2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğiniz nasıl büyüyor ?

Bu hafta itibariyle bebeğiniz 900 gramın biraz üzerinde ve boyu da 37.5 cm’yi bulmuş gibi. Gözlerini açıp kapayabilen bebeğiniz, artık kirpikli bir küçük insan. Giderek artan görme yetisi ile birlikte, karnınızdaki ışığı da algılamaya başlamış bulunuyor. Beynindeki milyonlarca sinir hücresi – nöron da gelişmeye başladı ve bu sırada dış dünya için gereken beden yağını da biriktirmekle hayli meşgul durumda.
Hayatınız nasıl değişiyor ?

Evde uzanın! Bu hafta, üçüncü ve son üç aya başlıyorsunuz. Eğer çoğunlukla siz de öteki kadınlara yakın ölçülere sahipseniz, bu üç ayda 5, hatta 7 kilodan fazlasını alacaksınız. Hayatınızın bu kısmında büyük çoğunlukla ebeniz veya doktorunuzu iki haftada bir ziyaret etmek durumundasınız. Ardından, 36 haftadan sonra haftalık ziyaretlere geçiş yapacaksınız. İçinde bulunduğunuz risk faktörlerine bağlı olarak, eğitmeniniz sizden kimi kan testlerini, sözgelimi syphililis veya HIV testini tekrar etmenizi isteyebilecek. Belki bu süre zarfında chlamydia ve gonorrhea kültürü testini de üzerinizde uygulayabilecek. Tüm bunlar, sizin doğuma ne kadar hazırlıklı olduğunuzla alakalı. Ayrıca eğer sizin glukoz ekran testiniz yüksekse ve eğer bunu takip eden testi de yaptırmamışsanız, üç saatlik glukoz tolerans testine de tabi tutulabilirsiniz.

Bu minvalde kanla ilgili çalışma yapılıp da, ilk doğum öncesi ziyaretiniz size Rh negatif sonucunu çıkartmışsa, büyük olasılıkla size Rh immunoglobulin testi uygulanabilecek. Bu, bedeninizi gelişmekte olan antikorlardan korumak için, dahası bebeğinizin kanını bu maddelerden koruma amacıyla yapılan bir uygulama. (Eğer bebeğiniz Rh pozitif ise, doğumunuzdan sonra bir Rh immunoglobulin aşısı daha alabilirsiniz. Bu süre zarfında kimi kadınlar ayrıca kendilerini huzursuz eden bir tür huzursuz his içine de girebilir ve tam da dinleniyor veya uyumaya çalışıyorken, sürekli olarak ayaklanma telaşı içinde duyumsayabilirler.

Eğer hareketlendiğiniz anda sizde de böylesi bir huzursuzluk veya bu huzursuzluğun giderilme hali söz konusuyla, büyük olasılıkla ‘Huzursuz Ayak Sendromu veya RLS’ye yakalanmış da olabilirsiniz. Ancak bu sendrom da, anne adayları arasında yaygın olan bir rahatsızlık türüdür. Bu tür durumlarda ayaklarınıza masaj yaptırmayı ve onları germeyi deneyin; kafeini kesin. Kafein bu belirtileri artırabilir. Bu anlamda tıbbi destekçinizden size demir takviyesi yapmasını da isteyebilirsiniz. Bu tür katkılar RLS için caydırıcı da olabilir.
Preeclampsia hakkında üç soru

Preeclampsia, hamile hanımların yüzde üç ila sekizini etkileyen, kompleks bir bozukluk biçimidir. Preeclampsia tanısı konulan bir kadının protein ve kan basıncı, 20 haftalık olduktan sonra yüksekte seyrediyorsa görülen bir sorundur. Bu rahatsızlığı yaşayan bir çok kadın, yaklaşan âdet günlerine gelirken, bu rahatsızlığın hafif biçimini tecrübe eder; bebekleri de eğer iyi bakılırsa sağlıklı olarak büyür. Ama eğer bu rahatsızlık ciddi ise, birçok organa da sirayet ederek yaşamsal marazlar doğurabilir. Bu durumda yapılacak en iyi şey, bebeği doğurtmak olmalıdır.
S1: Preeclampsia rahatsızlığının belirtileri nelerdir ?

Preeclampsia aniden gelebilir, bu yüzden belirtileri erkenden tecrübe edip farkına varabilmek mühimdir. Bu nedenle aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız doktoru arayın:

• Yüzünüzde kabarıklık ve göz çevrenizde şişkinlik, ellerinizde görülen benzer şişmişlikler, ya da ayaklarınız ve eklemlerinizde görülen ani şişlikler.

• Haftada iki buçuk kiloyu aşan ani kilo kaybı.

• Görüşte farklılıklar. İkili görme, patlayan ışık duygusu, ışığa aşırı duyarlılık ve geçici görme azalması.

• Karın bölgenizin üst kısmında ani ve şiddetli ağrı

• Baş dönmesi, kusma.
Preeclampsia ayrıca, her nevi bariz belirtiyle de ortaya çıkabilir; bilhassa rahatsızlığın erken dönemlerinde görülen kimi belirtileri, rutin hamilelik şikâyetleriyle karıştırılabilmektedir. Bu anlamda hastalığın ayırtına rutin bir hamilelik öncesi muayene sırasında da varılabilmektedir. Bu nedenle, hamilelik öncesi randevularınızı aksatmamanız gerektiği bir kere daha anlaşılacaktır.

S2: Beni preeclampsia hastalığına yakalanmaya sevk eden riskli faktörler hangileri ?

Bu rahatsızlığa ilk hamileliğin erken safhasında yakalanma oranı daha büyüktür. Bununla birlikte bu hastalığı bir kez kaptığınızda, öteki hamileliğinizde de bunu yaşayacağınızı hesaba katmalısınız. Bunun dışında eğer :

• Kronik hiper tansiyonunuz varsa,

• Kati düzeyde kan pıhtılaşması bozukluğu, diyabet, böbrek rahatsızlığı veya lupus gibi otomatik sindirim sorunu çekiyorsanız.

• Bu hastalığı daha önce yaşamış bir kadın akrabanız varsa.

• Normalin yüzde otuz fazlası kilolu, kısaca obez iseniz.

• İkiden fazla bebek taşıyorsanız.

• Yaşınız 20’den küçük veya 40’tan çoksa.

S3: Bu rahatsızlıktan kaçınmanın bir yolu var mı ?
Kimse preeclampsia rahatsızlığından nasıl kaçınacağını tam olarak bilemiyor, ancak bu rahatsızlığa ilişkin bir çok araştırma da yapılmıyor değil. Bu konuda yapılan tedavi amaçlı çalışmalarda, ekstra kalsiyum almanın, vitamin desteği veya düşük oranda aspirin kullanımının getirdiği katkılar öne çıkarılırken, bu, kullanılan maddenin ve hastanın farkına göre değişiklik yaratabiliyor. Bu anlamda sizin şimdilik yapabileceğiniz en iyi şey hamilelik öncesi tıbbi bakımınızı aksatmamak olmalı; kan basıncınız ve idrar ile protein düzeyinizi de kontrol altında tutmalısınız. Ayrıca rahatsızlığın ön belirtilerine karşı tetikte olmanız, alabileceğiniz olası tedaviyi de iyileşmeniz yönünde erkenden garantileyebilecektir.

Bu haftanın aktivitesi

Bebeğinize bir doktor seçin.
Arkadaşlarınız, aile yakınlarınız, işyerinizdeki dostlarınız veya doğum destekçiniz, ya da ebeniz vesilesiyle potansiyel bebek doktorlarının bir listesini yaratın. Seçeceğiniz doktorun, sizdeki mevcut sağlık sigortasını kabul etmiş olmasına özen gösterin. Çalışma saatlerinin sizinkiyle aynı olmasından yana tavır alın. Çalıştığı mekânın sizin de içinize sinmesine öncelik tanıyın. Eğer becerebilir iseniz, aday doktorlarınızla yüz yüze ön görüşmelere de gitmeye çalışın. Bunun için size henüz erken gibi görünebilir; ancak bebeğinizin, doktorunu doğumundan kısa bir süre sonra görmesi gerektiğini aklınızda tutun.

canım geçmiş olsun. ben daha yaptırmadım şeker yüklemesi. yarın gidicem doktora. o zaman bahseder herhalde.

ama benim bildiğim önce 50 mg. yapılıyor mutlaka.

inşallah 100 mg'lık yüklemende sorun çıkmaz canım...

günaydın canım hoşgeldiin
benim gittiğim 3 doktor da 50 mg istedi öyle yaptırdım bende kaydirigubbakcemile3
baya düşük çıktığından 100e gerek duyulmadı
oğluşun napıyo bugün de üzdümü seni kreşe giderken

günaydın adilemircim,hoşgeldin
hayırlı cumalar sandaaaaa

çitoss
sen aralıktamı doğurcan???
ocak değilmi senn bebiş.??
aralık anaları duymasın:))
valla bnm doğum ocak 13 aslında ama
içime kaç aydır aralık 20den sonra hazır ol dio bises:))
aralık annesi olcam sanırım ben:))
ama doktorum yılbaşının 1,2,3üne kendini hazırla demişti:)))

günaydın dilekcim opuyorumnanaktan
kaç çıktı şekerin cnm benimde biraz yüksek ama ben henüz dktrumla görüşemedim yine şehir dışına çıkmış gelince göstericem bilmiyorumkismile

canım satıma göre ocak 7 ama dktra göre aralığın 26sı felan boshayallersmilebizim sıpa önden önden gidiyor bakalım yakında kasım sonu demez inşallahkaydirigubbakcemile3

canım satıma göre ocak 7 ama dktra göre aralığın 26sı felan boshayallersmilebizim sıpa önden önden gidiyor bakalım yakında kasım sonu demez inşallahkaydirigubbakcemile3

ama canım bebeğin gelişiminm önden gitmesi yada arkadan gelmesi doğum tarihini eklemez die biliorum ben,hatta kağan kocatepenin sitesinde evvelsi gün okumuştum bu yazıyı..
garip yani..
senn bide ilk bebişin yha,normal mi sezeryanmı olacağıda belli değil hani o yüzdende garip geldi..
sağlık olsun canım er yada geç çıkacaklar,kaçarı yok...
doktorunu seviosan,güveniosan problem yok demektirrrrrrrrrrrr:hulya:

alala...
kaan kocatepenin kitabi var ben de hiç böyle bişi okumadım
madem bebeğin gelişimi etkilemiyomuş dogum şeysini bu doktorlar ne diye benim dogumumu öne cekip duruyo kaydirigubbakcemile

anladım canım..
ama ben sımdıye dek 5 kılo aldım..bebısım 800gram..mınık yanı..şeker hastalarında bebekte ırı olur yanı..bence bır yanlıslık var...
emırdede 50 mg.çok yuksektı..doktorum 100mg.yukleme yaptırmıstı..o normal cıkmıstı..
yarın guzel haberlerle gel doktordan..mugecımç...

canım ne guzle senın normal cıkmıs..
yok elıf teyzesı bugun aglamadı..ogretmöenıde"" bu gunlerı gorecekmıydık ""dıye kucak açtı emıre..

canım bu benim ikinci doğumum olucak ilki sezeryandı buda öyle olucak ilk bebişimi kaybettim malesef :çok üzgünüm:dktrumdan memnunum cnm inşallah sonuna kadar onla devam edicema.s

kuşum etkılıyor..benım emırde 10 gun gelısdımı ondeydı..
ama yınede satıma gore hesapladım ben..
ama sata gore 10 gun once dogdu..
yanı gelısımı 10 gun ondeydı..10 gun once dogdu bebım emır..

canım bu benim ikinci doğumum olucak ilki sezeryandı buda öyle olucak ilk bebişimi kaybettim malesef :çok üzgünüm:dktrumdan memnunum cnm inşallah sonuna kadar onla devam edicema.s

canım benım..allah saglıkversın tum bebişlere..
erken dogummu olmustu..neden problem yasandı ılk bebekte..

alala...
kaan kocatepenin kitabi var ben de hiç böyle bişi okumadım
madem bebeğin gelişimi etkilemiyomuş dogum şeysini bu doktorlar ne diye benim dogumumu öne cekip duruyo kaydirigubbakcemile
bende okumadım hiç boshayallersmile

canm bnm çok üsgünüm,
bilmiordum,
üzdüm senide...
rabbim tekrarını göstermesin hiçç kimseye:gitme:

doğrudur canım tabii bilinmez ama hani okumuştum die söledim ben kopyalama olmuo yapılmıo o yüzden kağan kocatepenin sitesinde 25.haftaya gelin ve ordaki sarı bölümdeki yazıyı okuyun
valla böle dio tabi bilinmez
bu allah'ın bilceği iş yhaa:)

kıslar çay demlendi,ben minik kuşumu kaldırıp geliim.acıktıkk..mutfak dandin:))
bugün cumaa...

günaydınlarrrrrrrrrrr
iyi günlerrrr
hayırlı cumalar arkadaşlarrrrrrrrrrr
gününüz güsel,dularınız kabul olsun inşllahhhhhhhhhhhhhhhh

günaydın tatlım sanada hayırlı cumalar olsun inş.

herkeze günaydın,

biz kalktık işimize geldik kahvaltımızı ettik enerji yüklüyüz bir sürüde işimiz var

aynen kalktık işimize geldik kıymalı börekleri götürdük sonunda:))))))şimdi çokk işimiz var çokkk ay cuma bitsin bir an önceeee

:)))))hayır olsun canımcım ne olcak böle doğurup doğurup duruyoruz rüyalarda:))))

günaydın tatlım..

günaydın canımcımm

günaydın herkese kendi çapımda erkenciyim bu sabah
karnım çok acıktı uyku tutmadı eşimi geçirdikten sonra
bi kahvaltı ediim

günaydın elifçimm afiyet olsun

günaydın canımcım bana daha yapılmadı şeker yükleme yarın gidicem doktora bakalım ne sölicek

herhes burda..
Bebeişh,belgun,çıtos,elıf,mugecan
gunaydın hayırlı cumalar...
Belgun 15.kromozomda kzıın sana cekmıs he..annesının kızı..

:))))))evet canımcım kızımın 15.kromozomunun p kolunda artış görünmüştü benimde dna sonucumda 15.kromozomumun p kolunda artış göründü anasının kızı :))))))

kız çitos maşallahhh bişi kalmamış yaaaaa bayramdan sonra geri sayım başlıyor deseneee ayy negüzel hadi hayırlısı

cinsiyeti: Kız
geçen süre: 5 ay 19 gün
kalan süre: 3 ay 16 gün
doğum tarihi: 17.01.2011
burcu: Oğlak

hunny aramızda 1 gün var :))

peşpeşeyiz kızlaarrrr:)))

başak mutlu yıllar canım ailenle sevdiklerinle doğacak olan bebişinle sağlıklı mutlu kocaman bir ömür diliyorum sana rabbim herşeyi gönlüne göre versin inş.

canım benım..allah saglıkversın tum bebişlere..
erken dogummu olmustu..neden problem yasandı ılk bebekte..
amin cnm inşallah bu bebeğim sağlıklı sıhatli doğar :gitme:bende dediğim gibi şeker problemi var cnm ben hamilelikten öncede hep şeker hapı kullandım doğuma 1 hafta kala şekerim aşırı yükseldi bebişim karnımda öldü o yüzden cnm bazı ailevi sorunlarımız oldu buda sebeb oldu yükselmesine tabii:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…