzu, posayı artırmak için şu tavsiyelerde bulundu:

Kepek ekmeği, kahverengi pirinç, meyve-sebze gibi yüksek posalı gıdaları; beyaz ekmek, beyaz pirinç ve cips-şekerleme gibi düşük posalı gıdalara tercih edin.

Daha fazla çiğ sebze ve kabuğu soyulmamış meyve yemeye çalışın.

Sebzeleri pişirmek, içlerindeki posa miktarını düşürür. Yenebilen kabuklar da iyi birer posa kaynağıdır.
Her öğünde yüksek posalı gıda alın.

Posalı diyet ve gaz sorunu
Yüksek posalı diyet alınmasının beklenen yan etkisinin bağırsak gazı ve şişkinlik olduğuna işaret eden Kuzu, kabızlığı önlemek için posalı gıdalarla birlikte su alınmasını tavsiye etti. Kuzu, şunlara dikkati çekti:

“Genellikle baklagillerden ve lahana türü sebzelerden gaz yaptığı için şikâyet edilir. Bağırsak duvarında bazı karbonhidratların sindirimi için gerekli enzimlerin vücut tarafından üretilememesi, sindirim işlevini bozar ve gaz oluşumu meydana gelir. Bu durum şişkinlik yapar.”

Kuzu, ayrıca baklagillerin neden olduğu gazın zararsız hale gelmesi için şunları önerdi:

Kurubaklagiller hazırlanırken akşamdan suda ıslatılmalı, yemek başka temiz su ile hazırlanmalı. Gaz yapıcı bazı karbonhidratları emdiği için ıslatma suyu kullanılmamalıdır.

Kurubaklagillerin pişirilmesi için yeteri kadar zaman ayrılmalıdır. Böylece kolay sindirilir.

Baklagiller veya benzeri rahatsızlık veren besinlerden daha küçük porsiyonlar alınmalıdır.

Konserve edilmiş baklagillerin suyu boşaltılmalı ve temiz su ile yıkanmalıdır.

Bebeklerde Gaz Sancısı
KOLİK=GAZ SANCISI
Kolik, herhangi bir sağlık problemi olmayan bebekte, yüksek sesle ve ani ağlama, bacaklarını karnına çekme ile karakterize kontrol edilemeyen ağrıdır.
Koliği olan bebeğin özellikleri nelerdir?
Genellikle bebek üç aylıktan daha küçüktür. 3. Aydan itibaren genellikle kaybolur. Bazı bebeklerde 6.-9. Aya kadar sürebilir.
Gazlı bebekte sürekli ağlama üç saatten daha fazla sürer. Ağlama ani başlar ve çığlık atar tarzdadır. Bu durum haftada üç kereden fazla tekrarlanır.
Genellikle akşam saatlerinde (18.oo-24.oo) olur ve gece daha çok şiddetlenir.
Bebek son derecede huzursuzdur.
Bacaklarını karnına çeker ve gazını çıkartır.
Gazlı bebeği olan aileler bu durumdan çok hoşnutsuzdur ve bütün ev halkı huzursuzdur.
İlk bebekle sonrakiler arasında, kız bebekle erkek bebek arasında sıklık farkı yoktur. Ağlamalar yüzünden bütün aile uykusuz kalır.
Gaz sancıları, bebek 2 haftalık olduğunda başlar, 4. haftada şiddetlenir, 3. Ayda büyük ölçüde kaybolur. Ne yazık ki, az sayıda bebekte, 6-9. aya dek devam edebilir.
Koliğin sebepleri nelerdir?
Sebebe yönelik olarak farklı teoriler vardır.
En çok suçlanan sebep çocukların gelişmemiş sindirim sistemleridir. Bebeğin emdiği anne sütünün ya da mamanın parçalanıp sindirilmesini sağlayacak enzimler (Bebeğin emdiği anne sütü yada mamanın parçalanıp sindirilebilmesi için gereken barsak ve pankreastan salgılanan maddeler) ilk üç ayda yetersizdir.
Uygunsuz beslenme teknikleri ; Hızlı besleme, aşırı besleme, beslenme sırasında çocuğun fazla hava yutması (uygunsuz emzirme tekniği, çocuğun emzirme sırasında burnunun tıkalı olması, emzirme sonrası gaz çıkartılmaması)
Aile ve çocuk arasındaki gerginlik
Annenin yada çocuğun diyetinde inek sütünün olması ve bebeğin bunu sindirememesi, inek sütü alerjisi
Anne ve babanın sigara içmesi koliği olan bebeklerde sık rastlanan bir durumdur.
Kolik tehlikeli midir?

Hayır, ev halkını huzursuz edip uykusuz bırakmak dışında hiç bir tehlikesi yoktur! Tek bir şartla; bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından, ağlama ve huzursuzluğun fıtık vb. herhangi bir nedene bağlı olmadığının belirlenmesi gerekir.
Koliği Olan bebeğin bakımı nasıl olmalıdır?
Bebeğin beslenmesi sırasında uygun emzirme tekniği kullanılmalıdır. Bebek annenin göğsünün kahverengi kısmını tamamen ağzına almalıdır.
Beslenme sırasında çocuğun burnunun tıkalı olmadığına emin olunmalıdır. Eğer tıkalı ise açmak için serum fizyolojik kullanılabilir.
Beslenme sonrası çocuğun gazı çıkartılmalı ve çıktığından emin olunmalıdır.
Annenin diyetinden gaz yapan yiyecekler kaldırılmalıdır.
Eğer inek sütü alerjisinden şüpheleniliyorsa en az üç gün süre ile annenin diyetinden inek sütü çıkarılmalı ve bebeğin şikayetlerinin azalıp azalmadığı takip edilmelidir. Değişiklik yoksa, rahatça süt içmeye devam edebilirsiniz, çünkü emziren anne diyetinde günde 500 mililitre süt olması aslında kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından gereklidir.
Annede gaz yapan gıdalar bebektede gaz yapar. Baharatlı gıdalar, kuru baklagiller bazı sebzeler sorumlu tutulmuştur. Alkol ile çay-kahve de şüpheli maddelerdendir.
Eğer bebek mama alıyorsa gaz yapmayan mamalar tercih edilmelidir.
Bebeğin bulunduğu ortamda, evde sigara içilmemelidir.
Sedatif, antispazmotikler, simethicone gibi ilaçlar çocuğu rahatlatmak için tercih edilebilir.
Çocuğa gaz çıkartmasına yardımcı olacak uygun pozisyon verilmelidir.

doymuyo oğlum ya sütümmü az anlamıyorum 15 dakikada bir acıkıyo 40 dk emiyo doymuyo. bol bol su içiyorumsüt yapan çaylardan içiyorum ama yetmiyomu anlamıyorum. mamayıda kaşıkla yediremiyorum her seferinde boğuluyo gibi oluyo biberonlada verirsem memeyi bırakır diye korkuyorum napıcam ben ya offfffffffff

zapzup cnm gözün aydın eşin gelmiş :81:
inş bebişde en kısa zamanda gelirrr :97:
çitos canım saol bilgiler için.. dediğin gibi benim oğlan gazdan dolayı ağlıyo sanırımm
karnım acıktı hemen patates koydum ocağa haşlanıo
pilavıda patatesi de çok severim zaten :79:
bol bol onları yices anlaşılan
kızlar ben bide gaz yapar die süt de içmiyorum, aranızda içen varmı :26:
dugutu canım benim bebişde sürekli emmek istiyo, 1,5 aya kadar böyle olurmuş sonra düzene girermiş korkma mamada verme bence sütün yeter

Biz de bu sabah 8.30 da 3.bebisimizi 3340 gr olarak kollarimiza aldik.dogumum sezaryan oldu onçekilerden dolayi.cok cirkin bi kizimiz oldu))darisi hasretle bekleyenerin basina. Gunduz 2 ye kadar agrim vardi.sonra gecti cok sukur.az once gazimi da cikardim)) zaten gelip gidip bunu soruyolar bebegimiz de kakasini yapti ve emiyor cok sukur.herkese slmlar

cnm çok şükür ikinizde iyisiniz gözünüz aydınn :81:

gözün aydın canım:)))))))))))))

cnm bebeğin emmiyomu neden sağdın?

emiyor canım... habire emiyo hemde..ama bir türlü kilo almıyor. bende merak ettim acaba sütümmü az yetmiyomu yoksa ememiyomu... o yüzden sağdım 50-60 cc cıktı cuk cuk 1 dakikada içti biberonla.. yeterlimi bilmiyorum... bakalım çarşamba doktora gidicez iki gün boyunca hem emziricem hem sagıp vericem kilo alması lazım kızımın...

günaydın anneler,
uzun zamandır yazamıyorum,biliyorsunuz yaşadıklarımızı,çok şükür evimize döndük,kusmalarımız azaldı,ilaçlarımızı ve kontrollerimizi ihmal etmeyeceğiz onun dışında her şey iyi ,uykusuzluk ve yorgunluk dışında ki zaten bu hepimizin yaşadığı şeyler,Allahtan annem yanımda,iyi ki var,yoksa ben ne yapardım tek başıma bilmiyorum,birazdan oğlumu banyo yaptıracağız,emmesi de fena değil ama göğüslerim yara oldu her emzirişimde canım yanıyor,karbonatlı suyla göğüsleri silmek iyi geliyormuş,onu deneyeceğim,24 saat nöbetteyiz annemle çünkü oğlumun kusma sorunu yüzünden uyuduktan sonra bile başında bekliyoruz ama olsun yeterki yanımda sağlıklı olsun onsuz geçen 11 günde ömrümden ömür gitti Allah bir daha o günleri yaşatmasın inşallah,kendinize iyi bakın,bebişlerinizle birlikte sağlıklı günler olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…