- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #26.721
evet tek başına zor oluyor,benim oğlum bazen kusarken bile bizi korkutuyor sanki boğulacakmış gibi kıpkırmızı kesiliyor,malesef bebeklerde bebek reflüsü oluyor,bizim teşhisimiz kondu,bu yüzden 12 gün küvözde kaldı oğlum,doktorumun söylediğine göre 6. aydan sonra geçermiş,bebek kendisi oturmayı öğrendğinde ve katı gıdalara geçildiğinde reflü azalırmış,sabırla bekliyoruz,uyusa bile başındayız bazen uykuda bile kusuyor çünkü...
canım benim sütüm olmasına rağmen bende mama veriyorum bebeğime,çünkü göğüsümden süt akmasına rağmen doymuyor.sanırım sütümün hacmi az,doyurucu değil sanırım yani....selam kızlar süt sorunu bendede var sütüm yetersiz baya bebeğim doymuyor mama takviyesi yapıyorum her emzrmeden sonra çok üzülüyorum ağlıyorum bebeğime yeterli süt veremiyorum her kafanda ses çıkıyor mama verme emzir bol bol diye ama doymuyor sürekli emmek istiyor ama hala meme arıyor doktorda kilo vermiş mamayı kesme dedi napıyım zayıflasınmı bebeğim çok canım sıkılıyor valla kafama takılıyor yaaa göğsümün ucu olmadığı içinde ememiyor silikon uclarla emziriyorum acaba onlarla kaliteli emzirme olmuyordamı doymuyor bebeğim silikon uc kullanan varmı ? 40 ı çıkınca düzelir emer diyor ama umudum şimdi 40 günü doldurmak hayırlısıyla deli olucam valla ya bebeğim sağlıklı sıhhatli büyüsünde yarın sağlık ocağına gideceğim kilosunu ölçtürmeye bakalım ne kadar kilo almış bebeğim.
çok kötüyümherşeyi denememe rağmen sütüm yok denecek kadar az malesef. bebeğim mamayla besleniyor. fazla kilo aldı bu nedenle. çok üzgünüm kendimi iğrenç hissediyorum. anne değilmişim gibi. Allahım ne kötü bir his bu.mememi sadece emzik olarak kullanıyo oğlum uyurken emiyo ama süt yok. offfffffffffffffffffffffffffffffff..:2:
çok kötüyümherşeyi denememe rağmen sütüm yok denecek kadar az malesef. bebeğim mamayla besleniyor. fazla kilo aldı bu nedenle. çok üzgünüm kendimi iğrenç hissediyorum. anne değilmişim gibi. Allahım ne kötü bir his bu.mememi sadece emzik olarak kullanıyo oğlum uyurken emiyo ama süt yok. offfffffffffffffffffffffffffffffff..:2:
benim sütüm hiç öyle fışkırmadı göğsüm hiç ağrımadı hiç kaynamadı. hiç süt akmadı. göğüs pedi hiç ıslanmadı. herşeyi yedim içtim ne deseler yaptım olmuyooooberbat haldeyim. biberonu kim tutsa o besliyebiliyo oğlumu ben ne işe yarıyorum. süt bile yapamıyorum offffff
benim sütüm hiç öyle fışkırmadı göğsüm hiç ağrımadı hiç kaynamadı. hiç süt akmadı. göğüs pedi hiç ıslanmadı. herşeyi yedim içtim ne deseler yaptım olmuyooooberbat haldeyim. biberonu kim tutsa o besliyebiliyo oğlumu ben ne işe yarıyorum. süt bile yapamıyorum offffff
selam kızlar süt sorunu bendede var sütüm yetersiz baya bebeğim doymuyor mama takviyesi yapıyorum her emzrmeden sonra çok üzülüyorum ağlıyorum bebeğime yeterli süt veremiyorum her kafanda ses çıkıyor mama verme emzir bol bol diye ama doymuyor sürekli emmek istiyor ama hala meme arıyor doktorda kilo vermiş mamayı kesme dedi napıyım zayıflasınmı bebeğim çok canım sıkılıyor valla kafama takılıyor yaaa göğsümün ucu olmadığı içinde ememiyor silikon uclarla emziriyorum acaba onlarla kaliteli emzirme olmuyordamı doymuyor bebeğim silikon uc kullanan varmı ? 40 ı çıkınca düzelir emer diyor ama umudum şimdi 40 günü doldurmak hayırlısıyla deli olucam valla ya bebeğim sağlıklı sıhhatli büyüsünde yarın sağlık ocağına gideceğim kilosunu ölçtürmeye bakalım ne kadar kilo almış bebeğim.
merhaba dugutu
2011 li yeni anneler neler yapıyo derken gördüm msj ını neden böyle diyosun şu sıralar lohusalık kasıyodur eminim ama
a
sürekli emzir sütün az olsada emzir lütfen hemen kolaya kaçıp mama verme 1 ayın sonunda karar ver irsin kilosuna göre
sütün emdirdikçe çoğalır
hem mideleri minnacık ne kadar emecekki
bu arada yoğunnnmu yoğun günler geçiriyorum vede ev çok kalabalık :)))arada bunalımlar var gerginlik hat safada evde kızlar okadar çok olay olduki şu lohusa halimle herkesi idare eden ben olmak zorunda kaldım. bu yüzden çok giremiyorum arada girip bakıp çıkıyorum vakit hiç olmuyor herkesi özledim inş en kısa zmaanda eski sohbetlerimize döneriz. anne bebek dergisinin şubat sayısını alanınız varsa röportajımız var doğum öncesi. birdahaki ayda yetiştirebilirsek kızım olacak:))))şimdilik herkesi öptüm
herkese selam,bende sütüm olmasına rağmen bebeğime arada sırada mama veriyorum.öne emziriyorum,heme ardından bir kaç kaşık mama veriyorum.herzaman değil ama bunu yapıyorum..
kızlar yardımınıza ihtiyacım var....
Ay çok acemiyim,kayınvalidem var ama bazen oda yetemiyor...
bebeğimin hala sümükleri genzinde duruyor,hergün bir operasyon yapıyoruz ama hala bebeğim net nefes alamıyor ve hala genzindeki birikinti gitmiyor.anne sütü,zeytinyağı,serum fizyolojik,otrivine bebe gibi herşeyi denedim ,aspiratörle çektim.çektikçe geliyor 2 saatte bir filan yapıyoruz ama hala tam geçiremedik.bir türlü o tabaka sökülmediiiiiiiiyastık dik filan sırtına pat pat ,sallama yan yatırma,sır üstü yatırma gibi denemedidiğim hiç birşey yok,başka hiçmi fikri olan yok meleğimi bu sıkıntısından kurtarabilecek bir çözüm....burununda akan hiç bir sümük yok,bütün derdi genzinde ,gırtlakta değil,tam o ara yerde işte bilmem anlatabildim mi?
bir hık yapsa düşecek ama bilmiyorki hınkırmayı kuzum.....
biz de 17 günlük olduk.ailemden 2 hafta ablamlar sırayla geldi.simdi kimse yok ama bakıcım geliyor sabah 10 da 3 te de gidiyor 2 numaram uyuyunca.sonra 4,30 dan sonra 3 cocukla yalnız kalıyorum.2 numara 3 numaranın gözüne elini sokmaya çalışıyor,karnına vurmaya çalışıyor.1 numara fena değil.pbe işitme testine gideceğiz.ben de mama vermeyenlerdenım ama kilo alımımnı da bilmiyorum.ama ağlaması fln da yok öyle.arada gaz sancımız oluoyr oda yeni basladı.ben de gecelri bazen ağlamaya başlıyorum.sizde geneşde 1 tane var.ben de 3 tane.alışması kolay değil.hepsi de küçük.tüm yaşantımız kökten değişti.dün kontrole gittik arabya zor sığıyorz.2 cocugu görümceme bıraktık 3 numarayla gittik sadece.eşim diyor bundan sonra gezmeye fln gidemeyiz.hazırla hazırla bitmiyolar,arabaya oturt oturt bitmiyolar diye:))))
sonra çok şükür sağlıklılar diyoruz.değişik duygular içindeyiz.ikimizde yoğnu çalışırken 3.ye asla derken şimdi 5 kişilik bir aile olduk.keşke ailemden birileriyle aynı memlekette olsaydık.gurbet çok zorrr çok.annem yaşlı hasta.gelemedi.gelemeyecek uzun bir zaman da....
Sizin yazdiklarinizi okuyunca benim sıkıntımın dert olmadığını anladım.Kızımı devamlı eşimin ailesi hatta eşimde dahil gorumceme benzetiyorlar.Bense evlendiğimden beri hergünüm görümcemle geçirdiğim icin bıktım.Problemlerimizi de biliyorsunuz.Kızım ona benzer de kızımdan soğurum diye o kadar korkuyorumki.Önemli olan sağlıklı olması tabiki biliyorum ama ona baktıkça görümcemi görürsem kizimdan da soğurum gibime geliyor o kadar üzülüyorum ki
cnım allah kolaylık versın..2 numaran kaç yasında...biz de 17 günlük olduk.ailemden 2 hafta ablamlar sırayla geldi.simdi kimse yok ama bakıcım geliyor sabah 10 da 3 te de gidiyor 2 numaram uyuyunca.sonra 4,30 dan sonra 3 cocukla yalnız kalıyorum.2 numara 3 numaranın gözüne elini sokmaya çalışıyor,karnına vurmaya çalışıyor.1 numara fena değil.pbe işitme testine gideceğiz.ben de mama vermeyenlerdenım ama kilo alımımnı da bilmiyorum.ama ağlaması fln da yok öyle.arada gaz sancımız oluoyr oda yeni basladı.ben de gecelri bazen ağlamaya başlıyorum.sizde geneşde 1 tane var.ben de 3 tane.alışması kolay değil.hepsi de küçük.tüm yaşantımız kökten değişti.dün kontrole gittik arabya zor sığıyorz.2 cocugu görümceme bıraktık 3 numarayla gittik sadece.eşim diyor bundan sonra gezmeye fln gidemeyiz.hazırla hazırla bitmiyolar,arabaya oturt oturt bitmiyolar diye:))))
sonra çok şükür sağlıklılar diyoruz.değişik duygular içindeyiz.ikimizde yoğnu çalışırken 3.ye asla derken şimdi 5 kişilik bir aile olduk.keşke ailemden birileriyle aynı memlekette olsaydık.gurbet çok zorrr çok.annem yaşlı hasta.gelemedi.gelemeyecek uzun bir zaman da....
canım reflu bebeklerdede oluyormus..bende duydum cok sasırdım..arkadsmın bebegınde vardı..çok kusuyord...ama 6 aylık olunca tammen gectı..ilaç kullandılar sanırm onlar bebekte...evet tek başına zor oluyor,benim oğlum bazen kusarken bile bizi korkutuyor sanki boğulacakmış gibi kıpkırmızı kesiliyor,malesef bebeklerde bebek reflüsü oluyor,bizim teşhisimiz kondu,bu yüzden 12 gün küvözde kaldı oğlum,doktorumun söylediğine göre 6. aydan sonra geçermiş,bebek kendisi oturmayı öğrendğinde ve katı gıdalara geçildiğinde reflü azalırmış,sabırla bekliyoruz,uyusa bile başındayız bazen uykuda bile kusuyor çünkü...
canımmm olmazoyle sey..çok kötüyümherşeyi denememe rağmen sütüm yok denecek kadar az malesef. bebeğim mamayla besleniyor. fazla kilo aldı bu nedenle. çok üzgünüm kendimi iğrenç hissediyorum. anne değilmişim gibi. Allahım ne kötü bir his bu.mememi sadece emzik olarak kullanıyo oğlum uyurken emiyo ama süt yok. offfffffffffffffffffffffffffffffff..:2:
ohh maşalla..beım ıkıncı bebek sütüm var çok sukur...ılk bebek hiç doymzdı benımm..ben bide sürekli boza içiyorum günde 4 bardak içiyorum en az boza sütümü çok arttırıyo ve bebeğime gaz da yapmıyo malt içeceği, tahin-pekmez de bende çok süt yaptı bide helva. boza haricinde dönüşümlü olarak bunlardan da yeyip içiyorum onları yemediğim günler de yarım litre oda sıcaklığında light süt, yada 2 kase sütlü tatlı yiyorum. bozanın yanında bide anne çayı hergün 2 fincan içiyorum. dün ilk kez lansinoh pompayla sağdım birinden 80, birinden 60 ml toplam 140 ml süt çıktı. yarım saat sonra da 60 ml çıkandan kızımı emzirdim
haklısın ctosmmm..allah saglık versın onlaraaa..SÜTÜM YETMİYOR BEBEĞİM KARNINI DOYURAMIYORUM DİYEN ANNELER BU YAZIM SİZE LOHUSALIKTA HORMONLARIN DENGESİZLİĞİ ÜSTÜNE ÇEVRENİZDE ÇOK BİLMİŞ İNSANLARIN AA SÜTÜN ÇOKMU AZ NİYE DURMUYOR BU BEBEK AÇ BU AÇ BENİM SÜTÜM ŞÖYLE FIŞKIRIRDI BÖYLE ISLANIRDI ATLETİM GİBİ LAFLARINI Bİ KENARA ATIN
BEBEĞİNİZ HENÜZ ÇOK GÜÇSÜZ ÇENESİ YORULDUĞU İÇİN TAM ANLAMIYLA SÜTÜ İNDİREMİYORDUR BAZI KİŞİLER ALLAH VERGİSİ MUSLUK GİBİ AKIYOR MÜBAREK HİÇ UĞRAŞMADAN DOYUYOR BEBİŞİNİN KARNI
BENİM SÜTÜMDE İLK 15 GÜN ÇOK AZDI AĞLAMADIM GÜN YOKTU RESMEN PİSKOLOJİM BOZULMUŞTU TAKİİ BİZE MİSAFİR GELEN Bİ ABLANIN TAVSİYESİNİ DİNLEYENE KADAR
BEN MANUEL POMPA ALMIŞTIM SÜT ÇEKMEK İÇİN İLK İŞİM ÖNCE ONU ATMAK OLDU ELEKTİRİKLİ POMPA ALDIM ÖNCE BEBİŞİMİ EMZİRİYORDUM NE KADAR EMERSE SONRA POMPAYLA SÜTÜMÜ SAĞDIM İLK GÜN YEMEK KAŞIĞINI DOLDURCEK KADAR ÇIKTI SÜTÜM YILMADIM DEVAM ETTİM ERTESİ GÜN BİRAZ ARTTI DİĞER GÜN DERKEN BİRDE BEBİŞİN GÜN GEÇTİKÇE EMİŞ GÜCÜDE ARTIYOR ŞİMDİ GERÇEKTEN BENİMDE GÖĞÜSLERİMDE ŞİŞİYOR GECELERİ HATTA ATLETİM ISLANIYOR BAZI ZAMANHİÇ MORELİNİZİ BOZMAYIN DENEYİN KOKUNUZU ALMASIDA YETER BEBİŞİNİZE SİZDE RAHATLAYIN BUGÜNLERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN BEBİŞİNİZİN HERGÜN NE MARİFETLERLE KARŞINIZA GELDİĞİNİ GÖRÜN HELE BİR YÜZÜNÜZE SİZİ TANIYARAK GÜLÜMSEDİĞİNİ BİR GÖRÜN TÜM DERTLER UÇUP GİDİYOR
canım benzerse benzesın..neden uzuluyorsun..o senın bebişinnn...ınsan evladını sevmekten vazgecer mı hiçç..üzülme..Sizin yazdiklarinizi okuyunca benim sıkıntımın dert olmadığını anladım.Kızımı devamlı eşimin ailesi hatta eşimde dahil gorumceme benzetiyorlar.Bense evlendiğimden beri hergünüm görümcemle geçirdiğim icin bıktım.Problemlerimizi de biliyorsunuz.Kızım ona benzer de kızımdan soğurum diye o kadar korkuyorumki.Önemli olan sağlıklı olması tabiki biliyorum ama ona baktıkça görümcemi görürsem kizimdan da soğurum gibime geliyor o kadar üzülüyorum ki
offff çok yorucu..Allah yardımcın olsun canım benim de ailem başka şehirde 30 güne kadar annemle kaynanam gelip işimi yaptılar bebeğe de baktılar ama gittiklerinde çok zorlandım ki bende bi tane var ve kızım maşallah gazlı bi bebek değil ama sürekli ilgi istiyo konuşmak, kucakta tutmak istiyo inşallah 2numara da çabuk alışır kabullenir de o konuda bari sorun yaşamassın
inşallah canım 2 numara çabuk alışsa bari....herkesin derdi farklı işte.bugün 3 yle akşam 3 ten 8 e kadar yalnızdık.idare edebildim çok şükür ama ter aktı her yerimden.bi kendim yemek yerim bi 2 numaraya yediriyorum bu arada 3 numara ağlar....onu aldım mutfaga araba koltuguna.o seste durdu ve sonrada uıyuya kaldı.ses istiyor benim cadım 17 günlük ama yalnız kalmak istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?