2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlum üşüdüğü zaman ve çok emdiği zaman hıçkırıyor.emdikten sonra hıçkırıyorsa sindirim sistemi düzene giriyordur ama normalde hıçkırıyorsa üşüyordur kesin.sarılık içinde bolbol su ver bize doktor söylemişti 2 haftada değerimiz en fazla 10a çıktı doktor ilaca gerek yok en geç 1 ay içinde vücut sarılığı atar dedi gerçektende öyle oldu.

cnm benim bebek emerken hava yutar ve hıçkırık olur benimki çokkkk sık hıçkırıyor...hıçkırığı geçiren şey de emzirmek internetten öle okumuştum...
bu arada sarılık için benim ebe şunu demişti cnm: eğer bebek sarılık olursa şekerli su ver...artık dr lar buna izin vermiyorlar ama sen ver demişti...benim kız olmadığı için ben ihtiyaç duymadım ama bence verebilirsin..ve çok sık emzir sarılığın ilerlememesi için uyuyorsa bile uyandır emzir cnm...çünkü sarılık olan bebek çok uyur..

Cok sağolun kızlar.Ona bakarken yüreğim titriyor birşey olacak diye dokunmaya korkuyorum.Boyle bi şey olsa size soru veriyorum da rahatlıyorum.Yoksa tek başıma kafayı yerdim herhalde

Eşime de doğumdan önce anlatıyordum sitede yazanları falan ben yazdığımı söylemiyordum.Doğumdan önce deşifre ettim kendimi o ne biçim nick başka isim mi bulamadın diyor.Simdi kızımın birşeyi olsa bir sor bakalım ne diyecekler diyor :-D

Eşime de doğumdan önce anlatıyordum sitede yazanları falan ben yazdığımı söylemiyordum.Doğumdan önce deşifre ettim kendimi o ne biçim nick başka isim mi bulamadın diyor.Simdi kızımın birşeyi olsa bir sor bakalım ne diyecekler diyor :-D Doğumda da beni soranları falan takip etmiş. Herşey güzel de bir daha rahat rahat çekiştiremiycem kocisimi

canım benim bebişlerin göbeği 15. gün düştü sıkıntı yapma düşer sadece göbeğine çiş kaka bulaşmamasına dikkat et bezini bağlarken üst tarafını kıvır hemşire bize böyle yapın diye göstermişti

çok aglayan bebeğin göbeği kanar derler,ya da cok ıkınıyorsa ondan da olabılır,benim kızında kanamıstı üzülme gecer insallah..

cnm sıkma canını biz de içinde parça kalır gibi oldu ondan tedirgin olduyduk geçiyor hepsi...dşer yakında göbeği alkolle hergün bakım yap cnm

sağolun arkadaşlar bugün çok şükür göbeği düştü ama kanaması oldu çok ağlamıyor ama ıkınıyor kakasını yaparken acaba ondanmı oluyor önemli bişi olmasında yaa bişi olcak diye aklım çıkıyor her altını açtığımda göbeğine bakamıyorum kanamışmı diyee

canım sarılığına dikkat et sürekli takip halinde olsun eğer şüphen varsa hemen bir hastaneye götür benim bir komşum vardı sarılıktan dolayı farkedilmemiş artmış çocuk ameliyat oldu safrası alındı çocuğun benim bebeklerde de azıcık çıkmıştı ama şükür ki geçti sen de dikkat et bol bol emzir anne sütü iyi gelir sarılık için sarı bir şeyler giydir iyidir derler

mrblar
nasılsınız?
hayran sen bebişlerinin ismini ne koydun?mama veriyor musun*hangi mama?
ben aptamil almıştım bir de aptamil conformil aldım şimdi ondan veriyorum

mrblar
nasılsınız?
hayran sen bebişlerinin ismini ne koydun?mama veriyor musun*hangi mama?
ben aptamil almıştım bir de aptamil conformil aldım şimdi ondan veriyorum

canım hakan ve ihsan koydum ben
evet mama veriyorum pre aptamil veriyorum ben doktorumuz bunu önerdi bir de hero baby lactumu önerdi bu gaz yapmıyormuş galiba onu bulamadı eşim pre aptamile devam ediyoruz şimdilik pek beğenmiyorlar tadını yine mamadan sonra meme istiyorlar illaki

vuslat yaren sen ne verdin isimlerini
nasıl yardımcın var mı yanında benim yanımda annem var birisinin bulunması şart
tek bebek olsaydı kendim idare ederdim ama tek benle olmuyor
doktor bana sen hiç iş yapmayacaksın sadece bebek emzireceksin diyor günde en az 30 defa emzirmelisin diyor
biz evde resmen nöbet tutuyoruz annem gece belli saatlerde uyuyor sadece bebeği yanıma getiriyor altını açıyor ben emzirdikten sonra gazını alıyor ve yatıyor sonra annem yattıktan sonra devreye eşim giriyor o alıyor nöbeti o da hallttikten sonra yatıyor ama ben sürekli nöbetteyim
sadece bebişler uyudğu zaman uyuyorum
ben bazen yatarak emziriyorum o zaman eşim ya da annem başımda beklyor çocuk boğulmasın diye
o zamn da uyuyorum rahat da oluyor emzirmek

adıyla yaşasınlar inşallah.
benim bebekler de ahsen-sümeyye
kayınvalidemler bebekler doğduğundan beri bizde yani 21kasımdan bu yana bizdeler.
ama tabi anne gibi olmuyor olamaz da
gece sadece eşim ve ben bakıyoruz 1 hafta sonra ben de işe başlayacağım daha da zor olacak
kayınvalidemler akşam 9 yada 9.30 da yatıyolar yani bebeklere pek faydaları olmuyo gündüz zaten çocukların bi zararı yok
geçen çok uykusuzdum çocuklar uyumuşken ben de biraz yatayım dedim onları emzirip yattım yarım saat sonra birini aldı geldi annesi bu acıkmış diye neyse onu emzirdim yattım yarım saat geçti geçmedii ötekini getirdi bu durmuyo acıkmış diye.
ne yattığımdan ne uyuduğumdan bişey anladım kafam daha beter oldu
ama kendi annem olsa mamayla falan avutur benim uyumamı sağlardı
annemlerle aramızda bi cadde var ama bunlar varken o da fazla gelemiyor ki
bi de 5yaşındaki kzımı yetişkin yerine koyuyolar onunla tartışıyo kayınbabam bazen çok yaramazsın ömrümde senin gibisdini görmedim falan
çok sıkıldım yani

kızlar tecrübelerinize dayanarak bişi sormak istiyorum sizlere
bir hafta önce çatı muayenesi oldum ve doktorum çatımın dar olduğunu söledi gereçktende okadar zorlandımki muayenede anlatamam çok fenaydı
herneyse illa sezeryan olmalısın demedi ama bebk iri olursa biraz zor olur dedi bebğimde 3200grdı 4gün önceki ölçümde sizce normali denemelimiyim hem normal sancısını çekip sonrasında da sezeryana grimekte zor olur gibi geliyo ama sizin önerileriniz ne olur

Slm kizlar .bizim 4. Gunumuzde dustu gobegimiz.cocuk dr umuz hic bisi surmeyin demisti.baticon fln besliyomus ve bu nedenle daha gec dusuyormus.bundan onceki 2 bebegimizde de baticon kullandik ve 10gunluk civari dustu.bunda hicbisi kullanmadik.bi de hemsire gobek disarda kalacak bicimde bez baglamayi gosterdi.biliyoduk ama unutmusuz:)))
Benim kizim da 14 gunluk oldu bile.iyi kilo alamiyor gibi geliyr bana ama gunde 5-6 kez kaka yapiyor sari renkli.bol da cisi oluyor.insallah kilo alimi iyidir.3320 dogmustu.5. Gununde 3060 a dusmustu.bu arada isitme testini ne zaman yaptirdiniz???kac gundur randevu almaya calisiyorum ama teli acmiyolar.devlet hastanesinde de cok uzun suruyor bekleme olayi.esim de duyuyor iste ne gerke var diyor.sizler ne yaptiniz???2 bebegimde de yaptirmistim.simdi icim rahata degil

mrb güzel anneler
umarım herkes iyidir.
ben hiç giremiyorum nasıl yetiştiriyorsunuz ya.
bebegimin çok gazı oluyor yazık çok aglıyor
geçmişi okuyamadım okuyayım bir.

cnm bana doktorum çatın gayet iyi normal doğuma müsait ama ağrı eşiğin çok düşük çok sancı çekersin demişti ben buna rağmen normal doğumu göze aldım.ta ki son hafta oğlum ters dönesiye kadar yani mecburen sezeryan oldum ve çok rahatım iyiki sezeryan olmuşum diyebiliyorum.
son kontrolünde doktorun kesin birşey söyler zaten ama bence dediğin gibi normal sancısını çekipte sezeryana girmek daha zor olur.boşuna riske girme bence bu benim fikrim.

cnm ben işitme testinide kalça usg'sinide 1 aylıkken yaptırdım.senin yaşadığın şehri bilemem ama bizim burda hiç sıra yoktu hemen girdik 10 dk da halletti işitme testini.bence işini garantiye al yaptır,benim oğlumda duyuyordu ama yinede yaptırdım.

cancer çok saol cnm cevabın için
bnmde acı eşiğim yüksemiş sancılar yüksek çıktığı halde anlamıyodum ogün.ama çatı dar işte
hayırlısı olsun ne zormuş karar vermek bende diyorum bana kalmasın bu karar oğlum bi süpriz yapsa nasıl ii olcaksa öyle oluverse:) sağlıkla büyüt oğluşunu cnm sende

mrb güzel anneler
umarım herkes iyidir.
ben hiç giremiyorum nasıl yetiştiriyorsunuz ya.
bebegimin çok gazı oluyor yazık çok aglıyor
geçmişi okuyamadım okuyayım bir.

benim oğlumunda gazı oluyor cnm ama şurup kullanıyorum rahat oluyor ama dün akşam hiç durmadı acile gittik röntgen istedi ve çok gazı var dedi.lavman yaptırdılar ondan sonra rahatladı yavrum.bamya çorbası yemiştim sanırım o gaz yaptı bilemedim valla.birde emzirdikten hemen sonra gazını çıkarırsan çok kolay oluyor ama 5 dk beklemen bile gazın çıkmasını geciktiriyor.

hakkında hayırlısı neyse o olsun cnm.teşekkür ederim ayrıca Rabbim sanada yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…