- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #15.741
selam kızlarrr:))) dağlar kadar ütü yaptım bugün.. doktor şu ütüyü yasaklasada rahat etsem :))
bende şimdi yapıyorum dinlene dinlene ne güzel olurdu cidden ütü de yasak olsa kaydirigubbakcemile3
Canım sanırım devrik cümle kurmuşum,lavman filan ne demek biliyorum :)bu başına gelenler hep aynı kişiye oldu.Hastanede öyle birmuhamele gördüki..hem lavman yaptmadılar(çom afedersin doğumda olan olmuş),hem doğumda hırpalandı,hemde doğurduktan sonra sakatlandı yürüyemedi onu demeye çalıştım.konunun devamında da iyi doğum hikayeleride var.Allah nasip ederse kim ne anlatırsa anlatsın normal doğum istiyorum.Senin anlattıklarında bana çok güç verdi teşekkürederim.Alalh hepimizi hayırlı doktorlara ve hastanelere düşürsün....canım olumsuz dogum hıkayelerıde var..ama ıstısna..bunları dınleme derım..
normal dogum en guzelı..
çok kesılse bıle eskı halıne donebıliyor kuşun..delikafadulden
kesılırken hıç ama hıç hıssetmıyorsun..
bu kadar buyutmeye gerek yok..normal dogum çok rahat..allah nasıp ed3rse ıkıncıyıde normal dogurucam..
yıne olumsuz bır hıkaye..
lavmanın yuruyememekle ne ılgısı var sabeg cıgım yaa..
lavman kaın bagırsagı boşalmaya yarayan bır ıslen..dogum oncesı popodan bır sıvı enjekte edılıyor..anlamıyorsun bıle...bıraz yuruyup wc ye gıdıyorsun..gıtmesende koşa koşa götüruyor wc ye senı lavman..baska bır deyısle müsil gıbı..cırcır olmus gıbı wc yw zor atıyorsun kendını..
bunun amacıda ıkınırken bagırsakların boş olması..yoksa ıkınmada wc.nı yapmaman ıçın..
yanı kızın dogumdan sonra yuruyememesıne lavman yapmamaları neden nasıl olmus anlamadım..dogum sonrası 6 ay kabızlık cektım..buda her dogum sonrası olabılecek bırsey zaten..
canım benım ılk cocuk erkek...
allah ızın verırse ıkıncıde erkek..ben suan vermem canım..
ıkıncıde kullansın oyle..ana saglık ta çok var ıhtıyacı olan..oraya verıcem..gelen gıden ıhtıyacı olana onlar verıyor..
gecmıs olsun canım..umarım bebeişin zamanını doldururda gelır..
canım bu aylarda olurmus ..nette ookumustum...normaldır yazıyordu
kardesımdede oluyor arada..
selam kızlarrr:))) dağlar kadar ütü yaptım bugün.. doktor şu ütüyü yasaklasada rahat etsem :))
kızlar merhabalarrrrr:smiley-cool:
belgüncümbak ben sana dememişmiydinnn bebeğinin sağlıklı olduğuna inanıyorum diyeeee.sen hep içini ferah tut inşallah sağlıkla alırsın kucağınaa
bende şimdi yapıyorum dinlene dinlene ne güzel olurdu cidden ütü de yasak olsa kaydirigubbakcemile3
hiç bişey zor gelmiyo şu ütü kadar.. bide piskopata bağlayıp donlarımızı bile ütülüyorum haliyle yap yap bitmiyoo..
kolay gelsin kızlarrr valla geçen akşam bende öle bir gaza geldim allahtan kuzi bizdeydi baya baya yaptım ütü ama gömlekleri ona bıraktım en sonunda bende deli gibi ne bulsam ütülüyorum çarşaf havlu vs.. ama o gün çok ağrım oldu böle ben ayakta durdukça aşağı doğru basınç hissetmiştim ve bıraktım en sonunda ayyy ütüde yasaklansın:)))
ayy yok ben bu sıcakta okadar uğraşamam fenalık basıyo zaten tişörtler pantolonlar atletler fln ütülü olsun yeter
ayy yakında da bebişlerin cicilerini yıkayıp ütüliicez tek tek minicik minicik yıka ütüle eşleştir kalıpla fln yorucu ama keyifli olur tahminimce :asigim:
Canım ben 2 gün önce o şekildeydim.göğüs kafesiden aşağıya doğru bir yanma inanamazsın.Gece kocişle nöbetci eczane aradık ama deydi GAVİCON diye bir ilaç var miğde için o yanmalara ve ekşimeler muhteşem geliyor tavsiye ederim.Çok geçmiş olsun...günaydın kızlarrr
gelincik204 çok geçmiş olsun cnm umarım bebişin vaktinden önce gelmeza.s.
kızlar benim midem çok fena ekşiyor hatta cayır cayır yanıyor mide şurubu içtim maden suyu içtim geçmedi birde oğluşum tepik atıyor kaburgama doğru çok acıttı sıpa
Canım gözün aydın :))))çok çom geçmiş olsun Allah birdaha böyle sıkıntılar yaşatmasın......kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ben geldimmmmm geleli çok olduuu ama ben buraya yazana kadarrrrrrrr bir türlü yazamadım yaaa iş yerindeki yoğunluktan tam bir topiğe yazıyorum sonra iş sonra diğer topiğe geçiyorum okuyorum yine iş ay buradaki geçmişi okumaya çalıştım bir yandan da neyse sonunda yazıyorummm..
kızlar sonucu aldık genetikmiş ve benden kaynaklanıyormuş babamızın sonucu önemsememişler o yüzden o daha çıkmamış bile iki gün sonra alcak annem sonucunu eşimin ama genetik uzmanı zaten sizde çıktığı için eşiniz temizdir dedi. neyse aminosentez sonucumda bebeğimin 15.kromozomunun p kolunda artış saptanmıştı ve dünkü sonuca gelince benimde 15.kromozomumun p kolunda artış görülmüş. yani kızım genetiğini anasından almış doktorda güldü anasının kızı olacak dedi. içiniz rahat olsun 3,5 ayınız kalmış bundan sonrasını iyi keyifle geçirin bebeğiniz gayet sağlıklı bu sonuca göre ve hiçbir zekasal bedensel özrü yok bu 15.kromozom bebeğinizi etkilemiyor sağlık açısından dedi. sadece taşıyıcı olcakmış benim gibi. yani yarın öbür gün rabbim nasip ederse bebişi olcağı zaman onunda böle bir riski olabilecek ama oda taşıyıcı olacak tabi herşey rabbimden arakdaşlar ve herşeyi allah bilir. bukadar olur ya ikimizinde aynı kromozomu aynı kolu ikimizdede artış:))))))gülsemmi ağlasammı bilemedim dün inanın. sürekli sorduğum bebeğim ii dimi ii olcak dimi. bana gönlün rahat olsun organ taraması güzel çıkmış aminosentez güzel çıktı bu sonuç güzel çıktı herşey güzel bebeğin normal ve sağlıklı bizim tettiklerimize göre ve bundan sonrası allahın işi dedi. nasıl rahatladım o belirsizlik kafamdan çıkınca anlatamam arkadaşlar. doktor bebekte genetik bir bozukluk yada o kromozomda eksiklik gözükmemişti zaten sadece artış görülmüştü ve sebebini araştırdık sonuçta sizde yada eşinizde değil kendi kendine bebekte oluşan bir sonuç çıksaydı bugün o daha çelişkili olurdu daha detaya inmek gerekirdi falan dedi. ama sizdede beebeğinizdeki gibi bir bozukluk yada eksiklik görülmedi fazlalık şapka gibi tepesinde dedi. peki bu ne dediğimde herşey olabilirdi ama hasta olmadığınız için ve sadece taşıyıcı oldunuzdan bir hastalık olarak değerlendiremeyiz dedi. şu anda yaşadığınız geçirdiğiniz bir hastalık varmı yok zihinsel engeliniz varmı yok o yüzden sadece taşıyıcısınız dedi..içiniz rahat olsun tekrar tekrar söleyip durdu. ben hep dua ediyordum allahım bişi varsa bebeğim iyi olcak madem bende çıksın yeterki bebeiğim iyi olsun diye ve nitekimde öle oldu bende çıktı. en azından benim bebeğim rabbim o günleri gösterirde anne olacağı zamana geldiğinde bilinçli olcak.dün sabah gördüğüm rüyada buymuş demekki buna işaretmiş ilk defa bebeğimi rüyamda gördüm huzurla uyandım rabbim ilk defa gösterdi tüm rüyam buna işaretmiş.. hihoyyyt hihoyyyt herkesden hepinizden dualarınız içni allah razı olsun. rabbim yavrularımızı sağlıkla ve sıhatle doğurmayı kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin hepimize inş. opuyorumnanaktan şimdi etrafımdaki herkes kocamda dahil küçük belgün geliyorrr diye hem seviniyorlar hemde yandık diye dalgasını geçiyorlar:))))))))
Canım ben şunu duymuştum doğuma giderken suya 17kere meryem suresi okuyup içince doğumun kolay oluyormuş...kızlar bebekleriniz için kuran okuyormusunuz
ben bebek için en az 1 hatim okunması gerektiğini duydum okumaya da gayret ediyorum bunun dışında okuduğunuz bir şey var mı
Canım gözün aydın.Maşallah prensesine....Darısı başıma....bizimde dün doktor kontrolümüz vardı allaha şükür herşeyi çok iyi prensesimin.
naısl yakaladın nasıl yakaladın ayağınııı ahh yerim yaaaa :))))
canım bebeğim aşağıda oynaşıyordu canım acıdı biraz bende yukarı çıksın diye elimle yokladım topuğuydu büyük ihtimal parmaklarıma geldi sonra yavrum gıdıklandı mı ne kaydı parmaklarımın arasından çok güzeldi ya :asigim:
Herkese merhaba
20 sayfa civarı okudum sanırım maşallah size yetişemiyorum ben :))
@Belgun, teşekkür ederim çok çok umarım bulabilirim ben de gönlüme göre bir doktor. Senin de kızının maşallahı varmış, benim oğluş o kadar hareket etmiyor valla :)
@LaL, geçmiş olsun o taramalar olup bitene kadar endişeler bitmiyor ne yazık kibebişine nazar değmesin maşallah
Bu arada pozitif düşün her şeyi, sıkma canını. Eminim ki her şey yolunda gidecek senin için.
@Sabeg, oğluşun ismiyle yürüsün şimdiden, ona da bir nazar boncuğu
Bir de Gaviscon'un likitini tavsiye ederim, daha da iyi etkisini göreceksin. Paylaştığın yazı çok güzeldi ayrıca sancılarla ilgili, teşekkürler.
@Citoz, şimdiden geçmiş olsun umarım bir an önce her şey yerine oturur evinizde.
@aa1 hoşgeldin, sürecini sağlıkla tamamlayıp aynı şekilde bebişini kollarının arasına almanı dilerim.
@gelincik, sıkma canını bir arkadaşım 16 eylül'de yaptı doğumu, erken doğum olabilir demişlerdi, doktoru 2 hafta dinlendirdi ve dikkat edince de her şeyi zamanında geldi. Bebişi de zamanında doğdu, yeter ki kendini üzme moralini yüksek tut ve mümkün olduğunca dinlen.
@loliss, hoşgeldin :)
@Green Pearl, geçmiş olsun bu tarama da bitmiş, her bir aşamadan sonra insan bir kez daha derin bir nefes alıyor sanki değil mi?
@yine Belgun, inanılmaz sevindim canım, allah gönlüne göre versin, sağlıkla bebişini kucağına almanı nasip etsin canım.
Biz de şeker taramamızı bitirdik ama bu zamana kadar hiç tetanoz iğnesi falan olmadık, kimse bir şey söylemedi, bazılarınız ikinci dozu oluyoruz ya da olduk diye yazmışsınız. Umarım geç kalmadım çok? Gerçi nefret etmişimdir çocukluğumdan beri aşılardan ama bebişim için her şeye değer tabi :asigim:
belgüün bu arada fotoğrafta çok güzel çıkmışsın kızın da sana benzerse babasının işi war kaydirigubbakcemile3
dinlene dinlene yapıorum :))) çarşaf ilk zamanlar ütülüodum ama artık bıraktım:)) benim koçiş sürekli gömlek pantolon giyiyo ve hergün işe ayrı giyiyor eve gelip dışarı çıkarken ayrı.. haftada 3 makine açiyorum ve sadce çorap ütülemiorum allah sonumu hayır etsin..
ayy evet onlar bide minicik olur ama eminim ilk aylar zevkle yaparız.. sonrasında ?? ben kesin sıkılırımm
canım bebeğim aşağıda oynaşıyordu canım acıdı biraz bende yukarı çıksın diye elimle yokladım topuğuydu büyük ihtimal parmaklarıma geldi sonra yavrum gıdıklandı mı ne kaydı parmaklarımın arasından çok güzeldi ya :asigim:
Herkese merhaba
20 sayfa civarı okudum sanırım maşallah size yetişemiyorum ben :))
@Belgun, teşekkür ederim çok çok umarım bulabilirim ben de gönlüme göre bir doktor. Senin de kızının maşallahı varmış, benim oğluş o kadar hareket etmiyor valla :)
@LaL, geçmiş olsun o taramalar olup bitene kadar endişeler bitmiyor ne yazık kibebişine nazar değmesin maşallah
Bu arada pozitif düşün her şeyi, sıkma canını. Eminim ki her şey yolunda gidecek senin için.
@Sabeg, oğluşun ismiyle yürüsün şimdiden, ona da bir nazar boncuğu
Bir de Gaviscon'un likitini tavsiye ederim, daha da iyi etkisini göreceksin. Paylaştığın yazı çok güzeldi ayrıca sancılarla ilgili, teşekkürler.
@Citoz, şimdiden geçmiş olsun umarım bir an önce her şey yerine oturur evinizde.
@aa1 hoşgeldin, sürecini sağlıkla tamamlayıp aynı şekilde bebişini kollarının arasına almanı dilerim.
@gelincik, sıkma canını bir arkadaşım 16 eylül'de yaptı doğumu, erken doğum olabilir demişlerdi, doktoru 2 hafta dinlendirdi ve dikkat edince de her şeyi zamanında geldi. Bebişi de zamanında doğdu, yeter ki kendini üzme moralini yüksek tut ve mümkün olduğunca dinlen.
@loliss, hoşgeldin :)
@Green Pearl, geçmiş olsun bu tarama da bitmiş, her bir aşamadan sonra insan bir kez daha derin bir nefes alıyor sanki değil mi?
@yine Belgun, inanılmaz sevindim canım, allah gönlüne göre versin, sağlıkla bebişini kucağına almanı nasip etsin canım.
Biz de şeker taramamızı bitirdik ama bu zamana kadar hiç tetanoz iğnesi falan olmadık, kimse bir şey söylemedi, bazılarınız ikinci dozu oluyoruz ya da olduk diye yazmışsınız. Umarım geç kalmadım çok? Gerçi nefret etmişimdir çocukluğumdan beri aşılardan ama bebişim için her şeye değer tabi :asigim:
belgunnnn canım çook geçmiş olsun,şimdi okudum yazdığını.çok şükür bebeğin gayet sağlıklıymış,bundan sonra da daha da sağlıklı olsun,zor günler göstermesin inşallah allah.
kızlar geçmişe baktım ama kim ne yazmış hatırlayamadım,ama inşallah herkes iyidir.
benim hergün çok akıntım geliyor,kaç gündür sıkınıtıdayım aslında.doktora gittiğimizde geçen sefer suyun az demişti,bir de hergün az az akıntım oluyor,doktorumu aradım böyle gitmesi tehlikeli sürekli dinlenmen lazım dedi,aklıma kötü birşey getirmemeye çalışıyorum,içimi ferah tutuyorum ama korkmuyorum değil.
buarada bebeğimin tekmeleri beni de öylemutlu ediyorki,sesleri de tanımaya başladı sanki artık,babasının sesini duyunca çok tepki veriyor ama elini koyduğu an eşim duruyorohaoldumsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?