Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63

canım çok üzüldüm.. Allah diğerine sağlık ve ömür versin.. çok üzüldüğünü biliyorum ama vardır bir hayır.
şimdi ne olacak peki kendiliğinden düşecek mi?

Son düzenleme:

canım demek görmesen haybeye aşılama parası alacak bunlar. bak ben mesela en son prof.a gittim o dedi ki yumurtaların iğne ile uyarıldığı bir aşılama ancak başarılı olur. 6 ay klomenle iki aşılama rahim filmi boşa zaman kaybettirdiler. en son evet iğneli olmalı dendi. yaptırdık bekliyoruz. baştan denseydi şimdiye doğurmuştum herhalde neyse hakkımızda hayırlısı diyelim. yarın da geçsin haberi veririm. inşallah pozitif bu sefer diyebilirim.

BİLGE, aklıma geldi sanırım bilge bugün test yapacaktı diye koştum bilgisyara... sanırım cumayı bekleyeceksin..

evet esim izin vermiyor. cumayı bekletiyor bana. tahrik etmeyin

yuh kızım ya zaten bilgeyi zor tutuyoruz bekle diye gaza gelecek şimdi....

bilge sakın yapma bekle 2 günden bir şey çıkmaz

hahahaha kankam nasıl bilmiş beni. dua edin sabah okumadım valla verirdim dayanmak cok zorlaştı çünkü :))) ama eşimden de tırsma durumum var. cumayı bekliyorum kös kös

aylincim canım hayırlısı hakkında. Allah korusun özürlü doğsaydı 2 çocuk biri ömür boyu sana muhtaç ne kadar kötü olurdu. lütfen üzme kendini. bir tane olsun bizim olsun. şimdi karnındaki bebişine daha dikkat et annesi...

ilgimdisi nerelerde???????????????hanımağam olmadan kendimi yalnız hissediyorum.

aylin çoooooook üzüldüm vallahi.böyle birrşey beklemiyordum.ne yapacaklar şimdi.rabbim diğer bebeğine sağlık versin inşallah.bir bebğin seninle bunu düşün herşey taktir.hakkından hayırlısı arkadaşım

sağolun canlarım evet çok üzüldüm ama üzülmeyle geri getirilmiyor yaşamayan bebek diğerine bi zarar vermezmiş bu aşamada zamanla vücud onu yok edermiş yani bi işleme gerek yok dedi drum.ilerleyen aylarda olsaydı hem gebelik zehirlenmesi hemde diğer bebeği zehirleme gibi şeyler görülürmüş oyüzden buna şükür diyorum.dr ikiz gebelik hep risklidir zaten hakkınızda böyle hayılıymış diyor.Diğer bebişim 2 cm olmuş kafası falan oluşmuş kalp atışı muhteşemdi ama diğerine üzüldüğümüzden ona sevinemedik.

uzulme canım... alıstın tabıkı.... komusumuzun ıkızdı ayrı keselerde bırı yasamamstı cok aglamıstı bırdahakı kontrolunde tek kalan bebgının tam arkasında tek yumurta ıkızı olugunu ogrenmıstı onunda tup bebektı smdı tek yumurta ıkızlerı vr 2 yasnda anlıycagn basta 3 taneymıs ıkısı tek yumurta bırı onların cıft yumurtası... hem sonucta hala annesın canım bnm takdır-ı ılahı sıkma canını Rabbım buna omur versın

yettım yavrummm.... yazabılırsın garii... bgn sancım ve kasılmalarım coktu ara ara bakabldm dr kontrolumuz vrdı dogumu cıkmıs dr un yrn 6 ya ertelendı sınırlendım heralde ondn oldu..

ne guzel bk kalp atısları vr cnm bnm.... yuzunu bı gor sen telasların baslıycak onunla avunucaksın cnm bnm..

baxen sebepsiz çok sıkılıyorum vallahi daralıyorum bugünde o günlerden biriydi.

sen bize dualarla destek oluyorsun, maneviyatı yüksek bir insansın bol dua et canım. içini sıkmamaya çalış. komedi filmi falan al izle kafanı boşaltmana yardım eder.

diğer topikte de gördüm ama cvp yazamadım kusuruma bakma tatlım. çok üzgünüz. sizler gibi altın kalpli bir dostum malesef tekrar negatif sonuç aldı. tüp bebek idi yanılmıyorsam ve herkes sessizliğe büründü. sevinç, coşku beraber hüzün de beraber...

sebepsiz sıkılıyorsun,ağlamak istiyorsun,insanlardan uzaklaşmak.. hatta herkesin işi rast gidiyorda sadece seninki gitmiyor sanıyorsun.. bazen hayattan bir beklentin olmuyor.. düşünemiyorsun çünkü ilerisi karanlık...
ben bu aralar gelecekle ilgili hayaller kuramıyorum biliyor musun?bebekli bütün insanlar bana çok mutlu görünüyor.. mesela bugün kuzenimin bir konuda işi rast gitmedi,nedense hayat hep aksi yönde gidiyor dedi.. bende içimden en azından çocuğun var,gerisi hikaye....
aslında yanlış yapıyoruz ergitesss... böyle gidersek halimiz kötü...

iyi geceler kızlar.nasılsınız.ben bugün moralman sıfırım.çook ağladım hala atamıyorum üstümden bu hali

olurmu arkadasım... lutfen lutfen kendını bırakma oyalanıcak bıseyler bulmalısın,kafanı dagıtmalısın bılıyorsnkı herseyın bası once saglık snra moral,ne ınsanlar moralle kanserı yenıyorlar... cık gez dolas hep aynı seyı dusunme belkı de hakkında hayırlısı boyledır napalım de ve enerjını baska seylere harca kii hep soylenen sey sudur evrene ne gonderırsen o olur... ne zaman bırseyı ıstemekten vazgecersın oluruna bırakır olursa olur olmazsa olmaz dersın o zaman olur ya bunu anlatmk ıstıyorum.. sıkma canını Rabbımden hayırlısını ıstemekten baska dua etmkten baska ne gelıkı elımızden... GORELIM MEVLAM NEYLER,NEYLERSE GUZEL EYLER..... herkesın bır sıkıntısı vr sadece sınanma seklımız sınavlarımız farklı...

teyzecıgım 6 kez asılama 2 kez rahım amelıyatı 3 kez tup bebek... hacılar hocalar,,, alttan kup sekermı atmadı ıcıne 40 tane yoksa asagıdan bır sıse kolonyayı mı bosaltmadılar ıcıne... mısır kocanı baglı kasıklarınaa... yok ballar pekmzler.... gul agacına besık yapmalar,adaklar vs... daha neler sayayım bılemedım.... devletın verdıgı son hak 3 tu o tup bebek yaptrdgında ve son yas sınırı 40 tı,oda 2 olumsuz tup bebektn snra yasıda 40 a gelınce bn evlatlık alıcam dedi... bız ısrarla son sansını degerlendır dedık,,,, aglaya aglaya gıttı transferıne hıc ınanmadı sonuclarını ogrenmeye hastaneye bıle gıtmedı telefonla ogrendı hamıle oldugunu.sunu demek ıstıyorum Rabbım ol desın yeterki... suphesız ki yer gok dua ustune kurulu ..... nolur arkadaslar salmayın kendınızı... smdı teyzemın ıkızlerı vr hemde nasıl fırlamalar..... bembeyaz tenlı masmavı gozlerı topac gbı oglanlar... bakıp bakıp bunlar bnm mı dıyo hala 2 yasını dolduralı cok olmasına ragmen... ıykıde denemıs butun seceneklerı vazgecmemısım dıo... bu tedavılerın hepsı ıcın evını satıp para doktu... calıstı ıse gıttı kurslara gttı gonullu huzurevıne kıtap okumaya gttı,cocukesırgemede koruyucu ablalıl ustlendı yeterkı odaklanmamak ıcın.... herzaman dedıgı herseyın bır zamanı var yeterkı vaktı saatı gelmıs olsun... gecenlerde tv de bır hadıs-i serıf duydum,'' ayakkabınızın bacıgı kaybolsa benden ısteyın...'' dusunun ıste yeterkı ıstemekten vazgcemeyın... herkesın dertlerı vr... cok sukur Rabbıme ki bana bu duyguyu tattırdı Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın... ama okdr cokkı hastanelerden eli bos donen... bu kdr tasıyıpda kucagına alamamakta vr... herzaman en kotusu vrdır arkadaslar bn herzaman ınsallah kucagımda gorup evıme geldgım gunlerı nasıp et ısteyen herkesın kucagını doldur dıye yalvarıyorum... sızlerı bırakmak ıstemıyorum bazende acaba canınızı sıkıyormuyum yazmasammı dıyede dusunmeden edemıyorm.. cunku bnde hamıle gorsem cıkar gıderdım o ortamdan bı onlarda mı cocuk vr derdım cocuklarının arkasından kosturan annelere... cok ozenırdm hıc ısyan etmedım sadeceıstedm ve olmıcagnı hıc duunmedım bılıyosunuz 6 ocaktakı asılamadn snra 22 ocakta son adetıımı gordum hemen 25 ınde ısbası yaptım tam gonlume gore ısbuldum derken grıp oldum buarada adet gormeyı beklıyordum rahım fılmı ıcın adetım 4 gun gectı ruyamda gordum sabahın 6ysında test yaptm ve cıft cızgı... demek ıstıyorumkı ne beklıyorsun ne luyor hıc aklımda yoktu ama kafan rahattı cunku o ay odaklandıgım tek sey rahım fılmı ve yenı ısım yenı cevremdi.. demekkıı kımset boyleymıs.... hemen ısten cıktım ztn ılk 16 haftam yataktn kımıldamadan gectı burdan hep yadm dusmesn dıye yemedıgım ıgne kullnamadıgım progestan kalmadıı smdıde kasılmalaradan erken gelemsın dıye dua edıyorum... bgn dr kontrolum vr bakalım rahım acıklıgı ıltıhaplarım suyum ne alemde... bnm cınde hala bır rısk vr ınsallah Rbbım kucagımızda gostersın...

nolur uzulmeyınnn hepınızı tek tek merak edıyorum hep sızlere dua edıyorum... umutsuz olmayın... bızlerın yerınde olmk ısteyen ne kdr cok ınsan vr . en azından ıstedgmzde tedavıye baslayabılcegımız durumdayız bızlerı cok seven eslerımız var.. aılelerımız vr arkamızda olan ve en onemlısı saglıklıyız.... ayyy... sabah sabah cenem dustuuu...

bılgecım son gun bugun yarın buyuk gun.... sabırsızlanıyorummm...

aylıncım uzulmuyorsun degılmı? dedım ya yuzunu bır gor melegının avunucaksın onunla,sukurler olsun..

sermuh yıne kayıplardasın...

acelya-ergıtess toplayın kendınızıı... sancal nerelerde? antalya sen gelmıtn yok oldn bırakmayın burayı bn bıle kargalar kahvaltı etmeden dustum buaralara....

operım hepınız.... dr a gıdıp gelııımmm aksam 6 daa burdn yazarm teyzelerı kızımıı ne kdr buyumus... duacınızımmm

Son düzenleme:
ilgimdişi okurken ağlattın beni teyzeni okadar iyi anladımki.....rabbim büyük herkese nasip etsin....kafamı boşaltım bende okadar rahatım ki buaralar dr gtti pkolu oldugum için küçük küçük kistler duruo ama büyük yok adette geçikme olacak ama rahatım ya boşverdim allahımın izniyle olacak çabamı gösterecegim inş.ocak gibi tüp bebege gidicem.....ergitesss tatlım gez bol bol kafanı yorma o dönemler hepimizde oluo inan ama evde bol bol film seyreytt valla benim izlemedigim film kalmadı eşim gelesiye kadat bitane onunla bitane derken zamanımı böle harcıyorum

aylincim cok uzuldum. kimbilir nasil guzel olacakti ama hayirlisi buymus demekten baska caremiz kalmiyor. guzel bebegini saglikla kucagina al canim.

iyi geceler kızlar.nasılsınız.ben bugün moralman sıfırım.çook ağladım hala atamıyorum üstümden bu hali

vallahi ben de hic olmadigim kadar umutsuzum, esimde cikinca sorun elim kolum baglandi tabi; onun gidip gorunmesi lazim ama israrci olamiyorum; en azindan su birkac gun. ama icim rahat da degil. yapacak bir suru isim var sirkette ama o kadar bozuldu ki moralim hic de birsey yapmiyorum.
evet hepimiz hic sebepsiz dusuyoruz bu sıkıntılara.

Ergitess canım tedaviden önce neden böyle şeylerle kendini yorusun senin şuanda çok pozitif olman gerek kendini başka şeylere ver gezmeye git arkadaşlarınla eğlen çünkü transferden sonra bunların hiçbirini yapamayacaksın ve bol bol dua et.Unutma veren de Rabbim alanda bak bana daha düne kadar ikiz bebeklerim olacak diye mutluydum şimdi bi taneneyle yola devam ne yapalım Rabbim böyle uygun görmüş hiç bişeyin garantisi yok ama hayatta herşey olabiliyor Rabbim beterinden korusun diyoruz .Sen elinden geleni yapıyosun olumsuzda sonuçlansa ümidini kaybetme .Benim kendimde en çok sevdiğim özelliğim çabuk atlatıyorum dün çok buruktum ya buna da bişey olursa diye endişeleniyordum bugün çok şükür iyiyim.Sen inançlı bi insansın sıkıntıya düşünce bol dua oku Amenerralulünü biliyosan bol bol onu oku canım son ayetlerinde takatimizin yetmeyeceği şeylerle bizi sınav etme diye dua var.Allaha sığınmaktan başka çaremiz yok kend ii bak bidaha böyle olumsuzluklar duymayım kızarım ha artık:)

Cerenn teşekkürler canım neyapalım kısmet değilmiş Rbbim bende kalana sağlık versin sende ümitsizliğe kapılma benimde eşimde hareketlilik problemi vardı hareketlilik %12 falandı morfoloji falan iyiydi gerçi ama aşılamada bu durum başarı şansını çok azaltıyor bizim ilk aşılamamız tutmamıştı.ama tüp bebekte mikroenjeksiyon yöntemiyle spermleri direk yumurtanın içine enjekte ediyorlar erkek infertilitesinde bu yöntemi kullanıyorlar yani moralini bozma canım herşeyin bi çözümü var hiç spermi olmayanları düşün Allah korusun teseyle bir iki tane canlı hücre zor buluyorlar.O yüzden moralini yüksek tut inş herşey güzel olacak.

İlgimdisi bugün kontrole gidiyosun galiba bol şans kızınla hasret gidereceksin bizim miniğin kalp atışarı süperdi 2cm dr şu kafası şu omurgası diye gösterdi ama o onki üzüntüyle ne mümkün bi tek kalp sesini duymuşum 15 gün sonra bidaha kontrol var inş bi sorun çıkmaz sende ii haberlerle dönn.Teyzenin hikayesi çok acıklı ama sabrın sonu işte...

Bilgem nasıl hissediyorsun kendini yarın büyük gün hadi bakalım az kaldı inş bu sefer olacak zaten olmasa şimdiye patlak verirdi gibi geliyor ben çok umutluyum ne olur bize güzel haberlerle dön burası bayram yeri olsun:)

Açelyacım 2.ümitsiz vakada sensin valla çok kızıyorum size lütfen yapmayın kızlar böyle hayat mucizelerle dolu zamanını bekliyor gelecek bebişleriniz inş ergites için söylediklerim senin içinde geçerli ümitizliğe kapılmak yok 6.yıllık evliyim çok zor zamanlar geçirdim hala geçiriyorum yarın ne olacağını bilemiyoruz ama ümidimi hiç kaybetmedim.Hayat bize sürekli süprizlerle geliyor ama yılmamak gerek benim karnımdaki bebeğinde bi garantisi yok sağlıkla doğmuş bi bebeğinde Allahım hepimize tez zamanda evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.

Sancalım kistlerinden kurtulamamışın adetle temizlenir.Sermuh kayıplarda yine sabah yoklamasını yaptım hepinizi çooook seviyorum.Çenem düştü çok yazdım kusuruma bakmayın ama ben sizin gibi peşpeşe seçip yazmasını bilmiyorum malesef bi ara bana da öğretirsiniz.

evet canım amınn ınsallah Rabbım nasıp etsın herkese... bnde pkoluydumm asılama sırasnda gectı hemen hamıle kaldım kendılıgınden yanı buyukler gıtmıstı 8 tane kucukler vrken kaldım canım belkı sende tedavısız kalırsın bellı mı olur Rabbımden umıt kesılmez.. ama kafana takmamana cok sevındım.. bu sana cok ıyı gelıcek

ayy.. cok heycanlıyımmm anlatamamm... kalp atısını duydun buyuk bı kısmı atlattın ınsallah 2lı testınıde ferahlıkla atlatırsın ... ahh teyzecıgımı bı gorsenız remen genclenstı dur kız bn ona solıyım oda uye olsnda bızım topıc e gelsın sıze daha cok moral olur...

buarada pespese secıp yazması cok basıt aylıncım, ALINTI ILE CEVAPLANIN YANINDA KUCUK BI KUTUCUK VR HANI BOYLE SANKI 3 TANE ,,, VIRGUL VRMIS GBI ICINDE.. ONA TIKLA ZTN ISARETLENIYOO HANI HANGIMIZE CEVAP YAZMAK ISTERSEN O KUTUCUGA TIKLA EN SON KONUYA CEVAP VER DE ACILAN CEVAP SAYFASINDA SECTIKLERIN OLUCAK TATLIM

selam kızlar son günü de atlattım. yarın sabah erkenden gidiyorum kanımı vermeye. hayırlısı ne ise o olsun hakkımızda. eşimle inanılmaz gerginiz. geçtiğimiz 3 gün memelerim sönmüştü ucu ağrıyordu bugun yine füzeye dönüştüler hatta sutyen içinde bile acımaktalar. diğer 2 aşılamamda karnım acımış ağrımış mösyö kırmızı derhal gelmişti memelerim hafif ağrımıştı anlamıştım tutamayacağını. bu sefer daha ümitliyim. Allah ümitlerimizi boşa çıkarmasın. aslında hiç istemiyorum tahilile gitmeyi şu anda o kötü sonucu alırım diye (( ama meraktan da ölüyorum. nasıl dayandım hayret. daha öncekilerde böyle beklememe gerek kalmamıştı. inşallah bu tutmuştur diyorum.

ilgimdisi ve aylin lütfen yazabiliyorsanız daha da uzun yazın kızlar. paylaşacak çok şey var. ilgimdisi teyzene söylenmiş metodlara hem güldüm hem hayret ettim. insan umudu için neler yapıyor işte. Allah çok büyük. ben de bu akşam abdestimi alıp dualarımı edip öyle uyuyacağım. korkunun ecele faydası yok ne ise sonuç yarın belli olacak.

bu arada benide heyecan sardı,bana ne oluyorsa :) sanırım ne zamandır test yapan yoktu.hele bir de pozitif olursa işte o zaman bayram yaparızzzz....

canım dün öyle bir ruh halindeydimki alşama kadar ağladım sebepsiz.ama bugün çoooooooook şükür iyiyim.bazen birşeyler birikiyor sonra patlıyorum sanki.o anları hiç sevmiyorum.diğer topik ismi dikkatimi çok çekti.sonra seninde olduğunu farkettim.hepimizin sıkıntısı aynı.herhalde bunun stresi var bendede.bende tüp bebeğe gideceğim ama negatif sonuç almaktan çok korkuyorum.çok dua ediyorum sizde bana lütfen çok dua edin çooooooook ihtiyacım var.senin sonuç belli oldumu bugün bakma imkanım hiç olmadı.inşallah güzel haberler verirsinde bana da moral olur.rabbim emeklerini boşa çıkarmaz inşallah.öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…