- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #17.901
ben tuzluycam cnm annem ablamın çocuklarına hep yapmıştı bazı yerlerde kınaya ve pekmeze yatırırlarmış öyle duydum
ne yaprağı atıyorlar cnmCADIARZU
günaydın kızlar ay dün erken çıkıp kaynanam gile gitmiştik ne çok kaynatmışsınız yokluğumda
başakcım gözün aydın kızın hayırlı olsun kaydirigubbakcemile2
bebişini gören arkadaşlar durumlar hep iyiymiş şeker sorunları var sanırım bende yarın gidecem şeker yüklemesi için bakalım artık
hasta olanlara geçmiş olsun
bastetcim sana da geçmiş olsun dün benimde ayağım kaydı az kalsın düşüyordum nasıl kastıysam kendimi karnım baya ağrıdı
canım bizde de vardır tuzlama annemler geçen gün dedi hatta tuzlarız bir güzel diye ilerde fazla terlemezmiş teride kokmazmış
tuzlamak sakıncalı değilmidir acaba bebeğin cildi hassas zaten onlar ter kokmazlarki yazıııkkk
Gunaydın kızlar bebek tuzlamak demişsiniz ya doğduğunda zaten çok hassas oluyo ciltleri tuz yakmasın çocuğu yaa zarar vermez mı...
evet cnm büyüdüklerinde teri kokmaz derler bizdede bayanssulusmilegünaydın kızlar
canım bizde de vardır tuzlama annemler geçen gün dedi hatta tuzlarız bir güzel diye ilerde fazla terlemezmiş teride kokmazmış
tuzlamak sakıncalı değilmidir acaba bebeğin cildi hassas zaten onlar ter kokmazlarki yazıııkkk
tuzlama deyince öyle avuç avuç tuz değil cnm sadece avcunu ıslayıp tuza batırıp koltuk altına ve ayaklarına hafifçe sürüyorsun 2 dakika kadar bekletip bebeği banyo ettiyorsun böyle oluyor bizde çok sürersen tabiki kavurur birde ilerisi için yapılıyor bu işlem büyüyünce kokmasın diyeboshayallersmileGunaydın kızlar bebek tuzlamak demişsiniz ya doğduğunda zaten çok hassas oluyo ciltleri tuz yakmasın çocuğu yaa zarar vermez mı...
Merhabalar herkese beni de listenize ekleyip aranıza alır mısınız?Erkek bebek bekliyoruz.Adı Doruk olacak vee 27. haftamdayım:)
2 gun oldu..
ama sanırım kabul oldu..gorebılıyorum cunku ..
evet cnm büyüdüklerinde teri kokmaz derler bizdede bayanssulusmile
tuzlama deyince öyle avuç avuç tuz değil cnm sadece avcunu ıslayıp tuza batırıp koltuk altına ve ayaklarına hafifçe sürüyorsun 2 dakika kadar bekletip bebeği banyo ettiyorsun böyle oluyor bizde çok sürersen tabiki kavurur birde ilerisi için yapılıyor bu işlem büyüyünce kokmasın diyeboshayallersmile
günaydın kızlar.
bugün kan uyuşmazlığı iğnesinin kalanını vurunacağım Allah izin verirse.delikafadulden
günaydın anneler,
ne güzel bir nazlı kız daha bende dün doktara gittim ve renkli ultrason ve şeker testimi yaptırdım malesef şeker sınırda çıktı 140 mış sınır hatta benim 145 bundan sonra şker yok
bebişim 30 cm 910 grm mış henüz küçük olduğu için pek anlaşılmadı ama herşeyi sağ salim Allaha bin şükür kilo almamam gerekiyormuş artık yani dikkat etmeliymişim çünkü bebeği besleyen damarlarda biraz daralma olmuş bundan sonra dikkat edicem biraz daha hazır meyve suyu bile içmek yok malesef şekerli hiç bişey yok
basakcıgım.kızcen gelıyormus...çok sevındım..sonunda gordun kızcenı..artık alısverıse baslarsın sende canım benım..allah saglık versın bebeklerımıze cancan..
kızlar dun evlılık yıldonumumuzdu..
7 seneyı bıtırdık..8.seneye gırdık..allah daha uzun seneler nasıp eder ınsallah saglıkla..
hepınıze guzel dıleklerımız ıçın tesekkur ederım...
saolun var olun..zemuszemus
bugun hava soguk yınee...
kalorıferlerımız ıse yanmıyor halenn..bilmiyorumkismile
bu arada bende 2011 ocak annelerıne uye olmak ıstedım...ıstek yolladım...kabul edın kızceler ...
pogaca tarıflerını okudum..çok guzelmıs...ellerınıze saglık..bende tuzlu kek yaparım bazen ..pogacadan daha pratık oluyor..esımde çok sever..bende..
Ben bu sabah otobüse yetişmeye çalışırken dizlerimin üstüne düştüm :sinifsinif: Allahtan yerde yuvarlanmadım toparladım durumu :bbo:
annesıne mi benzıyor..erkekler annelere benzer daha cok zatii
canım yumurta ve tuzu mıkserele çırpıyorum...sonra 1 bardak süt ,1yarım bardak sıvı yag ,peynır rendelıyorum ıce ınce.veya ufalıyorum bolca..
sonra un ve kabartma tozu..
yanlız bu kekın vazgecılmezı dere otu..olamzsa olmaz..harıka bır çeşni oluyor ıçınde kokusu..
ve kek gıbı yagladıgın tepsıye dokyorsun..
kabarıp pişiyor..
eşim ve ben hastasıyız...
ama ben bu kez yogurtta koymayı dusunuyorum..evde yogurdumu kendım mayalıyorum..bu hafta fazla mayalamısım..ekşimeden tuketmenın derdındeyım..
yogurtlusuda guzel olur dıye dusunuyorum..sonuçta bazıları keke yoğut koyar ya..nıye olmasın demı..annem kekı yogurtla yapar benım..
kızlar bizim burda yeni doğan bebeği kırkı çıkmadan tuza yatırırlar teri kokmasın diye sizdede böyle adetler varmı merak ettim:sinifsinif:
Merhabalar herkese beni de listenize ekleyip aranıza alır mısınız?Erkek bebek bekliyoruz.Adı Doruk olacak vee 27. haftamdayım:)
hahah bence erkek bebekler için ayaklarına yapmaları çok normal :)))))))))
delikafaduldensırnaşık şey:roflol:hahah bence erkek bebekler için ayaklarına yapmaları çok normal :)))))))))
annelerimiz bize yapmış bişi olmamış inşlh bebişimede bişi olmaz zaten ablam olur başımda ben tek başıma olmam korkarım zarar veririm diyeeyvahedigeldismilegünaydın melek annelerrr...
canım bizde yok ama duymuştummCADIARZU
bebeğin tenine zarar vermesmiii bilmiyorumkismile
yani bi zararı yoksa faydasını olacağını bilsem bende yaptırırımm fisfisfis
evet erkek anneleri yapsın bunu gelecekteki gelinlerimiz için yatırım olur hahahahah dua eder yavrucaklar bize ayyy aman kaynanamada iyi düşünmüş derler.
delikafaduldensırnaşık şey:roflol:
annelerimiz bize yapmış bişi olmamış inşlh bebişimede bişi olmaz zaten ablam olur başımda ben tek başıma olmam korkarım zarar veririm diyeeyvahedigeldismile
maşallah canımevet bende emir arasımı gördüm minicik ayakları elleri vardı ayakları sürekli hareket etti dudakları incecikti annesine çekmiş :) diyorum gülüyorlar :teytey:
ben benim kaynanam gibi olmuycam kesin:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:anlayışlı ve modern bir kaynanoş olucam ben zemuszemusgelinimle arkideş olucam sıkmıycam onu inşallah bu dediklerimi unutmam ileride:tomato:lülülülülülü:roflol: ayy bizden de kaynana nasıl olcak acabaaa
daha şimdiden gelinlerimisi düşünüosss delikafadulden :roflol:
bende yaptırayım o zamnnn olumunekankayizsmile
Canım bizde de var kan uyuşmazlığı bende kanama olduğu zaman doktorum yaptırdı iğneyi normalde 28. haftada da vuruluyormuş birde doğumdan sonra 72 saat içinde bebeğin kanına göre yapılacakgünaydın melek annelerrr...
canım bizde de var kan uyuşmazlığı ama iğne olmadık doktorum doğumdan sonra dedi... senin mi erken olucak benim mi geç olucak acaba bilmiyorumkismile
neden şimdi yapıolar iğneyi doktorun bişii dedi mi???
:uhm:
ben benim kaynanam gibi olmuycam kesin:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:anlayışlı ve modern bir kaynanoş olucam ben zemuszemusgelinimle arkideş olucam sıkmıycam onu inşallah bu dediklerimi unutmam ileride:tomato:lülülülülülü
canım denicem tarifiniannesıne mi benzıyor..erkekler annelere benzer daha cok zatii
canım yumurta ve tuzu mıkserele çırpıyorum...sonra 1 bardak süt ,1yarım bardak sıvı yag ,peynır rendelıyorum ıce ınce.veya ufalıyorum bolca..
sonra un ve kabartma tozu..
yanlız bu kekın vazgecılmezı dere otu..olamzsa olmaz..harıka bır çeşni oluyor ıçınde kokusu..
ve kek gıbı yagladıgın tepsıye dokyorsun..
kabarıp pişiyor..
eşim ve ben hastasıyız...
ama ben bu kez yogurtta koymayı dusunuyorum..evde yogurdumu kendım mayalıyorum..bu hafta fazla mayalamısım..ekşimeden tuketmenın derdındeyım..
yogurtlusuda guzel olur dıye dusunuyorum..sonuçta bazıları keke yoğut koyar ya..nıye olmasın demı..annem kekı yogurtla yapar benım..
geçmiş olsun canım dikkatli olgünaydın kızlar olumunekankayizsmile
başakcım senindemi prensesin geliyor gözün aydın cnm çok sevindim senin adınaopuyorumnanaktan
bastet geçmiş olsun cnm dikkat et kendine bu aylar çok tehlikeli bizim için denge sorunu oluyor geçen gün bende balkonda çamaşır asarken ayağım kaydı hemen balkonun demirine asıldım refleksle allahtan düşmedim çok korktum amaeyvahedigeldismile
özge sende oğluşunu görmüşün gözün aydın cnm şekersiz hayata sende hoşgeldinboshayallersmile
başka unuttuğum kalmadı dimi varsa özür dilerim aceleyle okudum geçmişi :kedi:
canım sakıncaalı falan olmasın sakınkızlar bizim burda yeni doğan bebeği kırkı çıkmadan tuza yatırırlar teri kokmasın diye sizdede böyle adetler varmı merak ettim:sinifsinif:
ay ben gelinimi üzermiyim hiçççŞenizpambık şekeri gibi kaynanoş olucam ben:jeyyaray benim kaynonoşum gibi yani Şeniz nasıl sevindim anlatamam kızımın benim gibi bir kaynansı olsun isterim ben sana hatırlatırım dünürcüm kaydirigubbakcemile3
ay ben gelinimi üzermiyim hiçççŞenizpambık şekeri gibi kaynanoş olucam ben:jeyyarğluşum mutlu olsun karısıyla bu bana yeter:asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?