- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #17.241
evet canım ya başımızdan bu ara musibet hiç eksilmiyor ilk başta kayınpederim komaya girdi çıktı ( meğer borcu öğrenmiş sebebi buymuş) arkasından kayınvalidem vefat ettisağol elifcim inşallah çok değildir :Saruboceq:
sizede geçmiş olsun canım allah beterinden saklasın zaten öyle olur tam rahata ericen bi yerden muhakkak patlak veriyor gerçekten imtihan dünyası bu dünyada huzur yok kimseye:sinifsinif:
sağol özgecim benneyaptımkibende bu ara balığa dadandım nerdeyse 1 kg balığı tek başıma yiyorum akannehirsüt yoğurt peyniride güzel yiyorum hala tavuğu ağzıma sürmüyorumohaoldumsmilebakalım oğluşum iyi kg almışmı çok merak ediyomeyvahedigeldismile
hoş geldin canım ama bizim geçmişimiz biraz uzun :))
hoşgeldin cnmvereliniortak
hoşgeldin canım teşekkür ediyoruz teyzoşu 15 günde bir görecem artık hihoyyytherkese günaydınn arkadaşlar hayırlı bol salavatlı ve bol dualı huzurlu bir cuma diliyorum...
deniz, hogatoee maşallah bebişlerinize allahım nazarlardan korusun inş..gözünüz aydın
çitosum üzülme cnm cana geleceğine mala deriz hep ama inş çok yüksek değildi ceza ödemesi böle bir zamanda böle ekstra ödemeler hiç çekilmiyorrrrrr geçmiş olsun cnm
akannehir canım baya almışsın sen doktorun ne diyorkıılzr walla aldığınız kilolara bakınca benimkini söylemeye utandım
ben 18 kilo aldım:gitme:
canım benim kayınpederimle sorunum yok
kayınpederim çok iyi insandır zaten iyi niyeti yüzünden dolandırıldı ve hiç yoktan yere adam kendini borç batağında buldu bunu da yeni öğrendik bütün arsalarına el konulmuş bizim için aldığı eve bile el konulmuş adamın sağlığı da bozuldu biz de sadece bu dolandırıcılara beddua etmeketen başka bir yol bulamadık ve malları kurtarmak için uzlaşmaya vardık
allah o dolandırıcılara o parayı helal etmez zaten allahında bulsunlar
Allah yardımcınız olsun.Hiç üzülme ozaman .Allah daha fazlasını versin inşallah hayırlısıyla bu sıkıntılarıda atlamanızı nasip etsin.Ne kadar iyi bir kayınpederin var para gene gelir ama öyle iyi biri bir daha gelmez.Allah sizleri korusun
hoşgeldin canım teşekkür ediyoruz teyzoşu 15 günde bir görecem artık hihoyyyt
akannehir canım baya almışsın sen doktorun ne diyor
kıılzr walla aldığınız kilolara bakınca benimkini söylemeye utandım
ben 18 kilo aldım:gitme:
hoşgeldin canım teşekkür ediyoruz teyzoşu 15 günde bir görecem artık hihoyyyt
akannehir canım baya almışsın sen doktorun ne diyor
ay sorma..
önceleri çok kilo alıyorum dedim
yemekten kısma,önemli dedi
önceki haftalarda yine söyledim,
kaç kilo aldın dedi
15 dedim
çok almışsın 11 kiloyla falan tamamlamamız lazım dedi.
ee tabi iş işten geçti
ama doktorum hala yemekten çok kısma diyor.
tuzu bile azaltma,sadece çok aşırıya kaçma dedi
çok kilo aldığım için şekerden korkmuştu
ama şeker çıkmayınca bişey demedi
sırtım falan odun gibi oldu..
ensemde bi top var sankieyvahedigeldismile
bu arada kızlarrrr ben szie anlatmayı unuttumm dün deniz sorunca aklıma geldi yaa ne safım:))
geçen gün anlatmıştım biliyorsunuz salıydı galiba ev satılıyor diye o akşam eve gittik alıcılar geldilerrr.. bizim ileriki sitelerden birinde oturuyorlarmış galbia genç evli bir çift birde 4 yaşında oğulları var çok tatlı maşallah neyseee detaya girdim yine:)) geldiler bir saatten fazla durdular çıkamadılar bir türlü evden o akşam konuşuldu işte sordu çocuk alırsam nezaman çıakrsınız falan eşimle baya pazarlıpa oturdular sanki ev sahibi biziz eşimde bir alem hiç burnundan kıl aldırmıyor:)) neyse bir saatin sonunda eşim sen bu evi al dedi pişman olmazsınnn ayyy öle üzüldüm ki bir an evlendiğimde sıfırdı o ev bina yeniydi ben yeni gelin geldim kriada olsa çok garip geldi bana hep küçük diye dertlenirdim şimdi kıymetli oldu evim. birde gözlerini evden alamadılar bir yandan eşimle konuşuyorlar eşide benle knouşuyor bir yandan gözler sürekli etrafta ya dedi eşi bu evi sen bize eşyalı ver en iisi nekadar güzel olmuş bak bak doyamadım özellikle büyük mobilyalardan ziyade aksesuarlar objeler dedi maşallahyok dedim okadarda değil o akşam gittiler çarşamba bir sonraki gün ev sahibiyle görüşcem dedi alıcı olan arkadaş peki dedik çarşamba günü eve gittim eşime haber gelmiş evi almış gelen kişi anlaşmışlar.....evimiz satıldııııı...eee dedim napcaz anlaşmada güzel olmuş adam nisanda gelirim demiş eşimde ben nsianda çıkamam bebeğim olcak küçük olcak en işlerimin yoğun zamanı falan demiş arayı bulalım demişler pazarlığa oturmuşlar ve haziran 15de karar vermişler haziran 15e kadar bize süre verdi yeni ev sahibimizzz üstelik aralık zam zamanıydııı eşim o konudada anlaşmış kiramızda taşınana kadar hiçbir zam artışı olmıcakkkk :teytey: bir ohhh çektimm ay dedim aşkım bende dün kızlara dert yanıyordum çok üzülmüştüm birden satılırsa bize bir iki aya çıkın derlerse biz napardık havalar dahada soğucaktı karnım daha burnumda olcaktı ev ara bul bir sürü masraf üstelik araba paramzı duruyor hep ordan harcaman zorunda kalcaktık oda yancaktı rezil olcaktı para arabadanda olcaktık vs..diye hep saydım ve şükürler olsun dedim ahh dedi aşkım ben herşeyi düşünürüm hiç seni zorda bırakırmıyım bir ikiaya çık deseydide bir çaresini bulurduk dedi aslan kocam sen çok yaşa :lepi: :))))rabbim işte... okadar dua ettimki sabahı burda neler yazdım üzüldüm akşamında ve bir sonraki gün herşey değişti bir andaaa allahım hep bir kapıyı kaparken başka bir kapı gerçekten er yada geç açıyor hep bir ışık tutuyor herkese... yeterki ii olalım dürüst olalım kalbimiz temiz olsun.. dün akşamda eşim gitmiş sözleşme yapmaya yeni ev sahibimizle hayırlısı bakalım kira geçrekten zor allah hepimize kendi evlerimizi nasip etsin inş vakitlice.. hazirana kadar burdayız artık mayıs başı nisan sonu gibi ev bakmaya başlarız daha çokk varrr gerçi oda göz açıp kapyana kadar geçer ama olsun en azından bebeğim biraz büyümüş olur havada güzel olur hem taşındıktan sonrada yeni evimizde bebeğime oda da yaparım allah nasip ederse birdahaki kışa odasında olabilirrrrr artıkkk tam zamanı yani. allahım herkesin gönlüne göre versin inş. şimdi 20sinde beşiğimiz gelcek yatak odamızın bir duvarı çil dökmüş yazın sıcağından galiba rutubet ıslaklık yok ama garip bişi oraya baktırcak eşim sonra yapılcak o duvar sonrada duvar kağıdı düşünüyoruz ve odanın komple şekli değişcek bebeğimizin beşiği ve dolabı için yer ayarlancak 20sine kadar umarım biter beşik ortada kalmasın. üfff iş çok büyüyor gözümde hele birde çalışınca...işte böle kızlar iyi içimi döktüm valla opuyorumnanaktan
kaç kiloydun kaç oldun cnm almışsın baya doktorun nediyor cnm
hadi bakalım gözün aydın cnm sonra haftada bire düşecek oleyy:)) ben birazdaha şanslıyım galbia gneelde ilk başından beri iki haftada bir gördüm doktorum hep çağırdı bir kontrol bir muayene gibiydi birde baya sorunlar falanda atlatttık ya o dönemde çok gittim ee gittikçede kıyamıyordu hadi gel bakalım bebişine görceksin ii diyordu allah razı olsun.
Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.
Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.
Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.
Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.
Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.
Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Bitkiler her zaman masum değildir.�Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir� düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.
Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?
Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.
Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.
75 kiloydum..üzerine 18 i sen koy artık..yazmaya gitmiyor parmaklarımmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?