2011 Şubat Anneleri

valla bugün kimseden çıt yok herkes kocalarıyla gezmekte sanırım :))

aynen öyleydı valla bızde yenı gırdık evımıze durduk durduk aksama dogru yemek yapmaya erındım cıktık yemegımızı yedık yuruyusumuzu yaptık geldık.. Aslında dısarda pek fazla yeme taraftarı deılım gebelık zehırlenmesı felan korkutuyo Allah korusunda arada da kacamak gerekıo demı ama :))
sizlerde dısarda yemek yıyormusunuz arkadaslar??

biz haftada bir kez mutlaka yerdik,gelenek hala sürüyor.ayrıca her pazar kahvaltıyı da dışarda yapıyoruz

bizde ayda 2 - 3 kez yapıoruz da kuzenım gebelık zehırlenmesı yasadı gıda zehrlenmesı yanı dısarda yemıs de acaba hamılelıkte daha mı hassas olunuyo dıe korku sardıda ondan merak ettım

yarın 100lük şeker yüklemem var.sabah 6 gibi gideceğim .evimin yanındaki özel hastanede yapılacak.3 saat falan sürüyormuş.en azından 9 da evime gelip yatarım diye düşünüyorum.

yarın 100lük şeker yüklemem var.sabah 6 gibi gideceğim .evimin yanındaki özel hastanede yapılacak.3 saat falan sürüyormuş.en azından 9 da evime gelip yatarım diye düşünüyorum.

baya erkenmıs melocum ya bu arada sen 2. seker yuklemesını yapcaksın ben daha bırıncıyı yapmadım ben mı gec kaldım yoksa?
Okul yok mu yarın yatma planları yapıosun?

baya erkenmıs melocum ya bu arada sen 2. seker yuklemesını yapcaksın ben daha bırıncıyı yapmadım ben mı gec kaldım yoksa?
Okul yok mu yarın yatma planları yapıosun?

şeker yüklemem sebebiyle gitmeyeceğim canım .zaten o kadar şekeri içip 3 saatte aç kalınca yatmaktan başka bişeye halim kalır mı bilmiyorum

sana doktorun demedimi 24-28 arasında yapılması gerekiyor mutlaka söyleyecektir.sen şu an 24.haftadasın bu aralar yaptırabilirsin sanırm

sana doktorun demedimi 24-28 arasında yapılması gerekiyor mutlaka söyleyecektir.sen şu an 24.haftadasın bu aralar yaptırabilirsin sanırm

hıı yok seker yukleme tarıhım bellı canım 22 kasımda yanı 26. haftamda yapılcakta ben mı gec kaldım acaba dedım. dıyet nasıl gıdıo bu arada 3 kıloda kaldın mı?
ben vermedım ama 2 hafta oldu almadımda henuz ınsallah 2 hafta da bole gıder kontrole kadar.

evet canımm biz 8buçuk gibi gittik 12buçuk gibi işimiz bitti....gerçi biliyorsundur 23:00dan sonra bişi yemmek gerekiyormuş...beni gözlem odasında dinlendirdiler hep kan aldıktan sonra birde şekerli suyu içmekte zorlandımm ben yanında limon götür istersen o baya iyi geldi bana ama sen bilirsin tabi...inş iyi sonuçlarla gelirsin canım

ooo kızlar dönmüşsünüz bakıyorum.
valla bizde arada dışarda yiyoruz napalım canım olur okadar da.
ya kızlar benim şeker biraz yüksek çıktı yaa ikinci yüklemem taaa 24 kasımda yapılcak o zamana kadar ben 29+4 olmuş olcam sınır olduğu içinmi acaba dr bi sonraki randevunda yapalım dedi.bi bildiği vardır heralde adamın dimi.

mrb nurcum sen ankarada hangi hastaneye giDiyosun.gözlem odası felan deyınce merak ettım.ılgılı bı hastane mı?memnunmusun

tatlım benım genelde 28. haftaya kadar yapılıyo ama ben dr a ben yıne cıkarırsam nolcak dedım oda 30. haftaya kadar yolu var dedı.ama yınede sen hatırlat doktoruna

mrb nurcum sen ankarada hangi hastaneye giDiyosun.gözlem odası felan deyınce merak ettım.ılgılı bı hastane mı?memnunmusun

canım balgatta akropol hastanesine gidiyorum ben doktorumdanda hastanedende memnunum çok şükür....çok mızmız bir hastayımdır ben ama çok şükür bi sıkıntı çekmedim...doktorum zaten çok ilgili kan alan hemşirede çok uğraştı benle ama hep güleryüzlü davrandı...

tatlım benım genelde 28. haftaya kadar yapılıyo ama ben dr a ben yıne cıkarırsam nolcak dedım oda 30. haftaya kadar yolu var dedı.ama yınede sen hatırlat doktoruna

hııı ondan o zaman 30. haftayı bekliyoruz.zaten benim gittiğim gün hemen sonuçları aldık o zaman dedi bana doktor farkındadır heralde

maş kuzuya
Cnm ben çoğu zaman kendimi sırt üstü uyurken buluyorum, normalde yan yatardım
Gözünüz aydın cnm
teyzeleri oğlum parmak kaldırıyo size bişi söylicek galiba

oy maşallah
ben çok kötü grip oldum vücut direncimde çok düşüktür yandım ben doktoruma da ulaşamıyorum (((((((((

Cnm geçmiş olsun yorma kendini
kızalr bebeğin eşyaları için hangi detarjan kullanacaksınız

Cnm kağanda dalinin deterjanı ve yumuşatıcısını kullanıp programda extra durulama yaptırıyordum bundada onları kullanıcam, toz kullanmanı tavsiye etmem, yada sabun olanını, çünkü kalıntı bırakabilir
günaydınn kızlar,
dün oğlumla randevumuz vardı.
Öyle tatlıydı ki.
babası dünden beri oğlumuzun taklidini yapıyor

maş kuzuya
Cnm kolay gelsin inş çabuk biter
Cnm belki düzelmiştir, sen yapma kendi yapmak zorunda kalsın
Cnm son durum nedir? Allah yardımcıları olsun...
Cnm senin bahsettiğin normal zehirlenme yani besin zehirlenmesi, gebelik zehirlenmesi çok farklı bir olay Allah korusun..., aslında evde yemek en güzeli amabenim canım çekiyor hamburger lahmacun fln yiyiyorum, gebelik zehirlenmesi ile ilgili bir yazı kopyaladım aşağıya

GEBELİK ZEHİRLENMESİ
Gebelikte 2 sorun, gebelik zehirlenmesi olarak adlandırılır. Birincisi, gebelik bulantı ve kusmalarıdır.
İkincisi ise, gebeliğin 20. haftasından son*ra vücutta şişme (ödem), idrarla protein kaybı ve tansiyon yükselmesi şeklinde or*taya çıkan bir durumdur. Tıp dilinde preeklampsi olarak adlandırılır. Tüm gebeliklerin % 5-10′unda görülür.

Anne ile bebek arasındaki damarlarda 20. haftadan sonra olması gereken geniş*leme gerçekleşmez; bebeğe giden kan akımı kısıtlanırsa, bebekte gelişme geriliği oluşur. Preeklamptik gebelerde, plasentanın erken ayrılması sık görülür ve ciddi kanamalar meydana getirir. Annede ise yüksek tansiyona bağlı çeşitli organ hasarları ortaya çıkar.

Karaciğer, böbrek ve beyin, bu durumdan değişik derecelerde etkilenir. Tansiyonun çok yükseldiği ağır vakalarda eklampsi kri*zi denen sara krizi benzeri, gebenin ve bebeğin hayatı ile ilgili tehlike oluşturan krizler ortaya çıkar. Daha ağır vakalarda körlük oluşabilir.Tedaviye cevap ver*meyen vakalarda, bu durum, bebeğin veya annenin ölümü ile sonuçlanabilir.Preeklampsinin sebebi bilinememektedir. Fakat bazı durumlarda, görülme riskinin arttığı bilinmektedir.

Bu riskli durumlar şunlardır:
1) Annenin yaşının 20′den küçük veya 40′dan büyük olması
2) Annede lupus, diabet, kronik hipertaniyon, böbrek hastalığı
3) Daha önce doğum yapmamış olmak
4) Ailede, preeklampsi geçiren akrabaların olması, vb.

Gebelik zehirlenmeleri, hafif, orta ve ağır vakalar olarak sınıflandırılıp bu vakalar çok sıkı takibe alınır. Gebeler ve etrafında*kiler tarafından, doktor tavsiyeleri çok iyi uygulanmalıdır. Özellikle tansiyon takip*leri düzenli yapılmalı, tansiyon 140/90 ve üzerine çıkmışsa, hemen doktora haber verilmelidir.

Gebeler, özellikle stres ve yorgunluktan uzak tutulmalı, ani üzücü haberler gebeden saklanmalıdır. Çünkü bazı psikolojik stresler, ufak münakaşalar bile bu gebeler*de ani krizlere yol açar. Bu gebelerde tansiyon yüksekliği düzeltilemezse ge*belik erkenden sonlandırılabilir.

Cnm dikkat edersin problem yaratmaz o zaman, canını sıkma

Son düzenleme:

anladım canım.bende ankaradayım.nerdeyse cok hastaneye gıttım ama ben pinpirikli bi tipim.begenmedıgım bıse mutlaka cıktı.

valla burcu polisten sonra ses seda kesildi ya adamı alıp götürdüler yada barıştılar anlmadım.
şeker de sınırda demişti dr zaten 146 çıkmıştı ama biraz daha dikkat etsem iyi olur.o ara annem beni bebek 1 hafta geride olduğunu duyunca pekmeze boğmuştu bide nutella istiyodu canım belki ondan da olabilir.annemde gitti şimdi ( zaten çok tatlıylada aram yoktu bakalım nasıl çıkcak şimdi

hııı ondan o zaman 30. haftayı bekliyoruz.zaten benim gittiğim gün hemen sonuçları aldık o zaman dedi bana doktor farkındadır heralde

canım sen yınede telefon et sor doktora.belkı doktorun haftanı on an unuttuysa.hanı baska hastayla felan karıstırmasın.30. hafta sorun olmaz ama yınede ıcın rahat etsın.bende cok pinpirikli biriyim cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…