2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benim bulantılarda azdı bugünlerde.yemek kokusuna tahammül edemiyorum.bulantı için rennie şurubu öneren arkadaşlara bir sorum olacak bende rennienin emilen hapından var acaba o da aynı etkiyi gösterir mi?

bana drun yazdığı da rennie tablet.zaten şurubun tadı gıcık ben çok zor yutuyorum.ama benim midem bulanacaksa hiçbişey ne maden suyu ne ilaç kar etmiyor çıkarmadan rahatlamıyorum.umarım sen fayda görürsün

teşekkür ederim canım.2 gündür bende çıkarıyorum midem yırtılcakmış gibi acıyor.hayırlısıyla bir geçseydi şu bulantılarmafoldumben

GÜNAYDIN KIZLARRRR ıLAÇLARLA ıLGıLı BıR BıLGı BULDUM BI OKUYUN ISTERSENIZ

Gebelikte sık görülen hastalıklar ve ilaç kullanımı

Bütün ilaçlar vücudunuzu bir şekilde etkilemektedir. Bu nedenle gebe olduğunuzda ilaç kullanımı konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayınız. Bitkisel kaynaklı olan ilaçlar da dahil olmak üzere size önerilen veya reçete edilen bütün ilaçları gebeliğinizi takip eden doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Düzenli almakta olduğunuz ilaçları gebe kalmadan önce doktorunuza danışarak, gebelikte zarar vermeyecek ilaçlarla değiştiriniz.

Gebelikte hangi ilaçları alabilirim?
Pek çok gebe hanım hangi ilaçları güvenle kullanabileceklerini bilmemektedir. Aşağıda sık karşılaşılan bazı sağlık sorunlarında güvenle kullanılabilecek bazı ilaçlar anlatılmıştır: Asla doktorunuzun bilgisi dışında ilaç kullanmayınız

•Baş Ağrıları, kas ağrıları ve hafif ateş için parasetamol içeren ilaçlar (Minoset ,Vermidon, Termalgine)
•Soğuk algınlığı, burun akıntısı grip ve benzeri durumlarda serum fizyolojik burun damlası veya okyanus suyu spreyleri ( Berkofiz burun damlası, Sterimar solüsyon ) Çok gerekli olan durumlarda ilk 3 ay içinde Benadryl losyon veya tablet alınabilir. 3 aydan sonra Sudafed kullanılabilir. Otrivin, iliadin gibi içinde damarları kasan (vazokonstrüktör) maddeler olan burun damlaları kullanmayınız.
•Boğaz ağrısı, yutkunurken ağrı için hafif tuzlu suyla gargara veya pastiller kullanılabilir (strepsils-bepanthene)
•Alerjik rahatsızlıklar için benadryl tablet alabilirsiniz.
•Öksürük için dextromethorphan veya guaifenesin içeren şuruplar alınabilir. Ancak öksürük için en iyi tedavi bol sıvı almaktır.
•Mide yanması ve gaz şikayetleri için antiasit ilaçlar alabilirsiniz ( Talcid tablet, Rennie tb, Rennie Duo Şurup, Gaviscon Tablet).
•Diş tedavileri için epinefrin içermeyen lokal anestezi ilaçları kullanılabilir. Ağrı için parasetamol kullanılabilir.
•Gebelikte antibiyotik kullanımı çok özel bir durumdur ve ihtiyaç olmadıkça kullanılmamalıdır. Bazı antibiyotikler kesinlikle kullanılmamalıdır: Tetrasiklin, Doxycycline (tetradoks tb, monodoks tb), Ciprofloxacine (cipro ), Ofloxacine (oflocide), Cotrimoxazole (Bactrim ..ılk 3 ay için alınmamalı).
•Antibiyotik kullanımı gerekli ise penisilin grubu ve sefalosporin grubu ilaçlar tercih edilmelidir.

günaydın kızlar
beni bu migren ağrıları mahvetti,2 gündür aralıksız başım ağrıyor hem de ne ağrı,sabahı sabah ettim yine bu gece:sinifsinif:

önceki sayfalarda yazmıştım ama kimseden cevap alamadım :1no2: bebişlerine isim düşünenleriniz var mı?kız olursa şu erkek olursa şu diye kararlaştıranlar hadi duyalım meleklerimizin isimlerini

benim bebişim tahminen erkek doktorumuz öyle söyledi.
benim aklımdaki isimler şimdilik erkek olursa Arda,kız olursa Azra
tabi çok maymun iştahlı olduğum için heran değişebilir bu isimler

canım ben çok önceden söylemiştim zaten kız ya da erkek fark etmez adı DENİZ olacak diye ama ikinci ismi... listede de yazıyor zaten

canım senin için çok üzüldüm rabbim sana ve minik yavruna uzun ömür versin inşallah tekrardan hamile kalırsın :gitme:

herkese slm nasılsınız kızlar
benim hiç keyfim yok gece uyuyamadım sıkıntı bastı beni ateşlendim resmen halada vücudumda sıcaklık var soğuk yer arıyorum noldu anlamadımakannehir

geçmiş olsun çitos ateş bendede oluyo yatmadan önce duş alıp yatıyorum ozaman uyuyabiliyorum
birde bu hafta nedense başım ağrıyo hemen hergün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…