- 25 Nisan 2009
- 34.368
- 39.848
- 1.123
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #17.001
Şenizbelgünümmm sanada geçmiş olsun.. bak üşütüyoruz galibaa daha dikkat etmemiz gerek kendimize....ben doğalgazı açtırdım artık akşamları üşüyorum ..:1ninca:.
bu arada geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim... (deniz, hayran, güldeşeker, ahsen, belgün, adilemir,şirinem) iyiki varsınız.. bu arada benim dünür yok piyasada:)))
Ya bende hiç anlamıyorum da ilk defa deniycem ne bulursam koymaya kalkıyorum sağolun kızlarbenimde canım çok istiyor ne zamandır inşallah hazır pasta gibi olur
dilekcim resimleri bende gördüm okadındaki kilo kompkleksini anlayabilmiş değilim hadi normal hali olsa neyse hamilesin ya ömründe 1 2 kez bu durumda oluyosun ye gönlünce çatlıcak halin yokya zaten sıkı bi vucudu var anlayamadım gitti..
senin oğluş almıştır bence stressli günlerde geçirdin onunda etkisindendir hem düşük değil ki kilosu sıkıntı yapma canımcım kendine
kızlar herkese merhaba
mügecan okadar üzüldüm ki yaşadıklarına..allahım bir daha köttü günler göstermesin,hep dua edicemm bebeğine sen de içini ferah tut.
kızlar bu gece sabahı sabah ettim evde,eşim yoktu şehir dışına çıkmıştı iş için.gece bi uyandım ateşim çıkmış,mide bulantısı öksürük mahvoldum.tek başıma acile de gidemedim,sabaha kadar bekledim,sabah atladım arabaya bi başıma dooru hastaneye.doktor ilaç veremem dedi,rapor verdi dinleniceksin dedi,bol sıvı tüketip,yatman lazım dedi,bebeğime baktı o da etkilenmiş yorgun görünüyor dedi:gitme: çok üzüldüm,eve geldim mandalina,ıhlamur filan battaniyenin altından çıkmıyorum,okula da gidemedim.inşallah yarına düzelirim.siz de dikkat edin kendinize,salgın varmış,incecik giyinmeyin sakın.
allahım bebişlerimizi korusun:gitme:
Mugecan cok gecmis olsun rabbim saglik versin bebegini de seni de uzmesin canim..
Kizlar aglamak istiyoruuuuum bu seker testi ne felaket bisey ya. Sabahin 7:30 unda ac karna gittik laboratuara koca bi tup kan aldilar.. Ardindan koca bi bardak 200 ml pekmezden bile daha keskin ve yogun turuncu bi icecek icirdiler hemde buz gibiydi.. 2 saat boyunca burdan cikamazsiniz dediler.. Bekledim sabrettim 45. Dk da kustumtesti tekrarliycaz dediler.. Yarina tekrar randevu verdiler ama hic umudum yok durmaz o icecek benim icimde huffff eger yine kusarsam doktorumla gorusmeliymisim
günaydın kızlaaaaaar,
işteyim ve sanırım ateşim çıkıyor sesim değişmeye başladı gözlerimdende yaşlar akıyor sanırım kaptım şifayı belki izin alıp giderim öğlene doğru iyi olmazsam nefret ediyorum hastalıktan
Kızlar herkese günaydın;
Cumartesi gününden çoook stresli günler geçiriyorum. Cumartesi günü genel doktor kontrolüme gittiğimde bebeğimin tek akciğerinde kistler gördü. Bu kistler daha önceki randevumuzda farkedilmemişti.
Doktorumuzda çok üzüldü ve şok oldu !
Bize hemen bir başkasına daha göstermemizi istedi. Onun yanından ayrılıp kardeşimin çalıştığı görüntüleme merkezinde de bir radyolog tarafından ultrasonla muayene oldum.
Orda da aynı kistler görüldü. Doktorumuz da o gün kendisi yeniden baktı. Bana resmi bir kurumda heyete girmem gerektiğini söyledi. Perinatoloji polikliniği (riskli gebelik) olan bir hastanede.
Pazartesi günü devlet hastanesine gittim, heyete girmek için... Bu kadar rezil bir yer görmedim hayatımda. Ultrasona bakan hemşire nerdeyse bebeğimi özürlü çıkaracaktı !!! "Bebeğin parmaklarında da mı bir anormallik var acaba" dedi. Sonra ben "Doktorum her kontrolde bakıyor, bebeğimin armaklarında falan birşey yok" deyince "Aaaa tamam duruşundan öyleymiş" dedi. "Bebek sıkışmış gibi" dedi. "Çünkü benim 5.5 cm myomum var" deyince "Aaaa evet şimdi gördüm" dedi.... Rezaleti siz düşünün yani. Neyse us raporumu alıp kadın doğum polikliniğine gittim. Ordaki doktorda bana bebeği aldırmam gerekeceğini söyledi. 25-26 haftalık hamile olduğum için bana normal doğum yaptıracaklarını söyledi.!!! Yaşadığım şok, üzüntü , ağlama krizleri neticesinde burnum kanamaya başladı, zor durdurduk.
Dün öğlen de kendi doktorum eşimi ve beni görüşmeye çağırdı. Bebeğimizin akciğerindeki kistlerin şu anda bebeğe bir problem çıkarmadığını, ama ileride çok problem çıkartacağını, bebeğimizin akciğer kanseri bile olabileceğini, koşup, oynamayacağını v.s. söyleyerek, bebeğin aldırılması taraftarı olduğun söyledi. Bize konunun uzmanı gidebileceğimiz 2 kişi olduğunu dilersek onlarada gidebileceğimizi fakat onlarında bize aynı şeyleri söyleceğini belirtti.
Biz zaten kendisinin ismini verdiği, konunun uzmanı, Prof.Dr.Namık Demir'den randevu almıştık. moralim sıfır bir şekilde Namık Hoca'nın yanına Kent Hastanesi'ne gittik. Namık Hoca, bebeğimizin muayenesini yaptı. En ince detaya kadar herşeyi inceledi. Evet, bebeğimizin tek akciğerinin üst lobunda kistler vardı. Ama şu anda bu kistler yaşamını tehdit etmiyordu. Bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklıydı. Diğer doktorların bana söylediklerini, beni gebeliği sonlandırabilmek için heyete soktuklarını söylediğimde bana "ASLA" dedi...Bu şu anda düşünebileceğimiz birey değil. Senin bebeğin maraton koşucusu olamaz, ama sağlıklı, koşup, oynayabilecek bir çocuk olacak dedi. Daha önce kendi hemşirelerinden birinin bebeğinde de aynı durum oluşmuş. Anne karnında ameliyatını yapmak zorunda klamış. Kisti çok büyümüş çünkü. Ve bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmiş. Hiçbir problemi de yokmuş. Şu anda 7 yaşındaymış. Bizi o kadar rahatlattı ki anlatamam. Dün ayrıca bebeğin kordonundan kan alındı. Genetik tarama yapılacak. %99 bir problem yoktur dedi Prof.Dr.Namık Demir. Ama biz yine de emin olabilmek için bunu yaptıralım dedi. Sonucu 1 hafta sonra çıkacak.
Bir süre her hafta kontrole gidicem. Sonra 15 günde bir olacak kontrollerim. Belki 8 hafta sonra erken doğum düşünülebilir. Eğer gerekli olursa da bebeğim de bir operasyon geçirecek ve akciğerindeki kistler alınacak.
Bebeğim için dua edin kızlar. Sağlıkla kucağıma alabileyim. Sağlıkla yaşasın yavrum...
gulsen nar damlatmayı okudum bende ..bebegın agzına..1-2 damal..bende yapmayı dusunuyorum..sende yapıcakmısın..
kızlar topıkte baska yapmayı dusunen arkadas varmı..
gulsen nar damlatmayı okudum bende ..bebegın agzına..1-2 damal..bende yapmayı dusunuyorum..sende yapıcakmısın..
kızlar topıkte baska yapmayı dusunen arkadas varmı..
oy yarın tatıll..Bizde yarın göreceğiz kızımızı inşallah bakalım bizimki ne alemde kaç gr patrona söyledim gelmeyeceğim yarın işe sabah sağlık ocağında aşım var şeker yüklemesini de söyleyecem yapsınlar hastanede sonra uğraşmayayım
bende..ınşallah ıse yarar..ben düşünüyorum canım
canım yaw..ayy canım benimm çok erken kalkmışsın yaa çocuk işte tam rahat edecekken bozar :))
anlatacan tabi yaa onun için burdayız..
ohh sen temizliği anlattıkca benim yine yapasım geldi sırada camlarım varda haftasonuna bıraktım kocişle beraber yaparız diye..yemeğini bile yapmışsınn maşallah ben daha bişi yapmadım bugün için...
iyim bende zaman geçmiyo bi türlü tek derdim o yanlızım burda canım.. kimse yok bikaç komşumdan başka..hep evde hep evde bi haftasonları çıkıyorum eşimle okadar sıkılıyorum ister istemez bebişim doğsada onunla vakit geçirsem diyorum..
bidahaki kontrolun ne zaman canımcım ozamana kadar olur 1 kilo hem asıl kiloyu bundan sonra alacaklarmış..
bende damlatacam kuzum ...yapmayı düşünenler vardı yine topikte..
Kızlar birşey danışmak istiyorum size.Canınızı çektirmem inşallah ama hazır kekten pasta yapıcam meyveli.Sizce keki kahveli sütle ıslatayım mı ıslatmayayım mı ?Beyaz krema falan yapıcam kahve kötü mü olur ki bilmiyorumkismile
ay canım merkeze uzak dolmuşla gitmem lazım hiç gitmedim dolmuşla daha markette hemen altta :))oy yarın tatıll..
bende..ınşallah ıse yarar..
canım yaw..
haklısın..yanlıslık çok zordur..ama evde oturma canım..mumkunse kendınde çıkıp dolaşmalısın..market falan gez..magaza gez..
yada ne bıleyım bır akmek bahanesıyle uzak bır markete gır oradan al..gezmıs olursun.temız hava alırısn..
bılırım bende evde yanlız kaldıgım gunlerı ..eşinlede gez..ama kenndınde cık..
ınşallah gazsız olur bebekler..sempatiksalakcinni
gulsencım bırdaha kı kontrolum 31.haftada..kendı doktoruma gıremedım zaten..
o zamana kadar 20 gun gecmıs olscak kontrolumun userınden.
sen ne zaman gıdıyorsun..
denızcım gıt bakalım bebişini gor.guzel haberler getır..
ınşallah gazsız olur bebekler..sempatiksalakcinni
evet ya.gecmedımı halen..sor bakalım neymıs..inşallah canım iyi haberle dönerim bide şu pıtış ağrımı söyleyeceğim dün akşam tuvalete zor kalktım dönemedim yatakta ağrısından :gitme:
ya..uzak mışş merkez...ay canım merkeze uzak dolmuşla gitmem lazım hiç gitmedim dolmuşla daha markette hemen altta :))
gerçi site içinde gezintiye çıkıyodum önceden sıcaklardan kaldım evde ama şimdi serinledi biraz çıkmayı düşünüyorum yine..
inş. ya erkek bebeklerde daha çok gaz oluyo diyolar
nar suyumu ne işe yararki kızlar
gulsencım bırdaha kı kontrolum 31.haftada..kendı doktoruma gıremedım zaten..
o zamana kadar 20 gun gecmıs olscak kontrolumun userınden.
sen ne zaman gıdıyorsun..
denızcım gıt bakalım bebişini gor.guzel haberler getır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?