2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben sezeryan oldum ama sızın kadar dıkıs acım uzun surmedı normal daha zorlamıs sankı ılk 3gun kalkamadım sonra ıyıydı acıdı ama okadar degıl yanı

sanırım kişisine göre değişiyo normalde de sezeryanda da bende sezeryan oldum ilk 5 gün fln tuvalete bile tek gidemedim oturup kalkarken çok canım yanıyodu kalkmam gerekmesin diye hiç yatmadım günlerce uyurken bile arkama yastık koyup dikili uyudum ama ben sürekli öksürdüğüm için dikişlerin dinlenmeye hiç vakti olmadı ondan o kadar uzun sürdü muhtemelen 15 günlükken toparlanmaya, rahat eğilip kalkmaya, araba kullanmaya başladım

olabılır canım benım ılk 2 gun yataktan hıc kalkmadım nerdeyse3 gun kalkıncada bırdaha oturmadım hafta sonunakadarda neredeyse tamamen gecmıstı bırde benım bebegım ılk bır hafta hastanedeydı oyuzden hastaneye bıle gıdıp geldım

selam kızlar,

ne zamandır yazamıyodum devamlı takipteyim ama...
bizimde bugün doğum sonrası ilk kontrolümüz vardı şükür herşeyi çok çok iyi kızımın sütümde yarıyomuş.ama bugün 2 defa emzirirken genzine kaçırdım galiba öğürdü,öksürdü falan bide tek başımaydım ödüm koptu böyle olunca siz napıyosunuz şimdi emzirmeye korkuyorum aynı şey olacakmış gibi.sanırım göğüslerim iice dolmuştu yutmakta zorlandı.bide bu sağdığınız sütleri nasıl saklıyosunuz,ne zaman veriyosunuz bende öyle yapayım artık.

öff amma sormuşum bende

canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğim. allah analı babalı büyütsün.. ..
bende de öyle olunca ben iki kaşının arasını yukarıya doğru kaldırıyorum .
birde hemen yan cevir boğazına kaçmasın...

hamileyken sizlere fazla katılamadım ..
herkesin bebeğinin sağlığı iyidir umarım..
allah hepsini anneli babalı büyütsün...

bizimde bugün 15 gün oldu...

topiğimiz baya boşlandı kızlarrrrr... bebişler gelince hepimiz bebişlerle mesguluz:)))

canım bir süre böyle olur.. ama ondan sonra herkes sahalara geri döner..
şimdi evlerde anneler veya yakınlarda vardır. ...

nerden biliyosun diyorsan ben 2009 nisan annesiydim. bizde öyle olmuştu.
burak benim 2. çoçuğum ...

ben 2. çoçukla sahalardayım :)))

yıyorum canım ıncır kayısı ..rezeneyı ben ıçıyorum..bbegın gazı yok..ama kakasını ypmıyorr...gunlerce....onun sıkıntısı oluyor..gun ıçınde tutuyor ıkınması..ama boşş..kaka yokk

canım benım hıç sıkıntım olmamaıstı..ama ters bır harektle dıkıslerım kotu oldu...
sonrada ılaçla vs.ıyılestım...antıbıotıkle..enfeksıyon oldum...
sımdı ıyıyım..ama dıkısşlerden bazıları halen duruyor...dıkışlerde tam ıyı olmadı sanırım...ama agrım sızım yok..sıkıntım yok..benım bebegım 21 gunluk bugun..ılk dogumda 3 dıkısım vardı..ılk gunden ıyıleştı dıkışlerım sankı..ama bunda 10 dıkış oldu..bıraz uzun surdu...

bende cok oluyor...bırde tekrar duzelmesı uzun suruyor...kızardıyor..bazen morarıyor...
alt komsum bebek hemsıresı..bırgun çagırdm geldı sagolsun..emzırmeye korktum bırkaçkez mama yaptım dedım..
korkma dedı..dik tutarak emzır...sut fazlaysa olur dedı...
memenın ucunu makas gıbı sık ..süt agzına fazla gıtmesın..baskıla dedı...
oyle yaptıgım halde dun 2 kez yıne oldu..ters cevırdım sırtına vurdum duzelmedı..anneme verdım..kadın korktu..eşim aldı elıne ıkı salladı düzeldı..bızım oglanın gec duzelmesı benı korkutan..hemen kendıne gelmıyor...
hemsıre komsum onunla ılgılenme.tv ızlerken emzır ..rahat ol dedı...
elım ayagım tutmuyor o zaman...saatlerce hatta...tansıyonun dusuyor korkudan...
bırde dun yıne ugradı akşam ıs çıkısı sag olsun..doktor pamukcuk varsa neden olur..yada burnu tıkalıysa nden olur demıs...
burnu ıçın serum fızyolojık onerdı..burun pompamıs var..yada banyo sonrası burun aspıratorunu kullan...
pamukcuk gıbı dılınde az beyazlık var...
kaynamıs suya karbonat atıp sargı bzını serce parmagıma dolayıp dılının uzerını sılıyorum...
ışte bunları yapıyorum..yıned genzıne kaçırıyor..
kız kardesımın bebegındede oluyormus..ama hemen normal nefes alıyormus..kısa suruyormus..annem oyle soyledı...
allah korusun bebklerımızı..
ben her emzırırken bısmıllh çekıyorum..allahım sana emanet dıyorum..
ne bıleyım ödüm kopuyor...
sende dık emzır canım...
selam kızlar ben hala doğurmadım......beklemedeyim haberiniz olsun....
ay kuşummm
hayırlı dogumlar ınşallah..

huuu belgun napıyosun kızı besledım sımdı bı bakayım dedım kımse var,ı dıye
canım ben nurse harveyı kullanıyorum...gunde 3 kez verıyorum..bazen ıkı..
uzerınde 6 kez verılebılır dıyor...
acaba 6 kez versem kaka yaptırırmıkı..sen daha çok kullanmıssındır bızden..bır fıkrın varmı canım...

dun gelen alt komsum dereceyle ugrastı yaptıramadı kakasını...
fıtıl verdı..o zaman yaptı kaka..
2 gundur yapmıyordu..
bu sabah yıne 4 de uyandı..hıç uyumadı...bıraz kaka yaptı..2 gun once verdıgım fıtıl çıktı..çok sasırdım..glıserın fıtıl ama erımemıs...

gulşenn bebegın kakaısnı yapıyormu artık...tahlıllerınızde bırsey yok demııı......
sen nasıl oldun..grıpe cevırmedı demı uşumen..nasılsın..yaz bana kuşum yaa..kaasını yapamamasına çok uzluyorum...çare bulamıyorum..:26:

begüm nasılsın canım?

senin oğlanın yeri çok rahat heralde çıkmaya niyeti yok
bencede yok canım ben çok sabırsızım....doktorum sat tarihim 14 nisan olmasına rağmen daha günüm olduğunu bebeği erken almanın sakıncalı olabileceğini söylüyor..ne yapayım bende kaderime razı oldum kös kös bekliyorum
senin bebiş nasıl face de gördüm.Maşallah çok tatlıydı
sağol canım amin inşallah....
hadi yaa..ben de sadece zapzupla ben kladım sanıyodum..sen de varmışsın

evet bende varım beklemedeyim.herkes doğum yaptı bebişlerini kucaklarına aldı.sizin daha gününüzde var benim geçmesine rağmen bekletiyor doktor,10 gün yanılma payı hep vardır.bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz sen sadece bebeğinin hareketlerini kontrol et dedi.....

Son düzenleme:

bende gunu gecip bekleyen tek ben varim zannediyordum.. pazar gunu doldu bizim de gunumuz ama doktor bekletiyor bakalim hayirlisi artik

canımm benımkız bırgun yapıyo bırgun yapmıyo ablamız dronada sormustum 4 5 gunden once ılaclı mudahale etmeye gerek yokmus.bende zeytın yagı verıyorum rezene ve gece cayı kakamızı rahat yapıyoruz ozamanzeytınyagını bır cay kasıgı verıyorummesela benım cocuk doktoruna somustum kakasını yapmıyor dıye olabılır gelısme donemınde dedı kaka yesıl degılse kanlı degılse köpukludegılse ıshal degılse sorun yokmus.bana kulak cubugunu zeytın yagına batırıp poposunu uyar dedı bır kere yaptım öle bırkaka yaptıkı aklın durur.hıssetmıyorlarmıs dr öle dedı.eskıelrde sabunu ıncecık kesıp onunla uyarıyormus.ben artık poposuna dokunmuyorum rezene zeytınyagı gece cayı nurse harvey cözdu bızım işi bır gün yapmıyorsa ikinci gün mutlaka yardımsız yapıyor

bende gunu gecip bekleyen tek ben varim zannediyordum.. pazar gunu doldu bizim de gunumuz ama doktor bekletiyor bakalim hayirlisi artik

Ayy kızlar bende hala beklemedeyim.Dün 2 saatten fazla yürüdüm ama tık yok bizde.Yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor sezeryan der diye korkuyorum.

evet canım dik tutarak emziriyorum,hiç olmazdı bizdede dün 2 sefer olunca baya bi korktum benim sütüm baya bi fazla.allah korusun yavrularımızı.

canım aslında gününde dolmuş neden sakıncalı diyorki doktor.normal mi olcak senin?
bu arada teşekkür ederiz canım,senin oğluşta doğsun bi bizde görelim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…