2011 Şubat Anneleri

Annemi İstiyorum (Çalışan Anneler ve Problemli Çocuklar)

Doç. Dr. Sefa Saygılı/ Pedagog Ali Çankırılı
ELİT YAYINLARI

Çocuk ve anne...
Birbirinden ayrı düşünülmesi mümkün olmayan ikili... Ancak modern dünyanın acımasız şartları anne ile çocuğu birbirinden koparmak istiyor.

Halbuki anne - çocuk beraberliği tabiidir, fıtridir. Ayrılmaları halinde birçok problemler, hem anneyi hem çocuğu beklemektedir. Bu kitap, yaşanmış olaylardan yola çıkarak günümüzün bu önemli derdini gözler önüne seriyor, bu konuda çözümler tavsiye ediyor.SİTE:kitapyurdu.com: kitap, kitaba ve kültüre ulaşmanın en hızlı ve pratik yolu

%22 indirimli

Özellikle Prematüre Bebeklerimiz Ve Çalışan Anneleri…

Devlet doğum iznini, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz olmak üzere toplam 16 hafta olarak belirlemiş durumda. Erken doğan bebekler, zamanında doğan bebeklere göre daha fazla bakım ve anne sütü ihtiyaçları olduğu halde, bu süreyi kuvözde geçiriyorlar.Prematüre bebekler, kuvözden çıktıkları anda anneleri işe başlamış oluyor. O zaman erken doğan bebeklerin annelerine daha uzun süre doğum izni verilmesi gerekmez mi?

Bu durum Prematüre doğan bebeklerimize büyük bir haksızlık değil mi?

Pınar Reyhan, Yeni ANNE ve Yeni HAMİLE ekibiyle birlikte sorunun değil, çözümün bir parçası oluyor. “Annemi İstiyorum” sosyal sorumluluk projesini duyurmak için siz de kampanyanın detaylarını paylaşın, hep birlikte erken doğum yapan annelere ve bebeklerine umut olalım.

Erken doğan bebekler, anne sütü ve sevgisinden mahrum kalmasın diyorsanız annemiistiyorum.com - "Erken doan bebekler anne st ve sevgisinden mahrum kalmasn" diyorsanz siz de destekleyin... 'daki formu doldurarak kampanyaya destek

merhaba güzel anne adayları..
bende 2010 şubat annesiyim (daha doğrusu şubat annesi olmayı bekleyen bi anne adayıydım ama 31 ocakta geldi minik kızım:)) ) şu an ne kadar heyecanlı olduğunuzu tahmin edebiliyorum... Allah hepinize yavrularınıza sağlıklı sıhatli kolaycacık kavuşmayı nasip etsin inşallah... şu anki sevinciniz yavrunuza olan sevginiz mutlakaki çok büyük ama inanınki kabaca bi tabir olucak belki ama devede kulak... kucağınıza aldıktan sonra göz göze geldikten sonraki sevinç kelimelerle anlatılamaz... ki o an bile çok farkında olamıyorsunuz olayların bu bebek benimmi gerçekten gibi saçma bi his duyuyosunuz... her geçen gün daha fazla bağlanıyorsunuz... bi insanı daha fazla sevemem herhalde diye düşünüyorsunuz ama her geçen gün daha çok daha çok seviyorsunuz... özellikle size tepki vermeye şakalaştığınızda gülmeye yada o size şebeklik yapmaya başladığında tek bir damla göz yaşına ölürüm diyebilecek kadar çok seviyorsunuz... benim kızım 9,5 aylık oldu... Allah sizlerede bu günleri bu duyguları yaşamayı nasip etsin inşallah... sakın doğumu falanda düşünüp kendinizi boşuna strese sokmayın.. bana hep bi selli yağmur derlerdi cidden öyleymiş... sonucunda gelen meleğe çekilen acı o kadar değiyorki... fazla uzattım lafı sanırım... kısaca annelik çok kutsal ,çok güzel ve çok zevkli... umarım hepiniz bunun keyfini çıkarırsınız...
Sevgiler...

slm kızlar günaydınlar nasılsınız.ben gece hiç uyuyamadım sabah bi mide bulantısıyla kalktım bi baş dönemesi falan gözümü bile kapıyınca başım dönüyodu.ilk ay belirtilerini son aylarda yaşıyorum sanırım diye düşündüm.neyse şimdi biraz iyiyim ama hafif bi mide bulantım var.
dün kayınpederim çayın yanına bişiler istemişti bende gece gece onu düşündüm kalkıp kurabiye yaptım kayınpederciğime o bize okadar oda aldı biz ona bi kurabiye yapalım dimi ama kızımla dedesine kurabiye yaptık sabah sabah
ben arada yine girerim öptm arkadaşlar

çok geçmiş olsun canım ya yediğin bişey dokundu yada üşüttün çünkü ben üşütünce hemen mide bulantısı oluyo....
bu arada herkese günaydın kızlar

ne kadar güzel ne kadar tatlı ifade etmişsiniz duygularınızı yüreğinize kaleminize sağlık.Allah bağışlasın evladınızı.Bende heyecanla yavrumu bekliyorum hayırlısı ile inşallah.

darısı bizlerin başına inşallah
şimdi doğumdan korkuyoruz ama bencede senin dediğin gibi yavrularımızı kucağımıza alınca acı macı kalmayacak

Selam kızlar nasılsınız ben çok feciyim yaaa.3 gündür burda canım çıktı resmen evde'de aynıyız eşim bir türlü toparlayamadı kendini.2 gündürde hastane hastane koşturuyorum eşim için.Kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum sizler nasılsınız.
Hakiki dostlar kazanmışım ben burda bunuda anladım gelmediğim günler içinde,eşimin ailesi bir kere olsun arayıp sormadı ama sizler saolun arayıp sordunuz kızlar eşimde teşekkür etti geçmiş olsun dilekleriniz için.

canıımmm doğum günün kutlu olsunn.eşinle yiğitinle sağlıklı uzuuunn uzunnn ömürler diliyorum

ayy ne güzelll...bende çok merak ediyorum acaba kime benzeyecek diye.bir yandan eşime benzesin istiyorum bir yandan bana benzesin istiyorumm arada değişiyor işte

canım geçmiş olsunn..ooo kayınpedere kurabiyeler falan kaynanan kıskanmasın sonra

çağlayancım cok geçmiş olsun valla cok merak ettikk senii umarım en kısa zamanda toparlanır eşin..

hoşgeldin çağlayan.çok çok geçmiş olsun..umarım hemencecik atlatırsınız.bu bayram tatili size iyi gelir inşallah.bolbol dinlenip moral depolarsınız

bu arada yokluğun hissediliyor haaaa çok uzak kalma

tekrar geçmiş olsun canımm eşine sanada güç kuvvet versin allahım insanın eşi hasta olunca kendisi ondan daha kötü oluyor canım eşine bal limon zencefili macun kıvamına getirip aç karnına verirsen iyi geliyor eşim kışı sürekli grip yada bronşit geçirdiği için bizde çok işe yaradı sen nasılsın kızçen nasıl

Merhaba kızlarrrr
Bugün dr amcamıza gittik
tam 867 gr olmuşuz
25+6 çıktık doğum tarihimiz 19 şubat görünüyor
bugün şeker yüklememiz yapıldı
Açlık kan şekerim 89 tokluk 121 çıktı .
Dr um sonuçların gayet güzel olduğunu söyledi
Diet vermedi
Günün en güzel haberi istersem 2. yi normal doğum deneyebilirmişim ama %5 lik riski sorumluluğu sen üzerine alırsın dedi
heyecandan ne riski dememişim
İdrar yollarımda enfeksiyon çıktı günde 3 lt su iç ve kasıklarına termofor koy dedi
Fazlasıyla kansızlık çıktı kan hapını günde 2 ye çıkardı
size göbüş ve bebiş resmi ekledim
linke tıklayınız lütfen
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=16205403&posted=1#post16205403
hepinizi çççoooooookkkk öpüyorum azıcık olsada 200 küsür sayfadan biraz geçmişi okumaya çalışacağım şimdi
Prenses kızımın resmi sizler için geliyorrrrr

Son düzenleme:

çağlayancım geçmiş olsun canım şuan öğrendim inan,
2 haftadır doğru dürüst giremedim
kaynım vardı sonra hastalandım vs vs
umarım önemli birşey değildir

çağlayancım cok geçmiş olsun valla cok merak ettikk senii umarım en kısa zamanda toparlanır eşin..

Saol'un kızlar teşekkür ederim hepinize bayram tatilini dörtgözle bekliyorum inanın bedenim o kadar yorulduki kızımda bu hafta pek hareketsizdi ama neyseki dün geceden beri hareketlerimiz normal seviyesine geldi.
Boğazlarının tamamını iltihap ve aft yarası sarmış hiç birşey yiyip içemiyor canım.Ama akşam eve gidince verdiğin tarifi hazırlayıp yedirmeye çalışıcam.
Bende hepinizi çok özledim ama burda bir görseniz beni tezgahtardan farkım kalmadı 7 aylık halimle ben çalışıyorum patronum yukardan bizi seyrediyor.

ayy kızlar dün gece izmirde deprem oldu evde tek başımaydım cok korktum vallaa yataktaydim resmen beşik gibi sallandım...

Geçmiş olsun canım.

ayy kızlar dün gece izmirde deprem oldu evde tek başımaydım cok korktum vallaa yataktaydim resmen beşik gibi sallandım...

evet canım tv den son dakika haberi geçti
büyük geçmiş olsun
bende çok korkarım depremden
büyük depremde balıkesirdeydim çokk fenaydı çook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…