- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #26.361
Kızlar ben sezeryan oldum ama sızın kadar dıkıs acım uzun surmedı normal daha zorlamıs sankı ılk 3gun kalkamadım sonra ıyıydı acıdı ama okadar degıl yanı
sanırım kişisine göre değişiyo normalde de sezeryanda da bende sezeryan oldum ilk 5 gün fln tuvalete bile tek gidemedim oturup kalkarken çok canım yanıyodu kalkmam gerekmesin diye hiç yatmadım günlerce uyurken bile arkama yastık koyup dikili uyudum ama ben sürekli öksürdüğüm için dikişlerin dinlenmeye hiç vakti olmadı ondan o kadar uzun sürdü muhtemelen 15 günlükken toparlanmaya, rahat eğilip kalkmaya, araba kullanmaya başladım
selam kızlar,
ne zamandır yazamıyodum devamlı takipteyim ama...
bizimde bugün doğum sonrası ilk kontrolümüz vardı şükür herşeyi çok çok iyi kızımın sütümde yarıyomuş.ama bugün 2 defa emzirirken genzine kaçırdım galiba öğürdü,öksürdü falan bide tek başımaydım ödüm koptu böyle olunca siz napıyosunuz şimdi emzirmeye korkuyorum aynı şey olacakmış gibi.sanırım göğüslerim iice dolmuştu yutmakta zorlandı.bide bu sağdığınız sütleri nasıl saklıyosunuz,ne zaman veriyosunuz bende öyle yapayım artık.
öff amma sormuşum bende
canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğim. allah analı babalı büyütsün.. ..
bende de öyle olunca ben iki kaşının arasını yukarıya doğru kaldırıyorum .
birde hemen yan cevir boğazına kaçmasın...
topiğimiz baya boşlandı kızlarrrrr... bebişler gelince hepimiz bebişlerle mesguluz:)))
selam kızlar ben hala doğurmadım......beklemedeyim haberiniz olsun....
yıyorum canım ıncır kayısı ..rezeneyı ben ıçıyorum..bbegın gazı yok..ama kakasını ypmıyorr...gunlerce....onun sıkıntısı oluyor..gun ıçınde tutuyor ıkınması..ama boşş..kaka yokkcanim biberonla vermiyorum ben emdiği yetiyo şimdilik kızıma,sagdıgm da henüz yarim bardak kadar oldu:)göğüslerim rahatlıyo en azından.çok şükür bizim gaz sorunumuz yok şimdilik inşallah hiç olmaz
rezene sen iç bol bol.kuru kayısı ve incir yeyip üstüne su iç bol bol.inşallah faydalı olur da kurtulur bebişin...
canım benım hıç sıkıntım olmamaıstı..ama ters bır harektle dıkıslerım kotu oldu...kızlar çok erken daha biliyorum ama bu normal doğumda dikişler ne zaman iyileşir. çok canım acıyobi de hemoroid sorunumuz çıktı. oturamıyorum resmen. ya ayaktayım ya da uzanıyorum. dün gecede bebeğim çok huzursuzdu. tüm geceyi ayakta geçirdim bugün dikişler daha da sızlıyo. kaynanam da sürekli bebeğimi almak istiyo. daha 4 günlük bebek annesinden alınır mı ya.. 2. günümüzde sabah aldı odasına götürdü kapısını kapattı sen uyu dedi. ama içim gitti nasıl uyurum. ağladım yarım saat sonra dayanamıyorum ben ayrı dedim. ama anlatamıyorum bu sabah yine almak istedi bebeğim de emmek istiyo. vermedim yalancı memeyle susturacakmış bırak emsin işte beni daha birbirimizden ayrı kalmaya alışamadıkki. bir an önce evine gitse de rahatlasam. bu arada anne olmak gerçekten bambaşka bi duyguymuş. bakmaya doyamıyorum koklamaya doyamıyorum. iyiki Allahım nasip etmiş..
bende cok oluyor...bırde tekrar duzelmesı uzun suruyor...kızardıyor..bazen morarıyor...selam kızlar,
ne zamandır yazamıyodum devamlı takipteyim ama...
bizimde bugün doğum sonrası ilk kontrolümüz vardı şükür herşeyi çok çok iyi kızımın sütümde yarıyomuş.ama bugün 2 defa emzirirken genzine kaçırdım galiba öğürdü,öksürdü falan bide tek başımaydım ödüm koptu böyle olunca siz napıyosunuz şimdi emzirmeye korkuyorum aynı şey olacakmış gibi.sanırım göğüslerim iice dolmuştu yutmakta zorlandı.bide bu sağdığınız sütleri nasıl saklıyosunuz,ne zaman veriyosunuz bende öyle yapayım artık.
öff amma sormuşum bende
ay kuşummmselam kızlar ben hala doğurmadım......beklemedeyim haberiniz olsun....
canım ben nurse harveyı kullanıyorum...gunde 3 kez verıyorum..bazen ıkı..huuu belgun napıyosun kızı besledım sımdı bı bakayım dedım kımse var,ı dıye
selam kızlar ben hala doğurmadım......beklemedeyim haberiniz olsun....
bencede yok canım ben çok sabırsızım....doktorum sat tarihim 14 nisan olmasına rağmen daha günüm olduğunu bebeği erken almanın sakıncalı olabileceğini söylüyor..ne yapayım bende kaderime razı oldum kös kös bekliyorumbegüm nasılsın canım?
senin oğlanın yeri çok rahat heralde çıkmaya niyeti yok
sağol canım amin inşallah....yıyorum canım ıncır kayısı ..rezeneyı ben ıçıyorum..bbegın gazı yok..ama kakasını ypmıyorr...gunlerce....onun sıkıntısı oluyor..gun ıçınde tutuyor ıkınması..ama boşş..kaka yokk
canım benım hıç sıkıntım olmamaıstı..ama ters bır harektle dıkıslerım kotu oldu...
sonrada ılaçla vs.ıyılestım...antıbıotıkle..enfeksıyon oldum...
sımdı ıyıyım..ama dıkısşlerden bazıları halen duruyor...dıkışlerde tam ıyı olmadı sanırım...ama agrım sızım yok..sıkıntım yok..benım bebegım 21 gunluk bugun..ılk dogumda 3 dıkısım vardı..ılk gunden ıyıleştı dıkışlerım sankı..ama bunda 10 dıkış oldu..bıraz uzun surdu...
bende cok oluyor...bırde tekrar duzelmesı uzun suruyor...kızardıyor..bazen morarıyor...
alt komsum bebek hemsıresı..bırgun çagırdm geldı sagolsun..emzırmeye korktum bırkaçkez mama yaptım dedım..
korkma dedı..dik tutarak emzır...sut fazlaysa olur dedı...
memenın ucunu makas gıbı sık ..süt agzına fazla gıtmesın..baskıla dedı...
oyle yaptıgım halde dun 2 kez yıne oldu..ters cevırdım sırtına vurdum duzelmedı..anneme verdım..kadın korktu..eşim aldı elıne ıkı salladı düzeldı..bızım oglanın gec duzelmesı benı korkutan..hemen kendıne gelmıyor...
hemsıre komsum onunla ılgılenme.tv ızlerken emzır ..rahat ol dedı...
elım ayagım tutmuyor o zaman...saatlerce hatta...tansıyonun dusuyor korkudan...
bırde dun yıne ugradı akşam ıs çıkısı sag olsun..doktor pamukcuk varsa neden olur..yada burnu tıkalıysa nden olur demıs...
burnu ıçın serum fızyolojık onerdı..burun pompamıs var..yada banyo sonrası burun aspıratorunu kullan...
pamukcuk gıbı dılınde az beyazlık var...
kaynamıs suya karbonat atıp sargı bzını serce parmagıma dolayıp dılının uzerını sılıyorum...
ışte bunları yapıyorum..yıned genzıne kaçırıyor..
kız kardesımın bebegındede oluyormus..ama hemen normal nefes alıyormus..kısa suruyormus..annem oyle soyledı...
allah korusun bebklerımızı..
ben her emzırırken bısmıllh çekıyorum..allahım sana emanet dıyorum..
ne bıleyım ödüm kopuyor...
sende dık emzır canım...
ay kuşummm
hayırlı dogumlar ınşallah..
canım ben nurse harveyı kullanıyorum...gunde 3 kez verıyorum..bazen ıkı..
uzerınde 6 kez verılebılır dıyor...
acaba 6 kez versem kaka yaptırırmıkı..sen daha çok kullanmıssındır bızden..bır fıkrın varmı canım...
dun gelen alt komsum dereceyle ugrastı yaptıramadı kakasını...
fıtıl verdı..o zaman yaptı kaka..
2 gundur yapmıyordu..
bu sabah yıne 4 de uyandı..hıç uyumadı...bıraz kaka yaptı..2 gun once verdıgım fıtıl çıktı..çok sasırdım..glıserın fıtıl ama erımemıs...
hadi yaa..ben de sadece zapzupla ben kladım sanıyodum..sen de varmışsın
evet bende varım beklemedeyim.herkes doğum yaptı bebişlerini kucaklarına aldı.sizin daha gününüzde var benim geçmesine rağmen bekletiyor doktor,10 gün yanılma payı hep vardır.bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz sen sadece bebeğinin hareketlerini kontrol et dedi.....
yıyorum canım ıncır kayısı ..rezeneyı ben ıçıyorum..bbegın gazı yok..ama kakasını ypmıyorr...gunlerce....onun sıkıntısı oluyor..gun ıçınde tutuyor ıkınması..ama boşş..kaka yokk
canım benım hıç sıkıntım olmamaıstı..ama ters bır harektle dıkıslerım kotu oldu...
sımdı ıyıyım..ama dıkısşlerden bazıları halen duruyor...dıkışlerde tam ıyı olmadı sanırım...ama agrım sızım yok..sıkıntım yok..benım bebegım 21 gunluk bugun..ılk dogumda 3 dıkısım vardı..ılk gunden ıyıleştı dıkışlerım sankı..ama bunda 10 dıkış oldu..bıraz uzun surdu...
bende cok oluyor...bırde tekrar duzelmesı uzun suruyor...kızardıyor..bazen morarıyor...
alt komsum bebek hemsıresı..bırgun çagırdm geldı sagolsun..emzırmeye korktum bırkaçkez mama yaptım dedım..
oyle yaptıgım halde dun 2 kez yıne oldu..ters cevırdım sırtına vurdum duzelmedı..anneme verdım..kadın korktu..eşim aldı elıne ıkı salladı düzeldı..bızım oglanın gec duzelmesı benı korkutan..hemen kendıne gelmıyor...
bırde dun yıne ugradı akşam ıs çıkısı sag olsun..doktor pamukcuk varsa neden olur..yada burnu tıkalıysa nden olur demıs...
burnu ıçın serum fızyolojık onerdı..burun pompamıs var..yada banyo sonrası burun aspıratorunu kullan...
kaynamıs suya karbonat atıp sargı bzını serce parmagıma dolayıp dılının uzerını sılıyorum...
kız kardesımın bebegındede oluyormus..ama hemen normal nefes alıyormus..kısa suruyormus..annem oyle soyledı...
sende dık emzır canım...
ay kuşummm
acaba 6 kez versem kaka yaptırırmıkı..sen daha çok kullanmıssındır bızden..bır fıkrın varmı canım...
2 gundur yapmıyordu..
bu sabah yıne 4 de uyandı..hıç uyumadı...bıraz kaka yaptı..2 gun once verdıgım fıtıl çıktı..çok sasırdım..glıserın fıtıl ama erımemıs...
bende gunu gecip bekleyen tek ben varim zannediyordum.. pazar gunu doldu bizim de gunumuz ama doktor bekletiyor bakalim hayirlisi artik
evet canım dik tutarak emziriyorum,hiç olmazdı bizdede dün 2 sefer olunca baya bi korktum benim sütüm baya bi fazla.allah korusun yavrularımızı.yıyorum canım ıncır kayısı ..rezeneyı ben ıçıyorum..bbegın gazı yok..ama kakasını ypmıyorr...gunlerce....onun sıkıntısı oluyor..gun ıçınde tutuyor ıkınması..ama boşş..kaka yokk
sende dık emzır canım...
ay kuşummm
2 gundur yapmıyordu..
bencede yok canım ben çok sabırsızım....doktorum sat tarihim 14 nisan olmasına rağmen daha günüm olduğunu bebeği erken almanın sakıncalı olabileceğini söylüyor..ne yapayım bende kaderime razı oldum kös kös bekliyorum
senin bebiş nasıl face de gördüm.Maşallah çok tatlıydı
sağol canım amin inşallah....
evet bende varım beklemedeyim.herkes doğum yaptı bebişlerini kucaklarına aldı.sizin daha gününüzde var benim geçmesine rağmen bekletiyor doktor,10 gün yanılma payı hep vardır.bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz sen sadece bebeğinin hareketlerini kontrol et dedi.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?