sedacım çok güzel olmuş kapı süsün artık diğer yaptıklarınıda bekliyouz çokta hızlı yaptın maşallah metehan yazısıda çok şık durdu ooooooh ne güzel süsler
slm kızlar ben döndüm hatta giderken pcyide açık bırakmışım valla
önce diyetisyene gittim diyetisyen liste verdi.benim yediklerimi de dinledi aslında çok düzgün besleniyorsun dedi.pko hastasısın şeker kaçınılmaz dedi.eğer bu kadar düzenli beslenmeseydin şekerin tavan yapardı dedi.
sadece bu ara erken kalkamıyorum ya sabah 7-9arası salgınan bi hormon varmış o şekeri düşürüyomuş o yüzden erken kalk dedi.diğerleri hep benim yaptığım gibi ama yzcam diyet listesini.
neyse sonra başka bi doktrodan randevu almıştım dedim ya ona gittik.
o bebeğin gelişimi gayet iyi dedi.bende de dedim başka dr bööle bööle diyo diye.o da dediki 3 aşağı 5 yukarı değerler oynar dedi bacak boyu baş çevresi karın çevresi hepsinin ortalaması alınıp ööle söölenri dedi ve şuanda tam haftasıyla uyumlu dedi.nasıl mutlu oldum.bide dün doktor 1 kere kordon dolanmış demişti yaa benim kız yine kıpır kıpırdı onu çözmüş afferin ona :)
ağırlığı 1336 gr dedi doktor 1 günde okadar almışmıdır yoksa ölçümlerdenmi fark çıkıyo bilmem artık :))
işte bööle en azından içim rahatladı yaaa
inş canım yaa bekliyoruz 4 gözle :))üzülme canım yaa elbette zamanı yakalar belki bu ara öle olmuştur
sen iyi düşün sağlıkla vaktinde gelsin inşallah bebişin
gözdecim güzel haberlerle gelmişsin.tıp çok gelişti amayinede %100 doğru bilgiler verilemeyebiliyor.onun için kendimizi hemen üzmememiz lazım ama elde değil değilmii
kızın içerde kordonla ip atlıyo anlaşılan
sevindim senin adına gözün aydın canım iyi olmuş
forum cok kotu olmus kızlar ya cok karısık olmus bayadır gıremıyordum hastaydım 10 gundur ısede bugun basladım bı ıkı kere antıbıyotık kullandık ıns bı zararı olmamıstır bebegımebıde cok oksuruyorum dıye mı bılmıyorum ama bebegım cok hareketsız bı ıkı gundur
forum cok kotu olmus kızlar ya cok karısık olmus bayadır gıremıyordum hastaydım 10 gundur ısede bugun basladım bı ıkı kere antıbıyotık kullandık ıns bı zararı olmamıstır bebegımebıde cok oksuruyorum dıye mı bılmıyorum ama bebegım cok hareketsız bı ıkı gundur
önce diyetisyene gittim diyetisyen liste verdi.benim yediklerimi de dinledi aslında çok düzgün besleniyorsun dedi.pko hastasısın şeker kaçınılmaz dedi.eğer bu kadar düzenli beslenmeseydin şekerin tavan yapardı dedi.
sadece bu ara erken kalkamıyorum ya sabah 7-9arası salgınan bi hormon varmış o şekeri düşürüyomuş o yüzden erken kalk dedi.diğerleri hep benim yaptığım gibi ama yzcam diyet listesini.
o bebeğin gelişimi gayet iyi dedi.bende de dedim başka dr bööle bööle diyo diye.o da dediki 3 aşağı 5 yukarı değerler oynar dedi bacak boyu baş çevresi karın çevresi hepsinin ortalaması alınıp ööle söölenri dedi ve şuanda tam haftasıyla uyumlu dedi.nasıl mutlu oldum.bide dün doktor 1 kere kordon dolanmış demişti yaa benim kız yine kıpır kıpırdı onu çözmüş afferin ona :)
ağırlığı 1336 gr dedi doktor 1 günde okadar almışmıdır yoksa ölçümlerdenmi fark çıkıyo bilmem artık :))
valla ööleymiş biz çok araştırdıkça hep bööle bişler çıkıyoKzılar hepinize merhaba geçmişi okuya okuya bir hal oldum doktora gidip bebişlerini görenler olmuş.Çok sevindim sizin adınıza genelde haberler olumlu mutlu oldum.Ancak bazı arkadaşlarımızında dediği gibi bu ölçümlere pek takılmayın %100 güvenirliği yok çünkü.Ben açıkçası önemli ve kesin bariz birşey olmadıktan sonra hiç takmıyorum kafama hep diyorum sanki eskiden ultrasonmu vardı. O zman kadınların hiç kilosu şu çıktı 1 hafta öndeymiş gerideymiş derdi yoktu.Bebek büyür gider 9 ay sonra hoop alıverirsin kucağına vardı.O yüzden boşverin sağlık problemi olmadığı süre küçükmüş büyükmüş takılmayın.Hatta çokta büyük olmasınlarda kolay doğum yapalım:)
canım kapı süsüne bayıldım. Bende Ankaradayım sepet ve şeker yapımında banada yardımcı olurmusun. Madem ulusa gideceksin hazırların fiyatı nasıl fikir verirsen sevinirim.Ben puset şeklinde olanadan düşünüyorum özellikle. Kapı süsümüzü aldık kocaman kelebelek şeklinde şekerlerimizde kelebelek şeklinde olabilir.kızlar ben kaçar eşim gelir birazdan beni yine pc başında bulmasın
uyku tutmayınca gelirim yine muhtemelen görüşürüz
Can tam olarak nerden almış öğrenebilirmiyim. Şker ve sepet bakıyorumda.benım arkadasım yenı almıs Ankara da ulustan o kadar sırındı kı bayıldım bıde tam ortasına tuylu ısımının bas harfını yaptırmıslar 25 lira ya almıs.
Hoşgeldin canım. özlettin kendini.Selamlaaaaaaaaaaaaarrrr ben geldim,ulen amma konuşmuşsunuz yüzlerce sayfa biriktirmişiniz bana:) kızlar taşındık yerleştik netimiz geldi çok şükür,nasılsınız özlemişim yahu,bana gelen gidenin haddi hesabı yoktu,geberdim artık diyebilirim,kalça ve sırt ağrısından doğrulamaz oldum.
dün kontrole gittim,kızım 1kg 435 gr olmuş,bacaklarıda uzunmuş:) öyle datlı yanakları burnusu patlıcan alnı vardıki ısırasım geldi ekranı:) bu arada baş aşağı dönmüştü,herşey normal ilerliyor,sanırım doğumum normal olacak,yalnız aşırı kansız çıktım kan hapları verdi doktor,zaten durduk yere enerji boşalmalarım halsizliğim oluyordu demekki sebep buymuş,magnezyum verdi kramplar için,birde gece ellerim uyuşuyor bunun içinde ilaç verdi,durum özetle böyle özlemişim be yaa
Kızlar bugün kızımı gördüm 1 kilo 150 gr olmuş maşallah.Herşey normal çıktı.Veeeee
14 Şubat sevgililer günü ameliyat tarihimizzzz
bizim için süper bir sevgililer günü hediyesi olacak bu
şimdi yatıyorum yarın yorumlarıızı okurum
mucakkkkkk hepinizeeee
kızlar yarın A101 de oyuncak arabalar var.güzel gözüküyor ucuzda.oğluşuma alsammıki
http://www.a101.com.tr/pop_spot2/
günaydınlar herkese
günleer akıp gidiyor her gün yeni bir hayata yaklaşmanın değişik bir heyecanı sarıyor bedenimi
neler bekliyor beni....evimde 3. bir kişi heran yanımızda olacak karşılıksız sevilecek sevdiğim erkeğin hediyesi olan minicik bir yürek,hiç görmediğim halde çok özlediğim , içimde gün be gün büyüttüğüm benim bir parçam, küçük erkeğim benim yiğit'im
özlemim içimde büyüdükçe ve zaman yaklaştıkça sabırsızlanıyorum onunla ilk karşılaşma anımızı ve kokusunu çok merak ediyorum, ellerini, yüzünü,ayklarını , bütün bedenini....
Allah'ım inşallah eli ayağı düzgün, bütün uzuvları yerinde sağlıklı sıhhatli bir şekilde seni kollarıma aldığım günü gösterir bana
buradaki bütün şubat anneleri ve diğer anneler içinde dileklerim aynı
kızlar güne böyle bebeğime birşeyler söyleyerek içimi dökerek başladım
ben bugün biraz duygusalmıyım neyim acaba....?
bende dr gittim ogluşum 1300 gr olmuş.idrar testi yaptı idrarda iltihap çıktı.kansızlık çıktı.başka iyi dedi.15 aralıkta tekrar randevüz var..
ama arada kasılma oluyor
Selamlaaaaaaaaaaaaarrrr ben geldim,ulen amma konuşmuşsunuz yüzlerce sayfa biriktirmişiniz bana:) kızlar taşındık yerleştik netimiz geldi çok şükür,nasılsınız özlemişim yahu,bana gelen gidenin haddi hesabı yoktu,geberdim artık diyebilirim,kalça ve sırt ağrısından doğrulamaz oldum.
dün kontrole gittim,kızım 1kg 435 gr olmuş,bacaklarıda uzunmuş:) öyle datlı yanakları burnusu patlıcan alnı vardıki ısırasım geldi ekranı:) bu arada baş aşağı dönmüştü,herşey normal ilerliyor,sanırım doğumum normal olacak,yalnız aşırı kansız çıktım kan hapları verdi doktor,zaten durduk yere enerji boşalmalarım halsizliğim oluyordu demekki sebep buymuş,magnezyum verdi kramplar için,birde gece ellerim uyuşuyor bunun içinde ilaç verdi,durum özetle böyle özlemişim be yaa
çok geçmiş olsun canım, zararı olsa izin vermezdi dr. antibiyotiğe içini rahat tut. sen enerjini toplayınca miniğin de hareketlenirforum cok kotu olmus kızlar ya cok karısık olmus bayadır gıremıyordum hastaydım 10 gundur ısede bugun basladım bı ıkı kere antıbıyotık kullandık ıns bı zararı olmamıstır bebegımebıde cok oksuruyorum dıye mı bılmıyorum ama bebegım cok hareketsız bı ıkı gundur
bende bugün diyetisyene gittim sizinle paylaşıyım diyetimi.
KAHVALTI (07:00-09:00 kan şekerini düşüren bi hormon ancak bu saatlerde salgılanıyomuş)
1.SEÇENEK
şekersiz çay
2 dilim beyaz peynir
4 adet zeytin
3 dilim tam buğday unu ekmeği vey çavdar.(kepekli ekmek kalsiyum emilimini azaltıyomuş onun için bu ikisinden biri.beyaz kesinlikle yasak)
bol yeşillik
2 adet tam ceviz içi
2.SEÇENEK
şekersiz çay
1 yumurta (haşlanmış)
1 dilim beyaz peynir
3 dilim ekmek
bol yeşillik
2 ceviz
KUŞLUK(10:00-11:00)
1.SEÇENEK
1 porsiyon meyve+1 çay bardağı süt veya yoğurt (meyve kan şekerini çok hızlı değiştiriyomuş arkadaşlar bu nedenle meyvenin peşine hemen protein tüketmek lazımmız bizim gibi şekeri yüksek olanlar için)
2.SEÇENEK
2 adet yağsız gevrek+1 su bardağı ayran (ayran 2 de olabilir doymassan bunu arttır benim için daha iyi dedi dr)(yağsız gevrek yerinede de evde kendi yaptığın tam tahıllı undan poğaça olabilir dedi.)
ÖĞLEN (12:00-13:00)
1.SEÇENEK 2.SEÇENEK
1 kase çorba 4-5 YEMEK KAŞIĞI K.BAKLAGİL YEMEĞİ
6 kaşık sebze yemeği(susuz) 5-6 YEMEK KAŞIĞI BULGUR PİLAVI
4-5 kaşık yoğurt 1 kase yoğurt
2 dilim ekemek salata (limon çok önemliymiş kan şekerini düşürüyomuş)
salata
İKİNDİ (15:00-16:00)
1.SEÇENEK
2 porsiyon meyve+3 tane kepekli gevrek+ayran
2.SEÇENEK
1 çaybardağı leblebi+2porsiyon meyve+yoğurt
3.SEÇENEK
2 ince dilim esmer ekmek+peynir+bol yeşillik+bitki çayı
AKŞAM(18:00-19:00)
1.SEÇENEK 2.SEÇENEK 3.SEÇENEK
4-5 ymk kaşığı sebzeli tavuk sote 1 kepçe çorba 1 ADET ORTA BOY BALIK (300-350 GR)
2 dilim ekmek 2 tane dolma(bulgurlu) 1 kase çorba
1 kase çorba salata 3-4 kaşık yoğurt 2 ince dilim ekmek
2 dilim ekmek salata
salata
4.SEÇENEK
1 kepçe çorba 3-4 tane köfte (kırmızı et)
5-6 kaşık bulgur pilavı veya 3 dilim ekmek
salata
1 su bardağı ayran
5.SEÇENEK
1 kepçe çorba
5-6 kaşık sebze yemeği susuz
4-5 kaşık makarna veya bulgur pilavı veya 3 dilim ekmek
salada
1 çay bardağı yoğurt
GECE(21:00-22:00)
1.SEÇENEK
2 porsiyon meyve+1 su bardağı süt (tarçınlı)
2.seçenek
1 avuç kabak çekirdeği veya 8-10 adet fındık veya badem+ 1 porsiyon meyve+süt
akşam 2 dilim ekmek yemezsek ara öğünün birinde 1 bardak patlamış mısır yiyebilirmişiz.
meyveden sonra öutlaka protein alınmalıymış aklıma gelirse arada yine yazarım
ama arkadaşlar ben dra ne yediğimi anlttım valla bundan az yiyodum.dr da zaten sen pkolusun şeker kaçınılmazmış yani dedi ve eğer bide senin yediğin gibi yemesen şeker tavan yapcaktı o zaman dedi .
daha sonrada 1 porsiyon meyve miktarını yazarım size.bide glisemik indekse göre besinlerin listesini verdi onu yazarım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?