- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #16.821
evet artık öyle yapacam canım.AHSEN81 canım kızartma,hamurişi, şerbetli tatlı,pirinç pilavı ve nişastalı yiyeceklerden uzak durmamı sölediler yaptırana kadar sende bunlara dikkat et
offfffffffff ben nasıl uyacam ya ben ekmegi çok tüketirim tatlılara dikkat ederimde.bu kadar şeyle doymam ki bencanım ekmek hamur ısı yasak dedı..
yanı un ve unlu mamuller sekerı yukseltıyor..yasak o yuzden..
kızartmada yasak..
tatlılarda zaten hamılelıkte yasak..
bır kıtapcık verdı.ama seker ıcın degıl.hamıle beslenme kıtabı..
sabah ne yedım yazayım..
aç karnına 3 cevız yedım kahvaltı oncesı..
2 yumurta ve sutle omlet yaptım..
1 dılım peynır..
1 bardak sut..yarım dılım ekmek..
oglende antep fıstıgı yedım 10 tane falan..
oglen mercımek corbası..ekmeksız..
sımdı koca bır tabak uzum...
bırazdan yıne corba ıçerım..
ve elma meyve vs..
acıktıkca corbadan ıcerım bugun..
kıtapcıkta
sabah sut yumurta peynır 1 dılım kepek ekmek var..
oglen yogurt baklagıllerden yemek..1dılım kepek ekmek
akşam et sebze salata
var..
ara ogunlerdede yıne 1 bardak sut..ve meyve yazıyor..yanı seker çıkmasa bıle karbonhıdrat yok...proteın bebegı beslıyormus..
ve kesınlıkle kepek ekmegı yazıyor..çunku ıçınde folık asıt var yazıyor..
canım benim açlık 87 50mg yükleme 1 saat sonrası 175 çıktı doktor yüksek dedi. 1 hafta dikkat et 100 mglık 3 saatlik testlerden yapacağız dedi o da yüksek çıkarsa diyetisyene gönderecekti ve sürekli takip altına alacaklardı şekeri. çok şükür 100mg yükleme iyi çıktı ama artık çık dikkat ediyorum. gereksiz tatlılardan ve hamur işinden uzak duruyorum.
canım sende acıktıkca yumurta yıyebılırsın..sut ıçebılırsın..offfffffffff ben nasıl uyacam ya ben ekmegi çok tüketirim tatlılara dikkat ederimde.bu kadar şeyle doymam ki ben
.
Canım çok geçmiş olsun. Hiç kafana takma çünkü yoğun kanaması olduğundan dolayı hastanede yatan çok kişi gördüm. Seni hastaneye bile almamış bak. Demek ki normal düzeyde kanaman. Ayrıca sana verdikleri prepar çok etkili bişiy. Benim de kanama riskim var. Allah hepimizin yüzüne baksın.
Aksarayda hangi hastaneye gidiyorsun? Kızkardeşim Ağaçörende öğretmen. Ben 2 hafta önce Maya'ya gidip 4D ultrason çektirmiştim. Sezaryen için herşey dahil 350-400 gibi bir fiyat söyledi. Tabii ben Ankaradayım ve burda özel hastanelerde fiyatlar uçuyor.
biz birde seneye bu zamanlar tekrar taşınacağız ama inşallah bu sefer kendi evimize o yüzden güle oynaya taşınırım kızımın birinci yaş gününü kendi evimizde kutlarız ay ne güzel hayal kurmak Allahım herkese nasip etsin ev kiracı olmak çok zor
teşekkür ederim cnm.ben Medisaray'a gidiyorum doktorumdan çok memnunum.maya hastanesi sezaryen dışı doğum yaptırmıyor pek.dinleri imanları para desem yeridir.benim ilk bebeğim karnımda öldüğünde bana 50 Tl'nin lafını yaptılar.dahada gitmedim o hastaneye gitmemde(Allah'a büyük konuşmayayım)lmaz:
canım sende acıktıkca yumurta yıyebılırsın..sut ıçebılırsın..
bol bol nohut yemegı ,bulgur pılavı, kuru fasulye ,yesıl mercımek yemegı yıyebılırsın..
sebzede tuketırsen ıyı olur..semız otu ,pazı,karalahana,vs..
ama aç kalmamak lazım..
Bizde aynı durumdayız.Arabada ayarlayamayınca artık doğumdan önce annemin yanına istanbula gitmeye karar verdim.İlerde inşallah allah bi araba nasip eder yani.Taşınırsakta bu ev büyük ısınmıyor, oyüzden daha küçük ısınan bi eve taşınalım dedik ama eşimde hiç yanaşmıyor taşınamıycaz galiba.
evet yaw..
her ay kıra verıyoruz..ve bır bakmısısn kı ay bıtıvermışş..gıttı maaşın yarısı..
kredı cekıp bır ev alsak daha ıyı..ama benım kocış yanasmıyor..her ay kıra odemek daha hoşuna gıdıyor galıba.. alsanaalsanasmile
slm kızlarrr
dilek canım nasıl oldu emir iyileşti mi ?
teşekkür ederim cnm.Cancer gecmis olsun canim ins bebegin uzmez seni..
Facebookta gruba katildim kizlar..
burdan da yazayim da gormeyen arkadaslar bilsin yabanci degilim neslihan ben.. Zaten benden baskada neslihan yok saniirm :)
geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine.Selam günaydın kızlar.Benim başdönmem durmayınca sağlık ocağına gittik.Tansiyonumu ölçüp serum taktılar.tam 5 saatte bitti serum.Kolum o kadar ağrıdıki pıt pıt pıt damlıyor.Hiç bitmeyecek sandım.Bugün daha iyiyim.Uykusuzluktan bitkin düştüm galiba .Hepinize mutlu günler
teşekkürler cnmm.günaydınnn güzell anneler...
cancerimm çok geçmiş olsun canım.. dikkat et kendine ayakta fazla durma..
benimde akıntım var ama normalmiş bu sıralar..
kızlar benim göbeğim bir oyana bir buyana kayıyor gibiiiohaoldumsmile korktum valla.. bebek mi geziyor ki....
bende facede bütün arkadaşlara baktım hepiniz birbirinden güzelsiniz.. sizi tanımak gerçekten çok güzel kızlarr..
bu arada bennnn hediyemiiiiii aldımm kaydirigubbakcemile2 ben çok beyendim...umarım göndereceğim arkadaşda beyenir.....opuyorumnanaktan
Merhaba arkadaşlar .. umarım herkes iidir ,, ben bu aralar yine sıkıntılıyım .. idrar yolu enfeksiyonum tavan yapmış( doktor 5 iğne verdi novosef 1gr. ağrılarım artınca hastaneye gidip idrar tahlili yaptırdım, resmen karnımda sertleşme başladıı ,sonuçlarıda görünce oturdum ağladım .. bol su içiyorum herşeye dikkat ediyorum ama bir türlü geçmedi , doktor ya kum ya da taş dedi .. Neden korkarsan başına gelirmiş en çok bundan korkuyorum yakamı bırakmıyor , bide bu iğneyi kullanan varmı aramızda bebeğime bişey olursa diye çok korkuyorum..Allaha emanet artık kullanmasamda zararı olacakk
katılıyorum canım..ah o araba ve ev işleri maf etti 1 senedir bizi düğünden sonra eşim araba alalım diye tutturdu zaten merkezde oturuyorduk ben ikna ettim alma diye anasının evine gitti anasıyla baktılar büütn bileziklerimi sattık aldık bitane bu seferde benzin masrafı bilmem ne sigırtası şu su busu derken kredi kartları patladı aileside eşya ödeme konusunda hiç yardım etmeyince arabayı satıp bütün ev eşyaları borcunu ödedik benim zavallı ailem herşeyimi aldı bana borç bırakmadılar eşimin aileside herşeyi başımıza yıktı bir senedir borç ödemekten anam ağladı oysaki o altınlar şuan iki katı fiyatı vardı kocam akıllandı ama geç oldu bir senede 30 yaşına gelmiş gibi oldum 1 senedir borçları kapamakla uşraştık şimdide merkezden uzak biyere taşındık eşim işyerinden aldığı tazminatla araba aldı gerçekten araba bir ihtiyaç fakat evin olmadan araba olması saçmalık ayrıca zırt pırt gezceksen tepesinde o da ayrı bir olay benzin fiyatları malum ekonomik durumumu şu hale getirinceye kadar akla karayı seçtim oysaki bileziklerimle üstüne para koyup ev almaktı hep hayalim saolsun kayınpederle kaynana bu nedenle benden uzak olsunlar hiç bir şey istemem... bide eşim hala benim ailemin kadir kıymetini bilmez laf eder ahhhhhhh anneler ahhhhhhhhh
Merhaba canım odasının resmini çekde oğluşunun bizde görelim
cicilerin olduğu sayfaya koydum, ışık yüzünden çok net çıkmadı ama anlaşılır yine de...
bizim de ev işimiz olmasaydı kredi çekmeyi düşünmüştük ama eşim iş aldı 2 daire karşılığı birinde biz oturacağız birinde kardeşi inşaat başladı ve şansımıza ilk yapılacak blok bizim oturacağımız ve arsa sahibi o tamamen bitirildikten sonra diğerlerine başlanacak diyor oda bizim işimize geldi.
elifcım bende bır evım olsun ıstıyorum.ama suan erken..bu evede yenı tasındık..
bızde 2.el bır araba aldık..
evım merkezde hastaneye ve heryere cok yakın ıkı adım..
ama arabayı eşim ıçın aldık..işi eve çok uzak..
ama masrafıda hıç bıtmıyor be kuşum..
her ay 300 lıra masrafı var en az..
bu ay 500 buldu ..
bende gıcık oluyorum yanı..ne bakımı bıtıyor ne vergısı..
ama heryerede kendın gıdıyorsun..dolmus vs.beklemek yok..
ah o araba ve ev işleri maf etti 1 senedir bizi düğünden sonra eşim araba alalım diye tutturdu zaten merkezde oturuyorduk ben ikna ettim alma diye anasının evine gitti anasıyla baktılar büütn bileziklerimi sattık aldık bitane bu seferde benzin masrafı bilmem ne sigırtası şu su busu derken kredi kartları patladı aileside eşya ödeme konusunda hiç yardım etmeyince arabayı satıp bütün ev eşyaları borcunu ödedik benim zavallı ailem herşeyimi aldı bana borç bırakmadılar eşimin aileside herşeyi başımıza yıktı bir senedir borç ödemekten anam ağladı oysaki o altınlar şuan iki katı fiyatı vardı kocam akıllandı ama geç oldu bir senede 30 yaşına gelmiş gibi oldum 1 senedir borçları kapamakla uşraştık şimdide merkezden uzak biyere taşındık eşim işyerinden aldığı tazminatla araba aldı gerçekten araba bir ihtiyaç fakat evin olmadan araba olması saçmalık ayrıca zırt pırt gezceksen tepesinde o da ayrı bir olay benzin fiyatları malum ekonomik durumumu şu hale getirinceye kadar akla karayı seçtim oysaki bileziklerimle üstüne para koyup ev almaktı hep hayalim saolsun kayınpederle kaynana bu nedenle benden uzak olsunlar hiç bir şey istemem... bide eşim hala benim ailemin kadir kıymetini bilmez laf eder ahhhhhhh anneler ahhhhhhhhh
elıfcım sızın ıçın gereklı..taksılerı çok kullanıyorsan..araba al daha ıyı..benzın paranı koyarsın..heryere ıstedıgın zaman gıdersın..evınız ulaşım açısından ters bır yonde oldugu ıçın çok mantıklı araba almanız da..bebek gelınce lazım olucak..kıs bebegı olacak..aşıya gıdecek..doktora gıdecek..gezmelere gıdecek..o zaman lazım canımm.. buyrunnnnnnnnnewet canım onu da düşünmüyo diilim masrafı da olucak illaki ama inan böyle de ulaşımımız çok masraf oluyo ayda bikaç kere annemlere gidiyorum 2sefer taksiye bin, otobüse bin arabayla gitsek daha az benzin parası tutucak bende seri olarak kullanabiliyorum kendim alıp çıkabilirim yani alışwerişe gittiğimizde de illa taksiyle dönüyoruz ewe yürüme yolu uzun olduğundan el kol dolu bi sürü eziyet oluyo heleki şimdi ben hamileyim eşim otobüse onsuz binmemi sitemiyo nereye gitsem ewe taksi çağırıp gidiyorum arada ondan gizli taksisiz de gittiğim oluyo ama onda da bişey olsa kafamı kırcak diye tedirgin oluyorum bazı insanlar çok anlayışsız artık hamile olduğum uzaktan bile çok net belli koca göbek önden gidiyo gencecik delikanlılar suratlarını çeviriyolar bırak oturmak için yeri tutuncak yer bırakmıyolar insana eşimin yanında da bi iki kere böyle olduğundan içi rahat etmiyo
eşimin işi ewe 25km fln yani bizimde pek yakın sayılmaz vesaiti de yok ama neyseki serwisi var arabayla işe gitmeyecek yani o konuda anlaştık servisiyle gitmeye dewam edicek bakka türlü hergün 10tl kadar benzin parası başa çıkamayız gereksiz masraf
bi işte haftasonları rahat rahat yazlığa, istanbula, alışwerişe fln gitme lüksümüz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?