Merhaba arkadaşlar,
Sabahtan gittik hastaneye şeker yüklememiz için kanımızı verdik sonuçlarımızı yarın alıcaz
Bebegimide gördüm dr haftasına göre iri bebek dedi 1.300 grpek iç acıcı söylemedi bende
üzüldüm nedenini bilmeden...
Ayrıca sancılarım için test yaptı ve idrar yolllarımda taş varmış tahriş etmiş oraları kanama olabilir dedi
antibiyotik verdi dikkat et erken dogumu tetikleyebilir dedi bu durum moralim cok bozuldu kızlar hiçte
istemiyorum antibiyotik kullanmak ama mecbur yani inşallah şeker iyi çıkar da bide ona canım sıkılmaz
offff cok mu yazdım neyse bende durumlar böyle :18:
Canım aslında bunu pek net bilmiyorum fakat mevzuatlar her defasında değişiyor... zaten devletin sana verdiği doğum izni süresi ücretli sayılıyor bildiğim kadarıyla yani maaşını alıyorsun.Daha sonrasında iznini uzatırsan ücretsiz izin kullanabiliyorsun diye biliyorum.
Fakat doğumun ardından devletin ödediği bazı paralar varmış. Süt parası v.s. gibi Hatta bununla ilgili forumlardan birinde bir yazı okumuştum geçmiş zamanda.
Birçok kişinin bu paralardan haberi olmadığı için başvuru yapıp almıyorlar.Bunları araştırıp doğum sonrasında ilgili yerlere başvuru yaparak hakkınızı isteyin...
Hatta bir paradan söz ediliyordu fakat ne parasıydı hatırlamıyorum baya iyi meblağ tutuyor.
canım bu süt parası sadece çalışan anneler için mi yoksa tüm anneler için mi?
Canım sakın için sıkılmasın... Bebişler bazen haftalarına göre ileri bazen de geri kalabiliyorlar... Bir sonraki kontrolünde zaten duruma göre doktorun seni yönlendirir.Şeker sonuçların çıksın bakalım belki gebelik şekeri başlamış olabilir ve bebeğinin fazla kilolu olması bundan kaynaklanabilir.Sen doktorun söyleyiş şekline falan bakma.Strese sokarsan kendini bebişi daha fazla etkilersin.
Antibiyotik mevzusuna gelince o konuda da çok fazla kasma kendini.Ne kadar çok negatif düşünürsen negatif şeyleri o kadar çok üstüne çekersin.
Bende 29 ekim öncesinde 1 kutu antibiyotik içtim dişimi çektirmem gerektiği için.
Doktorum bebeğin verdiği ilaçtan etkilenmediğini söyledi.
Bebişlerimiz şu anda öylesine korunaklı bir zarın içindeler ki.Bu zar seçici geçirgenliğe sahip.Ve öyle kolay kolay herşeyi bebişe geçirmiyor.
Ayrıca artık bebişlerimiz çok daha dirençli durumdalar.Hatta 27. haftadan sonra dünyaya gelen bir çok bebek gerekli tıbbi destek sağlandığı sürece hayatta kalıp büyüyebiliyor.
Bizim yapmamız gereken endişeden,stresten ve üzüntüden kendimizi uzak tutmak. Herşeye kafayı takmicaz,stres yapmicaz.Hep iyisini düşünüp kötüsünü aklımızdan uzak tutucaz.
Sen çalışmıyorsan eşin de alabiliyor diye biliyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Sabahtan gittik hastaneye şeker yüklememiz için kanımızı verdik sonuçlarımızı yarın alıcaz
Bebegimide gördüm dr haftasına göre iri bebek dedi 1.300 grpek iç acıcı söylemedi bende
üzüldüm nedenini bilmeden...
Ayrıca sancılarım için test yaptı ve idrar yolllarımda taş varmış tahriş etmiş oraları kanama olabilir dedi
antibiyotik verdi dikkat et erken dogumu tetikleyebilir dedi bu durum moralim cok bozuldu kızlar hiçte
antibiyotik kullanmak ama mecbur yani inşallah şeker iyi çıkar da bide ona canım sıkılmaz
offff cok mu yazdım neyse bende durumlar böyle :18:
birde benim akıntım ve kaşıntım devam ediyor doktora söyledim bu zmana kadar bana ilaç vermedi ancak krem yazdı artık dayanamıyorum yaaaa
Canım sıkma canını,benimde idrar testimde bol lokosit çıkmıştı kültürdede üreme olmuş ve antibiyotik başlayacağım bugün eşim almaya gitti şimdi,evitrosin 500 lük benim antibiyotiim seninki ne ama ben endişelenmiyorum çok Allahın izniyle zararı olmaz olsa zaten doktor kullan demezki bide biçok gebede ççıkabiliyormuş bu sorunistemiyorum
geçmiş olsun kızlarr
agumentın çok ağır bir antibiyotık yaa zararı yokmuymuş ki?
Ya işte bende ondan endişe ediyorum bide 1000 lik. Ama dr bu durumdan hemen kurtulman gerek dedi erken dogum tehlikesi icin galiba onun icin verdi
Ya işte bende ondan endişe ediyorum bide 1000 lik. Ama dr bu durumdan hemen kurtulman gerek dedi erken dogum tehlikesi icin galiba onun icin verdi
canım ben daha 16 haftalıkken 2 kutu antibiyotik aldım hemde agumentin kbb ci ve kendi dr um onay verdi öle aldım bilgin olsun istedim
Canım doktorun söylediyse endişelenme bence ama istersen bir doktora daha danış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?