- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #11.141
iyiyiz naplım büyümeye çalışıyoruz işte elif hanımın keyfi yerınde canım asıl sen nasılsın azaldımı şikayetlerin
oleyyyyyyyygünaydın canım bende burdayım
sıkma goguslerını..kurcalama hiç..ama 6 aydan sonra sut olusmaya baslıyacak bılıyorum..dun oyle okumustum..ama erkekn sutu olusanlar var demekkı..burdayım canım erkenden uyandık işte tugce göğüslerinizden süt gelıyormus dıye sormus onu arastırıyordum buarada bendede gelıyo
evetttttttadilemir senin oğlunda mı erken kalkmayı sevenlerden?şimdi neyse ama okul varken de haftasonu bi yatayım derim erkenden kalkar ne varsa
şirinem hemencecik bulmususn konuyu..tebrık ederım..kaydirigubbakcemile5Hamilelikte hangi dönemde memelerden süt gelebilir ?
Gebeliğin 16 haftasından itibaren memeler süt üretimine başlarlar. Bu dönemden sonra meme ucundan açık sarı, saman rengi az miktarda sıvı gelebilir. Buna Kolostrum adı verilir ve halk arasında “ağız sütü” olarak da tanımlanır. Kolostrum ilk geldiğinde yoğun ve sarı renklidir, ilerleyen dönemde daha açık renkli ve daha sulu bir hal alır. Bebeğin ilk günlerdeki ihtiyaçlarını, gerek besin gerekse bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu antikorlar bakımından mükemmel şekilde karşılayan bu kıvamlı sıvı gebeliğin mucizelerinden biridir.
Her gebenin hamileliğinde memelerinden süt gelir mi ?
Hayır her gebeden gelmez. Gelmesi de gerekmez.
Memelerden süt geldiğinde ne yapılmalı ?
Memeden gelen sıvı açık sarı renkli, kokusuzsa, kan veya iltihap içermiyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Sütyeni ve elbisenizi ıslatmaması için temiz göğüs pedi kullanmak yapılması gereken tek iştir. Ayrıca memedeki hassasiyeti azaltmak amacıyla destekleyici sütyenler etkili olacaktır. Özellikle egzersiz yaparken artmış ağırlığı ve hacmi desteleyecek, ağrıyı azaltacak sütyenler etikili olacaktır. Bu sütyenlerde de pamuklu olanlar sentetiklere tercih edilmelidir.
Keza meme dokusunu besleyen damarların ani ve çok büyümesi ile meme ucundan nadiren sızıntı şeklinde kanda gelebilir. Bu da gebelikte normaldir fakat bunun ayrımını gebenin takip olduğu kadın doğum uzmanının yapması yerinde olacaktır.
yok ya ben aynıyım gece bekçisi gibiyim gündüz yada sahurdan sonra ne uyursam o işte.pzt bi tahlilim var işte o da 2-3gün içinde sonuçlanacak ankarada yapılıyomuş da.onun sonuçlarını alınca tekrar gideceğim ve bir sonuca varacağım inşallah.
halime şükür ama bu hamileliğim çok yorucu geçiyor.hayırlıyla bu bebeklerimi bi kucağıma alsam başka çocuk kesinlikle düşünmüyorum.
şirinem hemencecik bulmususn konuyu..tebrık ederım..kaydirigubbakcemile5
benım ılk ve bırtane ama bılıyorsun neadar cok sıkıntılı gecıtıgını bulantılar amelıyatlar ınan ıkıcı ıcın gozum kokrtu kızım yanlız kalıcak sanırım hakkımızda hayırlısı ınsallah sen de cözum bulurusn su derdıne arkadasım ya
ya çocuk doğup birkaç yıl geçince unutuluyor ama,bizim nüfus zaten kalabalıklaşıyo yeter başbakanın talimatına da uymuş olcaz zatensırnaşık şey
sen de kızını yalnız bırakmazsın artık canım çocuk ilerde tek olmasın annesi.inşallah bi daha da sıkıntı yaşamazsın yaşamayız hiç birimiz:Saruboceq:
benim kızımın adı da elif sıla ama bu kızlara henüz isim bulamadım
günaydın kızlar.
hepinize mutlu pazarlar diliyoruma.s.
benim aklıma gelen isimler var da babamız elif sılayı sen koydun bunların ismini ben koycam diyor ben de en azından birini sen birini ben koyalım diyorum.bakalım
ben de reyyan-rana,sena-rana,ahsen-..... 2.yi bulamadım,düşündüm
daha çok aklıma erkek isimleri geliyor oğlumuz olsa yusuf koymayı düşünmüştüm.
günaydın kızlar.
hepinize mutlu pazarlar diliyoruma.s.
bak bı sıtede ıkız bebek ısımlerıne duru ebru yazmıslar
duru ebru da slında kulağa hoş geliyor.
ikisi de anlamlı ve birbirine uygun olsun istiyorum mesela ikizlere bade sude koymuşlar ama sude şarap demekmiş
günaydın canım hoşgeldinopuyorumnanaktan
günaydın hosgeldın arkadasım
hoşbulduk kızlar nasılsınız?:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?