Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
ama bir evlat isteği çok başka herşey boş geliyor bazen sana..hiç kimseyi umursamıyorsun biri seni teselli etmeye kalkışsa dinlemiyorsun bile hamile birini gördüğünde bitiyorsun..hiç unutamadığım bir anımı anlatayım..
ankara gülhane askeri tıp akademisinde tüp bebek bölümüne gidip geliyorum. o bina 3 katlı neyse biz her sabah erkenden sıraya giriyorduk aralarımızda hamilelerde var..sıradayım yine moralim çok bozuk yanımda yeni hamile kalmış bir bayan diğer yanımdada üçüz 7 aylık hamile bir bayan baktım onlara çok mutlular çünkü bir umutları var neyse gittiler yanımızdan heyete gireceğim kalabalığız herkesin eşi var yanında herkes ailesiyle gelmiş bende tek başımayım.herkes birbiriyle konuşuyor sevincini üzüntüsünü paylaşıyor.beni bir kriz tuttu ağlama kimse sakinleştiremiyor neden benim olmuyor diya hıçkıra hıçkıra ağlıyorum hamileleri gördükçe bitiyorum sonunda öyle bir kaybetmişim ki kendimi...allah hepimizin yardımcısı olsun.ben çok şükür evlat sevgisini çok çileler sonra tattım..allahım sizlerede tattırsın gerçekten çok güzel bir duygu anladım ordaki hamileleri bebekleri kucağına alan anneleri..rabbim yardımcınız olsun..

ben su ara kimseyede anlatamıyorum derdimi çünkü anlatırsam bidaha kimse beni yolumdan dönderemez kendimi biliyorum o yüzden sabrediyorum Allah yardımcımız olsun

sabretmekten başka yapacağımız bişey yok.düşüncesiz bencil eşlerimiz olduktan sonra..sabır diyeceksin..

hanımlar vurunduğum iğne mideme dokundu midem bulanıyor benim ben çıkıyorum hepinize iyi geceler yarın görüşürüz...herşey gönlünüzce olsun rabbim gönlünüze göre versin..

10unda adet olmam gerek, gaz şikayeti zaten çok var bel ağrısıda oluyor arada hafif hafif

burculumu seninle aynı gün aşılama olduk.ve doktor 15 inde test yapacaksın dedi.ama ben 14 şubatta şansımı deniycem..
benim adet tarihim 18 i...aşılamam 15.gün yapıldı.senin adet tarihine göre 23.gün aşılaman olmuş niye o kadar geç anlamadım..demekki kişiden kişiye değişiyor.. inşallah olumlu sonuç alırsın canım.

hahah...aynı benim eşim ii hoş ama bu konularda çok gıcıııııııııııık.bak bende gerildim ya. vurdumduymazlığından nefret ediyoruuuuuuum.

seni çok ii anlıyorum canım.hani aşılama için heyete giriliyoya.benim o iş çok uzun sürdü.o kadar koşuşturmacılıydı ki o gün çok yoruldum.zaten strestende tansiyonum düşmüştü.

sabahtan eşimle E2 tahlili için kan vermeye gittik. sonra dr. bize kağıtlar verdi.eşimle onları hallettik soora eve gittik.hastahane bizim ewe çok yakın.köpeğimiz var.o babamların bahçedeydi,kendi bahçemize getirmek için bi takım düzenlemeler yapmak gerekiyordu.mıcır söylemiştik.biz hastaneden döndüğümzde tıraktör gelmişti.eşim dediki ben bu mıcırı arkaya taşıycam sen git kağıtları ilaçları al gel dedi.
ee dedim beraber gidelim.sen kağıtları ilaçları al.dr.a bearber gideriz dedi...tamam dedim bişey yok alır gelirim.hastahaneye bi gittim.heyet raporunda benim dr.umn ismi var ki dr.um o gün izinli. taaa çarşıya muayanesine gittim imzalattım.başhekime imzalattım ws ws.

tam işlemler bitti diyordun.eczaneye gittim.ecz:etken madde yalnış yazılmış.bilgisayardan düzeltilmesi yeterli dedi.tekrar gittim kurulun olduğu yere ordaki salak kız raporu tekrar yazmış.benide 45 dk.bekletti.dedi tekrar imzalanacak bunlar.artık orda tansiyonum düştü. ecz. önüne zor attım kendimi.dedim hemen gel çıkmıyo rapor,duş alıp geliyorum dedi.

insan o an çok yalnız hissediyo kendini,dediğin gibi herkes eşiyle, etrafta hamileler... yaşlı teyzeler amcalar bile kolkola...

normalde eşim beni hiç yalnız bırakmaz.neden böyle yaptı hala anlamış değilim ama o gün çok üzülmüştüm... umarım hepimizin eşi ince düşünür halimizden anlar...

Kızlar erkekler biraz gururlu oluyor çocuk olmayınca etraftan duyulacak diye korkarak istemiyormuş gibi görünmeye başlıyorlar.Özelliklede sorun kendilerindeyse. Ama kadın öyle mi bebeğim olsun tüm acıları tüm çileleri çekerim diyor.Fazlasıylada çekiyor erkek sperm veriyor tamam ama kadın yok o iğne yok bu hap hergün kan ver ultrasona gir.Allah'ım çilelerimizi doldursun tez zamanda hepimize hayırlı evlatlar nasip eylesin.

kızlar ben geldim. beni de unutmamışsınız teşekkürler..şehir dışındaki ailemin yanındaydım. kafa dağıttım biraz. çok iyiyim, acaba nurtopu kistim ne alemde:)
yeni topiğimiz hayırlı olsun, güzel haberler dolsun inşallah.
sermuh canım çok geçmişler olsun, şükür ki sana birşey olmadı arkadaşım..
ve yeni aşılama yaptırıp binbir heyecan yaşayan yeni arkadaşlara da hayırlı haberler diliyorum
buralardayım..

slm benide yazın doktora gittim klomen kullendım gene günde 1 tane ve 5 gün dün bitti klomen ve salı doktora gidicam bakalım yumuşlara bakılacak kaç tane tekrar denicaz durmak yok yolaaaaaaaaaaaaaaaa devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm çok kararlı gördüm kendimi en son patlamadan sonra ve doktorun sayesinde artık eşim yanımda eskiden üzülmeyim die olmassa olmasın daha zamanı var diyodu şimdi ne gerekirse yapıcaz dio aarabamızı satmıştık yenisini almak için kredi çektik onu ödüyoruz ama araba almıcak olana kadar denicaz ne gerekirse yapıcaz dedi içim rahatladı galiba bi keredaha denicaz sonra malum eşim tüp bebek bilöe dedirtmezdi değişti güvenemiyo du tüp bebeğe aşılamada bile kendi lavaboya gitsede bekle sakın ayrılma falan dio karışıklık olcak die ödü kopuyodu şidiki bu yere oda güvendi ve doktorum çok iyi allahın izniyle inşallah olucak

slm kizlar
sabah sabah yazdiklarinizi okuyunca inanamadim valla.ben bir tek benim esimde var bu sorun saniyordum.nerdeyse bosanma nedenim olacakti en son.asilamadan bile vazgecmistim adamki umursamazlik yuzunden.cok uzuluyorum neden boyle yapiyor anlamiyorum bende.bende pco var esiminde sperm sayisi 29 milyondu ama asilama gunu 41 milyona ckti.pekmez icirdim bir ay ise yaradi cok sukur.
benim sorunumda suydu kizlar.henuz 1 bucuk yillik evliyiz.esimle cinsel anlamda hic sorunumuz yok.yeni evli oluncada zaten bilirsiniz iste.ama ben ne zaman klomen kullanmaya basladim.sorun cikti.isteksizlik gibi sanki zorla yapiyormus gibi.vede butun ay tartismayiz ben nezman catlatma ignemi olurum iliski saati gelir ozmn kavga kiyamet.ya uyur ya uyusuk davranir.surat bir karis falan.hep 3 ayimiz ayni gece ben sinir olarak aglayarak falan gecti.sonucta ben aglayip bagirinca sonrasinda iliski oldu ama neye yarar.moral en onemli sey.
neyse asilama zamani cok iyidi hep.zaten her doktor randevumda yanimda.ben daha bir kere bile yalniz girtmedim.rapor alirkende hic birakmadi.ilaclarimida aldi hep evde yardimcida oldu.cok guzel gecti.asilama gunu ki onceden uyardim bak dedim sakin beni uzucek sinir edicek bisey yapma.ok dedi.sonra o gun kamyonet almistik is icin yeni.ariza cikardi.hastaneye gittik ornek verdi o.bekliyoruz sonucu benide alicaklar birazdan.demezmi bana sen burda bekle ben kamyoneti servise birakip geleyim hemen diye.
kizlar varya anlatamam size.delirdim ya resmen delirdim.hastan kapisindan cikdim takse gecse bincem gidicem.asilama falan vazgectim.gdicem eve esyami toplicam dedim bosicam ben bu adami.zaten stresliyim sen beni nasil yalniz birakmayi dusunursun ki.neyse bu zorla beni arabaya bindirdi ama arabada resmen esime saldirdim:)))) nasil vuruyorum anlatamam kollarima falan hirsimi alamadim.parcalicakim nerdeyse.sonra sinir krizi gecirdim resmen.1 saatte zor sakinlestim.ki ben tam bir ay igne oldum.adet tarihimden sonra buyudu yumurtalarim.doktorda bu ay niye boyle oldu cok streslisin biseymi sikkinsin falan diye hep sordu.moralin ne kadar onemli oldugunu biliyor.yaptigina bakin yani.neyse sonra baya sakinlestirdi beni.ben buna vurmaktan esofmaninin fermuar yeri takilmis parmaklarima;parmaklarim kanamis.dusunun siniri.sonra bi yere oturduk biseyler yedik cay ictik.gidicez hastaneye vakit geliyor.eyvah dedim dktora ne dicez.benim yuz goz sis.anlatamam size.neyse yapildi basimda bekledi doktor izin verdi aldi iceri.o 20 dk basimda bekledi islemden sonra.ciktik hemen annesini aradi benim annemler gelene kadar kayinvaldem bakti bana o gun.sonra napcani bilemedi.bende simdi anneme geldim istanbula.burda bekliyorum neticeyi.telde soruyor hep nasilsin diye.diyorum hic umutlanma olmicak o strese nasil olsun diyorum.eger tutmazsa gelmicem geri bosicam seni diyorum.adam guluyor yaa:))) sen beni cok ozlemisin diyor:))) ay neyse kizlar cok uuzn yazdim okuyamicaksiniz.bu arada asilamamin 9. gunu.7. gunu test yaptim 0.81 cikti.ama kizlar cok erken dediler.moralim bozuldu.artik adet olmayi beklicem.gogus agrim gaz sikintim falan var ama asagidanda agrim var adet olcam gibi.beklemedeyim.

ben çok şeyi aştımm..zamanla şimdi gayet iyiyiz..
bizde ilk dr krizi yaşandı neymiş dr kadın olacakmış evet ilk dr kadın oldu hayatımızı kararttı...bana menopoz dedi ona çocuğun olmaz dedi..2 side hatalı sonuçç..ama 1 sene bununla uğraştıkk şimdi erkek dr problem yok..kendide kadın dr diyen arkadaşlarına aman sakın ha diyor :)
birde ilk dış gebelik geçridiğimde beni acil hastaneye yatırdılar koskoca odada bir sürü yatak ben tek başıma bi yataklar var birde ben .bir iğne vuracaklar hastanedekiler yalnız kalmasın tehlikeli durumu var dediler benimki ne yaptı annemi aradı (annem yarım saate anca gelir hastaneye...)mail atması gerekiyormuş beni bıraktı gitti..tabi kıyameti kopardım.elimdeki serumları koparttımm inşallah ölürüm kurtulursun bende dedim resmen hastaneyi birbirine kattımm.sanki beni annem hamile bıraktıda başımda o beklemek zorunda..iğne filan olmayacam ölürsem öleyim sen yaptır kıçına iğneyi dedim..çıktım hastaneden telefonuda kapattım yarım saat beni aradı bende kafeteryaya gittim saklandım bir çay birde sigara ...birde baktım benimki dört dönüyor...binbir özür ama ne fayda o sıkıntıyı yaşadıktan sonra..
zamanla öğreniyorlar şimdi dr kontrolünde bile beni yalnız bırakmıyor...testlerime bile ben götüreyim sen tek başına yorulma diyor:)
zaman herşeyin ilacı ama zamanı bilinçli geçirmek gerekiyor..ben bu zaman boyunca ona asla hakaret etmedim rencide etmedim küfür etmedim kendimede yaptırmadım..

Arkadaslar maalesef benim esimde ayni.6 yillik evliyiz.1,5 senedir cocuk istiyoruz sperm tahlili vermeden once hep benim cocugum olmuyor diyordu.sonucu ogrendikten sonra rahatladi.bende de hic bir problem yok ama nedense ben kendimi yetersiz hissediyorum..5 ay ilac tedavisinden sonra gecEn ay asilama yapmaya karar verdi doktorum sizin anlattiginiz gibi esim tiriplere girdi yok orda sperm veremezmis neyse ikna ettim bu sefer tutturdu spermlerim karisirsa ne olur diye.doktora onun yaninda sordum doktor ikna ettiAsilama oncesi yalvardim moralimi bozma diye,o sabahtan gitti sperm vermeye bende 2 saat sonra gitcem.gitti yarim saat sonra bana telefon ediyor cok moralim bozuk spermmim az geldi cok kotuyum falan diyor.ben gittim hastaneye tek kelime bile konusmadi benimle asilama yapildi 20 dakika yattim yanima geldi bu bu sefer ben konusmadim sonra Doktor geldi bugun kesinlikle is yapma dedi yemekleri esin yapsin dedi.neyse geldik eve ben yattim bana bir tost yapti zorla, beni islerim ver dedi bir gitti 5 saat sonra geldi.1 saat durup tekrar islerim var dedi saat 22 de geldi .yami maalesef erkeklerin hepsi ayni. Cok dusuncesizler.bu arada benim asilamam tutmadi bana ne dedi biliyormusunuz baska biri olsa ceketimi atsam hamile kalirdi sen neden kalamiyorsun dedi.delirdim kahroldum aglama kirizine girdim sonrada saka yaptim diyor.binlerce kez ozur diledi.bende simdi ona diyorum ki bebegim bir olsun senin yuzune bile bakmicam,beni hic ilgilendirmeyeceksin ama bebek olana kadar sana iyi bakmam lazim.neyse cok uzun yazdim kizlar allah hepimize sabiiirrrr versin.

naber hanımlar nasılsınız oooooo herkes dçktürmüş kocalarını ne yapalım erkek işte erkekler çok bencil olurlar dünya bir tek onların etrafında döndüğünü zannederler çekilmez insanlarda ne yapacaksın çekiyoruz...dün iğneden sonra bugün kasıklarımda ağrı var yumurtalıklarım çatlıyor hissediyorum ağrım benim çok olur...yarın büyük gün...eşimle bazı sorunlar yaşıyoruz 1 haftadır yapsammı aşılama yapmasammı diye düşünüyorum bazen geride diyorum ki ben onun için istemiyorum bu çocuğu diyorum kızım ve kendim için istiyorum diyorum aklım açıkçası çok karışık...dün iğnem saat 8 deydi ama ben 11 yakın yaptım...yapmayacaktım ama dedim pişman olacağım şeyler yaşamayım diye yaptım iğnemi..kafam çok karışık..

Ya kızlar birşey sormak istiyorum aranızda folik asit kullanan var mı bana hiçbir doktor vermedi acaba ne zaman hamile kalacağımız belli olmadığı için mi ? Kullanan varsa aranızda kendi mi alıyor doktoru mu yazdı ve markası ne kafam çok karıştı kendim alsam içsem olur mu?

ben yaklaşık 4 senedir 10 ayrı doktora gittim. en sonunda şu anda gittiğim doktorda karar kıldım. 1 senedir aynı doktora gidiyorum. ve bana hiçbiri folik asit vermedi, şu andaki doktorumda dahil. fakat ne olduysa bu aşılamamda yani 4.de folik asit yazdı bende şaşırdım. 15-20 gün kullandım ama adet olunca bıraktım. doğru yaptım bilmiyorum. ama birçok doktor vermiyor. hastaya göre veriliyor herhalde, bende ne değişti bilmiyorum ama yeni verdi işte.

bu arada dün bütün gece sizin yüzünüzden eşime surat yaptım 'beni kadınlar klubünde gaza getirdiler, sana çok kızgınım yanıma yaklaşma dedim' ama sürekli sorumsuzlukları aklıma geldi durdu. öyle iyi bir adamdırki anlatamam, ama bu konuda çok umursamaz. biliyorum oda üzülüyor ama hiçbirşey yapmıyor. buda beni deli ediyor

Olmadı kızlar benim de tutmadı aşılama.Bugün kan testimi yaptırdım 0...bir şey gördüm.Ama olsun çok şükür sağlığımız yerinde değil mi?Diğer arkadaşlar naptı acaba?Bugün sonuç alacak bir çok kişi vardı kimse yazmamış.Şimdi ben de dinlenmedeyim artık.

mrb cnm. ben kullanıyorum günde bir tane yaklaşık 4-5 aydır. önceki doktorum serophene tedavisine başladığında vermişti. ikinci aşılamada dr değiştirdik bu herhangi birşey söylemedi bende hiç sormadım. benim bildiğim hamileliği planladığında başlaman gerekiyo.

kızlarr beni de yazın bekleme listesine bir negatif te benden geldi ama hala umutluyum bu ay olmazsa bir sonraki aya kısmet :))

canım ben folik asit kullanıyorum ama benim genetik rahatsızlığım var vücudum folik asit almıyor doktorum yazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…