- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #17.281
çorluya cidden kış geldi ewde kat kat oturuyorum gece dondum resmen zaten buraya kış erken geliyo geç gidiyo istanbula çok yakın olmasına rağmen buranın soğuğu çok başka
evet canım bencede bebek olunca taşınmak çok zor olacak adım atacak halim kalmicak belki de bir de çalışıyorum allah kolaylık versin stresi yetiyo zatenkızlar taşınmak çok zor olucaktır eminim ama inanın bebek varken çook daha zor oluo bence hamileyken daha kolay olacaktır
benm oğlum 3aylıkken annemlerde kalmak zorunda kaldık,3ay evimize gidemedik,eşim gidip gidip toparladı fak ufak(135km arası evimle annemlerin)
sonra şuanki evimize taşındık,ne temizliğe gelebildim ne döşmek için
herşeyi ben dışında herkes yaptı,
tabi küçük bebekle evi istediğin hale getirmek kendi istepğine göre yerleştirmek bide ev küçük eşya çok,aylarımı aldıı
allah yardımcınız olsunn
şuan bişiy yok ama benm de içime doğuyo sanki bizede yol görüncek gbi buralardan
tayin falan çıkcak gbi hissediorum nedenseee((((
ve ben hala burdayım,hala çıkamadım
hadi gittim artık:)))
süt fazla içemediğim için bende kullanıyorum kalsiyum önceki hamileliğimde kalsiyumu daha erken başlamıştım kramplarım hiç olmamıştı bunda dr. illaki süt içeceksin diye vermemişti baktı ben içemiyorum geçen kontrolde kullanmamı söyledi belkide ondan kramplarım oluyor
Ben kısa kollunun üstüne kapri kol ceket giydim göbeğim çok komik görünüyor bu arada öyle çıktım evden hava çok güzel esiyordu hoşuma gitti ama iş yerimde pencerenin birini kapattım biride aralı duruyor
evet canım biz de mali krizimizden önce araba alacaktık vazgeçirmiştim eşimi önce eve girelim sonra araba demiştim allahtan eşimi vazgeçirmişim
evet canım doktor zaten zayıfsın sen ye dedi bana sorun olmaz dedi
ay canım aslında kilo alan ben değilim bebekler alıyor çünkü bende hiç belirti yok karnım dışında
oh ne güzel canım biz daha hiç başlamadık bile
hastaneden önceden gün almak lazım mı yer ayırtmak falan aman allah korusun bi de dışarda kalmayalım
evet canım borçlar ödenir bir şekilde allahın izniyle
ama tam bebeğimiz olacağı zamana denk gelmesi biraz moralimi bozdu
kıılzr walla aldığınız kilolara bakınca benimkini söylemeye utandım
ben 18 kilo aldım:gitme:
doktorum herhangi bir hastanede çalışmadığı için alternatif fazla ama önerdiği hiç bir hastaneyi beğenemedim,isim yapmışlar sadece,hijyen sıfır,6 hastane dolaştım,hafta sonu yoruldum,içime sinen olmadı malesef,dolaşmaya devam edeceğim karar vermem gerekiyor artık.
bende hastane araştırmasındayım istanbuldaki hastanelere göz atıyorum ama henüz karar weremedim çok pahalı bi hastane de olsun istemiyorum ama fiyatı uygun olanlar da son anda sezeryana yönlendirir diye çekiniyorum benim doktorum çorluda burdaki iki hastaneyi de hiç beğenmedim o nedenle istanbulda annemlerin yanına gelicem doğuma senin aklında nereler war? Bak bide bi yazı buldum nette ne çok detayı warmış bu işin de boshayallersmile
Sağlık mevzuatındaki değişiklikler sayesinde Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı anne adaylarına da genellikle ekstra bir ücret ödemeleri koşuluyla özel hastanelerde doğum yapma imkanı sunulmaktadır. 2004 yılının sonunda başlayan ve henüz yeni olan bu uygulama her an değişikliklere uğrayabileceğinden konuyla ilgili güncel bilgileri kurumların internet sitelerinden öğrenmelisiniz.
Özel bir hastanede doğum yapacaksanız beklenmedik bir faturayla karşılaşmamak için bazı noktaları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli olmalısınız:
* Doktorunuz hastanenin kadrolu doktoru değilse hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı (KDV dahil fiyatını) öğrenin. Doktorunuz hastanenin kadrosundaysa size verilen fiyat doktor dahil fiyat olacaktır.
* Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıyı kesmede oldukça etkili bir alettir), sezaryan esnasında doktorunuza yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.
* Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
* Hastaneler fiyatlarını TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından açıklanmış fiyat listesine göre belirlerler. TTB fiyatları hastaneler tarafından uygulanacak en düşük fiyatlardır ve bazı hastaneler "TTB uygularken" bazıları TTB'nin katlarını uyguluyor olabilirler. TTB fiyatları ocak ve temmuz aylarında yeniden düzenlenir.
* Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması
faydalı olabilir) içerir. Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.
* Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.
sağol canım ama haftana göre senin bebişinde gayet iyimrb kızlar mügecancım geçmış olsun
inş. herşey güzel olur.
denizcim hogaatacım maşallahh bebişlere
bizde gittik doktura 5omg lik şeker yüklemem
yüksek çıktı 190 .
haftaya gene gidecegim 100 mg lik yapılacak.
diyet verecegim dedi.
ayaklarımın altı yanıyor.
birde bu ay 2 kilo almışım onada dikkat et geçme dedi.
bebişim 35 cm 810 gr geldi çok kilolu değil galiba
hayırlısı canı içinde olsunda.
bende başagrısı var şuan bakalım nasıl olacak.
mrb kızlar mügecancım geçmış olsun
inş. herşey güzel olur.
denizcim hogaatacım maşallahh bebişlere
bizde gittik doktura 5omg lik şeker yüklemem
yüksek çıktı 190 .
haftaya gene gidecegim 100 mg lik yapılacak.
diyet verecegim dedi.
ayaklarımın altı yanıyor.
birde bu ay 2 kilo almışım onada dikkat et geçme dedi.
bebişim 35 cm 810 gr geldi çok kilolu değil galiba
hayırlısı canı içinde olsunda.
bende başagrısı var şuan bakalım nasıl olacak.
belgün ve bebısh çok sağolun kızlar sağlık olsun demekten başka çaremiz yok rabbim yardım etsin artık hepimize:Saruboceq:
belgüncüm gözün aydın canım çok sevindim en azından hazirana kadar bebişin 6 aylık olur annenlere bırakırsın taşınacağınız vakit sende rahatça yerleşirsin evine:1hug:
sağol cnm evet çok ii oldu bizim için. oto pazarına gidiyor eşim süreklii şu anda çok pahalı fiyatlarrr uçuyor canım ama yinede bakın tabikide gelmişken belki şansınıza bulursunuz istediğiniz gibi istediiğiniz şartlarda. bizde çok araştırdık ayy benim beğendiğimi eşim beğenmiyor onun beğendiğini ben beğencemde o araba beğenemiyor:))))))))))))))))) bakalım inş hepimzi için hayırlı olur cnm rabbim hayırlısıyla araba nasip etsin ikimizede hayırlı ve kazasız günlerde kullanmayı nasip etsin en kısa zamanda alırız inş.
inşllah içinize sinen bir araba nasip olurda arabasızlık gerçekten zor özellikle bebekle daha da zorlaşıyor:Saruboceq:
evet çok zor hele ben merkeze uzağım istanbuldayım ama otobüsle bile gideceğim yer malum sitanbul trafiğide eklenirse 1,5 saat sürüyor allahtan bir otobüsümüz var hızlıı merkezi bir yere gidiyorsun yarım saatte ordan gideceğin yere daha kolay ulaşıyorsunmetrobüs falan ama akşam gece bişi olsa dönmek yada gelmek sorun eve..inş cnm en kısa zamanda buluruz
çorluya cidden kış geldi ewde kat kat oturuyorum gece dondum resmen zaten buraya kış erken geliyo geç gidiyo istanbula çok yakın olmasına rağmen buranın soğuğu çok başka
ayyy sorma Çorlu ve tekirdağ soğuğunu ii bilirim cnm tekirdağda okudum 5 yıl ordaydım hele kar yağdımı bitti... İstanbulda şu anda çok ama çok soğuk canımcım millet montları giyiyor
Günaydınn kızlarrr...
Şirvanım fazla strese sokma kendini bence hiçbirsorun olmadan geliceksin ve boşuboşuna uykusuzluk çekmişim diceksin..Bebişimizi de üzmeklava: annecinin yastığıda harika bu arada.. akşam mesajını bekliyorum canım...tekrar geçmiş olsun..
denizcim senin adına sevindim maşallah kızına.. bende magnezyumu devam ediyim bari.. bayaa büyümüş bebişin
hadibakem sanada geçmiş olsun..aman dikkat et fazla tatlı börek şeyler tüketme..
belgünüüümmm senin adına çokk ama çokk sevindim ben sana demedim mi bunda da vardır bir hayır diye bak bebişinin şansına daha da iyi olacak herşey.. Kızımız biraz büyümüş, ele avuca gelmiş olacak daha rahat ev bakarsınız hem.. canım benim ....olumunekankayizsmile
evet demiştin cnmcım herşeyde var bir hayır gerçektende inş canım hepimiz için herşey daha iyi olur kuzummmm opuyorumnanaktan :1hug: olumunekankayizsmile
bende hastane araştırmasındayım istanbuldaki hastanelere göz atıyorum ama henüz karar weremedim çok pahalı bi hastane de olsun istemiyorum ama fiyatı uygun olanlar da son anda sezeryana yönlendirir diye çekiniyorum benim doktorum çorluda burdaki iki hastaneyi de hiç beğenmedim o nedenle istanbulda annemlerin yanına gelicem doğuma senin aklında nereler war? Bak bide bi yazı buldum nette ne çok detayı warmış bu işin de boshayallersmile
Sağlık mevzuatındaki değişiklikler sayesinde Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı anne adaylarına da genellikle ekstra bir ücret ödemeleri koşuluyla özel hastanelerde doğum yapma imkanı sunulmaktadır. 2004 yılının sonunda başlayan ve henüz yeni olan bu uygulama her an değişikliklere uğrayabileceğinden konuyla ilgili güncel bilgileri kurumların internet sitelerinden öğrenmelisiniz.
Özel bir hastanede doğum yapacaksanız beklenmedik bir faturayla karşılaşmamak için bazı noktaları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli olmalısınız:
* Doktorunuz hastanenin kadrolu doktoru değilse hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı (KDV dahil fiyatını) öğrenin. Doktorunuz hastanenin kadrosundaysa size verilen fiyat doktor dahil fiyat olacaktır.
* Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıyı kesmede oldukça etkili bir alettir), sezaryan esnasında doktorunuza yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.
* Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
* Hastaneler fiyatlarını TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından açıklanmış fiyat listesine göre belirlerler. TTB fiyatları hastaneler tarafından uygulanacak en düşük fiyatlardır ve bazı hastaneler "TTB uygularken" bazıları TTB'nin katlarını uyguluyor olabilirler. TTB fiyatları ocak ve temmuz aylarında yeniden düzenlenir.
* Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması faydalı olabilir) içerir. Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.
* Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.
canım istanbuldamı hastane arıyorsun ozaman kendi doktorun yapmıcak doğumunu ölemi? özelmi arıyorsun ne tarafta arıyorsun belki yarıdmcı olabilirim?
belguncuğum hayırlı olsun Allah gönlüne göre vermiş inşallah herşey istediğin gibi gider kışın taşınmak iğrenç bir şey çünkü neyseki atlatmışsın
sağol cnm allah razı olsun evet neyseki atlattık haziranda daha ii olcak inş.. a.s.
selam kızlaarr
sabahtan beri girip girip çıkıyorum bi türlü slm veremedim
geçmişi de pek okuyamadım emmmeee gördüğüm kadarıyla denizin kızı eylül tombik olmuşmaşallah canım
ayyy sorma Çorlu ve tekirdağ soğuğunu ii bilirim cnm tekirdağda okudum 5 yıl ordaydım hele kar yağdımı bitti... İstanbulda şu anda çok ama çok soğuk canımcım millet montları giyiyor
canım istanbuldamı hastane arıyorsun ozaman kendi doktorun yapmıcak doğumunu ölemi? özelmi arıyorsun ne tarafta arıyorsun belki yarıdmcı olabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?