- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
- 358
- Konu Sahibi maviumutolsun
-
100lük şeker yüklemesi sonunda.gebelik diyabeti tanısı kesin kondu 2 değer 180 2 değer 76 falan çıktı.aşırı düşüş ve ani yükselme oluyormuş bu da gebelik öncesinde de gizli şeker olduğunu gösterirmiş
hemen dahiliye ve diyetisyen randevusuna yönlendirildim.
dahiliye şeker cihazı yazdı rapor falan çıktı insüline gerek görmedi şimdilik sadece diyet ve aç tok sürekli şeker ölçülecek.
diyetisyenimin yazdığı listeyi de topiğimde paylaşacağım.
selam kızlar 100 lük yüklemem yapıldı
1.saatte normal çıktı
2 ve 3 yüksek((
gebelik diyabeti teşhisiyle geldim eve
dahiliyeye gittim
şeker ölçüm cihazı al dedi
pazartesine kadar evde ölçücem çok yüksekse
insülin verecek
normalse diyete devam edicem
canım sıkıldı biraz ama
elden gelen bişi yok
sadece sabahları ölçsen yeter dedi bana ama ben
sabah aç tok
öğlen ve akşam da tok ölçücem
iyi çıkar inşallah yyaaa
kaç çıkması lazım acaba tokken???????
Ben de diyetime harfiyen uyuyorum. sebze pişirmekten bıktımsalata yıkamaktan da .. ama rabbime çok şükürler olsun,pazartesi günü doktor muayenemde bebeğimin sağlıklı olduğunu öğrendik. diyetisyenim ölçüm sonuçlarım için iyi gidiyorsun dedi. evde ölçümlerimi yapıyorum. diyetisyen benden 1.saat tokluklarımı ölçmemi istedi. birde yemekten hemen önceki açlık değerlerimi. 1.saat tokluk 140'ı geçmeyecekmiş. açlıkta 105'i geçmesin dedi.ama açlık kan şekeri ile ilgili internette hep farklı değerler var.aklım karıştı..sizin doktorunuz ne diyor?
ben sabah yemeginden önce ve yemekten 2 saat snra ölcüyorum, aclik degerim 90in altinda olmasi gerekiyomus genelde 75 ile 85 arasi, yemekten 2 saat snrki degerde 120nin altinda olmasi gerekiyo dedi, yedigim seye göre 95 ile 110 arasi benimki yani normal
AA mimix seninle haftamız aynı :) ne güzel maşallah senin değerlerinde çok iyi. ya işte bu açlık değeri çok kafamı karıştırıyor.yani tokluklar iyi de açlıklarım hep 90 civarı.doktora göre normal.ama burda yazan çoğu kişinin 90 dan az.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?