2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım allah kolaylık versın..bebekler kucaga ılgıye cabuk alısıyor..hep ıstıyor...

mumkun oldugunca az kucaga almaya calıs..aglar aglamaz hemen alma..bıraz bkle oyle al kucagına..dayanabılırmısın bılmıyorum ama sonralarıda boyle devam edıyor alısmazsa..takii emekleyıp yuruyene kadar...zorlugunu bılırım...
hele tek basına buyutuyorsan butun yuk sende..

sen çoktan yakayı kaptırmışın allah yardımcın olsun cnmbizimkide ev kalabalıkken kucak kuşuydu şimdi tek başımayım ilk zaman zor oluyordu uyutması şimdi karnını doyurdummu hemen koyuyorum beşiğine açıyorum dönencesini baka baka uyuyor kuzumzaten uykusu yoksa eller ayaklar hep havada o zaman karşısına geçip şebeklikler yapıyorum öyle oyalıyorum aradada işime bakıyorum yoksa evi b..k götürecek

senin bebiş nasıl cnm uyku düzeniniz nasıl senin birde emir var ikisi birden yoruyordur temelli allah yardım etsin 2 tane 3 tane çocuğu olanlara

Ben ben ben Bırakmak istemiyorum ki yaa kırkimiz çıkasiya babanemdeyim iş pek yapmıyorum devamlı kucağımda tutuyorum bende bırakmak istemiyorum hic kucağımdan doğrusu ama eve gidince tek başıma ne yapıcam bilmiyorum

Dün de insanlar hep gıcık etti cok haklısınız.Sonuç olarak o benim bir parçam.Sanki görümcemin cocuguymus gibi davrandılar deli oldum bayağ . Sağolun yüreğim ferahladi.Ece senin verdiğin örnekte bütün soru işaretlerini attı kafamdan

Son düzenleme:

Canım senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım.Çok zor günler geçirdim.Süt sorunu yüzünden depresyona giriyordum nerdeyse.canını sıkma nolur.Sonradan düzelebiliyor.Ben önceleri günde 5-7 kez mama veriyordum sütüm çok azdı.Ama yılmadım emzirdim sağdım.Şimdi sadece gece 1 kez mama veriyorum.O da canım bir şey yemek istemiyor,onun için azalıyor süt sanırım.Bebeğim ilk 2 hafta kilo alamadı.Sonra 2.5 haftada 1 kilo almış:)Ben bol bol tahin pekmez,tahin helvası,marul,muhallebi,süt çayı ve rezene çayı tüketiyorum.Bir de moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.Bir dene istersen bunları.Umarım sen de en kısa sürede rahatlarsın

çok sağol böyle sonradan artan sütleri duyunca biraz olsun rahatlıyorum. biberonla mama verirken oğlumun gözünün içine bakmaya bile utanır oldum. inşallah seninki gibi olur benimde. bu söylediklerinin hepsini deniyicem.

canım benim yaa içimi rahatlattın valla çok sağol.

kızlar merhaba herkese çooook özledim herkesi fazla yazamıyorum artıkk annemlerin yanındaydık o zaman rahattım annem,iki teyzesi iyiydi kucakta dolanıyordu yavrummm...şimdi evimizdeyizz ama benim kızım beni hiç üzmüyor maşallhhh
bugün sağlık ocağına götürdük 3 kilo doğmuştu kuzum maşallh 4 kiloya yakın geldii boyuda 55 cm olmuşşşsütüm yarıyorr:)))kuzummun sağlığı yerindetüm bebişlerimiz çokkkk iyi olsun inşallhhh anneler feda olsun onlara...
sütü olmayan arkadaşlarımm benim de tavsiyem ilk olarakkk kafaya hiçbirşeyy takmamakkk!!!!ve bebeğinizi sürekli sevinnn,okşayın,konuşunnn,,,,onunla temas kurun size dokunsun sizi okşasınnn...
onun dışında aromalı sütt,meyve suyu,sütlü tatlııı ben bunları yiyip içiyorumm yani sıvıyı bolll alınn...ve boğazınızdan kesmeyinn sakınn!!!
herkesi öpüyoruz

Anneler bebeklerinizi sağlıkla büyütün..Bizde heyecanla bu günlere görmek için sabırsızlanıyoruz..Süt için bezi ılık su ile ıslatıp göğse koymak gerekiyormuş..Benim arkadaşımında ilk günler azdı bu yöntemi denedi,bir de her gün banyo yapıyordu..Bol bol suda iyi geliyor diye duymuştum..

Tecrübelerinize dayanarak bende şunu öğrenmek istiyorum;
Ben 2 tane 10 hastane çıkışı aldım,bir tane hediye geldi..1 tanede beşli zıbın set,2 tane de tulum aldım..Bana çok hediye getirecek kimsede yok..4 tanede patikli alt aldım..Body falan da aldım ama benim merak ettiğim bunlar bebeğe yeter mi,bir kaç tulum daha almalıyım mı?

tulumlar ayaklı oldugundan boyları cabuk uzadıgından uzun suregıyemıyorlar benımbebegımesımdıden olmayanlar var ama tabı kullanısı cok rahat belı falanacılmıyo2yada 3tanealsan yeter gıbı amabızde 8 pıjama takımı var kımısı dedıgıngıbıhastane cıkısı pıjama cok lazım oluyor kızım gecen haftahastaydı bırkac kere cıkardı öle 4 takım pijama olsa hayatta yetmesdı yıka kurut.tam acılan alttan baglı badılervar kımısı uzun kollu bırkactane bunlardan alabılırsın takımların dısında bırkac ınce ayaklı pıjama alabılırsın bırde önlukler benım cok işime yaradı şimdilik aklıma gelenlerbunlar arkadasım hayırlsı ile alırsın inş bebegını kucagına

ayrıca bıze coook hedıyegeldı ama hepsı 2 ve 3 yastan sonrası için gelecek hediyelere pek güvenmemek lazım

selam kızlar

bişiy sormak istiyorum sütüm azda olsa var sürekli emziriyorum ama gögüslerim yumuşadı sizce sütüm azalıyormu dur ne yapmam lazım?

birde süt gaz yaparmı içsem anne sütüne faydası olurmu ???

canım bebeğin kız mı erkek mi erkek bebk daha çok kirletiyor kıyafetlerini bezini açar açmaz çişini bırakıyor hemen hemen her alt değiştirmemizde tepeden tırnağa kıyafet değiştiriyoruz
bir de eğer kusan bebekse çok kıyafetin olması iyi olur ama kilosuna da bağlı elbette eğer 3 veya daha fazla kilonıun üstündeyse çok almamanı tavsiye ederim
benimkiler iki buçuk klo doğdular aldıklarımı baya kullandım
canım süt ve süt ürünleri içtiğim zaman bebeklerim çok uyuduğunu farkettim gaz olsaydı deliksiz uyumazlardı

peki yumuşama hakkında ne diyorsun gögsü yumuşayanlar varmı sinir oluyorum

peki yumuşama hakkında ne diyorsun gögsü yumuşayanlar varmı sinir oluyorum

canım yumuşamadan ne demek istediğini pek anlamadım ama ben çok emzirdiğim zaman süt boşalıyor onun için daha yumuyşadığını farkettim göğüslerime süt indiği zamn bir sertleşme oluyor
bebek eminceye kadar rahatsızlık hissediyorum eğer senin ki de böyleyse bebeğinin emdiğinin göstergesidir bunun için de mutlu olmalısın

bebeğim beni yalancı emzik niyetine kullanıyor ve her dakka emiyor bu nedenle yumuşak sert değil gögüslerim şimdi yalancı emzik almayı öğrendi bakalım şimdi nasıl olcak

bebeğim beni yalancı emzik niyetine kullanıyor ve her dakka emiyor bu nedenle yumuşak sert değil gögüslerim şimdi yalancı emzik almayı öğrendi bakalım şimdi nasıl olcak

canım..suyu az ıçtıgım zaman benımm goguslerde yumusuyor...
ozellıkle gunduzlerı çok sık emerse yumusuyor...ama emme arası uzun olunca sut doluyor...
yedıklerne dıkkat et..ben sureklı mutfakta atıstırıyoummm...ve bardak elımde su ıçıyorm...ama suyu bır bardgı bır kerde degılde..10 dakıkda bı yarım yarım ıç..çocuk hemsıresı oyle dedı bana...yoksa bırden ıçınce ıdrarla hemen atılır fazlası deıstı..ben yınede bırden ıçıyorum..susuyorum napemm...
yanı bence bol bol suuuu...
yumurtayı gunde 2 tane yıyorum..bazen daha fazla yıyorumm..1 kılo sütten muhallebı ypıyorum hergun ...yarısını oglen yarısını akşam yıyorum..yıne bol su ıçıyorum...
yemeklermıde yıyorum..ama ekmegı az yıyorum...
zaten dogum sonrası dıkıs fazla olunca ebe "ekmegı 10 gun yeme.pilav makrnad yeme.kabız olma" demıstı..düşşündümki sütü ekmek makarna yapmıyor demekkı..yoksa yeme dmezdı..

şirvannn elıne saglık..çok seker olmus canıkmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…