2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benim midem ağzıma geliyor devamlı.İnternette araştırdım .Reflüymüş.Bebek büyüdükçe mideye baskı yapıyormuş.Devamlı midem yanıyor.Haftaya doktora gittiğimde ilaç istiycem dayanamıyorum

evet bu bendede var biraz yemeği fazla kaçırınca çok daha fazla oluyo acayip yanıyo
ben söylemiştim dr a mide şurubu verdi bana ama herzaman fayda etmiyo malesef ..inş. sana yararda kurtulursun yanmalardan..

kızlar eşim 3 tane ev bulmuş şimdi hangi birini tutsak diyo ay allahım bu bebişlerimizin bereketi

Hakınızda hayırlısı olsun inşallah . hihoyyythihoyyyt Hakkaten çok kısmetli oluyor bebekler.
Kızlar size birşey danışıcam.Eşim poğaça istedi.Mayayla açmayı çok güzel yapıyorum ama poğaçayı birtürlü tutturamıyorum.Sadece poğaça tarifi varmı bildiğiniz güzel boshayallersmile 2 3 kez malzemeyi çöpe attım.Mayayı kestirdim falan.Artık mayalayabiliyorum ama tarif bilmiyorum hihoyyyt

Son düzenleme:
Benim midem ağzıma geliyor devamlı.İnternette araştırdım .Reflüymüş.Bebek büyüdükçe mideye baskı yapıyormuş.Devamlı midem yanıyor.Haftaya doktora gittiğimde ilaç istiycem dayanamıyorum

ay benım ılacımda var ama bi işe yaramıyokıııı rennie gavıscon banamısın demıyo bır gun ıyı bır gun kotu mıdem

evet bu bendede var biraz yemeği fazla kaçırınca çok daha fazla oluyo acayip yanıyo
ben söylemiştim dr a mide şurubu verdi bana ama herzaman fayda etmiyo malesef ..inş. sana yararda kurtulursun yanmalardan..

ay benım ılacımda var ama bi işe yaramıyokıııı rennie gavıscon banamısın demıyo bır gun ıyı bır gun kotu mıdem

Şimdilik maden suyuna devam edeyim ben o zaman:lepi:

cambazz, şakacı benim kızım gerçekten teyzesi çok şakacı hemde, bir doğsun poposunu ısırıcam onun ben :))

loliss, güzel haberlerimizin devamı gelecek canım inşallah, dularınızı eksik etmeyin...

zap_zup, güzel kalbine doğduğu gibi kızım sağlıkla doğacak, sağlıkla yaşayacak inşallah....

hayran, çok sağol canım teşekkür ederim...

suhancım, duaların için çok sağol canım

kızlar, hepiniz iyi ki varsınız....

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım şu tek kullanımlık mayalar varya onlarla gayet güzel tutuyo
ben 1 bardak sütü ılık yapıyorum içine şeker tuz ve sıvıyağ koyuyorum göz kararı hepsi ve unla yoğuruyorum güzel bi hamur oluyo sonra bekletiyorum 1 2 saat kadar hamur kabarıncada şeklini verip içini dolduruyorum..
içinede genelde peynir maydanoz ve domates koyuyorum en sevdiğim hali bu oluyo..

bundan 1 tepsi çıkıyo fazla olsun istersen süt ve yağ miktarını artırabilirsin..

oohh maşallah allah artırsın canımcımm
ay canım herşeyde bir hayır var gerçekten rabbim onların kısmetini açtı önceden beri hiç bu kadar güzel ev ve uygun ev bulamamıştık şimdi 2 -3 gün içinde 3 tane bulduk

evet canım şimdi eşim aradı ev sahibi de eşimi çok sevmiş sizin gibi insanlara vermek isterim falan demiş
canım ben bir poğaça ypıyorum pu puf oluyo
toz maya lazım
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
bir tutam tuz
bir tutam mahlep olmasa da olur ama çok güzel oluyor katınca
alabildiği kadar un
2 yumurta yapılışı ise şöyle toz mayayı ılık suyun içinde ağzını kapatıp beklet kabarmasını bekle
sonra sıvı yağı ılık sütü şekeri mayayı tuzunu
mahlepini kat
1 yumurta kır ikinci yumurtanın da beyazını kır
karıştır
sonra ununu ekle ve yoğur
yoğurma bittikten sonra 45-60 dk mayanın gelmesini bekle
sonra kabardğını göreceksin kocaman oluyo
sonra içine maydanozlu peynirli iç koyup kapatıyorsun
tepsiye dizip üzerine yumurta sür ve fırıına ver pufuduk pofuduk oluyo

ben de aynısını yapıyorum

Hayran çok sağol kuru mayam var instantta varmış kuru mayayla senin tarifi denerim canım.Mahlebim yok ama inşallah güzel olur.

Son düzenleme:
Hiçte sevmem poğaçayı allah biliyor ya eşimde delisi .Kendime de kek yaparım olmadı hihoyyyt
Hayrancım senide bunaltıyorum ama kaç kaşık maya katıcam yarım bardak suya acaba bilmiyorumkismile bi de bir bardak sütüm var bir bardak la olurmu ?
Hayran gitmiş bile kızlar sizce olur mu? bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

Son düzenleme:
bizim de elemanın annesi sigara böreği sarıp yollamış onları kızartacağım birazdan hamur işinden uzak durmak lazıma ama napim :sinifsinif:

bizim de elemanın annesi sigara böreği sarıp yollamış onları kızartacağım birazdan hamur işinden uzak durmak lazıma ama napim :sinifsinif:

Bende tuzlu yiyemiyorum ama kekti pastaydı deli oluyorum hihoyyyt Haftaya gidince diycem doktora şeker ölçümü yapsın hep şekerli yiyorum .Birşey olur diye korkmaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…