Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
İLGİMDİSİ'YE,

Canım çok zor günler geçirmişin seni gerçekten de çok merak ettik.Ama çok şükür kızında sende iyiymişin böyle şeylere kafanı takıp kendini ve bebeğini üzme kayınvalideler hep aynı her yeri yönetmek isterler erkekler ise annelerinden korktuğundan hiç bişeye ses çıkaramazlar.Sen hiç bişeyi kafana takma canım hele hele de tansiyon ve kalp rahatsızlığın varmış hiç bişey senin ve bebeğinin sağlığından önemli değil unutma..

Kızlar bugün çocuk yapmayı oturup bi kez daha düşündüm .yeğenimin hastalığı için fakültede akşama kadar dolandık çocuk mahvoldu halini bi görseniz.4gündür hastanede yatıyor.1 kilo doğmuştu yemek borusu oluşmamıştı ve ameliyat olmuştu şimdi 2 yaşında galiba yemek borusunda ameliyattan kalma bir problem varmış.gün boyu o dr senin bu dr benim gezmekten ayaklarımıza kara sular indi.Anne perişan...Diyorum ki evlat sevgisi dünyanın en güzel duygusu olsa gerek ama evlat acısı da bi okadar zor.Rabbim çekemeyeceğimiz sıkıntılar vermesin.Herşeyden önce sağlıklı evlatlar versin.Annenin gözününün önünde çocuğunun hasta olması ve hiç bişey yapamamak bizim şu çektiğimizden kat kat daha acı...

ilgimdisi çooookkk geçmiş olsun canım.. kayınvalideler hep böyle arkadaşım takma kafana.. Allah korusun olan sana olur başkasına değil.. çalışıyor musun bilmiyorum ama özellikle gelini çalışmayan kayınvalideler nedense kendilerinde herşeye karışma hakkını görüyorlar. annemden biliyorum :)))) gelinimiz bişi istese,yada alacak olsa bir sürü laf söyler, ama benim annem maddi destek sağlıyor onlara bu nedenle laf söylüyor sanırım..ben de annem haklı veya haksız olsun her zaman sen karışma falan derim..
( benim gibi görümce dostlar başına )
gelinler ve kayınvalideler birbirlerinin söyledikleri şeyleri hep olumsuz yorumlarlar..ben kayınvalidemle kolay kolay münakaşaya girmem, çünkü oğulları annelerine kıyamazlar bu nedenle yapacağınız en güzel şey kızdığınızı bile belli etmeden istediğiniz şeyi gözüne soka soka yapmaktır.. şuan kayınvalide konusunda tamamen özgürümm.. ama senin için gelecekte kayınvalidenden daha tehlikeli olacak olan eltilerin olacak.. çok sabırlı,rahat,kafasına koyduğunu yapan biri olarak eltime karşı bazen o sabrı gösteremeyecek mişim gibi geliyor..

bilge,sancal,sermuh,aylin...sizler nasılsınız?bilgecim benim durumumu değiştirme,çünkü 4.aşılama için start verdim. hormonlar çok iyi değil fakat yinede deneyeceğim. ister olsun ister olmasın,her zaman dediğimiz gibi hakkımızda hayırlısı.. bu aşılamada çok fazla stres olmayacak çünkü tatilde olucam,2 günlüğüne dönüp yaptırıcam sonra tekrar tatile..deniz ve güneş beni bekliyor.. (tatildeyken 2 günlüğüne aşılama molası veren tek ben değilimdir dimi :))
öncekilerde uzandım,dinlendim..vs de nolduki? bu nedenle çok dikkat edip aklımı vermek istemiyorum.en azından negatifi görsem de dikkatimi dağıtacak bir ortamda olucam...

inanıyorum kızlar.. bu ben olurum yada başkası olur farketmiyor ama listemize 2011 bitmeden birkaç kişi daha eklenecek..

sancalcım sagol canımmm yazıcm tabı artk.. buarada o kahveyı pişirip içicem suphen olmmasn cnmmmm...

emınım herzamn bu bole oluck kıskanclık hep dvm edıcek. ama bn eskısı gbı susmuycam..

cok sukur canım bnm.. sgoll.. evt hep aynı arada ıyılerı vrrdrda kımlere denk gelırkı...takmıyorm artk valla kus gıbıyımm...

acelyacm cookk ıyıymm smdı tesekkr edermm.. evett kaynanayı gecıyorm arrtk cunku laf sokan yaranıo susan degıl.. eltılere gelncede naparm bılmıyormama yuz vermeyı dusunmuyorum..

burada gunu varmış kaynanamn bgn aradı bnı sabh sabahh ee.. sen şimdı bna ne yapıp getrcen dedı yuzsz işteee bnde ne yapıp getrmesı gelmıyormkı dedım oglun hastasn gtme dedı dedm sustu... hayret bişiyy dımı yaa...??

cok gecmis olsun.
ben olsam ne yapardim diye dusundum de; ben kayinvalidemle gorusmezdim. dugun, bayram tamam ama, onun disinda beni bu kadar uzen, hele hele annemin onunde bu laflarla konusan bir kadinla paylasacak biriyle birseyim olamaz. ben 5 senelik evliyim ana kayinvalideme hala siz derim. annem de babaannemle siz'li konusur. benim kayinvalidem, kayinpederim cok iyi insanlar, fedakar insanlar zaten ama ben yapi olarak daha sogugum hep ve boyle siz'li biz'li olunca arada mesafe oluyor ve sana cok mudahaleci olamiyorlar.
hep iyi hissettigin, yanlarinda mutlu oldugun insanlarla zaman gecir, esine de acikca soyle. uzuldugunu, sagligini bozdugunu soyle. zaten esin de rahat edecektir; o couk da boyle bir anneyle izdirap cekiyordur.
iyi bak guzel bebegine.

açelyacım çok iyiyim ya ama düşünceler oldugu zaman nefes alamıyorum işte allah sabır versin bi an önce bebişlerimiziz kucagımıza alalım

tesekkur ederm canım.. ıyıyız kızmla cok sukur.. annem ve babaannem altlı ustlu oturuyorlar nerdeyse 30 senedr bnde oyle olurz dıye dusunmştum ama maalesef.. keske bnde mesafelı olsaydım..

kocaman bir yuhhhh... üzülmek pişman olmak şöyle dursun ne getireceğini mi soruyor????ben olsam ben de gitmem. çocuktan sonra da iyice mesafe koy tatlım unutma olanları. gazlıyor gibi olmasın da hamile insana kıyan bilemiyorum doğumdan sonra nasıl bir ruh haliyle davranır düşünemiyorum.

acelyacım denemeye devam ne güzel yaa. bu sefer ki farklı stratejin -tatil arası aşılama- bence süper. inşallah olumlu sonucu alırsın da rahatlarız hepimiz başta sen :)))

benim cinler tepeme gelmeye başladı adet sinirim geliyor belli. karnım ağrıyor ara ara. bu ay da zortladık galiba (((

Ilgimdisi iyi olmana cok sevindim...bir yandan basimdakiler bir yandanda seni merak edip durdum ne oldu diye.sukur ki iyisin....iyisiniz...
Esimle gorumcemle kayinvalidem gelmeden konustum bak dedim bana bu surecte adam gibi her zaman oldugun gibi davran seninle tartismak istemiyorum.tamam dedi Allahtan daha problem cikarmadi erkekler malesef kendi aileleri yaninda bir tuhaf oluyorlar.
Geldiklerinden beri sabh kahvaltisi ogle yemegi aksam yemegi temizlik utu camasir tek bir seye bile el surmediler kendimi hizmetci gibi hissediyorum.ama ben onlarin bu muamelesini kendime cevirdim.ben yaparim siz yapmayin esim onu sevmez bunu sevmez diye hic bir seye el surdurdumuyorum ama lafida soktum siz simdi kendi evinize gidince bir suru is basina kalacak size cok zor gelecek dedim.ozet olarak yiyip icip sicip yatiyorlar.yine hayatlarindan memnun degiller bende tinnnn modundayim...bu yastan sonra hic birinin kaprisi nazi bana islemez.
Gorumcem bende 7 yas kucuk ve benim evliligimi kiskaniyor ....bende catlatmak icin elimden geleni yapiyorum....neyse yine sansliyim 15gun kalacaklardi supriz bir sinav cikti bir bankanin sinavi varmi ona girmak icin mecbur erken gidecekler tabi ben lay lay lomm esim bile kac gunde bunaldi bunlardan...

Bu gun hasta oldum tam gununda geldi kizmilar...dr hala aramadi bende aramadim.bu hafta sonu denizliye gidiyorum.esimde sehir disinda olacak denizliye beni almaya gelecek.belki denizliden sahile kacariz .arkadaslarimizda tatil icin bizim bosalmamizi bekliyorlar.yani yine gezmekten cocuk isini erteliyorum.bilge sen benim durumuma gezmekten cocuk yapmaya firsati yok diye yaz arkadasim.
Bizimkiler guzellik uykusundalar simdi kalkarlar yazik acikmislardir.bu arada uyurken guzelleseceklerine yatmaktan kiclari kazan olmus sagdan sola donemiyorlar.
Ay cok yazdim yine

Hepinizi optum......

Hay Allah güldürdün beni :) çok açıksözlüsün.. yazdıklarını okuyunca huylandım,acaba bizim gelin de onlara misafir olarak gittiğimde böyle mi düşünüyor diye

arkadaşım kolay gelsin. erken dönecekler demek. hadi bakalım.

bebeğin rahme gezintideyken düşsün inşallah :)))

gıtmedm tabıkıı.. annemlere geldm bıde ustune kudurdu esım seyahatte yalnzm nası olsa ... bıde aksam arıo sensz mısafr karslmk zormuş dıo.. ohh canıma degsın..

tesekkur edermm canm bnm.. bnde sermuh nerelerde dıyodmkı sende aynı dertten muzdarıpmışsın.. kendılernı karsıltcak yer arıyolar bosverrr en ıyısnı yapıosn buarada ertele gez arkadasm yalnz bebısn gezerkn gelrse annesne snra hep atta ıstıycek...

slm kızlar yine kimsecikler yok ,biz bugün tüp bebek merkezine gittik ve startı verdik ilacımızı yazdırdık 8 temmuzda ilaca başlıyorum.fiyatını konuştuk raporsuz 2900 tl dediler biz daha yüksek beklediğimiz için hemen atladık fiyat hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar bana uygun geldi 4500 civarında diye duymuştum.Artık parasını gözüm görmüyor hayırla gelsin bebişim de.Dr um ümitli konuştu başlıyoruz bi yola Rabbim utandırmasın bazen aşılamadan çok çbuk mu pes ettim erken karar mı aldım diyorum ama 6 yıldır bebek beklemekten çok sıkıldım biran önce beni sonuca götürecek yolu seçtim.inş doğru seçim yapmışımdır.

Yarın karşı komşumun sünneti var.Bana erkek misafirleri senin evinde ağılayabilirmiyiz dedi.Tabi benimde yüzüm yumuşak reddedemedim.Offf bi dünya iş olacak.Bu arada yarın akraba günüm de var ben güne gidicem evdeki erkek misafirlerle de eşim ilgilenecek.En azından gözüm görmez ev ne hale gelir artık düşünmek bile istemiyorumBu huyumdan nefret ediyorum koca binada bi bana kabul ettirebildi insanlara yardım etmeyi seviyorum ama bazen de kullanılmış hissine katılıyorum.Neyse artık komşuya yardım etmek sevapmış neyapalım.

Kızlar gece gece çok gevezelik yaptım ama bi konuda size danışmak istiyorum.Ben öğretmenim henüz atanamadım 1 haziranda ki atamalarda eşim doğuyu yazmamı istemediği için atanamadım.Şimdi 6 temmuzda tekrar atama var ve yine hep doğudaki okulları açık göstermişler.Hakkari,şınak tunceli,mardin...her yer vatan toprağı ama eşim buralarda çalışmamı istemiyor ve ben atanırsam 2 yıl ayrı yaşamak zorundayız 2 yıldan eş durumundan gelemiyorum.bu arada tüp bebek tedavimiz var.9 temmuzda da tekrar kpss sınavı var ben bu sınava da hazırlandım.Şimdi size soruyorum ne yapmalıyım eşimi tedaviyi bırakıp doğudak, bu şehirlere gitmelimiyim yoksa temmuzdaki sınava girip daha yüksek bi puan alabilirmiyim.offf çok karışığım kızlar bi tarafta mesleğim emeklerim diğer tarafta eşim 2 yıl nasıl ayrı kalınır yorumlarınızı bekliyorum 2 hafta içinde karar vermek zorundayım yardım edin lütfen hakkımızda hayırlısı hepinize ii geceler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…