2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bak şimdi kafam karıştı.bizede bebeklerde reflü olması imkansız dendi.Ay deliricem herkes farklı bir şey söylüyor hangi doktora inanacağımı şaşırdım valla....Allah yardımcımız olsun.Bizimkinde kusma filan yok,sürekli genzini çekmeye çalışıyor ama gücü yetmiyor meleğimin....

çok kötüyüm herşeyi denememe rağmen sütüm yok denecek kadar az malesef. bebeğim mamayla besleniyor. fazla kilo aldı bu nedenle. çok üzgünüm kendimi iğrenç hissediyorum. anne değilmişim gibi. Allahım ne kötü bir his bu.mememi sadece emzik olarak kullanıyo oğlum uyurken emiyo ama süt yok. offfffffffffffffffffffffffffffffff..:2:

canım benim sütüm olmasına rağmen bende mama veriyorum bebeğime,çünkü göğüsümden süt akmasına rağmen doymuyor.sanırım sütümün hacmi az,doyurucu değil sanırım yani....
önce emziriyorum saatlerce,daha sonra mama veriyorum yarım çay bardağı kadar ....yapılacak birşey yok açmı kalsın kuzularımız.....

canım tahin pekmez,bulgur pilavı ye,özelliklede kuru soğan ye...kuru soğan yediğin günler sütün resmen fışkıracak gibi oluyor.annenin sütünü kaynatıyormuş....

offf canım al bendende okadar anne gibi hissetmiyorum sütümle doymuyor saatlerce emziriyorum ağlıyor mama veriyorum doyuyor.

benim sütüm hiç öyle fışkırmadı göğsüm hiç ağrımadı hiç kaynamadı. hiç süt akmadı. göğüs pedi hiç ıslanmadı. herşeyi yedim içtim ne deseler yaptım olmuyoooo berbat haldeyim. biberonu kim tutsa o besliyebiliyo oğlumu ben ne işe yarıyorum. süt bile yapamıyorum offffff

canım sıkma kendini,ne yapabilirsin yoksa yok...kuzun senin kokunu alsın ona oda yeter...bu kadar takarsan sıkıntıdanda sütün geri kaçar..sen soğanı dene..benim sütümü soğan ve tahin pekmez getirdi...

canım yaa sen çok üzülüyuorsun böle yapma sağlıklı sıhhatli olsunlarda mamayla büyüsünler napalım canım bende senin gibi çok üzülüyordum sütüm gitti eskisi gibi değil ve doymuyor bebeğim bence sen bol bol sıvı tahin pekmez ye sütün gelicektir canım biraz sabır .

Kızlar slm,
Maalesef benim de sütüm az, önce mziriyorum sonra da 60 cc kadar mama veriyorum ama sizin kadar da stres yapmıyorum, evet üzücü bir durum keşke sütümüz çok gelse de yavrularımız doysa ama yok gelmiyor, bu durum bizim elimizde değil ki neden bu kadar çok yıpratıyorsunuz kendinizi?
Annemin sütü varmış ama ben emmek istememişim, 1 hafta bile emmemişim ben annemi, walla çok da sağlıklıyım, bu zamana kadar hasta olduğum günler sayılıdır.
Size yazık çok takmayın, stres de olumsuz etkiler süt miktarını.
Ek gıdaya geçtiğimizde güzel besleriz biz de, çorbalarına kemik kaynatırız vs.

merhaba dugutu
2011 li yeni anneler neler yapıyo derken gördüm msj ını neden böyle diyosun şu sıralar lohusalık kasıyodur eminim ama
a
sürekli emzir sütün az olsada emzir lütfen hemen kolaya kaçıp mama verme 1 ayın sonunda karar ver irsin kilosuna göre
sütün emdirdikçe çoğalır
hem mideleri minnacık ne kadar emecekki

canım yapma yaaaa.. bu kadar sıkarsan kendini olan sütünde gider.. benim ilk zamanlar sütüm boldu ama kızım kilo almadı.. almayıncada ben cok stres oldum sütüm yettimi yetmedimi geldimi gittimi derken sütüm azaldı.. su birkaç gündür az biraz yoluna girdi.. günde nerdeyse 5 tabak sütlaç yiyor bol su içiyorum.. mamada zehir değil sonucta bu kadar üzme kendini..

slikon meme uclarından gögüsüm yara oldugunda kullanmıştım ben... her emzirmeden sonra doymadıgını hissettim ve acayip hava yuttugu için cok gaz problemi yasadım.. sütü sagmayı denesen? hiç degilse emin olursun bebişin sütü içtiginden..

bebeğim 1 aylık benim ama sütüm hiç yok nerdeyse mecbur mama veriyorum vermiyim diye çok denedim saatlerce emzirdim nerdeyse ama yok çocuk açlıktan ağlaya ağlaya morarıyo nerdeyse. mecburum napiim

canım hamileyken arada alıyodum o dergiyi yine alayım bari merak ettim :)) ewet lohusa halimizle bide insanlarla uğraşmak çok zor... iki tarafında anlayışlı, sakin, herşeye burnunu sokmayan olması lazım ama olmuyo işte kaynananları dört gözle bekliyodun gelsinler diye sonrası kötü olmuş sanırım. zor dengeler zor

canım benim kızım 10 günlükken zatüreden hastaneye yattık onun da burnu çok tıkanıyodu sürekli genzi doluyodu sinirlenip ağlıyodu dediğin ew tipi aspiratörle, serum fizyolojikle çok yaptık ama olmadı hastanede aspirasyon makinesiyle yapıyolardı günde iki kere kızım acayip rahatlıyodu çok güzel uyuyodu tabi yaparken cıyak cıyak bağırıyodu nasıl bi işlem dersen burnunun içine incecik borular salıyolar onlarla çekiyolar kulağa kötü geliyo ama inan çok rahatlatıyodu olmazsa daha olmadı doktoruna götürüp bi sorun

Allah yardımcın olsun canım benim de ailem başka şehirde 30 güne kadar annemle kaynanam gelip işimi yaptılar bebeğe de baktılar ama gittiklerinde çok zorlandım ki bende bi tane var ve kızım maşallah gazlı bi bebek değil ama sürekli ilgi istiyo konuşmak, kucakta tutmak istiyo inşallah 2numara da çabuk alışır kabullenir de o konuda bari sorun yaşamassın

canım üzme bu kadar kendini olan sütün de kaçar kızım hastanede yattığı dönemde benimde sütüm çok azalmıştı tekrar arttırmak da çok zor olmuştu ama şimdi maşallahımız var

ben bide sürekli boza içiyorum günde 4 bardak içiyorum en az boza sütümü çok arttırıyo ve bebeğime gaz da yapmıyo malt içeceği, tahin-pekmez de bende çok süt yaptı bide helva. boza haricinde dönüşümlü olarak bunlardan da yeyip içiyorum onları yemediğim günler de yarım litre oda sıcaklığında light süt, yada 2 kase sütlü tatlı yiyorum. bozanın yanında bide anne çayı hergün 2 fincan içiyorum. dün ilk kez lansinoh pompayla sağdım birinden 80, birinden 60 ml toplam 140 ml süt çıktı. yarım saat sonra da 60 ml çıkandan kızımı emzirdim

SÜTÜM YETMİYOR BEBEĞİM KARNINI DOYURAMIYORUM DİYEN ANNELER BU YAZIM SİZE LOHUSALIKTA HORMONLARIN DENGESİZLİĞİ ÜSTÜNE ÇEVRENİZDE ÇOK BİLMİŞ İNSANLARIN AA SÜTÜN ÇOKMU AZ NİYE DURMUYOR BU BEBEK AÇ BU AÇ BENİM SÜTÜM ŞÖYLE FIŞKIRIRDI BÖYLE ISLANIRDI ATLETİM GİBİ LAFLARINI Bİ KENARA ATIN
BEBEĞİNİZ HENÜZ ÇOK GÜÇSÜZ ÇENESİ YORULDUĞU İÇİN TAM ANLAMIYLA SÜTÜ İNDİREMİYORDUR BAZI KİŞİLER ALLAH VERGİSİ MUSLUK GİBİ AKIYOR MÜBAREK HİÇ UĞRAŞMADAN DOYUYOR BEBİŞİNİN KARNI
BENİM SÜTÜMDE İLK 15 GÜN ÇOK AZDI AĞLAMADIM GÜN YOKTU RESMEN PİSKOLOJİM BOZULMUŞTU TAKİİ BİZE MİSAFİR GELEN Bİ ABLANIN TAVSİYESİNİ DİNLEYENE KADAR
BEN MANUEL POMPA ALMIŞTIM SÜT ÇEKMEK İÇİN İLK İŞİM ÖNCE ONU ATMAK OLDU ELEKTİRİKLİ POMPA ALDIM ÖNCE BEBİŞİMİ EMZİRİYORDUM NE KADAR EMERSE SONRA POMPAYLA SÜTÜMÜ SAĞDIM İLK GÜN YEMEK KAŞIĞINI DOLDURCEK KADAR ÇIKTI SÜTÜM YILMADIM DEVAM ETTİM ERTESİ GÜN BİRAZ ARTTI DİĞER GÜN DERKEN BİRDE BEBİŞİN GÜN GEÇTİKÇE EMİŞ GÜCÜDE ARTIYOR ŞİMDİ GERÇEKTEN BENİMDE GÖĞÜSLERİMDE ŞİŞİYOR GECELERİ HATTA ATLETİM ISLANIYOR BAZI ZAMAN HİÇ MORELİNİZİ BOZMAYIN DENEYİN KOKUNUZU ALMASIDA YETER BEBİŞİNİZE SİZDE RAHATLAYIN BUGÜNLERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN BEBİŞİNİZİN HERGÜN NE MARİFETLERLE KARŞINIZA GELDİĞİNİ GÖRÜN HELE BİR YÜZÜNÜZE SİZİ TANIYARAK GÜLÜMSEDİĞİNİ BİR GÖRÜN TÜM DERTLER UÇUP GİDİYOR

Sizin yazdiklarinizi okuyunca benim sıkıntımın dert olmadığını anladım.Kızımı devamlı eşimin ailesi hatta eşimde dahil gorumceme benzetiyorlar.Bense evlendiğimden beri hergünüm görümcemle geçirdiğim icin bıktım.Problemlerimizi de biliyorsunuz.Kızım ona benzer de kızımdan soğurum diye o kadar korkuyorumki.Önemli olan sağlıklı olması tabiki biliyorum ama ona baktıkça görümcemi görürsem kizimdan da soğurum gibime geliyor o kadar üzülüyorum ki

kız olurmu öyle şey???o senin parçan...canından bire can.kime benzerse benzesin sen onu dünyadaki herkesten çok seveceksin.benim oğlum ilk doğdugunda tıpatıp bana benziyordu.1 ay sonra kayınpederime döndü.şuan 5,5 yaşında ve tam bir karışım oldu.ayrıca ablam eşinden boşandı ve kzıı aynı eniştem.diyorum onun gözlerine bakınca aklına gelip soğumuyormusun diye.kesinlikle böyle bişi düşünmüyorum diyor.canını sıkma.bebekler daha çok değişir hem

Allah yardımcın olsun canım benim de ailem başka şehirde 30 güne kadar annemle kaynanam gelip işimi yaptılar bebeğe de baktılar ama gittiklerinde çok zorlandım ki bende bi tane var ve kızım maşallah gazlı bi bebek değil ama sürekli ilgi istiyo konuşmak, kucakta tutmak istiyo inşallah 2numara da çabuk alışır kabullenir de o konuda bari sorun yaşamassın

inşallah canım 2 numara çabuk alışsa bari....herkesin derdi farklı işte.bugün 3 yle akşam 3 ten 8 e kadar yalnızdık.idare edebildim çok şükür ama ter aktı her yerimden.bi kendim yemek yerim bi 2 numaraya yediriyorum bu arada 3 numara ağlar....onu aldım mutfaga araba koltuguna.o seste durdu ve sonrada uıyuya kaldı.ses istiyor benim cadım 17 günlük ama yalnız kalmak istemiyor

cnım allah kolaylık versın..2 numaran kaç yasında...

canım reflu bebeklerdede oluyormus..bende duydum cok sasırdım..arkadsmın bebegınde vardı..çok kusuyord...ama 6 aylık olunca tammen gectı..ilaç kullandılar sanırm onlar bebekte...

canımmm olmazoyle sey..
sütün artacaktır..çok su ıç...zamala artar..
ama hiç gelmzse sutun kendını uzme..allah şükür mamalar var..saglıklı olsun yeter canım...uzmekendını

ohh maşalla..beım ıkıncı bebek sütüm var çok sukur...ılk bebek hiç doymzdı benımm..
bende bol su ıçınce sutum rtıyor elıfımmm...
haklısın ctosmmm..allah saglık versın onlaraaa..

canım benzerse benzesın..neden uzuluyorsun..o senın bebişinnn...ınsan evladını sevmekten vazgecer mı hiçç..üzülme..

offff çok yorucu..
benımde 4,5 yasında bır oglum var...sımdı cızgıfılm ızlıyor..oglenden sonra 3,5 gıbı babası gelır..onla bogusurlar..havalar ıyı gıdıyor...1-2 ay kadar sonrad ben bebişi pusete koyup buyuk oglanı parka gotururum..daha rahatlarız ınşallah...

ben uykusuzluk cekıyorm çokkk..gec 4 den sonra hiç uyumuyor bebegım...uykusu oluyor ama dalamıyor..çok çok emzıryorum uyusun memede dye ..artık kusacak gıbı oluyor emmek ıstemıyor...emzık verıyorum bıraz emıyor atıyor..yıne verıyorm..düşürüyorr...
sonra ayagıma koyuyorum sallıyorum..uyuyor yataga koyunca uyanıyor...
mama yapıyordum..ama mamayıda ıçmıyor..karnı tokk
ne yapsam olmuyor..salona gııyorum bebegı alıp..orda cıyak cıyak agltıyorum...hıç dokunmuyorum...bagırıp bagıorıp duruyor..emzık verıyorum..az emıyor..atıyor..yıne cıyak cıyakkk...emzreyım dıyorum..karnı tok..mıdesi bulanıyor....ıstemıyor..ne yapsam nafıle..
1-2 saat aglaya zırlaya sonundA uyuyor yıne ..saat 7 gıbı uuyuyorr...sonraa buyuk oglanda uykudan uyanıyor...sabhları erken kalktıg ıçın kuçuk uyuyudugunda buyuk uyanmıs oluyor...benım gözüm yastıkta yorganda..amakalkıyorum ona kahvaltı hazırlıyorum..kalkmısken bende kahvaltı yapıyorum..uykum bıtıyor gııyor zattii...:26:

belgunn bbeendde aaalayıım ergi.klavyem ın tüşları basmıyorr

Son düzenleme:
Süt Tartısı

Bebek süt içmeden kundaklı olarak tartılır. Meme emdikten sonra tartma işi tekrarlanır. Aradaki fark çocuğun emdiği süt mik...tarını gösterir. Her çocuk 24 saat içinde yaklaşık olarak kilo başı...na 150 gr. kadar emmelidir. Sözgelişi; 4 kg. gelen bir çocuk 150×4= 600 gr. süt almalıdır. Bunu da günde kaç öğün meme emiyorsa o kadar sayıya bölmek gerekir. Annenin sütünün yeter...siz olduğuna karar verebilmek için çocuğu her memeden sonra tartmak gerekir. Ancak bu şekilde doğru bir sonuca varabilirsiniz.

slm annişler.. nasılsınız?? Biz paşamla uyku savaşı veriyoruz resmen :) Kucagımızda durmak, orda uyumak istiyor..hep konuşulsun kendisiyle istiyor.. yatınca aglıyo.. kucaga alınca uyku moduna geçiyor. alsam bi dert almasam bi dert.. böyle olan var mı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…