- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #16.841
tesekkur ederız gulsen teyzesı..ıyı artık çok sukur..kresınede alıstı.ağlamadan gıdıyor..
sen naıslsın..
kızlar o taşınma derdi bendede var anlatmıştım.daha diger kiracılar çıkmadı.bu hafta sonu çıkıcaklar inş.yaklaşık 1 ayı geçiktir evimin her yeri her yerde.adım atıcak yer yok.toz içinde ev inanın.gözümde nasıl büyüyohaftaya taşınıcaz bizde.eşyalar diger eve girdikten sonra sorun yok yavaş yavaş yerleşicek artık.allahtan annem var kuzenim yengem fln var yardım edicekler yoksa iş yapıcak halim yok valla.zorlanıyorum ister istemez.allah hepimizin yardımcısı olsun
selam kızlar moralim azcık bozuk bgn şeker yüklemesi yaptırdım sağlık ocağında yüksek çıktı 162. Sınır 140 mış.haftaya aç karnına kendi doktorumdada yaptırcam 100 mg lık bu sefer damardan bakcaklar inşallah onda da öle yüksek çıkmaz.yoksa tatlılara elveda demek zorunda kalıcam.
canım benımde 160 çıktı..cuma gunu 100mg.yulklemem var..ben sanmıyorum benım sekerım olsun..
Sendede yoktur ınşallah..
Zaten doktor 100mg.yapılana kadar karbonhıdrat.hamur işi ve kızartmayı yasakladı..tamamen proteınle beslenıyorum..
canım benım.allah kolaylık versın..
Bebek alısverısıne sadece gıyım ve bezden basla..bırde karyola al sadece..mobılyayı tamamllarsın sonra..
Bebek esyası çok pahalı bırsey degıl kuşum..uzulme lutfen..olumunekankayizsmile
selam kızlar, nasılsınız görüşmeyeli?
Okullar açıldı ya ben giremiyorum artık. Ama anlaşılan hazırlıklar tam gaz ve tüm keyfiyle devam ediyor. Bebişlerin de annelerinin de keyifleri yerinde. Biz de gayet iyiyiz. Küçük prensim sporcu ya da dansçı olacak galiba, bu aralar fazla hareketli, dr teyzesi ölçümlerini zor yaptı hareketliliği yüzünden. Bizim hazırlıklar da tamamlanmak üzere, birkaç parça ve çok acil olmayan şey kaldı. Odası geldi prensimin, bir cici oldu ki sormayın.
Bu arada belgün kolay gelsin sana, taşınmak zor iş, hele de irice bi göbüşle!
özlenen sana da çoook geçmiş olsun, umarım iğnelerden sonra enfeksiyonu kolayca atlatırsın da bebişini de sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
bizim taşınıp taşınamayacağımız hiç belli değil hala allah yardım etsin taşınacaklara.benim kızımın da bir odası yok. Sadece üstüne bir kaç kıyafet aldık.herşeyi önceden hazır olsun istiyordum ama kısmet değilmiş.çoğu şeyi bayramdan sonra istanbulda halledicem.bazen içim burkuluyo bi odası falan olsun isterdim.istanbulda çekyat üzerinde büyüyecek bebeğim.insanlar görmeye falan geldiğinde de ne benim odam olcak ne bebeğin.
Kızlar bana çok kan tahlili yaptılar ama şeker tahlili yaptılar mı hiç bilmiyorum.tahlil sonucunda ne diye yazıyor şeker ve sonucu
belgün çok iyi anlıyorum canım seni inşallah bunda da bi hayır wardır belki daha iyi olur sizin için
bizde doğuma kadar taşınsakmı diye çok düşündük kiradayız ew de alamadık henüz belki seneye alabiliriz
şimdi oturduğumuz ew iyi güzel de hastanelere we merkeze ters kalıyo ulaşım için baya yürümek gerekiyo
burda ulaşım imkanları istanbulda alıştığımız gibi değil gecenin bi saati taksi ihtiyacın olsa incin top oynuyo heryerde duraklar kapalı bulamıyosun
kızım gece ateşlense bişey olsa neyaparız diye çok dertlendik bizde tekrar kiraya taşınıp boşa masraf yapmaktansa 2.el bi araba bakmaya karar werdik
dediğin gibi fiyatlar da biraz yüksek bütçe de sınırlı olunca gönlüne göre bulmak zor oluyo araştırıyoruz bikaçgündür
Benimde bütün eşyalarımı kendi ailem aldı.Bebek için de öyle.Eşimin ailesinin durumu yok ama bide masraf çıkarırlar .Elleri o kadar genişki olmayan parayı yiyorlar resmen.Bebek içinde bir çöp almadılar.Bi de ikinci el araba almış eşimin babası ya araba alıyorsun bi bak be sağlam mı ne nedir.Kaç senelik şoförsün.Dünya kadar hasarı var.Ruhsatı almak için eşim arabayı tamir ettirmeye çalışıyor.Bize de lazım olacak diyor ama bi faydaları olmuyor.Eşime kalsa hep yardım ediyorlar ama küçük küçük olduğu için görünmüyor diyor ama benim aileminde durumu yok dişlerinden turnaklarından arttırıyorlar.Eşimin ailesiyse bizde kalır eder.Harcatır.Ay anlatırken cinlerim tepeme çıktı.Çok iyi anlıyorum seni canım allah akıl fikir versin şu insanlara bizlerede sabır:Saruboceq:
oh oh gözün aydın canım sende rahatlamışsındır birazcık
iyim şükür bu aralar temizlikle bozdum bende canım sıkıldıkca etrafa saldırıyorum temizlemek için napim başka türlü zaman geçmiyo evde
ah o araba ve ev işleri maf etti 1 senedir bizi düğünden sonra eşim araba alalım diye tutturdu zaten merkezde oturuyorduk ben ikna ettim alma diye anasının evine gitti anasıyla baktılar büütn bileziklerimi sattık aldık bitane bu seferde benzin masrafı bilmem ne sigırtası şu su busu derken kredi kartları patladı aileside eşya ödeme konusunda hiç yardım etmeyince arabayı satıp bütün ev eşyaları borcunu ödedik benim zavallı ailem herşeyimi aldı bana borç bırakmadılar eşimin aileside herşeyi başımıza yıktı bir senedir borç ödemekten anam ağladı oysaki o altınlar şuan iki katı fiyatı vardı kocam akıllandı ama geç oldu bir senede 30 yaşına gelmiş gibi oldum 1 senedir borçları kapamakla uşraştık şimdide merkezden uzak biyere taşındık eşim işyerinden aldığı tazminatla araba aldı gerçekten araba bir ihtiyaç fakat evin olmadan araba olması saçmalık ayrıca zırt pırt gezceksen tepesinde o da ayrı bir olay benzin fiyatları malum ekonomik durumumu şu hale getirinceye kadar akla karayı seçtim oysaki bileziklerimle üstüne para koyup ev almaktı hep hayalim saolsun kayınpederle kaynana bu nedenle benden uzak olsunlar hiç bir şey istemem... bide eşim hala benim ailemin kadir kıymetini bilmez laf eder ahhhhhhh anneler ahhhhhhhhh
katılıyorum canım..
her ay 200-250 benzın parası..işe gıdıp gelıyor ve çok gezmememıze ragmen..
bu gun bakım yaptırdı..180 lıra tamırcıye verdı..
ve arabayı takıpcıye verdı..ona 50 lıra verdı..2 yıllık bakım var..en az 200 de ona verır..ruhsata ıslenecekmıs..
2 ay once vergısını odedeık 160 lıra..
her ay masraf..ve arabayyı alalı 4-5 ay oluyor..alsanaalsanasmile
canım gecmıs olsun..artık gectı demı..nasıl oldun.. olumunekankayizsmile
aman gulsencım..yorma kendını..boş ver yaw..
bende temızlık tatılll..
arada baslıyorum dıp köşe..ondan sonra uzun sure yapmıyorum... senağlama
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3kızlar araba büyük rahatlık allah herkese nasip etsin
bizimde var kendimizin değil işyerinin ama eşimin üstüne zimmetli her işimizi görüyoruz
olmasa perişan olmuştuk dolmuşlarda zaten yabancısıyım buraların daha hiç dolmuşla biyere gitmedim ben nerden gider onu bile bilmiyorum
Allah kolaylık wersin canım iki taraf da eşit davranmayınca maddi manevi çok yıpratıcı oluyo bizde annemlerde kayınvaldemlerde herşeyin en iyisini almaya çalıştılar, hiçbişeyimizi kısıtlamadılar ve sıfır borçla ewlendik, düğün paraları takılar vs. herşey de yanımıza kar kaldı tek eksiğimiz ew we arabaydı onu da kayınpederim alacağına söz werdi çünkü büyük oğluna ew de aldı arabada. Zaten istanbulda oturmaya karar werseydik eşimin de ewi orda hazırdı, kayınpederim eşim askerken alıp hazıretmiş kiraya vermiş, şimdi ordaki evin kirasını biz alıyoruz çorludaki ewin kirasını ödüyoruz. Üzerine de hatrısayılcak bi miktar cebimize kalıyo. Şuan malum kriz olduğundan da o ewi satıp yeni ew bakmak istemedik, kayınpederim arabanızı alalım artık bebekle zorluk çekmeyin dedi, benim de halimi görüyo artık iyice zorlanmaya başladım bel ağrısı özellikle çok yoruyo. En son geçen hafta kayınpederim we kayınvaldemle istanbuldan yazlığa gittik bende çantalar fln indir bindir bisürü iş normalde yalnız yapıyorum kayınpederim taşıdı ogün otobüste otururken de çok belim ağrıdı sürekli kıpırdandım durdum üzüldü adamcağız bianönce bulun bi araba alalım dedi o sıfır almak için para ayarlamaya çalışıyomuş ama elimiz bollaşınca yenileriz idarelik bakın demiş eşime Allah razı olsun ne diim
teşekkür ederim cnm.kanamam olmuyor çok şükür ama yinede akıntı fazlasıyla devam ediyor :1no2:
ay elıf..ne ıyıymıs kayınpederın..Allah kolaylık wersin canım iki taraf da eşit davranmayınca maddi manevi çok yıpratıcı oluyo bizde annemlerde kayınvaldemlerde herşeyin en iyisini almaya çalıştılar, hiçbişeyimizi kısıtlamadılar ve sıfır borçla ewlendik, düğün paraları takılar vs. herşey de yanımıza kar kaldı tek eksiğimiz ew we arabaydı onu da kayınpederim alacağına söz werdi çünkü büyük oğluna ew de aldı arabada. Zaten istanbulda oturmaya karar werseydik eşimin de ewi orda hazırdı, kayınpederim eşim askerken alıp hazıretmiş kiraya vermiş, şimdi ordaki evin kirasını biz alıyoruz çorludaki ewin kirasını ödüyoruz. Üzerine de hatrısayılcak bi miktar cebimize kalıyo. Şuan malum kriz olduğundan da o ewi satıp yeni ew bakmak istemedik, kayınpederim arabanızı alalım artık bebekle zorluk çekmeyin dedi, benim de halimi görüyo artık iyice zorlanmaya başladım bel ağrısı özellikle çok yoruyo. En son geçen hafta kayınpederim we kayınvaldemle istanbuldan yazlığa gittik bende çantalar fln indir bindir bisürü iş normalde yalnız yapıyorum kayınpederim taşıdı ogün otobüste otururken de çok belim ağrıdı sürekli kıpırdandım durdum üzüldü adamcağız bianönce bulun bi araba alalım dedi o sıfır almak için para ayarlamaya çalışıyomuş ama elimiz bollaşınca yenileriz idarelik bakın demiş eşime Allah razı olsun ne diim
kızlar birşey soracağım.hamilelikte nar tüketmenin bir zararı varmıdır sizce?ben narı çok severim ve çok yiyorum.internette araştırdım aydınlatıcı birşey bulamadım.bazı yerlerde hamilelere ve çocuklara tavsiye edilmiyor yazıyorç.bir sitedede doktorun hastaya verdiği cevap narın çok faydalı olduğu ama abartmadan tüketilmesi gerektiği yönünde.kafam karıştı :bbo:
ay canım buralar öyle tozlu ki 3 gün yapma sanki ayaklarına bişiler yapışıyo
öyle yorarak değil yavaş yavaş yapıyorum zaten..
maşallah canım maşallah vallahi nerde bizde öyle düşünceli kayınpeder bana yaptıklarını allaha bıraktım onların o yüzden onlarında borçtan kurttulmuo en son 1 ay önce birbirlerine girdiler sadece uzaktan izledim benim ailem gibisi yok ya onun babasının aldığı maaşın yarısını alıyor ev yaptırdı babam askere çocuk gönderdi kız evlendirdi Allah onlarıda bildiği gibi yapsın mazlumun ahı yerde kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?