2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

mrb kızlar inşallah sziler ve bebişeriniz iyisinizdir
biz iyi olmaya çalışıyoruz işte bugün evim temizleniyo
cuma gündüz ve akşam misafir var
pzt de malesef okul başlıyo bebişlerime çok zor olcak
şu kaynanamlar giseydi bebişlere annem bakacak o zaman gözüm arkada da kalmaz daha rahat ederim

gülaycım sana da çok geçmiş olsun RABBİM acil şifalar versin
bence sütünüz yetiyosa hiç mama vermeyin ne olsa tek çocuk bizim iki olunca mecburen veriyoz ama anne sütünü hiç bi mama tutmuyo
dr bize günde 3den az küçük çiş yapıyosa haftada 150-250 garam alamıyosa ve sürekli huzursuzsa süt yetmiyo demektir dedi
bol su içmenin gerçekten faydası oluyo
bende rezene anason kimyon aldım aktardan ama pek düzenli içmedim açıkcası içsem hem gaza hem de rezenenin süt artırmaya faydası oluyomuş
öptm hepinizi
yaaa lütfen dua edin benim için çok sıkıldım

Allah yardım etsin canım. Hakkaten işin cok zor.
Bizde kızımın ilk banyosunu yaptırıcaz bugün ınşallah.Cok heyecanlı ve korku doluyum babanem var yanımda ama ona güvenemiyorum .Biliyorum biliyorum diyor ama unutmuş artik cok sarsıyor çocuğu. Allahtan eşim hala yanımda kızımın zor işleriyle hep o ilgileniyor ilk günden beri daha iyi bakıyor.İnşallah incitmeden hasta etmeden yıkarız kızımı.Benimde boğazlarım aciyor.Millet hasta hasta çocuğumun yanına geldiler hep bana bulaştı nefret ediyorum insanlardan ya

bebde de oluyo süt birden çok geldiğinden oluyo dedi doktor. yukarı kaldır o kendini toparlar dedi

sağol canım beni sen anlarsın çünkü sen de benzerlerini zaman zaman yaşıyosun
banyo yaptırmaktan korkma banyo yapınca bikaç kez hapşuruyo bu da normal
malesef insanımız çok düşüncesiz gripmiş neymiş aramıyo milletin amacı merakını gidermek senin yada çocuğun sağlığını umursayan nerdeeee
eşinin de gideceğine üzülme sağlık olsun da kavuşursunuz yine
bebişe de şimdiden sıhhatler olsun banyo yapınca öp benim yerime
benim için de dua edin lütfen buna çok ihtiyacım var

Arkadaşlar merhaba, bütün hepinizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin Allah.
Sütü gelmeyen arkadaşlar için bişey söyleyeceğim, sağlıkçı bi arkadaşım söylemişti.
Sütünüz kesildiğinde ıslak bir bezi boynunuza koyduğunuzda sütünüz artıyormuş.Bilmiyorum artık ne kadar doğru.
Belki yararlı olabilir.

Son düzenleme:

öptüm teyzesi. Allaha şükür yıkadik rahat rahat. Dualarim seninle canım

benim kızım içinde doktor kilo alımı yavaş demişti 15 günlüktü ozaman kızım yanlış hatırlamıyorsam. iki gün emzir yine bakıcam dedi olmazsa mama takviyesi dedi sinir oldum doktora birdahada gitmedim 14 şubatta sağlık ocağına gideceğiz aşı yaptırmaya ozaman kilosunu ölçtürcem uzun zamandan sonra. aşı karnesinde yazıyor nede olsa bakalım orda ne dicekler. şimdi ii bir doktor arıyoruz bakalım. bende ısrarla meme veriyorum sütümün fazlasını sağıp dolaba koyuyorum akşam yatmadan ve sabaha karşı biberonla sağdıklarımı veriyorum ama içerisine ararot diye bir nişasta ekliyorum eskiler hep böle yaparlarmış anneannem söledi. mamadan daha ii en azından..hem besleyici hem doyurucu hemde geceleri rahat rahat uyuyor kızım. yani günde ikikere ararotlu mama hazırlıyorum içerisine rezenede koyuyorum. akşamları yatmadan verdiğimin içinede ii geceler çayı ekliyorum. zaten acıkınca ciyak ciyak bağırarak uyanıyor kızım. sağlık ocağına gittiğimde kilo durumuna bakıcaz inş mamaya gerek kalmaz kalırsada bu ararot denilen nişstayı sölicem doktora ona göre devam edicem. sende kilo takibini yaptır canım yani doktoru mutlaka yapıyordur yetmiyor diyorsa gerçekten yetmiyor olabilir emin olamıyorsan başka doktorada gözükün ben öle yapıcam işte. bol bol su tüket bana bir ebe dediki her annenin sütü kesilmediği sürece yeter bebekler çektikçe süt gelir emzir dedi o doyar dedi. bende doymuyor diye çok korkuyordum ama doyunca uyuyor zaten mışıl mışıl doymazsa ağzından çektiğimde yada bıraksa bile o anda yada yarım saat sonra ağlayabiliyor ozaman kesin acıkmış oluyor. bazende emiyor iki saat uyuyor iki saat sonra yine aranıyor ağlıyor. sen yılmaz canım bol bol emzirmeye devam et gazını çıkar altını temizle sonra baktın ağlıyor zaman farketmez ağlıyor yada aranıyorsa yedir o doyunca susar yada uyur yada memeyi bırakır. bizimki bazen iki saat mememi bırakmıyor çaktırmadan çekiyorum memeyi bekliyorum biraz ooo gık yok yatırıyorum uyuyor saatlerce. bazende onbeş dk emziriyorum bakıyorum bırakacağı yok çekiyorum bekliyorum aranıyor yada mızmızlanıyorsa veriyorum hemen yine ama baktım sesi çıkmıyor uyuyor hemen yatırıyorum yerine:)))valla taktikler denemekten sefil oldum hiçbirşeye vakit ayıramıyorum:)))))))))))))))neyse az kaldı kırkımızın çıkmasına..

bu arada yoğunnnmu yoğun günler geçiriyorum vede ev çok kalabalık :)))arada bunalımlar var gerginlik hat safada evde kızlar okadar çok olay olduki şu lohusa halimle herkesi idare eden ben olmak zorunda kaldım. bu yüzden çok giremiyorum arada girip bakıp çıkıyorum vakit hiç olmuyor herkesi özledim inş en kısa zmaanda eski sohbetlerimize döneriz. anne bebek dergisinin şubat sayısını alanınız varsa röportajımız var doğum öncesi. birdahaki ayda yetiştirebilirsek kızım olacak:))))şimdilik herkesi öptüm

canım ohh ne güzel yarıyo sütün maşallah de:) benimki pek yarıyo denemez kilo alımımız minumumda..,

ben doktor olarakta ahmet altınok diye birine götürdüm şimdiye kadar ama son gittiğimizde pek memnun kalmadım.. bu hafta hayim baruh a götürecegim.. cok duydum ismini cevremde memnun olan cok kişi var.. izmirin en iyi doktorlarındanmış birde onu deneyecegim.. ama kötü tarafı hicbi hastaneyle anlaşması yok.. sadece özel muaynehanesi var onunda vizitesi 150tl. ama yinede gözüme gelmiyo ona gidicem..

belgüncüm uzun zamandır gözükmüyordun:))
dediğin gibi elimden geldigince emzirmeye calısıyorum. ama ne kadar doyuyo anlamak zor.. hiç mızmız bir bebek değil.. uyudugu zaman en az 3-4 saat uyuyor..hele cogu zaman gece 4 gibi yatıp sabah 9a kadar uyuyor.. kaka hersey normal.. ama gel gelelim kilo alımı cok fena.. 3.160 gr dogdu 3.500u anca gördük.. bir bucuk ayda 500 gr almış dedi doktor.. (dogdugunda kilo kaybettikten sonra)..
off valla cok sıkıntıdayım direniyorum mama vermemek için.. ama bir yerdende acayip vicdan azabı cekiyorum bi cocugu doyuramıyorum diye.. psikolojikte etkileniyorum galiba.. habire sütüm geldimi gittimi yok doydumu doymadımı.. habire bunla beynim meşgul.. bugun akşam 1 ögün mama vericem denemek için.. bakalım

herkese selam,bende sütüm olmasına rağmen bebeğime arada sırada mama veriyorum.öne emziriyorum,heme ardından bir kaç kaşık mama veriyorum.herzaman değil ama bunu yapıyorum..
kızlar yardımınıza ihtiyacım var....
Ay çok acemiyim,kayınvalidem var ama bazen oda yetemiyor...
bebeğimin hala sümükleri genzinde duruyor,hergün bir operasyon yapıyoruz ama hala bebeğim net nefes alamıyor ve hala genzindeki birikinti gitmiyor.anne sütü,zeytinyağı,serum fizyolojik,otrivine bebe gibi herşeyi denedim ,aspiratörle çektim.çektikçe geliyor 2 saatte bir filan yapıyoruz ama hala tam geçiremedik.bir türlü o tabaka sökülmediiiiiiiiyastık dik filan sırtına pat pat ,sallama yan yatırma,sır üstü yatırma gibi denemedidiğim hiç birşey yok,başka hiçmi fikri olan yok meleğimi bu sıkıntısından kurtarabilecek bir çözüm....burununda akan hiç bir sümük yok,bütün derdi genzinde ,gırtlakta değil,tam o ara yerde işte bilmem anlatabildim mi?
bir hık yapsa düşecek ama bilmiyorki hınkırmayı kuzum.....

uzun bir aradan sonra herkese merhaba,malum bebiş olunca hepimiz eskisi gibi giremiyoruz girsek bile yazamıyoruz.
ben çok yorgun ve uykusuz günler yaşıyorum,Allahtan annem yanımda iyi ki var yoksa tek başına bakamazdım çünkü beni bebeğim sorunlu doğdu biliyorsunuz,12 gün küvözde kaldı ,serumla beslendi,kusma problemi yüzünden,şimdi eskisine göre çok daha iyi,yine kusmalarımız var ama artık yanımda ,ayrı geçen 12 gün beni çok yıprattı,lohusalığımı falan yaşamadım,dikiş ağrılarım olduysa da ben o günlerde hastaneye gidip gelmekten anlayamadım,Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın,çok zor,Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin,oğlum reflü olduğu için Milupa aptamil Ar maması kullanıyoruz,aynı zamanda emziriyorumda ancak küvözde kaldığında biberona alıştığı için fazla emmek istemiyor ama ben zorluyorum 1 damla bile olsa anne sütü alsın istiyorum,1. ayımızı bitirdik,haftaya salı günü kırkımız çıkacak,pazartesi kontrolümüz vardı,o kadar kusmaya rağmen oğlum kilo almış gelişimi iyiymiş,aynı zamanda SAB isminde gaz damlası veriyorum mama verdiğim için kabızlık sorunu yaşıyoruz ama zeytinyağı sayesinde bu sorunu da çözüyoruz,sürekli kontrole götürdüğüm için hastanede bizden çok daha kötü durumda olan bebekler var hatta ben hep halime şükrediyorum,organları sağlam,gelişimi iyi,6 . aydan sonra reflü azalırmış,inşallah öyle olur...
Sabretmek ve şükretmek bunu artık daha çok yapıyorum....

aynı sorun bizde de var ama doktorum bebeğimde reflü olduğun için buna bağladı,yemek borusu kusmaktan tahriş olduğu için genzinde bir balgam var bir türlü gitmeyen elimi sokup o balgamı alasım geliyor ama malesef benim bildiğim bir çözüm yok umarım bir bilen vardır bunun çaresini.

canım,biz sadece zeytinyağında çok ciddi rahatladığını gördük ve hatta neredeyse tamamen açıyor ama tekrardan oluyor.fakat yanında çok iyi bilen birinin olması şart Allah korusun tek başına başaramazsın.biraz zorlayıcı bir işlem,fakat benim doktorumda reflü dedi.yenidoğan bebeklerde reflü olması imkansızmış araştırırsan görürsün.sonra ben zaten kayınvalidemin alt katında ebe var ona sordum.öyle birşey yok,sadece yeni doğan bebeklerde bu birikinti genellikle oluyor.serum fizyolojik deneyin dedi.zaten bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor fakat hiç bir işe yaramıyor.tek çözüm aslında zeytinyağı şimdilik benim bulabildiğim ama zor bir işlem,başka bir fikri olan varsa bekliyorum....

bizde araştırdık 2 isim arasında kararsız kaldık bakalım artık hangisine gidersek.

aman canım bebeklerimiz iyi olsunda paralar feda olsun kuzucuklarımıza.inşallah memnun kalırsın sende doktordan

kızlar bebeğimin kulak memelerinde ve burnunun kenarlarında sarı kabuklar var ve yüzünde kafasında kırmızı kırmızı döküntüler var yardımmmmmmmmmmmm

önerilerin için teşekkür ederim citoscum.senin bebişin de hayırlı olsun canım.

biz de 17 günlük olduk.ailemden 2 hafta ablamlar sırayla geldi.simdi kimse yok ama bakıcım geliyor sabah 10 da 3 te de gidiyor 2 numaram uyuyunca.sonra 4,30 dan sonra 3 cocukla yalnız kalıyorum.2 numara 3 numaranın gözüne elini sokmaya çalışıyor,karnına vurmaya çalışıyor.1 numara fena değil.pbe işitme testine gideceğiz.ben de mama vermeyenlerdenım ama kilo alımımnı da bilmiyorum.ama ağlaması fln da yok öyle.arada gaz sancımız oluoyr oda yeni basladı.ben de gecelri bazen ağlamaya başlıyorum.sizde geneşde 1 tane var.ben de 3 tane.alışması kolay değil.hepsi de küçük.tüm yaşantımız kökten değişti.dün kontrole gittik arabya zor sığıyorz.2 cocugu görümceme bıraktık 3 numarayla gittik sadece.eşim diyor bundan sonra gezmeye fln gidemeyiz.hazırla hazırla bitmiyolar,arabaya oturt oturt bitmiyolar diye:))))
sonra çok şükür sağlıklılar diyoruz.değişik duygular içindeyiz.ikimizde yoğnu çalışırken 3.ye asla derken şimdi 5 kişilik bir aile olduk.keşke ailemden birileriyle aynı memlekette olsaydık.gurbet çok zorrr çok.annem yaşlı hasta.gelemedi.gelemeyecek uzun bir zaman da....

evet tek başına zor oluyor,benim oğlum bazen kusarken bile bizi korkutuyor sanki boğulacakmış gibi kıpkırmızı kesiliyor,malesef bebeklerde bebek reflüsü oluyor,bizim teşhisimiz kondu,bu yüzden 12 gün küvözde kaldı oğlum,doktorumun söylediğine göre 6. aydan sonra geçermiş,bebek kendisi oturmayı öğrendğinde ve katı gıdalara geçildiğinde reflü azalırmış,sabırla bekliyoruz,uyusa bile başındayız bazen uykuda bile kusuyor çünkü...

selam kızlar süt sorunu bendede var sütüm yetersiz baya bebeğim doymuyor mama takviyesi yapıyorum her emzrmeden sonra çok üzülüyorum ağlıyorum bebeğime yeterli süt veremiyorum her kafanda ses çıkıyor mama verme emzir bol bol diye ama doymuyor sürekli emmek istiyor ama hala meme arıyor doktorda kilo vermiş mamayı kesme dedi napıyım zayıflasınmı bebeğim çok canım sıkılıyor valla kafama takılıyor yaaa göğsümün ucu olmadığı içinde ememiyor silikon uclarla emziriyorum acaba onlarla kaliteli emzirme olmuyordamı doymuyor bebeğim silikon uc kullanan varmı ? 40 ı çıkınca düzelir emer diyor ama umudum şimdi 40 günü doldurmak hayırlısıyla deli olucam valla ya bebeğim sağlıklı sıhhatli büyüsünde yarın sağlık ocağına gideceğim kilosunu ölçtürmeye bakalım ne kadar kilo almış bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…