- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #16.941
Mügecan çok geçmiş olsun canım kaç gündür girmiyodun meğer nelerle uğraşıyomuşsun
Ne kadar kolay geliyo kimi doktorlara hemen bebeğin canına kıymak çok iyi yapmışsınız bi uzmana gitmekle insan hayatı, umutları bu kadar basit gözden çıkarılmamalı
Allah hepimizin bebişlerini korusun,sağlıkla doğurup büyütebilmeyi nasip etsin
ah cnm yaaa tühhh oakdar kötümü bende pazartesi alcam randevumu korktum şimdi birkerede gözü kapalı içmeye çalış cnm koklamadan eşim hep öle der:))belki işe yarar
...
Uff canim kokusu falan yok zaten tiksindigimden degil hem soguk oldugu icin hemde ac beklemekten fena oldum.. Bide benim bulantilarim kusmalarim bitmedi ki hala devam ediyor reflu gastritle beraber :sinifsinif:
ins senin kolay olur benim gibi olmazsin :sinifsinif:
Bana kimse şeker testiyle ilgili birşey demedi.Ne yapsam ki bilmiyorumkismile Şeker tahlili falan yapılmadı hiç.Sağlık ocağında da hiç berşey yapmadılar.Bi tansiyonumu ölçüp serum verdiler.Ya başım hala dönüyo birşey mi var diye korkuyorum
ben yarın sabah aşımın 2. sini vurulmak için sağlık ocağına gideceğim gitmişken söyleyeceğim yapsınlar doktorada 3,30 da gideceğim orda yaptırmak istemiyorum çok para alıyorlar zaten
Ne aşısı olacaksın?
CANIM GEÇMİŞ OLSUNkızlar sonunda olan oldu grip oldum
eşim evde yok bu akşam şehir dışında,bugünden beri yatak yorgan yatıyorum.ateşim de çıktı.yaa çok kötüyüm,inşallah gece daha da kötü olmam,tek başıma napicam bilmiyorummafoldumben çıkıyorum şimdi,yatmaya devammafoldumben
HAY ALLAHIM YA bu nasıl bişey yaçitosum sağol canım benim 2011 ocak anneleri olarak hepimizin maşallahı var bebişlerimizinde eli ayağı düzgün olur inşallah
ay dün kocişim anlattı işini yaptıkları kadının 15 yaşında oğlu varmış ama 1 yaşındayken babası elinden düşürmüş kemikleri hep kırılmış sakat kalmış bebeği öldürmeye kalkmış sonra beğenmeyip, karısıda oğlunu alıp kocasını boşamış evlenmemiş bir daha da oğlunu büyütmüş vicdansız herif nasıl sinir oldum ya nasıl bir babaymış
kocişim baya etkilenmiş ben tutamam kızımızı ya düşürürsem diye öyle gelen giden olduğunda da verme kimseye sakın uzaktan baksınlar deyip durdu
canım ben de korkuyorum geç kalmaktan ama şimdi yeni evimize taşınma telaşımız var alacaklarımı direk yeni evimize almayı düşünüyorum zaten bu ay taşınıcaz biz decanım sen bide ikiz taşıyosun okadar da geçe bırakma kasım iyidir senin için
sonuçta gezip bakmak öyle almak lasım ben uyguna güzel şeyler buldukça yavaş yavaş aldım hepsi de içime sindi
22.haftamda fln başlamıştım almaya en son kardeşimden gelen cicilerle de kapanışı yaptım yenidoğan için
şimdi bazı büyük sayılcak parçalar kaldı bebek odası, portatif beşik, bebek şekeri, portbebe, alt açma örtüsü, havlusu, bana pijama, bide işte kozmetik ürünleri (bez,ıslak mendil,sebamed set gibi)
al al bitmek bilmiyo ihtiyaçlar ekimde de bunları tamamlamayı düşünüyoruz kısmet olursa
bebek odamızı da beğendik pazarlığımızı da yaptık ama iki odel arasında karar wermeye çalışıyoruz
oh oh maşallah aslında bana kalsa son 1 hafta kalsa yapıcam alışverişibizim de küçük ihtiyaçlarımız kaldı beslenme ve kozmetik grubu bide bana pijama takımı falan bu ay bitireceğim inşallah eksikleri
başın sağolsun canım rabbim bu evladını kucağına alabilmeyi nasip etsinarkadaşlar güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim , zaten 34 haftalık erken doğumla oğlumu kaybettim ondada idrar yolu enfeksiyonu vardı ,Rabbim kızımı bize bağışlasın inş..
canım ben de bu ay içinde taşınıcam bu telaş sardı bizi de bir kaç tadilat işi var sadeceben başlayamayacağım galiba alışverişe en sona kalıcak herhalde. araba alıcaktık istediğimiz gibi araba bulamyıoruz daha doğrusu şu anda çok pahalı arabalar ikinci el. on beş gün sonra bakmaya başlayın dediler bakalım böle bir hevesliydik araba almak için tşaınmaktan vazgeçmiştik ev sahibi bir senedir satılık yazısı asmıştı hala satılamadı bizde hazır satılmıyor satılanana kadar oturalım demiştik taşınmak masraf taşınınca bebek odası falan da isticez herşey olsun istiyorsun eksikler çıkıyor falan. en azından dedik ev satılana kadar otururuz bebişede oda yapmayız yatak odasına bir beşik ve küçük bir dolap koyacaktık salonada park beşik alacaktık hatta yatak odamızın beşiği hediye alındı bile. eve gelmesini bekliyoruz. neyse ev satıldıktan sonrada ki ancak satılır böle giderse ilerdede genç odası yaparız diyorduk. dün ev sahibi aramış eşimi ev satış işlemini hızlandırmış neyse akşam biri aradı yeni alıcılarmış evi görmek istiyorlarmış bu akşam gelip eve bakmak istediler eşimde ok dedi eğer anlaşılırsa evi boşaltıcaz gerçi ev sahibine eşim sölemiş ben hemen çıkamam demiş eşim hamile ancak bir iki ay müsade isterim deyince ev sahibide kaubl etmiş yeni ev sahiplerine ben senin için kefil olurum demiş bakalım ev satılcak galiba ve hiç hesapta olmadan şimdi ev bakıcaz bulcaz taşıncaz araba işimiz yatmaz inş hayırlısı tabi allahtan ama biraz moralim bozuldu bir seneedir satılmayınca ev daha bebek doğar bir altı ay daha gider diyordum en kötüsü gelecek yaza taşınırım diyordum böle plansız oldu herşeyin hayırlısı inş. taşınmak zor şu anda en düşük masrafta hallederiz diye umud ediyorum ki araba parasıda yanmasın daha bebişime alışveriş yapcaz onunda masrafı olcak sonuçta. anlıcanız ev satılırsa doğuma kadar yoğun bir süreç bizi bekliyor..
canım biz de bir taşınabilsekkızlar o taşınma derdi bendede var anlatmıştım.daha diger kiracılar çıkmadı.bu hafta sonu çıkıcaklar inş.yaklaşık 1 ayı geçiktir evimin her yeri her yerde.adım atıcak yer yok.toz içinde ev inanın.gözümde nasıl büyüyohaftaya taşınıcaz bizde.eşyalar diger eve girdikten sonra sorun yok yavaş yavaş yerleşicek artık.Allahtan annem var kuzenim yengem fln var yardım edicekler yoksa iş yapıcak halim yok valla.zorlanıyorum ister istemez.Allah hepimizin yardımcısı olsun
canım fotosunu eklersen sevinirim ben de alıcamselam kızlar, nasılsınız görüşmeyeli?
okullar açıldı ya ben giremiyorum artık. ama anlaşılan hazırlıklar tam gaz ve tüm keyfiyle devam ediyor. Bebişlerin de annelerinin de keyifleri yerinde. biz de gayet iyiyiz. küçük prensim sporcu ya da dansçı olacak galiba, bu aralar fazla hareketli, dr teyzesi ölçümlerini zor yaptı hareketliliği yüzünden. bizim hazırlıklar da tamamlanmak üzere, birkaç parça ve çok acil olmayan şey kaldı. odası geldi prensimin, bir cici oldu ki sormayın.
bu arada belgün kolay gelsin sana, taşınmak zor iş, hele de irice bi göbüşle!
özlenen sana da çoook geçmiş olsun, umarım iğnelerden sonra enfeksiyonu kolayca atlatırsın da bebişini de sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
aynen katılıyorum eşim araba alacaktı ben vazgeçirdim ev almadan olmaz dedim söyle babana önce evi hazırlasın ondan sonra araba alırız dedimah o araba ve ev işleri maf etti 1 senedir bizi düğünden sonra eşim araba alalım diye tutturdu zaten merkezde oturuyorduk ben ikna ettim alma diye anasının evine gitti anasıyla baktılar büütn bileziklerimi sattık aldık bitane bu seferde benzin masrafı bilmem ne sigırtası şu su busu derken kredi kartları patladı aileside eşya ödeme konusunda hiç yardım etmeyince arabayı satıp bütün ev eşyaları borcunu ödedik benim zavallı ailem herşeyimi aldı bana borç bırakmadılar eşimin aileside herşeyi başımıza yıktı bir senedir borç ödemekten anam ağladı oysaki o altınlar şuan iki katı fiyatı vardı kocam akıllandı ama geç oldu bir senede 30 yaşına gelmiş gibi oldum 1 senedir borçları kapamakla uşraştık şimdide merkezden uzak biyere taşındık eşim işyerinden aldığı tazminatla araba aldı gerçekten araba bir ihtiyaç fakat evin olmadan araba olması saçmalık ayrıca zırt pırt gezceksen tepesinde o da ayrı bir olay benzin fiyatları malum ekonomik durumumu şu hale getirinceye kadar akla karayı seçtim oysaki bileziklerimle üstüne para koyup ev almaktı hep hayalim saolsun kayınpederle kaynana bu nedenle benden uzak olsunlar hiç bir şey istemem... bide eşim hala benim ailemin kadir kıymetini bilmez laf eder ahhhhhhh anneler ahhhhhhhhh
ben de nedense bugün sinirliyimtek hastalıkla bitmiyor ayrıca barut fıçısı gibi sinirliyim neden bilmiyorum etrafımdaki kimse sevimli gelmiyor şuan tam bir sinir küpüyüm birine çatmadan günü atlatsam bari diye bekliyorum istediğim tek şey şuan işten uzak olmak ama ne mümkün kötükedihüso
canım geçmiş olsun inşallah bebeğine sağlıkla alırsın kucağınaKızlar herkese günaydın;
Cumartesi gününden çoook stresli günler geçiriyorum. Cumartesi günü genel doktor kontrolüme gittiğimde bebeğimin tek akciğerinde kistler gördü. Bu kistler daha önceki randevumuzda farkedilmemişti.
Doktorumuzda çok üzüldü ve şok oldu !
Bize hemen bir başkasına daha göstermemizi istedi. Onun yanından ayrılıp kardeşimin çalıştığı görüntüleme merkezinde de bir radyolog tarafından ultrasonla muayene oldum.
Orda da aynı kistler görüldü. Doktorumuz da o gün kendisi yeniden baktı. Bana resmi bir kurumda heyete girmem gerektiğini söyledi. Perinatoloji polikliniği (riskli gebelik) olan bir hastanede.
Pazartesi günü devlet hastanesine gittim, heyete girmek için... Bu kadar rezil bir yer görmedim hayatımda. Ultrasona bakan hemşire nerdeyse bebeğimi özürlü çıkaracaktı !!! "Bebeğin parmaklarında da mı bir anormallik var acaba" dedi. Sonra ben "Doktorum her kontrolde bakıyor, bebeğimin armaklarında falan birşey yok" deyince "Aaaa tamam duruşundan öyleymiş" dedi. "Bebek sıkışmış gibi" dedi. "Çünkü benim 5.5 cm myomum var" deyince "Aaaa evet şimdi gördüm" dedi.... Rezaleti siz düşünün yani. Neyse us raporumu alıp kadın doğum polikliniğine gittim. Ordaki doktorda bana bebeği aldırmam gerekeceğini söyledi. 25-26 haftalık hamile olduğum için bana normal doğum yaptıracaklarını söyledi.!!! Yaşadığım şok, üzüntü , ağlama krizleri neticesinde burnum kanamaya başladı, zor durdurduk.
Dün öğlen de kendi doktorum eşimi ve beni görüşmeye çağırdı. Bebeğimizin akciğerindeki kistlerin şu anda bebeğe bir problem çıkarmadığını, ama ileride çok problem çıkartacağını, bebeğimizin akciğer kanseri bile olabileceğini, koşup, oynamayacağını v.s. söyleyerek, bebeğin aldırılması taraftarı olduğun söyledi. Bize konunun uzmanı gidebileceğimiz 2 kişi olduğunu dilersek onlarada gidebileceğimizi fakat onlarında bize aynı şeyleri söyleceğini belirtti.
Biz zaten kendisinin ismini verdiği, konunun uzmanı, Prof.Dr.Namık Demir'den randevu almıştık. moralim sıfır bir şekilde Namık Hoca'nın yanına Kent Hastanesi'ne gittik. Namık Hoca, bebeğimizin muayenesini yaptı. En ince detaya kadar herşeyi inceledi. Evet, bebeğimizin tek akciğerinin üst lobunda kistler vardı. Ama şu anda bu kistler yaşamını tehdit etmiyordu. Bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklıydı. Diğer doktorların bana söylediklerini, beni gebeliği sonlandırabilmek için heyete soktuklarını söylediğimde bana "ASLA" dedi...Bu şu anda düşünebileceğimiz birey değil. Senin bebeğin maraton koşucusu olamaz, ama sağlıklı, koşup, oynayabilecek bir çocuk olacak dedi. Daha önce kendi hemşirelerinden birinin bebeğinde de aynı durum oluşmuş. Anne karnında ameliyatını yapmak zorunda klamış. Kisti çok büyümüş çünkü. Ve bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmiş. Hiçbir problemi de yokmuş. Şu anda 7 yaşındaymış. Bizi o kadar rahatlattı ki anlatamam. Dün ayrıca bebeğin kordonundan kan alındı. Genetik tarama yapılacak. %99 bir problem yoktur dedi Prof.Dr.Namık Demir. Ama biz yine de emin olabilmek için bunu yaptıralım dedi. Sonucu 1 hafta sonra çıkacak.
Bir süre her hafta kontrole gidicem. Sonra 15 günde bir olacak kontrollerim. Belki 8 hafta sonra erken doğum düşünülebilir. Eğer gerekli olursa da bebeğim de bir operasyon geçirecek ve akciğerindeki kistler alınacak.
Bebeğim için dua edin kızlar. Sağlıkla kucağıma alabileyim. Sağlıkla yaşasın yavrum...
ben de öyle yaBu arada günaydın kızlar
Bende iki gecedir doğumla ilgili rüyalar görüyorum ama henüz doğurmayı başaramadım
ewden hazrılanıp çıkıyoruz hastaneye gidiyoruz biraz sancım warmış sözde normalmi sezeryanmı fln konuşuluyo,korkuyorum,çok heycanlanıyorum fln ama doğuramadan uyanıyorum
tetanoz aşısı canım
A a bana o da yapılmadı :sinifsinif: ölcem gitcem burada kimsenin ruhu duymayacak yaa.Allaha emanet gidiyor hamileliğim
canım sağlık ocağına gitmedin mi hiç gebe kaldığından beri
Gittim kayıt yaptırdım.Beni geçen günlerde kontrol için çağırdılar tarttılar ettiler.Geçen rahatsızlandım gittim.Bi tansiyonumu ölçtüler.Serum taktılar.
allah allah hiç aşıdan bahsetmediler mi kiklava:
A a bana o da yapılmadı :sinifsinif: ölcem gitcem burada kimsenin ruhu duymayacak yaa.Allaha emanet gidiyor hamileliğim
canım bende burda duyup kayıt yaptırdım sağlık ocağına 5. ayım dolunca ilk aşıyı yaptılar şimdide 2. yi yapacaklar
Doğumhastanesindeki doktorda ilgilenmiyor.Burada sağlık ocağında da öyle.Kızım tekme attıkça içim sağlıklıdır diye rahatlıyor ama yani canıma tak etti artık.Başım hala dönüyor.Sizce sebebi ne olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?