2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ne yapman gerekliymiş peki canım

canım bende idrar yolu enfeksyonu var ve şuan sağ böbreğimde genişleme varmış buda erken doğumu tetikliyor doktor evde dinlenmem gerektiğini söyledi haftaya tekrar çağırdı şuan bi sıkıntı yok ama böbrekteki genişlik bi sorun teşkil ediyormuş anne olmak çok zormuşşş çokkk

geçmiş olsun canım inşallah sorun olmaz sağlıkla alırsın kucağına bebişini

geçmiş olsun canım. ne oldu, neyin varmış da doktor böyle bir teşhis koydu ?

tşk ederim canım bende idrar yolu enfeksiyonu çıkıyor sürekli şimdide sağ böbreğimde genişleme varmış buda erken doğumu tetikliyormuş dikkatli olmam gerekliymiş haftaya tekrar gidicem ultrasona giricem açılma falan varmı diye

canım çokk geçmiş olsun
Allah şifası versin cabucak:Saruboceq:

cnm kesmeyi ağrıyla bir kesiyorlar farketmiyorsun dikme işini uyuşturup dikiyorlar yada çok az hissediyorsun ben hissetmemiştin bebeğime bakıp sevinçten ağlıyordum o sırada:lepi:
Anladım canım...Umarım bizler içinde doğumlarımız kolay geçer....
herkese merhaba şimdi doktordan geliyorum erken doğum tehlikem varmış ((
Canım çok geçmiş olsun.İnşallah bebeğini zamanında sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına.....

selamlar herkeseee biz geldiikopuyorumnanaktan
haftasonu annemler geldi boool bol gezdik hiç fırsat bulamadım girmeye
geçmiişi okudum gelincik dışında herkes iyi sanırım
inş senin de tehliken geçer canım hayırlısı olsun inş
eeeeee özlediniz mi bakalım bizikaydirigubbakcemile2

cnm çok geçmiş olsun inşallh geçer giderde atlatırsınnn...sıkma canını kendine dikkat et

hoşgeldin cnm

selam kızlar normal doğumla ilgili bir yazı okudum internette sizinlede paylaşmak istedim...Sancılar aslında ne işlere yarıyormuş zemuszemus

Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

selamm kıslarrr
ben geldim ama geç kalmışım sanırım
başakcım gitmişsin canm bnm yhaa(
lolişim hoşgeldiniz canım,bnde diodum bu hatun nerelerde günlerdir:)???
gelincik canım çoook geçmişler olsun,doktorun ne sölerse uygula,erken doğum için çooook erken daha bebeklerimiz henüz kilo almaya başlayacak,bir gün birgündür onlar için anne karnında,hiçbişey bebeğinin ve senn sağlığından önemli deil unutma bol dikkat:))
buarada sen de amniosentez yaptırmışmıydın canım,kistin küçüldüğünü,kaybolma şansının olduunu hatırlıorum,başka bi bilgim yok,ne durumdasın şimdi???
bu idrar yolu enfeksiyonundan bnde ocukluumdan beri çekiorum hiç sorma çokz zor oluo,şuana kadar yazında etkisiyle çok sıkıntım olmadı allah'a şükür ama kış için korkularım var,ben hiç su içemiorum((
hep antibiyotikle geçio genelde,kolay kolay onu da içemem artık,allah'ım sen koru cümlemizi:))

herkese iyi akşamlar bu arada.dün hastanedeydim şeker yükleme testi için.sonucum iyi çıktı çok şükür,bu aşamayı da atlatmış olduk.darısı yaptıracak arkadaşların başına.

Kızlar sabahtan beri idrar topluyorum. Yarın hastaneye gidicem şeker testim de var. İnşallah bunu da atlatırız. Maşallah topicte şeker yüklemesi sorunlu olan kimseyi görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…