2011 Şubat Anneleri

herkese slm canlarrr
bebişlerini görenlere gözleri aydın diyorum görüş gününü bekleyenlerede hayırlı haberlerle dönmelerini diliyorum
şeker yüklemisi habride ii gelir inş herkesin
bizde dinleiyoruz kızlar doktor bi süre yatak dedi ama oturmaktanda bişi olmaz heralde haftalrımız geçsede doğumları konuşsak inşlalah yaa

maşallah valla canım bende kilolu hamile kalanlardanım malesef 76 yla başladık şimdi 81-82 arası gidip geliyorum bende 3 haftada 1,5 kiloya yakın aldım bakalım kızım ne kadar almış
keşke bende 80lerde başlasaydım evlendiğimde 62 kiloydum 178 boyum çalışıyordum evlenince bıraktım okulumu bitirdim yabancı ortamdayım diye eve kapandım uyudum yedim içtim derken 80 kilo oldum 3 yılda sonra bebek için tedaviler 20 kilodan fazlada tedavilerle aldım 6 yılda 40dan fazla kilo aldım şuan tek derdim bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmek sonrada ona faydalı peşinde nefes nefese kalmayan bi anne olmak için çabalıyacam allahtan rahat kilo veriyorum

amin canım inş aynen bende öğretmen karşısında hisediyorum kendimi betim benzim atıyor resmenn :))

bende doğumdan sonra azmedicemm nişanlandığım kiloya dönücemmm 51 (((((( inşallahh (((((((

ayy canım aynı şeyleri yaşamışız valla.
gerçi ben şaşırtıcı biçimde kilo almamıştım evlendiğimden beri.bende sürekli evde farklı ortam falan ama ben diyetisyene falan gitmiştim çocuk planlamaya başlayınca.76 kiloydum evlendiğimde de ama 10 kilo vermiştim ama malesef çok çok zor veriyodum ben pko hastasıyım çünkü.ee tabi pko olunca kızıma ulaşabilmek için sürekli hormon ilaçları iğneler ve 1 düşükten sonra hoop 10 kilo tekrar bende.ama şimdi pko geçmiş olma ihtimali yüksek sanırım artık ondan aşırı külo almıyorum bakalım doğumdan sonrası içn süper hedeflerim var :))

bu arada senin doğum neden ocak ortası olcak sezeryanmı olcak

mrhb güzel annişler ve bebişleri
bgn kontrolümüz vardı.bu ay fırça yemedim dr.dan şükür hiç kilo almamışım bu ay.toplamda 10 kilo aldm zaten.
kızımın kilosu 1351 gr. boyuda 41 cm olmuş.uzun boylu olacak dedi dr.çok şükür gayet sağlıklıymış.bi şikayetin olmazsa tekrar 1 ay sonraya randevu verdi.ondan sonra sıklaşacak sanırım kontroller. Rabbim hepimize kucağımıza aldığımız günleri göstersin.

bende doğumdan sonra azmedicemm nişanlandığım kiloya dönücemmm 51 (((((( inşallahh (((((((

valla yasese bende acaip kararlıyım ama benim nişanlandığım kiloda 76 ydı:))
ben 55 lere inmeyi planlıyorum.hazır artık çok kilo almıyoken veririm diye düşünüyorum.benim eşim evlendikten sonra çok kilo aldı ben onu da diyete sokcam hep beraber vercez inş

evet canım sezeryan benimkide tüp bebecik o yüzden ocağa gelicek ocak 20 den sonra heran olur dedi doktorum

İşte size en ilginç bulduğumuz hurafelerden bazıları:

"Hamile kadının karnı 'sivri' olursa veya 'tatlılara' aş ererse çocuk erkek, karnı 'yuvarlak' ise veya 'ekşili ve acılı' yiyeceklere aş eriyorsa çocuk kız olur.”

“Bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an kadın kime bakarsa bebek ona benzer.”

“Bebeğin göbeği düştükten sonra evine bağlı olması için göbek evde sandık içine konur veya okuması arzulanan okulun bahçesine gömülür.”

“Hamile kadın, kuşağına yumurta koyarsa, doğacak olan çocuk gamzeli olur.”

“Hamile kadın kuşağına elma koyarsa, doğacak çocuğun yanakları kırmızı olur.”

”Hamile iken yılan gören kadının, doğacak olan çocuğu ağzı açık halde uyur.”

”Rüyada asker gören kadının oğlu, altın gören kadının kızı olur.”

”Satılmış ve Satı isimlerinin kaynağı: Çocuğu yaşamayan bir kadın bir yatıra "Bunu sana sattım" der ve kurban kestirir. Kadının kızı olursa adını Satı, oğlu olursa Satılmış koyar. Aksi halde çocuğu yaşamaz.”

“Çocuk dünyaya geldikten sonra yıkanıp tuzlanır ve sofraaltı denilen beze (örtüye) sarılırsa tokgözlü olur.”

“Çocuğun göbeği cami avlusuna gümülürse dindar, okulun bahçesine gömülürse âlim, ahıra gömülürse malcı olur. Ayrıca göbek suya atılırsa huyu temiz, evin içinde bir yere gömülürse gözü dışarda olmaz.”

maşallah canım bende fırça yemerdim bugün çok mutlu oldum çokkk doktorlarımız aynı şeyleri söylemiş bende 1 ay sonra gidip sonra sıklaşacakmış kontroller

Dikkat: Aşağıdaki yazının tüm hakları basılı yayın olarak saklıdır (© 9 Ay 10 Gün - 2002). Yazıyı veya yazının herhangi bir kısmını herhangi bir iletişim ortamında (internet, basın veya yerel ortamlar) kullanmadan önce Dr. Kağan Kocatepe'den izin almanız önerilir. Aksi durumlar 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet anlamına gelir.
HURAFELER ve BATIL İNANÇLAR
Hayatımızın her yönü batıl inançlar ve hurafelerle dolu ve biz bazen bilinçli olarak bazen de bilinçaltımız yoluyla bu hurafelerin yaşamımızı yönlendirmesine izin veriyoruz. Elbette ki bunlardan bazıları gerçekten doğru olabilir, ancak bilimsel olarak kanıtlanmamış olan önermelere boş inanç gözüyle bakmalı ve bunların bizi olumsuz etkilemesine izin vermemeliyiz.

İşte size en ilginç bulduğumuz hurafelerden bazıları:

"Hamile kadının karnı 'sivri' olursa veya 'tatlılara' aş ererse çocuk erkek, karnı 'yuvarlak' ise veya 'ekşili ve acılı' yiyeceklere aş eriyorsa çocuk kız olur.”

“Bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an kadın kime bakarsa bebek ona benzer.”

“Bebeğin göbeği düştükten sonra evine bağlı olması için göbek evde sandık içine konur veya okuması arzulanan okulun bahçesine gömülür.”

“Hamile kadın, kuşağına yumurta koyarsa, doğacak olan çocuk gamzeli olur.”

“Hamile kadın kuşağına elma koyarsa, doğacak çocuğun yanakları kırmızı olur.”

”Hamile iken yılan gören kadının, doğacak olan çocuğu ağzı açık halde uyur.”

”Rüyada asker gören kadının oğlu, altın gören kadının kızı olur.”

”Satılmış ve Satı isimlerinin kaynağı: Çocuğu yaşamayan bir kadın bir yatıra "Bunu sana sattım" der ve kurban kestirir. Kadının kızı olursa adını Satı, oğlu olursa Satılmış koyar. Aksi halde çocuğu yaşamaz.”

“Çocuk dünyaya geldikten sonra yıkanıp tuzlanır ve sofraaltı denilen beze (örtüye) sarılırsa tokgözlü olur.”

“Çocuğun göbeği cami avlusuna gümülürse dindar, okulun bahçesine gömülürse âlim, ahıra gömülürse malcı olur. Ayrıca göbek suya atılırsa huyu temiz, evin içinde bir yere gömülürse gözü dışarda olmaz.”

“Doğum sırasında 'kilit açma', 'örgülü saçları çözme' ve 'dilenciye sabun verme' doğumu kolaylaştırır.”

“Lohusanın mezarı 40 gün açık kalır ve bu nedenle bu süre içerisinde yani kırkı çıkmadan anne ve bebek evden dışarı çıkarılmaz.”

“Aynı günlerde doğum yapmış iki annenin karşılaşması uğursuzluk getirir. Karşılaşırlarsa kırkları karışır.”

“Bir evde yeni doğan bir bebek varsa kırkı çıktıktan sonra yapılan ziyarette eve giderken "bismillah" denilir ve sobanın başında elbise silkelenir. Böylece dışardan gelen cinler sobanın üzerine atılmış olur.”

“Lohusa kadının ve çocuğun yastığı altına iğne, çuvaldız, kama, bıçak konursa albasmaz.”

“Hamileyken yumurta yiyen kadının çocuğu haylaz olur.”

“Yeni doğan çocuğun beşiği altına türbe ve kabirlerden toprak getirilip konursa çocuğu cadı boğmaz.” (“cüher almak&#8221.

“Çocuk fıtık doğarsa, kilodu çalı ağacının bir dalı yarılarak arasından geçirilince fıtığı iyileşir.”

“Çocuğun kırkı çıkmadan tırnağı kesilirse ya arsız ya da hırsız olur.”

“Yeni doğan çocuk, bayram günü bir dişi eşeğe ters bindirilip köyün etrafında dolaştırılırsa ömrü mutlu geçer.”

“Çocuğun doğduğu yerde elişi yapılırsa göbeği düşmez.”

“Cuma günü çocuğun ayakları bir cami kapısında bağlanır, Cuma namazından sonra çözülürse hastalığa tutulmaz.”

“Erkek çocuk sünnet olurken annesi oklava sallarsa, sünnet acısız ve kolay olur.”

“Bebek ayakları altından öpülürse talihsiz olur.”

“Boyu ölçülen çocuk kısa kalır.”

“Çocuğun boyu metre ile ölçülürse ömrü kısa olur.”

Benimde hedefim 55 olmak inş.doğumdan sonra hızla kg verebilirim.

Maşallah canım kocaman olmuş güzel kızın ne kadar da çabuk büyüyor bu çocukar.İnş.doğumlarınıda böyle güzel ve sağlıklı olarak atlatırız

Nişanlıyken bende 68kgdaydım bebek sahibi olmadan önce o rakamı görmeye az kalmıştı ki kızım geldi.Şimdi gene 80leri gördüm doğumdan sonra inş.gelen bu kglar geri gider.

bebikler hayırlısıyla doğduktan sonra 2011 şubat annişleri nasıl zayıflıyor diye topik açarız kendimize destek olmadan bu kilolar
gitmez

kızlar ben çıkıyorum herkese hayırlı akşamlar

İyi akşamlar canım

bebikler hayırlısıyla doğduktan sonra 2011 şubat annişleri nasıl zayıflıyor diye topik açarız kendimize destek olmadan bu kilolar
gitmez

İlk başta ben katılıyorum senin bu projene canım.Bende doğumdan sonra zayıflamak isteyenlerin arasına gireceğim kesin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…