2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yok canım poposunu dayamış gibi değil tüm karnım taş gibi oluyo tuhaf yani neyse yalnız değilmişim :) cumartesi dr a gidicem o zaman sorar sizede söylerim

yok canım poposunu dayamış gibi değil tüm karnım taş gibi oluyo tuhaf yani neyse yalnız değilmişim :) cumartesi dr a gidicem o zaman sorar sizede söylerim
BRAXTON HİCKS KASILMALARI
Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

günaydın kızlarrr

canım bendede oluyo aynı anlattığın gibi 1 dk bile sürmüyo bebeğin popsunu dayaması gibi bişey değil böyle kasılıp kalıyo sanki çok sık olmadığı için normal diye düşünüyorum sen bi sorda bizde aydınlanalım..

gecmıs olsun canım..ınşallah vaktınde gelır..

çok guzel..ben çok begendım..

canım dolmayı niye fırında pişiriyosun ki ikiye bölmeden fırında zor olur gibime geldi
içini oy ocakta pişir bence..hem ocakta olunca haşlamanada gerek kalmaz..ben dolma yaparken hiç kızartmam oyarım içini tuzla ovarım yıkayıp doldururum..

ah cnm benimmmm ben çok tiksiniyorum böceklerden kafamçokkarıştı baya iş çıkmış sana neyse yorma kendini canımcım işlerini hallet gleirsin yine.. aralığın son haftası demiş doktor olsun sağlıkla gelsinde bebiş sen ocak annesisin zaten bizim için:)) opuyorumnanaktan

günaydınn kızlarr
yağmurlu ve soğuk bir günnn ... İşte olmak hiç çekilmiyor.....

günaydın kuşumm bidenem...sana sonuna kadar katılyıorum soğuk ve yağmurlu bir gün ve iş hiç çekilmiyorrr uhanım biz nezaman evimizde oturcazzz şöle yayıla yayılaaaaaa

canım beşik ve halıyı sağlıkla ve güzel günlerde kullanın inş canımcım..

Eşim hem karnıyarık gibi fırında olsun ama karnı yarılmasın istiyor

Uploaded with ImageShack.us

Üstteki iki tane gibi bendekiler.

Son düzenleme:

erva ismini daha öncede duymuştum hatta kızlarına koyan arkadaşlarımda var
bence anlamıda kendiside gayet güzel

bol güneşli Antalya dan havası gibi sıcacık günaydınlar kaydirigubbakcemile3
sabah aşımızı olduk erken gitmiştik şeker yüklemesi yaparlar belki diye doktorunuz 50lik mi 100 lük mü istedi dedi biz doktorumuza hiç danışmamıştık bu konuda eşim kalsın dedi öğleden sonra doktora gideceğiz nasılsa soralım dedi kaldı öyle sonra evimize geldik kolum biraz ağrımıştı uzandık yatağımıza kociş uyudu ben kızımın sayesinde uyuyamadım hiç durmadı sonra acıktık zaten kahvaltı yaptık kociş gitti öğleden sonra tekrar gelecek doktora gideceğiz kızımı çok özledim ama en çok da şu pıtış ağrısı için gitmek istiyorum

günaydın canımm ilk etapta 50 mg yükleme yapıyolar yinede dr una danışırsın öğleden sonra

bişicik kalmamış kızını görmene ohh ne güzellkaydirigubbakcemile2

zap zup cum o patlıcanların dolması çok lezzetli olur..
bende dolma için onlardan alırım hep..

Ah birde yapabilsem belki güzel olurda delikafadulden
Eşim çok iyi yemek yapar. Birde birşey tam anlamıyla dediği gibi olmazsa beğenmez.Dün okadar saat krema yaptım pastaya içine meyve koyunca muhallebi sulanmış, dışarı akmış .İçinde birşey kalmamış. Neden kremşanti koymadın ki içine dedi :1shok: ben onun için üç saat uğraştım haberin var mı senin dedim

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
Dün çok yorulmuşum heralde gece de kalçalarım çok ağrıdı sağa sola döne döne çok zor uyudum
4 kere de tuvalete kalktım uykum çok bölündü sersem gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…