2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba bence daha erken ikinci hamileliği olanlar genelde 14. haftalardan sonra hissediyormuş diye duydum

Merhaba bence daha erken ikinci hamileliği olanlar genelde 14. haftalardan sonra hissediyormuş diye duydum

hımm,, kontrolüme 1 hafta var çok merak ediyorum bebeğimi , hareketlerini hissetmeye başlayınca insanın içi daha bir rahat ediyor..Allahım hepimizin hamileliğini sağlıcakla tamamına erdirsin inş. sağlıcakla kucağımıza alalım bebişlerimizi..

günaydın canım nasılsın

günaydın kızlar

günaydın canım

sağolun kızlarr...a.s.

kızlar günaydın
bu aralar benimde midem çok kötü(
çok takılmışım 12.haftaya düzelecek diye((
hayal kırıkları yaşıyorum :gitme:

kızlarrr mulipa nın sitesine üye olmuştum az önce kurye geldi bir paket getirdi

içinde bebeğimi beklerken diye bir kitapçık var yararlı bilgiler yazıyor

nivedan numune pişik kremi bebe şampuanı alt temizleme mendili göndermişler

birde indirim kuponları ay çok hoşuma gitti

bende üye olmuştum dün banada geldi canım cok güzel evet

cnm sennle aynıyız bende o kasıklarımda pıtpıtları hissediorum çok güzel bi duygu erken ama bndede oluo birde eşim o atan yere kafasını koyunca dinlio kalp atışlarını duyuormuş

bnm birde çok baş ağrım war kızlar ya birde hç bulantım öğürtm yoktu sabhları we akşam üstleri çok bulanıo we öğürüorum

slm güzel anneler..Bişi sorcam..Benim sabahtan beri sağ kasıgımda bi agrı var, sızı gibi bişey..Öyle dayanılmayacak gibi değil ama agrı işte..Benim gibi böyle agrıları olanlar oluyor mu arada??

teşekkür ederim lolis bende inşallah bugün yaptırıcam. Şişli etfale gidicem orada yaptıramazsam özel dora hastanesine gidicem sanırım. peki doğumu nerede yapacaksın ve doktorun kim

günaydın canım.doktorum pendik bölge hastanesinden banu ergül.pek sevşmli diil ama iyi diye gidiyoruz işte:1closedeyes: ama doğumu galiba istanbulda yapamıycam annem gözüm arkada kalır seni yanlız bırakama orda diyo.babamın işi yüzünden uzun süre de kalamıyo yanımda o yüzden doğuma yakın ben oraya yani kırıkkale ye gitcem inşallah.tabi bebiş sürpriz yapmazsa:CüvCüv:sırnaşık şey

Ankara Üniversitesi (AÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, anne adaylarına, sıcak yaz günlerinde kalsiyum, protein, karbonhidrat ve yeterince yağ içeren Anadolu’ya özgü soğuk doğga çorbasından bol bol tüketmelerini önerdi.
Şatıroğlu, rahat bir yaz geçirmek isteyen anne adaylarını, bunaltıcı sıcaklarda dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyardı.
Beslenme ve giyimlerine özen gösteren anne adaylarının rahat ve keyifli bir yaz geçirebileceklerini ifade eden Şatıroğlu, ağır ve aşırı yağlı yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
Hamileler için "Akdeniz Mutfağı"nın uygun besinler içerdiğini bildiren Şatıroğlu, günlük öğün miktarının bölünmesinin, şişkinlik şikayetinin önüne geçeceğini anlattı.
Hakan Şatıroğlu, şunları söyledi:"Özellikle yaz döneminde 3 öğünde tüketilenler ikiye bölünmeli, yarısı ana öğünde, kalan yarısı da 2’şer saat arayla ara öğün olarak tüketilmeli. Örneğin bir porsiyondaki 4 köftenin 2’si bir öğünde, geri kalan 2’si ara öğünde yenmelidir. Kısacası aynı miktar yiyecek ana ve ara öğünlerle azar azar alınmalıdır. Bu, mide yanmasını, aşırı kilo alınmasını ve kan şekerinde büyük değişimleri engeller."
-"DOĞGA ÇORBASI"-
Yaz aylarında, her gruptan besinlerin dengeli bir biçimde tüketilmesinin gebelikte büyük önem taşıdığına işaret eden Şatıroğlu, "Haşlanmış buğday, mısır, pirinç ve nohut gibi besinlerin ayrana karıştırılarak yapıldığı, kalsiyum, protein, karbonhidrat ve yeterince yağ içeren, soğuk doğga çorbası, gebeler için mükemmel bir yaz yemeğidir" dedi.
Buzdolabında bekletilerek soğuk içilen bu çorbanın ana veya ara öğünde her zaman tüketilebileceğini kaydeden Şatıroğlu, haftada 3-4 öğün yağsız ton balığı, dana veya tavuk etiyle hazırlanan et yemekleri ile protein ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.
AÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şatıroğlu, yazın sebze ve meyve tüketiminin artırılması, doğal sulu gıdaların tercih edilmesi, günlük su tüketiminin 2.5 litreden az olmaması önerisini de dile getirdi.
Gebelikte yaz aylarında kıyafet seçiminin de önem taşıdığını vurgulayan Şatıroğlu, şunları söyledi: "Kolay yıkanan ve ter emen pamuklu kumaşlar sıcağı hissettirmez. Özellikle Şile ve Buldan bezinden yapılmış kıyafetler tercih edilmeli. Rahat, kolay değiştirilebilen ve yıkanan, ter emen pamuklu kumaşlar sıcağı hissettirmez. İç çamaşırlarının saf pamuklu olması da bedeni ve dokuları rahatlatır, hücrelerin nefes almasını sağlar."
Anne adaylarına "bol bol yüzün ve güneşten yararlanın" tavsiyesinde de bulunan Şatıroğlu, "Temizliği kanıtlanmış sahillerden denize ya da yeterli bakım yapılan havuzlara girilebilir. Deniz ya da havuz, hem bebek hem de anne adayı için gerçek bir terapidir" ifadesini kullandı.
Şatıroğlu, hamilelere güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmaları için gölgede güneşlenmeleri ve yüksek faktörlü güneş kremi kullanmaları önerisinde de bulundu.

slm güzel anneler..Bişi sorcam..Benim sabahtan beri sağ kasıgımda bi agrı var, sızı gibi bişey..Öyle dayanılmayacak gibi değil ama agrı işte..Benim gibi böyle agrıları olanlar oluyor mu arada??
evet canım o ağrılar hepimizde oluyor çünkü rahim genişledikçe kramp şeklinde ağrılar oluyor bunlar normal a.s

ton balıgı yazıyor burda cnm..Lakin ton balıgı fazla civa içerdiğinden hamilelikte önerilmez, aklımızda bulunsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…