2011 Şubat Anneleri

yaaaa oğlumda bugün hiç hareket yok.sabah çok hareketliydi yemekten sonra bir durdu hala sessizzzz

benim bebegimdende iki gündür ses yokk kuvvetli bi tekme hissetmedim yaa konuşuyorumm ama yine yok :)) çok aşşağıda duruyor galiba uyuyor

korkmayın kızlar benim oğlumda 2 gün nerdeyse hiç oynamadı bende tedirgin oldum ilaç yazdırmaya gittiğim doktordan rica ettim bakması için bazen hareketlerini hissetmeyebilirmişiz çünkü benim içimde fırtına koparıyormuş yaramaz ama ben hissietmedim yapıyorlar arada öyle yaramazlıklar doktor usg aletini koyunca kocaman bi tepik yedim doktorada yalancı çıkardı zibidi beni

kızlar bugün şeker yüklemesi yaptık bişey yok dedi.sevindim ama
ne yazıkki bebeğim 2 hafta ileride gidiyormuş iri bebek olabilir dedi çok korktum.3,5kğ filan bende 68 kğ la hamile kalmıştım.78 kğ oldum çok kg aldım ondan mı ki.artık yemiyeceğim çok üzüldüm.

hareketi az olan arkadaşa sarımsaklı bol olacak mantı ye.göreceksin sabaha kadar hareketlenir.çünkü sarımsakda çok hareketli oluyor.kuru soganda etkilli çikolata

canım benim oğlmda 2 hafta önden gidiyor ve bana bunun bi sorun olduğunu söylemediler öyle olunca doğum tarihi geri geliyor yani benimki sezzeryan olduğu içinde bana sorun teşkil etmemiş olabilir

canım benim oğlmda 2 hafta önden gidiyor ve bana bunun bi sorun olduğunu söylemediler öyle olunca doğum tarihi geri geliyor yani benimki sezzeryan olduğu içinde bana sorun teşkil etmemiş olabilir

benimkide tedaviyle tüp bebek.bende canım sezaryan yaptıracagım saglıklı olsunda ..ilk ultrasona baktı kafası büyük dedi 2 hafta ben kalpten gidiyordum.sırayla ölçüyor ya sonra gövde fila 2 hafta önde dedi.3,5 olabilir dedi
iri bebek dedi

slm kızlar nasılsınız..geçmişi detaylı okuyamadım..artık pc ye uzun süre bakamıyorum baş ağrısı yapıyor
umarım herkes iidir..hamilelik gitgide zorlaşmaya mı başladı ne...hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok yorgun hissediyorum..okul bani çok geriyor...
bebeğim kilo alamıor((((ben yemeye çalışıyorum ama sınırımı aşmam mümkün değil hemen midem bulanıyor..umarım eksiği kapatır bebeğim..
hepinizi öpüyorum...
ii akşamlar...

bebeğin 2 hafta önde gidiyor diye çok üzüldüm bugün..neyse ki iri bebeklerde normal dogum olmuyormuş.sezaryan.çıkması zorlaşıyormuş herhalde

canım hiç endişe etme benimde bebeğim için doktor aynı şeyi söyledi birde bizim ailede kilolu doğum çok fazla ben mesela 5 kilo doğmuşum ve normal doğum yapmış annem yazık çok üzülüyorum anneciğime beni nasıl çıkarabildi diyeannem her zaman kilolu olan çocuk daha kolay bakılır der hiç endişe etme azıcık kilolu oluversin

bebeğin 2 hafta önde gidiyor diye çok üzüldüm bugün..neyse ki iri bebeklerde normal dogum olmuyormuş.sezaryan.çıkması zorlaşıyormuş herhalde

evet cnm doğru kilolu olan bebekleri sezeryan ile alıyorlar ablamın biri 4 biri 4.250 doğdu ikisinide sezeryan ile aldılar doktoru 4 kilonun üstü bebekler artık sezeryan ile alınıyor demişti bize.

KİLO KONTROLÜ ÖNEMLİ

İri bebek tanısı konan anne adaylarının eğer şeker hastalığı tanısı yoksa özel bir tedavi gerektirmez. Şeker hastalığı varsa, kan şekerinin düzenlenmesi çok önemlidir. Gerektiğinde insülin de tedaviye eklenebilir. Bu tedbirler bebeğin kilo almasını pek değiştirmez ama bebeğin doğum öncesi ve sonrası kayıp riskini azaltır. Aşırı kilolu kadınlarda ise kilo alımı kontrol altına alınması riskleri azaltır.

Şeker hastalığı veya hamilelik şeker hastalığı olan anne adayları 28 haftadan itibaren yakın takibe alınmalıdır. NST, Fetal biyofizik profil ve doppler ile anne karnındaki bebeğin sağlığı izlenmelidir. Özellikle hipertansiyon riski ve bebeğin suyunun fazla olması riski göz önünde bulundurulur.

Doğum aşamasında iri bebeklerde sezaryen tercih edilmesi gerekmektedir. Vaginal doğumda özellikle omuzların takılması ve bebeğin travmaya uğraması ile birlikte annenin doğum yolunun parçalı yırtıklara neden olması kaçınılmazdır. Bebeğin doğduktan sonra karşılaşabileceği risklere karşın yoğun bakım şartları hazır bulundurulmalıdır.

sevimli doktoruma mail atmıştım sen sorduktan sonra 3 gün ara verirsen iyi olur demiş pazartesi gideceğim artık

slm kızlar ben geldim.yarın eşimin arkadaşı gelecek şehir dışından bi kaç gün bizde kalcak.bugün haberimiz oldu kara kara düşünüyodum nasıl evi temizliycem diye eşim saolsun erken gelmiş işten süpürdü bi güzel banyoları falanda cifledi bitanecik kocacım.banada artık yarın bi vileda bide toz bezi gözüktü.
bugün gittik plesanta hiç hareket etmemiş diyince doktor beni yormamak için dahada çaba sarfeder oldu.
sizlerde ne var ne yoık

ırak 3 ay daha seferber lsun bizde bundan istifade edelim demi ama hep kadın lar yapacak değil ya onların bi parçasını taşıyoruz içimizde benimde bi gazım var şimdi çatlıycam

ırak 3 ay daha seferber lsun bizde bundan istifade edelim demi ama hep kadın lar yapacak değil ya onların bi parçasını taşıyoruz içimizde benimde bi gazım var şimdi çatlıycam

valla bende ööle yapıyorum tadını çıkarıyorum.işin garibi doğumdan sonrada bekliycem alışıp bööle tembelliğe

merhaba arkadaşlar... uzun zamandır sadece takip ediyor bişi yazmıyordum.. şimdi yeni gelişmelerimi yazmadan edemiicemm..

dün 2. kez detaylı ultrasona gittik. 19. haftamda da gitmiştim olumsuz bir şey görünmedi bebeğimde. sadece bende tek taraflı direnç yükselmesi var yüksek tansiyon riski var kontrol edin filan demişti doktor.. 24. haftada tekrar çağırmıştı dün gittik.. korkuyla endişeyle yine dualarla girdim odaya ama Allah'a çok şükür bebeğimizin her şeyi normal çıktı.. 533gr ve 28 cm olmuş kızımız..

ama nedense 4 gün geri göründü doktor milimetrik farklar bunlar önemli değil filan dedi ama hamileliğimin başından beri doğum tarihini 27 şubat diye gösteren ultrason, bu sefer 3 mart diye gösterdi..

yaa benim de acıbadem sigortam var ve 2 mart saat 12 itibariyle senesi devrediyor :) bu seneki poliçeden doğum yapmayı istiyorum bu kadar da denk gelemezdi yaani.. inanamıyorum bana haala şubat annesi olucam gibi geliyorr.:)

tüm annelere ve tüm bebişlere sevgilerr gönderiyorumm:) hepiniz Allah'a emanet olunnn :)

mrb arkadaşlar nasılsınız....geçmişi okuyamadımm umarımm tüm bebişlerr ve annişler iyidir...biz bugün hastanedeydik malum şeker yüklemesi için çok zorlu bi süreçti benim için ama çok şükür ki bi problem çıkmadı....4 defa kan alındı sadece bir değerim 141 çıkmış doktorumda gebelik şekeri vs..yok dedi sadece az ama sık beslenmeye çalış dedi bizimde içimiz raharladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…