çok teşekkür ederim duygularımı paylaştıgınız için..
canım kaynanamın bu ilk değil.düğünde de aynısnı yapmıştı.ben başka bir ile gelin gittim.eşimin oldugu yerde düğün yaptık.memur oldugumuz içinde kendi evimiz başka ilde kurduk.düğünde görümcemle kaynanam bana gidip imitasyon set almışlar 30 tl ye onu takmamı istediler.bende takdım.ama çoküzüldüm.annemlere hissettirmedim.benimde hayllerim vardı.düğün sonrasıda gerdek gecesi bizi pis bir ev kaynanımın ablasınınmış deniz kenarında soguk kış günü kalarifersiz soguk bir ev pansiyon oldugu için şehirden uzak bir yer.lokanta yok yiyecek satılan bir yer fialna.yaşlı bir kadın kalmış yastıklar yatak yorgan piz kokuyor yıkanmamış.kanlı yastıklar...kaynanam bizi başından attı resmen ne dedi ben kendi evimden başka yerde yatamam siz gidin orda kalınçne temiz bir çarşaf verdi ne bir parça ekmek ya.hiç ama hiç umtmuyorum o günü.kadında gam yok keder yok.hiç birşeye üzülmez para harcar hayatını yaşar.saçını boyatır 60 yaşında kuaförde genç kız gb vakit geçirir.ya işte insan unutmuyor hala düğün gördüğümde yaptıklarını hatırlarım.gece yarısı hiçbilmediğiniz bir yer.eşinizi bile tam tanımıyor sayılırsınız.düğünden sonra açım zaten sabah kahfavatı bile yapmamşıtım.sabaha kadar sandalyede oturdum valla aç olarak midemdende ses geliyor eşimlede konuşmadım çok üzüldüm.hala aynen devam aynı şeyleri yapıyor.sabrede sabrede 5 senedir dişlerimde diş kalmadı kadına allahtan uzakta oturuyor.ama telefonla bile yetişiyor.
Cnm ya nedesem cok kötü bu durum allhtan benm kayınvalidem öyle değil altlı üstlü oturuyoruz sabh kahvaltımızı yukarı göndermişti hazrlayıp bi kuş sütü eksikti valla ki onca misafiri vardı evinde halaada öyle akşamları hiç yemek yapmam işten dönünce beraber yiyoruz sonra kendi evimize çıkıyoruz bu konuda kayınvalidemi cok seviyorum
kızlar herkese iyi akşamlar,
dün doktoruma gittim bebeğim 1.700 gr. ve 42 cm olmuş yalnız doktorum iri bebek ve 32 +3 günlük dedi bu yüzden normal değil ancak sezeryan olur dedi
moralim sıfırın altında ne yapacağım bilmiyorum
evet cnm, tedbirli olmak gerekiyorgözün aydın güzel haberlerle gelmişsin canım.
maşallah oğluna canım, içini rahat tut neyse ki kasılma çıkmamış.
ah burcucum ya dikkatli bir anne olmasan cahil kadın yüzünden oğlunun sağlığı tehlikeye girecekmiş. bu yeni hemşire iyi olmuş, ilgilensin de azcık çatlak olsa da olur)
Ay Allah korusun ya...selin başka doktora da git ama moralini bozma buradaki doğum hikayelerinde okudum.iri bir bebeği doğururken bebeğin köprücük kemiği kırılmış normal doğumla.
o yüzden sağlıklı doğsunda ,herşey onun iyiliği için kendini üzme ben de daha gitmedim ama bakalım bana ne diyecek
Cnm banada oluyor arada, farkli bişiler yapmaya çalış, hobi gibi bişiler aklın dağılırslm kızlar umarım keyifler iyidir ben hiç iyi değilim nedense bu aralar hiç moralim yok nedeninide bilmiyorum karamsar karamsar dolanıyorum ortalıklarda.
Evt cnm bende bu hafta tam olarak bunu düşünüyorum, tekmeler sert ve bebek içerde sıkışıyor gibi, ciğerlerimde tekme hissediyorumkızlar4 artık iyice içimde kemikleştiğini hissediyorum kızımın ve ağırlaştığımı...karnımda bu haftada oldukça fazla büyüdü
Cnm nevresim takımı alıcan, çarşaf, battaniye için kılıfı, yastık için kılıfı olanlardankızlar park yatak için uyku seti arıyorum. normal yataklara olan diğer uyku setlerinden alınca kenarlıkları falan gereksiz oluyor. hem de ölçüleri büyük. pek bişey bulamadım siz nerden aldınız? marka ya da yer tavisyeniz var mı?
Cnm sanabişi dicem, niye gidiyosun ki?? kendine laf söylettirmek içinmi?? senin hakkında zaten kötü düşünüyolar ,ya seni istemiyolar yada seni çekemiyolar, yadabenzeri bişi, sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor, bence gitme görme ne halleri varsa görsün, iyilik istemiyolar belli hiç uğraşma ne şeytanın yüzünü gör ne salavat getir bence, ben öyle yapıyorummerhaba kızlar;
benimde şubat 24 te bebeğim kucağımda olacak inşallah.. çok kaygılıyım, stresliyimhiç istediğim gibi bir hamilelik geçiremiyorum. eşimin ailesi çok üzüyor beni. herşeyime karışıyorlar, bebişimin ismide dahil kayınbabamın ismi olacak mecbur engelliyemiyorum. sadece onla kalsa keşke gittiğim geldiğim yerlere vs. herşeye karışıyorlar. çok yoruluyorum onlarla çatışmaktan. onlar için yorulurken saatlerce ayakta hizmet edip koştururken hamile değilim ama annemlere gidecek olsam ( annemlerle farklı şehirlerde oturuyoruz 4 saatlik mesafedeler) hamileyim yollarda ne işim var. annemler bebişin herşeyini aldılar şimdiden maddi olarak yardımcı olmaya çalışıyorlar, daha bir çöp almadık bebişimize kendi cebimizden. kayınvalidemgilde bir eksiği varmı bizde bi ucundan tutalım diyeceklerine, tam tersi kaynım için, kendileri için masraf yaptırıp duruyorlar eşime. ben para yok diye söylenincede, anneannesigil yapacak herşeyi siz para harcamayacaksınız tabi diyor sinir krizleri geçiriyorum yaaa pişkinliklerini hiç hazmedemiyorum hele... bu karmaşanın içindede bebeğimle ve kendimle hiç ilgilenemiyorum. zaten o kadar hassasım ki bu günlerde hiç olmayacak şeylere üzülüp ağlıyorum bide ekstra böyle şeyler olunca hiç kaldıramıyorum.
bende çok dolmuştum daynamadım içimi döktüm sizlere çünkü konuşabileceğim biri bile yok çevremde. umarım benim gibi üzülmez ve üzmezsiniz bebişlerinizi...
kızlar o süpürgeyi hiç açmamalıydım.
süpürdüğümden beri vajinamda ve kasıklarımda ağrı var.bide üstüne yarın dr a gidicem diye jilet yapayım dedim ama çok mu zorlandım bilmiyorum.çok fenayım anlayacağınız.
Hadi bakalım cnm kolay gelsinkizlar ben bebisimin cicilerini makineye attim 30 derecede yikaniyor
yarinda bir guzel utulerim
dogum cantamida yavas yavas hazirliyorum :)
ay heyecanlandim birden sanki haftaya doguracakmisim gibi hissetim :)))
Cnm şeker çıkmış, neyseki az kaldı finale, hayırlısıyla doğumdan sonra bişicik kalmaz inş.selam kızlarrrr öğlen bi çıktım evden anca geldim.bugün iş yapacaktım güya oda kaldı..yaptığım elişini teslim etmeye gittim kızcağız ben gelicem diye hazırlanmış pastalar börekler oturduk epey muhabbet ettik sonrada çarşı pazar gezdim ordan kayınvalideme gittim oda oturmaya gidiyomuş peşine takıldım 11 buçuktu eve geldiğimde
zaten bugün yediğim hamurişleride final oldu finali iyi yaptım yani
hayırlı uğurlu olsun bende artık bir şekerliyimçok şeker kızdım zaten artık tescillendi :86:
doktorum aradı bugün açlık sınırda toklukta 170 miş.:82: ohhh dedim ne güzell...zaten burda çoğunun şekeri çıktı ben geri kaldım diye üzülüyodum benim neyim eksik çıkacak tabi didim
neyse işte doktor diyetisyene yollamıyorum seni şekeri kes sadece meyvelerden al şekeri beyaz ekmeği yeme esmer ekmek ye hamur işi yok ddikkat et dedi.
geliyimmi ben dedim muayeneye.gelme dedi :94: geliyim geliyim diye ısrar ettim yooo gerek yok ayrıntılı ultrasonu yeni yapmıştık kan iyi idrardada bişi yok aralıkta gelirsin dediyaaaaaaa ben oğlumu görcektimmm:84: içimden ne biçim özel hastane doktorusun gel desene para alıyosun dedim ama adam gelme dedi napiimmm gitmem bende
rejimli tatlısız günler başladı aarkadaşlar.şekeri olanlar açılın açılın banada yer açın bakiimm yanınızda
Cnm sanada feeble e söylediklerimin aynısını söylüyorum, seni çekemiyolarsa gitme, kocan gitsin görsün, onlarda eşşekliklerini anlayacaklardır işte o zaman affedip affetmemek sana kalmışhepsi böyle canım benim üzme kendini...takmamaya çalış...bende burdan 6 saaat yol gittimde onları bayramlamaya bu halimle...yüzüme bile bakmıycaklardı nerdeyse...kayınpederim saolsun hayırlı olsun bile demedi hatta.. sesimi soluğumu çıkartmadım kavga çımasın huzurum bozulmasın diye...durma örğü ördüm huzurlu olem diye...ne yapsa beğenirsin 5dakka yanlız bıraksam, köşelerde oğlunu sıkıştırıp ağlaya ağlaya oğlunu doldurdu...5ay önce şu şöyle demişti bu böyle demişti ıvır zıvır... sinirmi bozduda sabah 4e kadar zırıl zırıl ağladım...sinsi uyuz insan ne huzurumu bozuyon, ne geçiyo eline,ilk ve tek torununu doğurcam allah nasip ederse..uyuz ve kıskanç canım bunlar...huzursuz olalım istiyolar...onlara inat mutlu ve huzurlu olalım biz.biz sıkıntılı olursak bebeklerimizde stresli olcak,onların kıçında pireler uçuşurken biz torunlarının huzursuzluğuyla uğraşcaz... ondan takmamaya karar verdim ama açıkcası hıncımı hiç alamadım...
Cnm inş. erken gelmez kuzucuk zamanında gelirselam kızlar.öğretmenler günümüz kutlu olsun
dün sabah bir kaç damla kanama oldu.dr aradım hemen gel dedi.daha önceden böbrek büyümesi için antibiyotik içiyordum kaşıntı ve akıntıda çok fazlaydı.bunları söyledim krem ve fitil verdi.idrar yolu enf. çıktı.bundan dolayı olabilir dedi.bebek sağlıklı herşey yolunda dedi.kızımızın gelişimi 10 gün öndeymiş.geride olunca olumsuz peki hep ilerde çıkıyor gelişimi buda bi olumsuzluk yaratmaz mı dedi.senin sekerin iyi,eğer şeker yüksek çıksaydı bebeğin gelişimin önde olması olumsuzdu dedi.ağırlığı 1300gr civarındaymış.cd verdi çok tatlı hareketleri vardı.dr sewimli bir bebek olacak dedi.sağlıklı ve hayırlı ewlat olması tek dileğimiz.32. haftaa alnan raporu sordum.çalışmamı pek istemedi.sözleşmeliyim mecbur 37. haftaya kadar çalışacam deyince o zaman 3 hafta sonra gel 31. haftada raporunu ayarlayalım.doğum 10 gün önce olabilri dedi.haa bide göğsümün altında sütyenin geldiği yerde ağrı oluyor.kemiğim ağrıyor resmen.bebeğin duruşuyla alakalıymış.gece yatarken yarı oturur pozisyonda uyumaya çalış dedi.çok sık değil ara sıra..
bebişimizin her şeyi tamam.odası hazır benim bir kaç eksiğim var.onlarıda bu hafta tamamlayıp yıkama işine başlayacam.çantamız hazır olsun istiyorum.bu ara erken doğum yapan çok kişi duydum.korkmaya başladım.benden bu kadar.hepineze bol tepikli günler:)
kızlar kafama takılan bişi var allah izin verirse normal doğum istiyorum şimdi sorularıma geçiyorum 1-doğumhanede giymek için gecelik mi götürceksiniz? 2-çıkınca giymek için normal kıyafetmi götürmeliyiz?
Cnm zamanında gelir inş. kuzucukselam kızlar ben daha yeni katıldım şubat ortası gibi doğum olucak inşallah.ben bebeğimi aşağıda taşıyorum ve bu yüzden doktorum rapor verdi artık evdeyim çalışmıyorum 25 aralıkta da doğum iznine ayıracak yani 31. hafta oluyor.bebek aşağıda olduğu için mecburi sezeryan dedi.her an kanamam olabilirmiş en ufak bi lekelenme bile olsa hemen gel dedi insanı tetikte bırakıyo kanama olursa bebeği erken alaıcakmış çok korkuyorum inş. öyle bişi olmaz.benden önde giden veya benimle aynı zamanda olan anne adayları var mı sizin nasıl gidiyor ?
bu arada şu şeker yüklemesini de merak ediyorum bu haftalarda onu da yaptırmamı söyledi doktorum.bir de sarılık testi istedi bunu hiç duymamıştım ne işe yarıyor bilemedim:) 26+4 haftalık hamileyim umarım doğum zamanında olur...
çok teşekkür ederim duygularımı paylaştıgınız için..
canım kaynanamın bu ilk değil.düğünde de aynısnı yapmıştı.ben başka bir ile gelin gittim.eşimin oldugu yerde düğün yaptık.memur oldugumuz içinde kendi evimiz başka ilde kurduk.düğünde görümcemle kaynanam bana gidip imitasyon set almışlar 30 tl ye onu takmamı istediler.bende takdım.ama çoküzüldüm.annemlere hissettirmedim.benimde hayllerim vardı.düğün sonrasıda gerdek gecesi bizi pis bir ev kaynanımın ablasınınmış deniz kenarında soguk kış günü kalarifersiz soguk bir ev pansiyon oldugu için şehirden uzak bir yer.lokanta yok yiyecek satılan bir yer fialna.yaşlı bir kadın kalmış yastıklar yatak yorgan piz kokuyor yıkanmamış.kanlı yastıklar...kaynanam bizi başından attı resmen ne dedi ben kendi evimden başka yerde yatamam siz gidin orda kalınçne temiz bir çarşaf verdi ne bir parça ekmek ya.hiç ama hiç umtmuyorum o günü.kadında gam yok keder yok.hiç birşeye üzülmez para harcar hayatını yaşar.saçını boyatır 60 yaşında kuaförde genç kız gb vakit geçirir.ya işte insan unutmuyor hala düğün gördüğümde yaptıklarını hatırlarım.gece yarısı hiçbilmediğiniz bir yer.eşinizi bile tam tanımıyor sayılırsınız.düğünden sonra açım zaten sabah kahfavatı bile yapmamşıtım.sabaha kadar sandalyede oturdum valla aç olarak midemdende ses geliyor eşimlede konuşmadım çok üzüldüm.hala aynen devam aynı şeyleri yapıyor.sabrede sabrede 5 senedir dişlerimde diş kalmadı kadına allahtan uzakta oturuyor.ama telefonla bile yetişiyor.
Cnm ya nedesem cok kötü bu durum allhtan benm kayınvalidem öyle değil altlı üstlü oturuyoruz sabh kahvaltımızı yukarı göndermişti hazrlayıp bi kuş sütü eksikti valla ki onca misafiri vardı evinde halaada öyle akşamları hiç yemek yapmam işten dönünce beraber yiyoruz sonra kendi evimize çıkıyoruz bu konuda kayınvalidemi cok seviyorum
cnaım sen şanslı olanlardansın buna sevin ama zaten olması gerekeni yapıyor kayınvaliden sonucta oda anne degilmi senin annen gibi olmalı düşünmeli seni ve tabi oğlunu tebrik ediyorum kayınvalideni :)) bizimkiler bir yudum su vermiyor :)))))))))
geçende görümcemle geldiler.biz o zaman dogudan batıya yeni tayinimiz çıkmıştı.görümcemle gelmiş ikisi ben öldüm evi yerleştirdim temizlik yaptım tam işim bitti dinleneceğim ikisi gelmiş.ben bunları çok güzel agırladım.gülerek gittiler yediler içtiler kendi aileme yapmadıgımı hizmeti yaptım.sonra gitti bunlar bir telefon geldi işte senin evine bi daha gelmiyecegim bilmem ne hiçbişey yok sebepte giderken eşim şakasına görümcemin ogluna arabaya dondurma atmış diye kızmış.şimdi benim bunda ne suçum var.ev sahibim bile ne kadariyi davrandın bunlar ne şimdi dedi. sonra kayınpederi doldurmuş bana küfür etti bende ne var bunda bu kadar büyütüyorsunuz dedim bana oraya gelirsem a.... koyarım ..dağıtırım oraları dedi.ben çok kötü oldum günlerce konuşmadım.agladım benim ozaman çocugum yoktu 2 yıllık evliydim görümcem allah vermiyor size dedi.zoruma gitmişti. sonra 1 yıl konuşmadık.eşimin hatırına barıştık ama işte
kızlar kaç aydır netimle başım dertte sinirlerimi iyice bozdular aradım adsl firmasını bastım çıngarı yeter yaweşim bana hamile kaldığımda laptop aldı pc başında oturmayayım diye benim sınırlıydı bana yetiyordu diye sınırsız yapmadım ama kaç aydır biri bağlantıma giriyor ve faturalar hep yüksek bende geçen ay sınırsız paketten bi tarifeye geçtim ama saolsun müşteri hizmetlerindeki bayan beni bambaşka bi pakete kayt yapmış tesadüf eseri öğrendik aradım düzeltsinler diye yok buay böyle ödeyin sonra değiştirelim benim tepem attı banamı sordun kardeşim geçirirken ses kayıtlarını kontrol edip geri döneceklerdi dönmeyince yine aradım yarın ses kayıtları için dilekçe yazıp yasal işlkem başlatıcam bana bir işlem yaptırmadan bekleyin sıranız gelince düzeltilir diyolar tabni biz enayiyiz ya anlamıyoruz dedim ben yapacağımı yapimde siz düzeltmeyin bi ay fatura ödemesek yada kampanya olsunb günde 50 defa ararlar yemezler dedim kapadım suratına ses kayıtlarını alıp dava açıcakm gerekirse onlara verdiğim faturanın mislini öderim ama hakkımıda ararım yok öyle kime neyi kakalarsak yesin durumu
Cnm bende eskiden hep senin dediğin gibi düşünürdüm, annem diyorum annem gibi görüyorum ya, annem gibi davranacak sanırdım, ama maalesef kocaman kocaman kadınlarda olsa oğullarını kıskanıyorlar ve karısı ile paylaştıklarını düşünüyorlar, bu yüzden çekemeyip laf sokmaya, sinirlendirmeye çalışıyorlar,
Tabiki herkes aynı değil, benim annem yengemi benden ayrı tutmaz mesela, anneannemde gelinlerine kendi kızı gibi davranır, başka örneklerde var çevremde, herkes bir değil işte kavun değil ki dibini koklayasın
Cnm şikayet et, onların hatası, sen istediğin tarifeyi ister yazılı istersen sözlü olarak bayan etmişsin, hata onlarda
geçende görümcemle geldiler.biz o zaman dogudan batıya yeni tayinimiz çıkmıştı.görümcemle gelmiş ikisi ben öldüm evi yerleştirdim temizlik yaptım tam işim bitti dinleneceğim ikisi gelmiş.ben bunları çok güzel agırladım.gülerek gittiler yediler içtiler kendi aileme yapmadıgımı hizmeti yaptım.sonra gitti bunlar bir telefon geldi işte senin evine bi daha gelmiyecegim bilmem ne hiçbişey yok sebepte giderken eşim şakasına görümcemin ogluna arabaya dondurma atmış diye kızmış.şimdi benim bunda ne suçum var.ev sahibim bile ne kadariyi davrandın bunlar ne şimdi dedi. sonra kayınpederi doldurmuş bana küfür etti bende ne var bunda bu kadar büyütüyorsunuz dedim bana oraya gelirsem a.... koyarım ..dağıtırım oraları dedi.ben çok kötü oldum günlerce konuşmadım.agladım benim ozaman çocugum yoktu 2 yıllık evliydim görümcem allah vermiyor size dedi.zoruma gitmişti. sonra 1 yıl konuşmadık.eşimin hatırına barıştık ama işte
slm kızlar öğretmen olan arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum onlara burdan bir demet çiçek gönderiyorumdoktordan yeni geldim oğlum 1kilo 442gr olmuş maşallah çok şükür ki sağlığıda ii..dil çıkardı bize dr çok tatlı dudakları var dedi ay nasıl sevindim kızlar anlatamam...vajina bölgemde acı var demiştim ya dr sordum bebek baskı yaptıkca olur dedi ama biz işimizi sağlama alalım dedi ve beni konsaktirasyon nst bağladılar şükür ki nst sonucuda ii çıktı oğlumun kalp atışlarını dinlemek çok güzel bi duygu
slm kızlar öğretmen olan arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum onlara burdan bir demet çiçek gönderiyorumdoktordan yeni geldim oğlum 1kilo 442gr olmuş maşallah çok şükür ki sağlığıda ii..dil çıkardı bize dr çok tatlı dudakları var dedi ay nasıl sevindim kızlar anlatamam...vajina bölgemde acı var demiştim ya dr sordum bebek baskı yaptıkca olur dedi ama biz işimizi sağlama alalım dedi ve beni konsaktirasyon nst bağladılar şükür ki nst sonucuda ii çıktı oğlumun kalp atışlarını dinlemek çok güzel bi duygu
burcu canım hay ellerde kız annenlerde gelin olaydınCnm bende eskiden hep senin dediğin gibi düşünürdüm, annem diyorum annem gibi görüyorum ya, annem gibi davranacak sanırdım, ama maalesef kocaman kocaman kadınlarda olsa oğullarını kıskanıyorlar ve karısı ile paylaştıklarını düşünüyorlar, bu yüzden çekemeyip laf sokmaya, sinirlendirmeye çalışıyorlar,
Tabiki herkes aynı değil, benim annem yengemi benden ayrı tutmaz mesela, anneannemde gelinlerine kendi kızı gibi davranır, başka örneklerde var çevremde, herkes bir değil işte kavun değil ki dibini koklayasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?