2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Aaa kızlar bir de ne oldu bilemezsiniz.Eşim bugün öğle yemeğine geldiğinde konuştuk.Biz babasının aldığı arabayla gidecektik.Öğleyin onların yanına uğramışta o kadar paramızın gitmesine rağmen araba hala yapılamamış.Arabayla gidemiycez.Arabayla gitsek eşim bebeği yeni doğduğunda yatıracağımız bir beşik yaptırmıştı, onu da götürecekmiş.Orada bahsetmiş işte beşiği götürecektik falan.Götüremiycez diye.(beşik demirden ve ağır,sallanıyor.) Onlarda demişlerki istanbula gidince orada anneleri alırlar beşik demiş.Eşimde kızmış.Ee demiş.Beşiğide onlar alıyor, herbirşeyi onlar yapsın.Siz ne yapacaksınız.Bi patik bile almadınız çocuğa .Herşeyi onlar yapsın diye bekliyorsunuz gibisinden söylenmiş. (Ahh ahh eşim gider gitmez size anlatacaktım.Elektrik gelsin diye içim içimi yedi yaa .Anlattım da rahatladım. :lepi: ) Eşime yeterince tepki vermedim diyordum ama artık umursamıyordum da .Eşim böyle yapınca içimin yağları eridi.Allah hepinizi böylee ferahlatsın ,sıkıntılardan arındırsın inşallah :teytey:

sabeg harikasın canım.. yazının çıktısını aldım aldıklarımın üzerine işaret koyayım diyorum....:)))
bende alışverişe çıktığım zaman o listeyle çıkıcam.benimde çok hoşuma gitti ama daha tam anlamadığım için doğru bir listemi ona karar veremedim :))))

Amin canım bak boşuna sıkmışsın canını,aslında eşin herşeyin farkındaymış ama ailesini kırmamak için çabalıyormuş.Bırak zamanla demekki herşey daha da güzel olacak...

bak ne gğzel eşinde farkında olayın sen boşuna canını sıkıyorsun
peki sence doğru bir listemi ,bu listeye uysak doğru mu yapmış oluruz...

gereksiz şeyler var bence örneğin pike takımı ben götürmem zaten özel hastanede olacak gayet hijyenik bir hastane boşuna taşıyamam yün içlik falan da götürmem yelek yeter pijamanın üstüne

ben geldiim
suhan,zap zup teşekkürler canlarımopuyorumnanaktan
yav ben ne bahtsız karıyım pastane kapalıymış bugün yukardakine çıkmayı da gözüm kesmedisempatiksalakcinni
ben deee malzemeleri aldım kendim yapcam:hulya:
bi de ben hastane için bu kadar şeyin çoook fazla olduğunu düşününüyorum nedense
yeni doğum yapan görümcem,ablam ve int araştırmalarım sonucunda eşimle bi liste hazırladık daha sade
namazımı kılıp geliyim yazarım size
bekleyin beni anacım:jeyyar:

Amin canım bak boşuna sıkmışsın canını,aslında eşin herşeyin farkındaymış ama ailesini kırmamak için çabalıyormuş.Bırak zamanla demekki herşey daha da güzel olacak...

Ben bu siteyle tanışıncaya kadar eşimle aramız hiç iyi değildi. Ben kimseyle dertleşemediğim için ve hiç tecrübelide değilim ne yapacağımı bilmiyorum ya susup içime atıyordum bir anda ağlaya ağlaya patlıyordum eşime.Ya da çemkiriyordum.Akşam gelmesini bekleyemeden mesaj atıp telefonda kavga ediyordum.Şimdi burada size danışıyorum.Sakinleşiyorum.Tavsiye alıyorum.Eşimle sorunlarımı oturup konuşarak halledebiliyorum.Sinirliyken konuşup derdimi de anlatamıyorum.Eşimde sinirleniyor ağlamaya başlıyordum ben.Yani hepinize teşekkür ederim a.s.:enbuyukkk:

Bebek için gerekenler
Body
Bebek takımı; ince penye hastane için
Bebek takımı; kalın hastane çıkışı için
Çorap
Patik
Penye şapka
Penye eldiven
Battaniye
Bebek Montu
Bebek Bezi
Temizleyici ıslak mendil
Pişik Kremi
Nemlendirici Krem
Biberon
Emzik
Önlük
Ana Kucağı
Anne için gerekenler
Hamilelik ve doğum ile ilgili doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
Fanila; 4-5 adet
Külot; 6-7 adet
Sütyen; 2 adet
Birkaç gecelik; pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin
Sabahlık
Kalın çoraplar, doğumun ileri zamanlarında üşüyebilirsiniz
Terlik
Hijyenik Ped
Göğüs Pedi
Göğüs Pompası
Temiz havlular
Kirli çamaşır torbası
Kişisel temizlik malzemeleriniz; deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici krem, ruj, ıslak mendiller
Sırt masajınız için masaj yağı
Sizi dinlendirip rahatlatacak kitap, dergi, gazete, teyp ve kasetler
Misafirler için gerekenler
Anı Defteri
Bebek çikolatası veya şekeri
Fotoğraf makinası ve kamera
Yiyecek ve içecek gıdalar
Yakınlarınızın telefon numaraları
Not: Bebeğinizin eşyalarını doğum yapacağınız mevsim şartlarına uygun seçiniz. Gerekli eşyaların miktarları tahminen yazılmıştır. Miktarlar hastanede kalacağınız gün sayısına göre değişir.

heyecanla bekliyoruz canım benim.....

evet sanki fazlalıkları var ama en azından fikir ediniyor insan......bana kalsa ben bir gecelik bir ped birde bebeğin eşyalarını alıp giderdimohaoldumsmile

ohhh ne güzel bak.zaten bu site her konuda bize faydalı oluyor.bak yeri geliyor piskoloğumuz bile oluor:enbuyukkk:

geçmiş olsun canım dertliden dert güzelden yar eksik olmazmış sendende hastalık yakanı bırakmadı bi türlü inşallah çabuk atlatırsın bunuda:gitme:
sabegcim paylaşımın için çok teşekkür canım opuyorumnanaktan
bende yavaş yavaş hazırlıyım eşyalarımı bebeğinkiler tamamda daha ben pijama takımı almadım onları alıyım artık
zapzup bu sefer iyi demiş kociğin benimde içimin yağları eridi vallaaklinialirimsmile

artık bu listelere bakıp ortaya bir karışık yapıcaz canım,ihtiyacımıza göre....zemuszemus

Son düzenleme:
başakk gözün aydın cnm öğrenmişsin meleğinin cinsiyetini.Rabbim analı babalı büyütür inşallah cümlemizin yavrusunu.tabi önce sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder :Saruboceq:
canım çok teşekkürlerrrkaydirigubbakcemile2
başak tebrik ederim sonunda öğrenmişsin canım.. senin cimcime pek nazlı olacak belli:))))))))
hemde nasıl teyzesi naz küpü benim yavrummmzemuszemus
çok saol canımmm gönlüme göre oldu vallaopuyorumnanaktan
Başakcım çok sevindim canım. Hepimizin gözü aydın :))

Dünya tatlısı bir kız daha geliyor desene :))

Maşallah bebişine
teşekkür ederim cnm geliyor nazlı kızımız inşallhkaydirigubbakcemile2
cnm ben deli gibi şekerli şeyler yiyorumm inşallh kesmek zorunda kalmam...dikkat et cnm sen de biliyorum zor amasempatiksalakcinni
Ben bu sabah otobüse yetişmeye çalışırken dizlerimin üstüne düştüm :sinifsinif: Allahtan yerde yuvarlanmadım toparladım durumu :bbo:
cnm çokkk geçmiş olsun...bu aralar denge problemi çok var bendede...
çok teşekkür ederimm cnm gelio bizim nazlı kızımızzz...
cnm evlilik yıldönümünüz kutlu olsunnn...daha nice senelere eşin ve çocuklarınla inşallhopuyorumnanaktan
saol baharcımmm benim kız senin oğlandan daha inat çıktı demi cnm?sen daha erken öğrendiydin sanırım...
bu arada başakçım nihayet meleğini gördün.. çok sevindim canım.. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin...
çok saol uhancımmmopuyorumnanaktan
denizcim teşekkür ederimmm.sonunda gördükkk.göremesem anneannenmiydi?gelcektim valla göstermeyekaydirigubbakcemile3
Merhabalar herkese beni de listenize ekleyip aranıza alır mısınız?Erkek bebek bekliyoruz.Adı Doruk olacak vee 27. haftamdayım:)
cnm hoşgeldin aramıza...
cnm teşekür ederimmm çokkkopuyorumnanaktan
Kızlar bu arada Alalhın izniyle kocam yarın öğlen geliyor çok MUTLUYUM....bir kaç gün sonra tekrar gidecek ama olsun ne yapalım iş......hihoyyyt
gözün aydın cnm
elifcim geçmiş olsun cnm ya....valla sıkıntıdan kurtulamadın sen bi türlü çok üzülüyorum valla....inşallh sen iyi bebeğin iyi olur da bizde rahatlarız cnm
sadece 2 çanta yapmaya karar verdim bir kızım için birde kendim için içine koyacaklarımızı beraber listelesek güzel olur aslında
denizcim en rahatı 2 çanta hazırlamakmışşş.bizim bir arkadaşta bebeğin tüm eşyalarını ayrı renkteki torbalara koymuş kolay bulunsun die ve çok düzenli olmuş...bende aynı şeyi yapcam galiba
peki sence doğru bir listemi ,bu listeye uysak doğru mu yapmış oluruz...
begümcümm bu liste bende de var ama birkaç tecrübeli arkadasla baktıkkk bazısı gerek duyulduğunda alınacak şeyler.mesela süt sağma makinası,göğüs uçları için krem falan filann.
ben az ve öz eşya hazırlamayı düşünüyorum sadece ilk gerekli olanlar.mesela sütüm gelmedi mi eşim bi koşu alıp gelsin eczaneden yada kipadan falannn.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorumm
losisimiyi ki doğdun bidenemolumunekankayizsmile

Ben birde bu listeye ek nar,zemzem, hurma , kırmızı çember.lohusa tacı,sarı çember (bebek sarılık olmasın diyeymiş ne kadar doğru emin değilim,çeyizimde var götürücem oyüzden anlamı var), bi de yarım saattir nette arıyorum bulamadım.Doğumdan sonra karın sarkmasın diye böyle sıkı sıkı saran birşey varya ondan alıp giymek istiyorum.Adını unuttum.Böyle göbekli hanımlar karınlarını göstermesin diye giyerler normal de de

Korse canım ama eve geldiğinde de giyersin ben öyle düşünüyorum ya da sararlar annemler göbeğimi
narı annemlerede söyledim kaynonoşum kolay o iş hallederiz dedi

amanın ne çok cvp yazmışımmm....
kızlarr hastane çıkışı kaç tane koyacaksınız çantaya penye battaniye kaç tane koyacaksınız?
ilk bebeğe giydirilmesi için neler ayarlıyorsunuz?

denizcim kızına battaniye ördün ya sen marifetli yünden kaç tane yün aldın cnm?4 tane dedi tuhafiye ama çok küçük olmazmı 4 yünle?

amanın ne çok cvp yazmışımmm....
kızlarr hastane çıkışı kaç tane koyacaksınız çantaya penye battaniye kaç tane koyacaksınız?
ilk bebeğe giydirilmesi için neler ayarlıyorsunuz?

canım ben bir tane 5 li götüreceğim çok kaliteli değil o onu hemşirelere vereceğim diğer büyük olanı da alacağım ama sonra annemler değiştirsin diye hastaneden çıkmadan giydirmek için, bir kaç parçada ayaklı pijama ile üst alacağım ekstre taşıma çantasının içine sermek için normal battaniyeler var ya onların bebekler için olanından aldık onu koyacağım çıkarırken üşümesin diye annemler pazen kundak bezi diktirecek onlardan koyacağım bir kaç tane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…