- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #5.121
evet canım o ağrılar hepimizde oluyor çünkü rahim genişledikçe kramp şeklinde ağrılar oluyor bunlar normal a.s
bazen gün boyu sürdüğü oluyor bazende ara ara oluyor dikkat ettim hep haftasi doldukça oluyor ilk gün çok oluyor hafta ortası seyrekleşiyor buda benim gözlemimCADIARZUNe kadar sürüyor peki ağrılarınız??
haftada 2 gün öneriliyor cnm diğer büyük balıklara göre daha az civa içeriyor yağsız olanından tavsiye ediliyor bi yerde okumuştum aklımda öyle kalmışton balıgı yazıyor burda cnm..Lakin ton balıgı fazla civa içerdiğinden hamilelikte önerilmez, aklımızda bulunsun..
slm güzel anneler..Bişi sorcam..Benim sabahtan beri sağ kasıgımda bi agrı var, sızı gibi bişey..Öyle dayanılmayacak gibi değil ama agrı işte..Benim gibi böyle agrıları olanlar oluyor mu arada??
bazen gün boyu sürdüğü oluyor bazende ara ara oluyor dikkat ettim hep haftasi doldukça oluyor ilk gün çok oluyor hafta ortası seyrekleşiyor buda benim gözlemimCADIARZU
haftada 2 gün öneriliyor cnm diğer büyük balıklara göre daha az civa içeriyor yağsız olanından tavsiye ediliyor bi yerde okumuştum aklımda öyle kalmış
bende balığı ızgara olarak seviyorum ama malesef şuan hiç yiyemiyorum içim almıyor hemde dediğin gibi civa tehlikesi var onlarda ton balığı hiç sevmiyim:sinifsinif:ama salataya karıştırıyorum arada tavuktanda tiksindim kırmızı etide köfte olarak yiyebiliyorum akannehirBen normal balıgı sevmiyorum diye özellikle doktoruma sormuştum cnmm..O söylemişti..
sen ne zaman üye oldun cnm bende bugün oldum ne zaman gelir acaba çok merak ediyomfisfisfisKızlar az önce milupadan arradılar evdemisiniz, kargonuzu iletecektik diye.. Benim kargoda geldi :))
bende balığı ızgara olarak seviyorum ama malesef şuan hiç yiyemiyorum içim almıyor hemde dediğin gibi civa tehlikesi var onlarda ton balığı hiç sevmiyim:sinifsinif:ama salataya karıştırıyorum arada tavuktanda tiksindim kırmızı etide köfte olarak yiyebiliyorum akannehir
ton balıgı yazıyor burda cnm..Lakin ton balıgı fazla civa içerdiğinden hamilelikte önerilmez, aklımızda bulunsun..
ne var bunda bozulacak canım sen keyfindenmi yapıyon çok canı çekerse dışarda lokantada yesin :umursamaz:doğuma kadar görmeye bile tahammülüm yok içim bi hoş oluyorakannehirAaa ben de tavuktan tiksindim..Hatta eşim tavuğu çok sevdigi için bozuldu birazlmaz:
kızlar benım annem bebek patıklerı hırkalar falan örüyor sıparıste alıyor bı bakın istersenız hemmodel olarak fıkır alarsınız yapamadıklarınızı cok begendıklerınızı ordan anneme sorarsınuz adresı yazdım asagıya]
canım ya converse'ler süper!!!annenin ellerine sağlık. bu arada fularlar da çok şık...
Nivea nın ürünleri kullanıyordum zaten bu indirim kuponları da çok iyi oldu badem yağını kullanıyorum şuan kendimde bebişim için de nivea kullanabilirim
gaz kaçırma mı hehe işyerinde düşünsenize aman çok kötü durum ya kaydirigubbakcemile3
GEBELİKTE UTANDIRAN ANLAR:
Gebelikte utandıran anlar dediğimiz aşırı gaz, idrar kaçırma, vücut kokusu gibi durumlar aslında doğal problemlerdir.
Aşırı Gaz
Gebelikle birlikte bağırsaklar ve midenin yerleşiminde büyüyen uterus nedeniyle değişiklikler olur. Ayrıca bağırsak pasajında hem basıya hem de progesteron hormonunun bağırsak hareketlerini azaltması nedeniyle gaz oluşumunu tetikler. Artmış karın içi basıncı ile birlikte aşırı gaz oluşumu gebelikte istem dışı gaz çıkışına neden olabilir.
Bu durumu önlemek için gaz yapıcı yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketmek, bol sıvı almak, posalı yiyecekleri bolca tüketmek ve bol hareket etmek yararlı olacaktır.
İdrar Kaçırma
Sık idrar yapma gebelik boyunca başta gelen bir şikayettir. Gebelik haftası ilerledikçe, özellikle son üç ayda büyümüş uterus kitlesi ve fetusun gelen kısmı (çoğunlukla baş) ile simfiz pubis arasında sıkışan mesanenin kapasitesindeki azalma sonucu sık idrar yapma ve idrar kaçırma şikayeti daha da fazlalaşmaktadır. Yanma şikayeti de varsa mutlaka idrar yolu enfeksiyonu yönünden incelenmelidir.
Genital Kokular
Vaginal akıntı, irritasyon ve enfeksiyonlar gebelerde sıklıkla görülür. En sık rastlanan sorun candida albicans, yani mantar enfeksiyonlarıdır. Yanma, kaşıntı, çökelek peyniri tarzında akıntı ile kendini gösterir. Bunun yanında özellikle ilerleyen gebelik haftalarında kişisel bakımın yapılması da güç olacağından bu durum da genital bölgede kokuya neden olabilir.
Ani Kusmalar
Gebeliğin ilk üç ayında gebeliğe bağlı bulantı, kusmalar sık görülür. Bazen bir yiyecek bazen bir eşyanın kokusu kusmayı tetikleyebilir. Bu durumdan kaçınmak için iyi havalandırılmış, kokusuz ortamlarda bulunmak, sık aralıklarla ve küçük miktarlarda kuru gıdaların alınması önerilebilir.
Saldırganlık ve Unutkanlık
Gebeliğin kendisi başlı başına bir stres faktörüdür, anne için bir sorgulama ve belirsizlikle giden bir süreçtir. Progesteron etkisi ile özellikle ilk üç ayda sürekli uyuma isteği, dalgınlık, unutkanlık ile kendini gösterir. Günlük hayatta sorunlara neden olmaması için, küçük notlar alınması kolaylık sağlayacaktır.
merhaba kızlar,
diğer büyük balıkların aksine ton balığı daha az civa içerir."hamilelikte sağlıklı beslenme"adlı doktorumun verdiği kitapta birçok balıktaki civa oranlarıyla ilgili bir tablo var. ton balığı gerçekten daha az civa içeriyor.
kızlar benım annem bebek patıklerı hırkalar falan örüyor sıparıste alıyor bı bakın istersenız hemmodel olarak fıkır alarsınız yapamadıklarınızı cok begendıklerınızı ordan anneme sorarsınuz adresı yazdım asagıya http://1964anne.blogcu.com/bebek-patik/7194883
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?