Kızlar, bizim gene kafamız karıştı, varikosel ameliyatı öncesi tüp bebek deneyelim diyoruz. Daha fazla vakit kaybetmek istemiyoruz.
Yeditepe üniversitesi tüp bebek merkezinde Cem bey’e gidicez. Bu ay geçti zaten, mart ayında denicez. Aşılama ile arasında 1 ay boşluk bırakmış olucaz.
Daha evvel tüp bebek deneyen arkadaşlar özellikle SERMUH’cum, şu yumurta toplama olayını anlatır mısın.
Sen genel anestezi ile yaptırmıştın? Ben şimdiye kadar hiç anestezi almadım, korkuyorum biraz, hatta o yüzden rahim filminide anestezi almadan çektirmiştim.
Biraz anlatır mısınız, yumurta toplama acı veren bir süreç midir?
iyi akşamlar hanımlar dün sabah aşılamam oldu.inşallah tutar doktor 7 gün sonra kan tahlili yaptırabilirsin dedi belli olur dedi istersen 10 gün sonra idrar yaptır ondada belli olur dedi..hayırlısı diyorum inşallah tutar çünkü dün aşılama çok zor geçti kızımda böyle olmamıştı ama bunda çok zor oldu..4 gün yatman lazım dedi.dışarı çıkmak ağır iş yapmak yok dedi..belli olana kadar sabret dedi...
Hayirlisi olsun cnm.insallah asilaman tutar.benim asilamamda cok zor olmustu.dr un testi cok erken yaptiriyor gibime geldi.7 gunde cikmasi cok zor ama bilemiyor yinede.beklemek cok zor.allah yuzunu guldursun.
iyi akşamlar hanımlar dün sabah aşılamam oldu.inşallah tutar doktor 7 gün sonra kan tahlili yaptırabilirsin dedi belli olur dedi istersen 10 gün sonra idrar yaptır ondada belli olur dedi..hayırlısı diyorum inşallah tutar çünkü dün aşılama çok zor geçti kızımda böyle olmamıştı ama bunda çok zor oldu..4 gün yatman lazım dedi.dışarı çıkmak ağır iş yapmak yok dedi..belli olana kadar sabret dedi...
arkadaşım inşallah hayırlısı neyse hakkında o olsun..umarım kızının bir kardeşi olur..7 gün çok erken bencede...7.günde daha yerleşme filan başlıyor...bence 7.gün yaptırma moralini boşu boşuna bozarsın...rabbim hakkında hayırlısını versin...ev süpürme ağır iş yapma ağır şeyler kaldırma..elini kolunu yukarılara kaldırma...stresten uzak dur...
kızlar bu sabah kanamam başladıAma durmak yok heralde bundan sora ankarada tüp bebek yaptırırım. Allahım hamiş Arkadaşlarımızı tamamına erdirsin bizlerede tez zamanda inşallah.
arkadaşım önce hakkında hayırlısı ne ise rabbim onu nasip etsin..aşılamada amaç az ama kaliteli yumurta üretmek.tüp bebekte çok yumurta üretmek yani yumurtan 12-18 arası oluyor..zaten yumurta toplama zamanı geldiğinde kasıklarında şişlik hissediyorsun.anestezi almadan dayanamazsın zaten dr larda stres olurlar.korkulacak hiç bir şey yok..anestezide çok kolay koluna bir iğne yapıyorlar sanki çok sarhoş olmuşsunda ayağa kalkmışsın gibi hissediyorsun kendini.bir anda hoooop uyorsun.hiç bir şey hissetmiyorsun...bitincede seni dinlenmeye alıyorlar vucudun nazkoz aldığı için 1-2 saat uyuyorsun ama ben inat etmiştim..hemşireye bana adımla seslen ben uyumayacam dedim.nitekim işlem bitince uyumadım...hatta gezmeye gittim...:)ama kimisi çok abartıyor...
birde şöyle bir önerim var önce variskosel amleyatı olun ..tüp bebek 5-7 milyar arası maliyeti var ve tek bir embiryo koyacakalar ..kanunlar değişti.35 yaş altı tek bir embiryo koyuyorlar..variskosel ameliyatı kaç para bilmiyorum..ama tüp bebek daha bir yıpratıcı süreç..ameliyat olursa belki kendinden hamiş olursun..benim dr um bile tüp bebek yapma taraftarı değil tekrar aşılama yapmak konusunda düşünüyor..dinlenmekte faydalı..çünkü apayrı uygulamalar birinde çok yumurta birinde az yumurta.
biz şimdi eşimle balayı yapıyoruz :)çocuk olana kadar hayatın kıymetini bilmek lazım..:)benim durum sıra dışı olduğundan cinsel perhiz bizde 1 ay sürdü:)şimdi bir dahakine kadar hayat bize güzel tadını çıkartalım diyoruz...
Merhaba arkadaşlar bilgeyi tanıyordum ona yazmak için girdim ama sana da yazmak istedim..
elizcim haddim olmayarak önce şunu söylemek istiyorum bende heyecan ve aşırı aceleci davranarak üst üste aşılmalar ve tüp bebek yaptırdım eğer eşinin ameliyat olması daha faydalı olacaksa önce ameliyat olması daha iyi..birçok örnek var bizim topiktede kendiliğinden hamile kalan varikosal ameliyatından sonra..
tabiki sizin ve doktorunuzun kararı..inşallah hayırlısı olsun ve bir an önce meleğine kavuşman dileğiyle..
gelelim opu yani yumurta toplamaya tüp bebeğin en kolay işlemi..acılı ve heyecanlı iğne ve yumurta büyütme işleminden sonra çok az bir anestezi veriyorlar zaten hiçbirşey hissetmiyorsun uyandığında....anne olma heyecanı zaten herşeyi bastırıyor hiç korkma yumurtalar toplanıyor sonrası da aşılama olduysan eğer onun gibi embriyoları transfer ediyorlar..
öyle ameliyat gibi verilen ağır bir aneztesi değil zaten
merhaba kızlar,
35deniz arkadaşım diğer topiğin kurucusu. mucize bir güzellik yaşıyor Allah hepimize nasip etsin. aşılama, tüp bebek derken doğal yolla kalmış. preseed'den haberdar olmamı sağlayanlardan biridir. ben tüp bebeğin aşamalarını bilmiyordum neyse ki o yardımcı olmuş. sermuh da tabii :)
bu arada elmas arkadaşım acele etme rahat ol. inşallah pozitif sonucu alırsın. ama gerginlik, yorgunluk yok tamam mı???
Bence canım bir iki doktorla görüşüp öyle karar verin çünkü varikosel ameliyatından sonra da iyileşme süresi uzun sürüyor.Benim eşim de varikosel ameliyatı oldu .4. ayını bitirmek üzere bakalım 5. ayda kontrolleri var test yaptıracak.Ama doktor bize 1 yıla kadar iyileşme süresi var demişti.merhaba canım, aslında bizde önce varikosel ameliyatı olmasına karar vermiştik, halen daha ameliyattan vaz geçmiş değiliz, bayram tatili gibi bir boşlık olduğu ilk fırsatta olacak. Benim şöyle bir durumum var, özel sağlık sigortam tüp bebeğinde çok büyük bir kısmını karşılıyor, hatta şöyle söyliyim ödeyeceğim fark 1,000 tl yi bile bulmayacak. Ama sigortam her an değişebilir, şirketim el değiştiriyor çünkü. Hazır böyle bir avantajım varken ve de sigortada değişmeden deneyelim diyoruz.
Bu avantajım olmasaydı bende ameliyattan önce tüp bebeği düşünmezdim.
Şimdi ne diyorsun canım? bi daha yorumlarınızı aliyim kızlar, hala daha aceleci davrandığımı düşünüyor musunuz, yoksa deneyelim mi?
kızlar akşam misafirlerim vardı.gündüz komple ütü ve çamaşır vardı birde gripmi ne oldum.burnum salya sümükk...şimdi baktım daha yazılanlara...eskiden daha çok yazardık...harbiden parmakalrda dinleniyormu ne?...
mrhaba arkadasim yazini okuyunca hemen cvp vereyim dedim.
7 gun sonra sakin yaptirma cikmiyor.doktor 1 gun bile olsa cikar diyor ama cikmiyor cnm.bekle 10.gune kadar.ben 7. gun yaptirdim 0.81 cikti dun yani 11.gun yaptirdim 19.18 cikti.cok sukur pozitif ama degerim nasil bilmiyorum 11.gune gore.insallah guzel artiks gosterir.insallah hamilesindir sende.
forumdaki butun arkadaslar insallah kisa zamanda Rabbim gostersin herkese.hepimize saglikla kucagima almak nasip olur insallah.
sizce degerim nasil kizlar?iki gun sonra yeniden yaptiricam ikiye katliyor mu gormek icin.hepimizi icn hayirlisi olsun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?