2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın canım geçmiş olsun

Günaydın kızlar...
bende kötüyüm sabah kahvaltı yaptım ama şimdi çıkaracak gibiyim... midem yanıyor.. napsam bilmiyorum...

geçmiş olsun canım

kızlar benim karnım ağrıyo ya size de oluyo mu iki gündür böyleyim ben

Günaydın kızlar...
bende kötüyüm sabah kahvaltı yaptım ama şimdi çıkaracak gibiyim... midem yanıyor.. napsam bilmiyorum...

çokk geçmiş olsun kızlarr dikkat edin havalar birden soğudu o yüzden anlamayıp üşütüyoruz sanırım

tek hastalıkla bitmiyor ayrıca barut fıçısı gibi sinirliyim neden bilmiyorum etrafımdaki kimse sevimli gelmiyor şuan tam bir sinir küpüyüm birine çatmadan günü atlatsam bari diye bekliyorum istediğim tek şey şuan işten uzak olmak ama ne mümkün kötükedihüso

Kızlar herkese günaydın;

Cumartesi gününden çoook stresli günler geçiriyorum. Cumartesi günü genel doktor kontrolüme gittiğimde bebeğimin tek akciğerinde kistler gördü. Bu kistler daha önceki randevumuzda farkedilmemişti.

Doktorumuzda çok üzüldü ve şok oldu !

Bize hemen bir başkasına daha göstermemizi istedi. Onun yanından ayrılıp kardeşimin çalıştığı görüntüleme merkezinde de bir radyolog tarafından ultrasonla muayene oldum.

Orda da aynı kistler görüldü. Doktorumuz da o gün kendisi yeniden baktı. Bana resmi bir kurumda heyete girmem gerektiğini söyledi. Perinatoloji polikliniği (riskli gebelik) olan bir hastanede.

Pazartesi günü devlet hastanesine gittim, heyete girmek için... Bu kadar rezil bir yer görmedim hayatımda. Ultrasona bakan hemşire nerdeyse bebeğimi özürlü çıkaracaktı !!! "Bebeğin parmaklarında da mı bir anormallik var acaba" dedi. Sonra ben "Doktorum her kontrolde bakıyor, bebeğimin armaklarında falan birşey yok" deyince "Aaaa tamam duruşundan öyleymiş" dedi. "Bebek sıkışmış gibi" dedi. "Çünkü benim 5.5 cm myomum var" deyince "Aaaa evet şimdi gördüm" dedi.... Rezaleti siz düşünün yani. Neyse us raporumu alıp kadın doğum polikliniğine gittim. Ordaki doktorda bana bebeği aldırmam gerekeceğini söyledi. 25-26 haftalık hamile olduğum için bana normal doğum yaptıracaklarını söyledi.!!! Yaşadığım şok, üzüntü , ağlama krizleri neticesinde burnum kanamaya başladı, zor durdurduk.

Dün öğlen de kendi doktorum eşimi ve beni görüşmeye çağırdı. Bebeğimizin akciğerindeki kistlerin şu anda bebeğe bir problem çıkarmadığını, ama ileride çok problem çıkartacağını, bebeğimizin akciğer kanseri bile olabileceğini, koşup, oynamayacağını v.s. söyleyerek, bebeğin aldırılması taraftarı olduğun söyledi. Bize konunun uzmanı gidebileceğimiz 2 kişi olduğunu dilersek onlarada gidebileceğimizi fakat onlarında bize aynı şeyleri söyleceğini belirtti.

Biz zaten kendisinin ismini verdiği, konunun uzmanı, Prof.Dr.Namık Demir'den randevu almıştık. moralim sıfır bir şekilde Namık Hoca'nın yanına Kent Hastanesi'ne gittik. Namık Hoca, bebeğimizin muayenesini yaptı. En ince detaya kadar herşeyi inceledi. Evet, bebeğimizin tek akciğerinin üst lobunda kistler vardı. Ama şu anda bu kistler yaşamını tehdit etmiyordu. Bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklıydı. Diğer doktorların bana söylediklerini, beni gebeliği sonlandırabilmek için heyete soktuklarını söylediğimde bana "ASLA" dedi...Bu şu anda düşünebileceğimiz birey değil. Senin bebeğin maraton koşucusu olamaz, ama sağlıklı, koşup, oynayabilecek bir çocuk olacak dedi. Daha önce kendi hemşirelerinden birinin bebeğinde de aynı durum oluşmuş. Anne karnında ameliyatını yapmak zorunda klamış. Kisti çok büyümüş çünkü. Ve bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmiş. Hiçbir problemi de yokmuş. Şu anda 7 yaşındaymış. Bizi o kadar rahatlattı ki anlatamam. Dün ayrıca bebeğin kordonundan kan alındı. Genetik tarama yapılacak. %99 bir problem yoktur dedi Prof.Dr.Namık Demir. Ama biz yine de emin olabilmek için bunu yaptıralım dedi. Sonucu 1 hafta sonra çıkacak.

Bir süre her hafta kontrole gidicem. Sonra 15 günde bir olacak kontrollerim. Belki 8 hafta sonra erken doğum düşünülebilir. Eğer gerekli olursa da bebeğim de bir operasyon geçirecek ve akciğerindeki kistler alınacak.

Bebeğim için dua edin kızlar. Sağlıkla kucağıma alabileyim. Sağlıkla yaşasın yavrum...

Gunaydin kizlar begun Ben de okula erken gidiyorum istemeyerek de olsa toplanti varmis....Calisirim da izinlerimi sona dilerim diyordum ama tahammul edemiycem galiba gidip gelmek zor geliyo...

mugecan canım çok geçmiş olsun...
neler yaşatmışlar sana ayy sinir oluyorum böyle insanlara hele devlet hastanelerindekiler çok bilmişlik yapıyoya deli oluyo insan..
sağlığıyla gelecek bebeğin bence endişelenme artık bak prof. da söylemiş zaten..

geçmiş olsun canım.bende onbeş gün önce grip oldum bir hafta çektim fırsatın varsa bolbol dinlen.ben sürekli ıhlamur içtim zencefil bal limon karıştırıp ıhlamurla içtim günde iki kez.ilaç kullanamayacağımız için böyle atlattım.
Günaydın kızlar...
sanada geçmiş olsun canım birde son zamanlarda reflü ile uğraşacağız benim şimdiden başladı bile şimdi az yemeye çalışıyorum ve maden suyu içiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

çok çok geçmiş olsun canım allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Canım okurken içim sızladı. Çok çok geçmiş olsun. Doktor farkı işte. Ben de yaşadığım için ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. İnşallah bebeğin ameliyat olması gerekse bile çoook sağlıklı olacak.

Mügecan çok geçmiş olsun.Nefret ediyorum bu hastanelerden o kadar ilgisizlerki .Allah şifa versin bebeğine.Bol bol dua et.Bir de doğum anında edilen dualar kabul olurmuş ya o an bebeğine dua edersen iyileşir inşallah:Saruboceq:

gunaydınnnnnnnn
bugun erkencıyıym.
1 haftadır uykularım duzelmıstı..gunde 7 saat uyuyordum.bugun yıne 5:30 da uyandım..
sımdı gunes doguyor burda...
barı onu kacırmayayım..
Bende bir haftadır gece uykum kalmadı ve bitkin düştüm iyice .Bu gece de dişim ağrıdı.Bu parmakla ovuyorlar ya dişlerini o macundan sürdüm 6 ya doğru anca azaldı da uyudum.Sonra eşimi kaldırdım falan tekrar yattım.Sersem gibiyim.

Geçmiş olsun canım.Hamilelikten midir,yoksa gece uykusunu mu alamıyoruz ne bazı günler yataktan kalktığım andan itibaren herşeye allah belasını versin diyesim geliyor.O kadar ters oluyorum ki anlatamam.Allah sabır şifa versin.Kolaylıkla atlat gününü
Suhan ve cambazz size de çok geçmiş olsun.Benimde mide yanmam ve öğürmem vardı dün bayağ bugün diş ağrısından muzdaribim az.

Mugecan cok gecmis olsun rabbim saglik versin bebegini de seni de uzmesin canim..

Kizlar aglamak istiyoruuuuum bu seker testi ne felaket bisey ya. Sabahin 7:30 unda ac karna gittik laboratuara koca bi tup kan aldilar.. Ardindan koca bi bardak 200 ml pekmezden bile daha keskin ve yogun turuncu bi icecek icirdiler hemde buz gibiydi.. 2 saat boyunca burdan cikamazsiniz dediler.. Bekledim sabrettim 45. Dk da kustum testi tekrarliycaz dediler.. Yarina tekrar randevu verdiler ama hic umudum yok durmaz o icecek benim icimde huffff eger yine kusarsam doktorumla gorusmeliymisim

Mügecan çok geçmiş olsun canım kaç gündür girmiyodun meğer nelerle uğraşıyomuşsun
Ne kadar kolay geliyo kimi doktorlara hemen bebeğin canına kıymak çok iyi yapmışsınız bi uzmana gitmekle insan hayatı, umutları bu kadar basit gözden çıkarılmamalı
Allah hepimizin bebişlerini korusun,sağlıkla doğurup büyütebilmeyi nasip etsin

canım kıyamam dikkat et kendine bende hastalanıyorum ve hastalanmamak için kendimi çok koruyorum ilaç içemiyoruz çünkü üşüyorum şu anda( on beş gün önce falan senin gibi oldum nezleye çeviriyordu ve kendi kendimi iyileştirdim sanada tavsiye edim hatta hepinize.

1 limonu 4 aprçaya böl cnm çaydanlığın altına limonu ve iki bardak su koy altını aç kaynasın bir bardaklık kalana kadar kaynat sonra onu dök bardağına limonuda posası iicene çıkana kadar içine ez yada sık içine bol miktarda bal ekle cnm bir iki cimdikte karabiber ekle karıştır bunu günde ikikere içersen iki üç güne kadar toparlanırsın tabi bunun yanında belini ayaklarını sıkı ve sıcak tutucaksın ayaklarının altına sıcak su torbası koymalısın aynı zamanda bol meyve meyve suyu özlelikle evde sıkılmış portakal limon karışımı içmeni tavsiye ediyorum. ben bu şekilde iyileştim dikkat et kendine canımcım çok ama çok geçmiş olsun.hiç çıkma battaniyenin altından koca gün yat bak tekmişsin evde..allah şifanı versin cnm

gunaydınnnnnnnnnnnnnn
bugun cok guzel bır gun lsun.........

canım benim günaydın dilekçim hepimiz için çok güzel bir gün olsun inş.

benimde sesim değişti bugün burnum akıyorrrr kocayı ii edicem diye ben kendime dikkat etmedim galiba hastalanmak istemiyorummmm geçmiş olsun dikkat et kendine çok kötü olursan izin al dediğin gibi hem hamileyiz biz bahanemizde var

Günaydın kızlar...

(( kuzummm uhanım dikkat et kendine soda ayran iç miğden bulanıyorsa yada ayva ye. biraz bastırır

bende diyorum müge nerde kaç gündür.......mügecim yazdıklarını hayretle faltaşı gibi açılmış gözlerle ve gözlerim dolu dolu okudum sinirle okudum.. yazdıklarını okurken daha geçen haftaya kadar yaşadıklarım aklıma geldi bir anda en kötüsüde belirsizlikkk ordan oraya ordan oraya savruluyorsun hamiş halinle üstelik üzgünken her savrulduğun yerde daha çok üzüyorlarrr herkes bişi sölüyor her kafadan bir ses çıkıyor ama net cevabı alana kadar senden ömür gidiyor sen senden gidiyorsun..seni öle iyi anlıyorum ki anlatamam.iyiki uzman bir doktora gitmişsiniz.. Namık hocanında dediği gibi ASLA..... bebeğin maşallah çok iyi doğacak sağlıklı sıhatli olacak allahın izniyle ve sağlıkla sıhatle büyüyecek.. evet belki maratoncu olmaz ama olsun zatn maratoncu olup ne yapcak normal standartlarda sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilsin en önemliisi bu. inş ameliyatlık bir durumu olmaz duacınızım.. olcaksada iyi olurmuş zaten herşey rabbimden sen gönlünü ferah tut.genetik tarama...ve onun içinde büyük ihtimalle bir sorun çıkmıcak dedikleri halde başlayan bir gergin bekleme süresi. ben genetik tarama sonucu için 1 ay beklemiştim ve yine benden ömür gitmişti. sorna sonuç geldi yine problem göründü onun içinde bir aya yakın bekledim çünkü bu sefer benim ve eşimin genetik taraması yapıldı... İnan cnm genetik tarama sonucunda temiz çıkacak allahın izniyle bu sbir haftalık süreçte kafana takmamaya çalış zor ama bebeğin için kendin için eşin için dayanıklı güçlü ol cnm kafanda kurdukça özelliklede araştırdıkça inan cılkı çıkıyor piskolojin daha çok karışıp bozuluyor.. özellikle söleyeceğim lütfen internetten sürekli araştırmaa bakma..ben bunu yaptım ve daha çok karışıklık ve üzüntü yaşadım....

En gözü yaşlı zamanlarımda hüngür hüngür ağlarken karşılaştığım prof bir kadın doğum uzmanı bir hanımında bana dediği gibi Allahü teâlâya tevekkül et, O'na güven canım.. Lütfen üzülme inan güven
bebeğin çok ama çok iyi olacak... Senin ve bebeğin için duacıyım. rabbim sizi korusun sağlık sıhat versin inş.

Son düzenleme:
Bu arada günaydın kızlar
Bende iki gecedir doğumla ilgili rüyalar görüyorum ama henüz doğurmayı başaramadım
ewden hazrılanıp çıkıyoruz hastaneye gidiyoruz biraz sancım warmış sözde normalmi sezeryanmı fln konuşuluyo,korkuyorum,çok heycanlanıyorum fln ama doğuramadan uyanıyorum

canım çok geçmiş olsun hastaneler hep aynı doktor milleti ne kadar kolay geliyor bazı şeyleri söylemek Allahtan prof a gitmişsiniz Allah yardımcınız olsun sağlıkla kucağına al bebeğini okurken çok sinirlendim hiçbirşey anlamıyor mu bunlar nasıl doktor olmuşlar anlayamıyorum biz hepimiz senin için duacıyız. Yüce Rabbim şifasını verir merak etme sen kendinede bebişinede çok dikkat et a.s.

ah cnm yaaa tühhh oakdar kötümü bende pazartesi alcam randevumu korktum şimdi birkerede gözü kapalı içmeye çalış cnm koklamadan eşim hep öle der:))belki işe yarar

günaydın cnm hayır olsun inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…