- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #18.401
Ay canım benim ne kadar güzel yaa .Maşallah allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin.
kızlar biz de dün hastaneye gittik ve bebişlerimi gördüm doktorumuz cd verdi benim bebekler biri 730 gr diğeri 750 gr mış
doktora sordum normal mi diye evet tam haftasında gidiyorlar dedi
ikizler biraz ufak oluyolarmış teyzeleri ama tekil gebelik gibi kiloları varmış şu anda maşallah dedim bende bu arada ikisi birbirine o kadar benziyor ki kızlar renkli ultrasonda gördük acayip benziyorlar birbirlerine
doktor muayene ederken tekme savurdu doktor amcamız da çok güldü yalnız tekmeyi kardeşine savurdu diğeri de boş durur mu o da ona savurdu çok güldük
şimdiden içerde çekişmeler başlamış
şeker testi yapıldı ama sonucunu daha almadım beklemedim o kadar bugün telefonda soracağım inşallah sorun çıkmaz
aslında tatlı şeyler yiyip gitmiştim o etkiler mi sonucu acaba
kızlar biz de dün hastaneye gittik ve bebişlerimi gördüm doktorumuz cd verdi benim bebekler biri 730 gr diğeri 750 gr mış
ikizler biraz ufak oluyolarmış teyzeleri ama tekil gebelik gibi kiloları varmış şu anda maşallah dedim bende bu arada ikisi birbirine o kadar benziyor ki kızlar renkli ultrasonda gördük acayip benziyorlar birbirlerine
doktor muayene ederken tekme savurdu doktor amcamız da çok güldü yalnız tekmeyi kardeşine savurdu diğeri de boş durur mu o da ona savurdu çok güldük
şeker testi yapıldı ama sonucunu daha almadım beklemedim o kadar bugün telefonda soracağım inşallah sorun çıkmaz
Kızlar herkese merhaba;
bugün eğitim toplantımız vardı. geçmişi öylesine okudum.
denizcim, şekerin çıkmış. takma kafana , düzelir elbet...tek problem şeker olsun.
bizde dün doktorumuza gittik. kızımızın kistlerinin olduğu alanda küçülme olmuş. bu da çok iyi bir haber. 15 gün sonra tekrar kontrole gidicez. eğer bu şekilde gerileme olur ve bebeğimizin gelişimi böyle devam ederse normal doğum tarihini bile bekleyebileceğiz :)) çok mutluyum kızlar, dualarınız için çok sağolun. ve bize dua etmeye devam edin ne olur...minik pamuğumun dualarınıza ihtiyacı var...
umarım bugünlerde bebeği ile ilgil sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlarım iyi haberlerle gelirler...
bu arada kızım 26 hafta 3 günlüktü dün. 1100 gr ve 35 cm
Çokk sevindimm mugecancm:) İnşallah zamanla onlar da geçecek, yeter ki Rabbmden istemeyi bilelim.. Malum ben de yarın doktora gidecegim için bugün kan tahlili ile şeker testimi de yaptırı öle gidiyim dedim.. Kendi doktoruma gittim yani.. Çok şükür az bi kansızlık biraz da idrar yolu enf varmış ama çok degilmiş.. Doktor gelmişken gel bi de ultrasona bakalım dedi.. Bi yandan da senin dogumu ankarada da yapma ihtimalin var bebege diyaliz gerekirse büyük şehir şart diye konuştu.. Biz de hayırlısı napalım dedik.. Yattım.. Doktor yalnız bebegin suyu... dedi biz eşimle öktük suyu bitmiş diyecek diye.. Ama inanılmaz bişey oldu: Bebişimizin suyu artmışşşş :uhm: doktor şok oldu, hemen hemşireden telini istedi, doç olan bana amniyosentez ve infizyn yapan doktoru aradı.." Abi işte şu hasta varya onun idrar kese nrmalleşmiş hatta böbreklerden birini net görüyorum demez mi?? :1shok: Eşimle ben dondum öylece.. Telefonda kouşuolar iice şu normal bu böyle falan diee.. O da ankaradan gelir gelmez bana da gelsinler dedi.. Doktor teli kapattı biz hemen görüyor musunuz böbregi dedik? O da birini gayet net görüyorum, hatta ikinciye bile yok diyememama ultrason cihazım fazla net degil dedi.. Yalnız bu şunu gösteriyor aldırmak için acele etmemenizin sonucu bu dedi.. Artık aldırmaktan bahsedilemez dedi :sm_cool: Hala hem aglıyorum, hem dua ediyorum Rabbime.. İyi ki ona sıgınmış ve melegimiin canına kıymamışız.. Mevlam neyer, neylerse güzel eyler..
selamlar arkadaşlar..geçmişi okuyordum ama bitiremedim. herkes iyidir inş birtek başağın kızı olacakmış onu gördüm onun dışında poğça tarifleri falan gidiyordu:))başakçım gözün aydın hayırlı uğurlu olsun inş bahtı güzel olsun rabbim sağlıkla kucağınadda almayı nasip etsin inş..
günlerdir yine kayıptım çarşamba günü biliyorsunuzki şeker yüklemem vardı 142 çıktı tokluk şekerim doktorum biraz fazla sonuçta çok değil ama sınırın üstünde dedi. bir haftalık diyet veriyorum bir haftanın sonunda tekrar gelceksin ama tok karnına bu sefer dedi yine şekerine bakcaz eğer normalse boğazımıza hakim olcaz değilse yine yüksekse galiba gebelik şekeri yani tam olarak emin olmak istedi anladığım kadarıyla..
bu arada 13 kilo almışım toplamda doktorum görünürde göstermiyorsun 7-8 kilo almış gibi duruyorsun ama sonuçta çok ben 9 ayda öneriyorum en fazla bu kiloyu dedi. ama kilo olayını bu perhizi bir yap gel ondan sonra konuşcaz dedi. dedim bayramdan beri hamur işini abarttım kekler börekler keteler mantılar mısır ekmekleri hep böle gitti normal dedim yani..bence şekerim perhizden sonrada normal olcak boğazımdan herşey dedim. canına kastınmı var dedi bana:))hamur işlerine elveda dicemm galibaaa şimdiye kadar yediklerine say bundan sonra daha dikkat edersen sağlıklı beslenmeye devam edip hamur işinide kesersen son 3 ayında az kiloyla kapatabileceğimi düşünüyor.
neyse dün sabah işe gittim ama zor gittim ağrılar içinde otobüste ağlıyorum ama nasıl hemdee gözlerimi kapıyorum insanlar görmesin diye. işe gittim başladım ağlamaya rengim benzim gitmiş insanlarda şaşırdı sonra dediler seni bırakalım böle olmaz öle çok ağrı vardıki kasıklarımda anlatamam size.doktorumu aradım kaçıncı haftam oldunu ağrımın nasıl olduğunu nerede olduğunu şikayetlerimi sordu. izinliymiş eyvah eyvah dedi hemen hastaneye gidiyorsun orda başka bir doktor varmış onun adını verdi benide bilgilendirsinler dedi. eşim geldi aldı gittik hastaneye içeri girdim doktor çok tatlı bir bayandı zaten hastaneninde başhekimi. ağrılarınız varmış kaç haftalığız diye sordu söledim kayıtlara baktı ve sonra dirrek kaç dk bir tuvlete gidiyorsun dedi 5 dk bir dedim iki üç gündür böle akıntım çok ve kaşıntı yapıyordu üşüttüğümü düşündüm bugünde kasıklarım çok ağrıyınca dayanamadım. eyvah eyvah dedi hemen ultrasonda bakalım önce rahim açılması varmı kasılmalar ne düzeyde erken doğumdan korktular.. ultrasonda herşey normal çıktı bebişinde gayet iyi maşallah fıstık bu fıstıkkk dedi:)))olan sana olmuş anlaşılan kızında bir durum yok ve tahlil istedi tahlilimde fazla derecede bakteri ve idrar yollarımda iltahaplanma çıktı(((( mafoldumben tüm ağrım yanmalarım akıntım kaşıntım hepsi ondanmış meğersem. çok dikkt etmen gerek çalışıyormusun diye sordu evet dedim iş yerinin tuvaletlerine çok dikkat et hamileler daha hassas bu konularda diye belirtti. ilaç verdi bu ilaçları içmemezlik yapma sakın bebeğin için ve kendin için içmezsen bebeğin hasta olur allah korusun dedi. ağrıların kaşıntın kesilene kadar içiyorsun iki günde rapor veriyorum ateşte yapabilir bu arada dedi. raporumu aldım çıktım eve gidergitmez bir yatmışım gece saat kaça kadar ve ateşlendimmmmmm baya terlemişim eşimin kuzeni baktı sağolsun kız ikikere üstümü değiştirmiş hatırlamıyorum bile ve ateşim düşmüş sonunda inanılmaz kemik ağrısı yaşadımmm okadar çok ağrdıki kemiklerim kırılcak sandım..ilaçlarımada başladım pazartesi iş başı yapıcam allahın izniyle.. bugün çok daha iyiyim en azından ateşli kısmını atlattım ve ağrılarım kasılmalarım da kesildi şükürler olsun. dün çok kötü bir gündü anlayacağınız..şimdi evde yatıp yuvarlanıyorum bir girim bakim dedim sizler nasılsınız napıyorsunuz.. herkes dikkat etsin aman kızlar özelliklede çalışanlar nekadar temizlenirse temizlensin lavobalar çok dikakt edin üşütmekten daaha tehlikeli bir durummuş bu..tabi bu arada ilaçlardan dolayı perhizede başlayamadım pazartesiden itibaren başlıcam.
şimdi geçmişi okumaya devam edim benn en iisi.
günaydın herkese
uzuun zamandır yazamıyorum artık işten giremiyorum kk'ya akşamlarıda sadece okuyacak enerjim kalıyor. Bizde de şeker çıktı 100'lük yüklemede de yükske çıktı şimdi dikkat etmeye ve yürüyüş yapmaya çalışıyorum. GÜnde 3 defa ölçüyoruz hep normal çıkıyor. Umarım diyet dışında birşeye gerek kalmadan atlatabiliriz. Hem bu sayede kilo almamda yavaşlar belki 8 kilo aldım
Bebişimin kilosu 1 hafta boyu ise 2,5 hafta kadar ilerde gidiyorBabasına çekecek sanırım güzel kızım...
Müge, belgun, gülay hepinizin güzle haberlerini okudum çok sevindim. görüşmek üzere
Maşallah canım kızına ben de 8 kilo aldım çok belli olmuyo hepsi göbekte toplandı ama korkuyorum bu gidişattan :))Haftaya benim de şeker yüklemem var çıkmaz inşallah bi durum...
bana doktorum bir şey dememişti ama ben sabah erkenden aç gittim 9 dan önce aldılar kanı gece de 12 den önce uyumuştum zatengünaydınlar ,,
BELGUN canım geçmiş olsun , idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte korkulu rüya ilaçlarını ihmal etme ayaklarını sıcak tut ve bol bu iç..Bende de var aynı sorun 7 iğne oldum ama geçeceği yerde artmış
HADİBAKEM günde garanti 4 litre su içiyorum fazlası var eksiği yok enfeksiyonla başka şekilde başedemiyorum.
HAYRAN maşallah ikizlerine .Rabbim tüm hamilelere sağlıcakla kucağına aldığı günleride göstersin inş..
ÇİTOS nst de kalp atışlarını dinlemek çok zevklii , sende oğluşunu dinle bakalım.
şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlar akşam en son saat kaça kadar yiyip içiyorsunuz , doktorum bana 12 den sonra birşey yeme sabahta en geç 9 a kadar yaptır dedi. ama ben unutup su içiyorum ve hala yaptıramadım.
facede ki 2011 ocak anneleri grubu hala varmı ben bulamadım.fisfisfis
aynen canım..bıızım oglanda aynı...6:30 -7 gıbı uyanıyor..bende alıstım tempoya..
canım senın bebişler tek yumurtamı..ayrı yumurtamı...
selam kızlkarrr
muhtemelen yarın sabah göreceksiniz bu yazılarımı
birkaç gündür bebeğime yelek örüorum:hulya:
gariptir artık becerebiliorum,bu ikinci ördüğümü inanırmısınız hiç sökmeden ördüm bitirdimm.zemuszemus
allah'ım güsel günlerde giydirmeyi nasip etsin hepimizin bebeklerine inş.:Saruboceq:
mügecan,gülayysaırım güsel haberler var,gözümüz aydın canlarım,rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin hiçbirimizi inşallah....
belgünümmmçook geçmiş olsun canm bnm yhaa
çok şükür bu defa deil ama oğluma ilk hamile lduğumu öğrendiğimin ertesi haftası aynı durumu bnde yaşamıştım,bide tedavi bebeği olunca hastanede falan yatmıştım beş gün,iğneler serumlar antibiyotikler falan..çeken bilir çok zor oluo...
idrar yolllarından kendimi bildim bileli çekiorum,ameliyat bile oldum ama hala korkulu rüyam..kışları hiç sevmiorum,su içemediğim için çok azıtıo..inşallah bu sene hiç olmam:Saruboceq:
çooook geçmişler olsun bitanemmmolumunekankayizsmile
baharcımmaaşallah oğluna ne güsel kilo almış o öle?şaşırdım valla
topiğimizin tosunu o olcak bu gidişleamman nazar değmesinnnn
hepinizi seviorumm..topiği seviorumm..
ama bebeğime bişeyler örmeye kararlıyım çünkü kimseden bişiy çıkmadı henüzklava:
alışverişe çıkıcaz bugün Allah izin verrse..ipde alıcam yine:dance:
bu demek oluo ki bi süre daha ağzımı ayıramıcam buralarda :sm_cool:
hepiniz Allah'a emanet olunnn güsel arkadaşlarım bnmmm:içelim:
günaydınlar herkesea.s.
bizim kız sağolsun hafta içi uyandığı okul saatini haftasonu da devam ettirince 7 den beri ayaktayız
mügecim çok sevindim kistlerin küçülmesine,inş tamamen kaybolur.ALLAHIM başka sıkıntı yaşatmasın sana da kimseye de.:Saruboceq:
gülaycım senin de gözünaydın çok sevindim inş öbür böbreğini de görürsünüz iice rahatlar kafanız:Saruboceq:
belgün canım sana da çok geçmiş olsun.ALLAHIM acil şifalar versinolumunekankayizsmile
ALLAHIM hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin:Saruboceq:
ben de hafta içi tıp fak. hastanesine gitmeyi düşünüyorm vücudumdaki kaşıntı yine artmaya başladı ilaç kullanmama rağmen.şekerim yüksek çıktığı için 1haftadır dr insülin vermişti onu kullanıyodum onunla mı alakalı hem de şekere bi baktırayım diyorum
Maşallah canım kızına ben de 8 kilo aldım çok belli olmuyo hepsi göbekte toplandı ama korkuyorum bu gidişattan :))Haftaya benim de şeker yüklemem var çıkmaz inşallah bi durum...
kızlarrr evde olanlar showu açsınn gebeliği anlatıyor gebelik tarihi hesaplamasından bahsediyor şu anda
kızlarrr evde olanlar showu açsınn gebeliği anlatıyor gebelik tarihi hesaplamasından bahsediyor şu anda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?