Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63

slm.. hangi tüp bebek merkezine gittin canım? benim de pek bilgim yok ama ben de 5000 civarı duymuştum.. sana verilen rakama ilaçlar dahil değildir sanırım.. bu arada tüp bebek yaptırmaya karar verdim diyelim,hemen adetten sonra tedaviye başlıyorlar mı? yoksa tahliller ..vs falan 1 ay daha bekletiyorlar mı? ben temmuz başında nasip olursa 1 aşılama daha yaptırıcam,tutmazsa gözümü karartır giderim tüp bebek için.. benim de 6 yıl oldu evleneli.. bu nedenle elim ayağıma dolanıyor,eyvah yaşlandım modunda stres yapıyorum..

bu arada tayin işine gelince yakın bir arkadaşım da senin gibi düşünüyordu ,ve düşüne düşüne tam 8 yıl atanamadı.. bu ay yüksekovayı yazdı ve tayin oldu.. koşa koşa gidecek .. eşinden ayrı kalacak olan tek sen değilsin,seninle aynı durumda olan bir sürü bayan var ve birçoğu koşa koşa başlıyorlar göreve.. bu devirde memur olmak hele ki öğretmen olduktan sonra ilk yıllarda atanmak oldukça zorlaştı.. bence hiç düşünme yaz neresi olursa,en fazla 1,5 yıl ayrı kalacaksınız,bunun içerisinde ara tatil,yaz tatili falan da var,zaman çok çabuk geçiyor merak etme.. baksana 6 yıl olmuş evleneli,keşke baştan düşünseydik diyoruz,çocuk işine dönmesin sonra tayin işi :))

ben burdayım.. arada girip bakıyorum gelen giden var mı diye..
klomene başladım bugün.. inşallah bu son olur..

ınsallah acelyacım.. Allah sabredenle beraberdır dıye bı hadıs-ı serıf duymustum.. hakkımızda hayırlısı ne ıse oyle olsun arkadaslar..

istanbul gündüz evet sıcak ama gece yorganla camlar kapalı yatıyoruz...geceler süperrr

ohh.. desene en azından uykunu alabılıyosun arkadasım.. bız ızmırde yandık kavruluyoruz malum ne yazlıgımıza gıdebıldım ne de baska yere tatıle.. bgn dr kontrolumuz vr 3 te ılk ısım ne kdr yol katedebılırım onu ogrenmek ve kısa da olsa bı tatıl.. bunaldım klıma dus arası mekık dokuyorum yoruldum ınanın..

cok coookk sevındım tup bebek kararı vermene.. hakkında hayırlısı ne ıse oyle olsun ki tup bebek kesın sonuca goturebılecek en guvenılır yontem.. hayırlı haberlerını beklıyoruz.. ama baya uygunmus senın gıttıgın merkez teyzem bnm ssklı bundan 3.5 sene kdr once ege unıversıtesınde yaptrdı tup bebek tedavısını ki ssk da karsılıyor yuzdesını ama yanlıs bılmıyorsam 5.500 du ılaclarıyla bırlıkte yanı ya zam gelemdı yada gıttgn yer cok uygun .. Rabbım yardım edıyo ıste bı yandan.. buarada komsuna gelınce napsın dedıgın gbı kımseye kabul ettremeyıp senı yumusak bulmustur ve pıyangoda sana vurmustr bı ay snarada bnm karsı komsumun vr kızının kınası otoparkımızda olucak onceden yemekelrı olucak dıye herkese gorev vermeye calıstı ama tabıkı bn yırttım sadece salataşarı yapıcam ve kızının okuldan 5 arkadası bnde kalıcak bu halımlede ancak bu kdrını yapabılırım yoksa kesınlıkle totom yer gormezdı dugun sahıbı gıbı
tayın meselesıne gelınce bnde bılgısayar programcılıgı okudum esım bnmde uzakları yazmamı ıstemedgı ıcın bnde hıc tercıh bıle yapmadım.. cunku bebek ısını dusunuyorduk gıdıcem uzaga zaten tutmuyor esımde olmuycak 2sene yanmda hıccc olmaz demıstım ve yazmamstım ızmıre uzak olan yerlerı.. ki nıtekımde ıykı yazmamısım asılmaa ve ustune kendılıgınden bebıs.. artk dıyorum ztn 4 sene bekelmıs kızımzda nasıp olursa ıkı yasında olur bnde oyle tercıh yaparm dıyorm manısa ızmırın koylerı aydın vs.. bakalım bn senın yernde olsam ya ozel dersanelerde yada kurslarda smdılık gunlerımı gecırırım ozel ders verırım ki bn verıyordum asılamaya kdr evde snradan baska ıslerde de calıstım kafam dagılsn dıye ama smdılık tercıh yapma bana kalırsa bı onunu gor bu sene de bekel bakalım nasıl olsa 6 sene olmus bu tup bebısını bı dene hem bırdahakı tercıhlere kdr 2 kere tup bebek bıle deneyebılırsın snradan durumuna gore krar verırsın .. tabı esınle sen en dgru kararı verıceksınız.. hayrılısı olsun arkadasım..

arkadaşım kararına sevindim ama hangi hastanede hangi şehirdesin ben istambula gidicem ve eskişehirde oturuorum 10milyar civarında dediler biz kardeş
min hastane arkadasının yaptırdıgı yerde düşünüoruz dr çok iyi falan dioılar allahtan da işte iyi ilgilenio falan dedi kardeşim oda bikaç randevuya gitti onlarla birlikte neyse bende kışın gidicem bi tatil yapım dedim yazın bi boşaltayım kafamı ama olmuoda neyse allah hayırlısıyla bebişlerimizi kucamıza almak nasip etsin

Canım ben kayserideyim 2 yıl önce buraya kayseri tüp bebek merkezi açıldı kayseride bir tane daha tüp bebek merkzi var ama benim gittiğim yeri tavsiye ettiler üstelik raporsuz aşılamyla uğraşmayacağız.biz bütün tahlillerimizi öncedn aptırmıştık onları götürdük ben tahminen 15 temmuzda adet olacağım 8 temmuzda bi ilaç başalayacağız bu ilaç vücudu hazırlıyormuş bir tek buna ücret ödeyeceğiz 120 tl galiba.daha sonra adetin 3 günü pregonpen iğnesine başlayacağız bu iğnelerden benim elimde vardı aşılamadan kalma ama olmasada hastane karşılıyormuş.yani birtek hazırlayıcı ilaç dışındaki bütün herşey 2900ün içinde .8 gün bu iğneleri kullanacağım yumurtaların büyümesine bağlı bu aşamalar aşılama ile aynı sonra anestezi ile yumurtaları toplayıp dölleyecekler ve birkaç gün sonra yine anestezi ile transfer yapacaklar .

Kayseriye yakınsan bekleim canım gel.yardımcıda olurum istanbuldaki memorialle bizde görüştük 5000 gibi bi rakam çıkarmışlardı biz öncelikle kendi şehrimizdeki imkanları değerlendirip olmazsa son çare olarak memorial düşünüyoruz hakkımızda hayırlısı..Bu arada atama konusunda bende senin gibi düşünüyorum ama eşimi ikna edemiyorum

canım kayseri tüp bebek merkezinde yaptıracağız bu merkezdekş dr lar daha önceden ankara tüp bebek merkezinde çalışmışlar ve ekip olarak kayseriye gelip burada açmışlar.çevre illerden niğde nevşehir sivas aksaray pek çok yerden insanlar buraya geliyor bende iyi diye duydum ama yaptrmadan karar veremiyoruz.sen yakınmışın eskişehirden atla gel kayseriye :)

evet canım eşimde senin gibi düşünüyor benim doğuya atanmam demek bebek işini 2 yıl ertelemek demek ben 28 yaşındayım eşim 39 onun yaş geldi geçiyor 2 yıl daha sabredemeyiz temmuzda yine sınava gireceğim yüksek puan alırsam yakın biyerler olabilir yoksada özel de çalışmayı düşünüyorum ama bizim için birinc öncelikli bebek ...bakalım bebek kısmeti ile gelirmiş önce onu halledelim arkası gelir.sende kızını kucağına aldıktan sonra iyi biyerde çalışırsın inş bölümün güzelmiş.hakkımızda hyırlısı...

bncede en mantıklısı bu olucak sızın ıcın.. hem gercekten emın ol ki bebek kısmetıyle gelıyor.. ıınsallah canım bn suan ısle ılgılı hıcbırsey dusunmuyorum hatta evımın karsısı halk egıtım merkezı ılk evlendıgmde basvurmustum smdı gecen hafta haber geldı yaz okulu gbı kurs acılcakmıs gel dedıler halbukı gıdebılırdım dogum ıcın gunler daha cabuk gecerdı cunku 1 ay 1 ay 2 kur olucakmıs ama ztn zor buldm yavrumu hıc gozum gormedıı.. arkadasımı onerdm 10 gun snra baslıycaklar.. dusun kı bn atanamamıstım dıye uzulmustum kasıyerlık bıle yapmıstım ıkeada call center da calısmıstm ama bebegım ugur getrdı arkası geldı senınde dıger kızlarnda boyle olucak ınanın sadece..

teyzeleri...
dun dr umuzdaydık Alara nın selamı var sızeee... kızcem buyumus 25 cm 470 gr olmus.. gelısımı normal ıcımıze su serpıldı bn hala sadece 800 gr aldm o yuzden uzuluyordum acaba buyudumu dıye gectı tedırgınlıgım.. dr umda rahatlattı senın kılo alman degıl bebegının gelısmesı kılo alması onemlı dedı.. sevındım hep aglıyodm bıde.. buarada bol bol yuz dedı yuruyus yapabılırmısım artık 15 dk kdr o bıle sevınmeme yetttı...

hafta sonu gezıntısı yapıo bızım topıc kımseden ses yokk sıcaklardan denız kenarına mı kactınz kızlarrr....??

iyi geceler herkese uzun zamandır giremedim ev taşıyordum halende yerleşmiş değilim umarım herkes çok iyidir

kızlar merhaba çabul çabuk yazıp kaçıcam. kaç gündür gelemiyorum kızım cok hasta 40 derece ateşle yattı tam 4 gündür ilk gittiğim doktorun verdiği ilaçlar fayda etmedi ikinci doktor direkt penisilin dedi. bademcikler bembeyaz havuzdan mikrop kapmış ((

kusuruma bakmayın uykusuz mutsuz ve perişanım. öptüm hepinizi

cok zor bir karar gercekten. ama hep ogretmen arkadaslarim dislerini sikip mecburi hizmetlerini yaptilar ve simdi cok rahatlar. kimileri senin gibi evliyken yapti. tavsiyem bir an once dogu hizmetini bitirmen, cocuk dogunca daha da zor olacak hersey. tedavini de devam ettirebildigin surece yaptir; yumurtlama gunlerinde biryerlerde bulusmaya calisin. cok zor ve maliyetli olacaktir; ama hep bastan zorluk yasayan arkadaslarim simdi ogretmenligin keyfini cikariyor; sonucta 2 tam sene degil; yazlari doneceeksin. insallah sorunsuz atlatirsin

hemen kaldir fotosunu, nazar degirdik
cok gecmis olsun

bılgemm.. gecmışler olsun.. ınsallah kızın ıyılesır bıan once.. saglıkla ınsallaaahhh....

iyi geceler kızlar, listeye bir hamile daha eklensn isterdim ama maalesef, adetim geldi. bu sefer de olmadı yani...

hemen kaldir fotosunu, nazar degirdik
cok gecmis olsun

yok hayatım siz kalbi tertemiz insanlarsınız. çok teşekkür ederim. bugün penisilin vuruldu mecburen 3 tane daha var ne yazik ki. o ağladıkça ağlıyorum

bılgemm.. gecmışler olsun.. ınsallah kızın ıyılesır bıan once.. saglıkla ınsallaaahhh....

canım Allah kimseye göstermesin elim ayağıma dolandı 2 kilo vermişim. yavrum ateş gibiydi bugün ilk kez kendine geldi. başka kimsenin bebişleri hasta olmasın

iyi geceler kızlar, listeye bir hamile daha eklensn isterdim ama maalesef, adetim geldi. bu sefer de olmadı yani...

biliyor musun ben de her ay kızlara müjdeyi şöyle vereyim diyorumama olmuyor. üzme kendini. nasip inşallah olacak

kızlar çoktandır bakamıodum bilgem kızına geçmişler olsun... kandilimiz mubarek olsun bana gelince çok yogunum kayın valdem ameliyat oldu git gel dr giiitmeye bile vakit bulamadım bugun gittim 38mmkisttim olmuş gözümaydın dana kadar bakalım ilaçmı yazcak dr neyapcak ay çok canaım sıkkın sormayın hepiniz öpülünüz arkadaşlarım

canım kocaman kızın varmış maşallah Allah bağışlasın...bilmiyordum....

kızlar güzel haberlerle döndüm uzuuuuuuuuun aradan sonra....

3. aşılamadan da negatif sonuç çıkınca tüp bebeğe geçmeye karar verdik....nisanının sonunda olmuştum 3. aşılamamı..10 gün erken gelen adet kanamasıyla bu umudumuzu da yitirmiştik....kist de çıkmıştı...doktor bir ay bekleyelim haziranda tüp bebek dedi...kabul ettik...

raporumuzu bile çıkarttık....
sonra adet olmadım....10 gün geciktim test yaptım...her zamanki gibi umutsuzca....ama daha ilk dakikada ikinci çizgiyi--bu güne kadar hiç görmediğim ikinci çizgiyi----nihayet gördüm...

kan testi de pozitif çıktı....

darısı size inşallah kızlar gebeyim

sonuna kadar devam eder inşallah bu sefer....

dualarım sizinle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…