2011 Şubat Anneleri

şenaycım dışarı çıkmıştım dönüşte alacaktım ama okadar yağmur yağıyordukii kendimi eve zor attım.yarın fırsatım olursa bakıcam ama kaldıysa

ya kızlar unu koyduğum kabımın kapağı aralıkmı kalmış nedir bi açtım 1 adet kurt beni karşıladı valla 3 kilo unu döktüm huylandım yıkadım falan filan.nasıl dikkat etmemişim ama en son eşim doldurmuştuuuu aaaa o açık bırakmıştır kessiinnn

BENİM DİYET LİSTESİ DE BU
NOT :HER ÖĞÜN ARASI 2.5 SAAT
1 KASE ÇORBA İÇİLİRSE 1 DİLİM EKMEK EKSİLTİLECEK
1 PORSİYON MEYVELER :1 küçük boy elma veya 1 orta boy portakal veya
2 küçük boy mandalina veya ½ ayva veya 1 küçük boy armut veya 1 kivi

SABAH : 1 brd. Şekersiz yarım yağlı süt
2 ince dilim beyaz peynir (60 gr / 2 kibrit kutusu )
1 haşlanmış yumurta yendiğinde peynir yarıya düşürülecek
3 ince dilim kepekli (tost ekmeği ) ekmek (75 gr)
domates,salatalık,maydanoz,semizotu (mevsiminde yenmeli)
1 tane ceviz

KUŞLUK : 1 porsiyon meyve (kivi hariç)

ÖĞLEN : 4 yem. Kaşığı etsiz sebze
½ kase yoğurt (100 gr /yarım brd.) veya 1 brd. Ayran veya 1 kase cacık
3 dilim kepek (tost) ekmeği veya 6 yem. Kaşığı makarna veya pilav

İKİNDİ : 1 brd. Yarım yağlı süt
2 galeta veya 4 tane etimek veya 1 pk. Diyet bisküvi (form mısır ve pirinç patlağı da olabilir)

ARA : 1 porsiyon meyve

AKŞAM : 4 yemek kaşığı etsiz sebze
2 tane ızgara köfte veya 150 gr ızgara balık veya 100 gr ızgara tavuk veya 8 parça kuşbaşı et
veya 2 yumurta büyüklüğünde kırmızı et
3 dilim kepek (tost) ekmeği veya 6 yemek kaşığı makarna yada pilav

GECE :1 çay brd. Şekersiz yarım yağlı süt veya 1 brd. Ayran
1 porsiyon meyve (armut hariç)

Son düzenleme:
valla hergün farklı sebze yenir canım.4 kaşıklık yemek yapcaz (doktorlarr manyakk yaaa 4 kaşık kime yetecekkk bide bizeeeeeeee diyolar bunu ama valla bugün öğlen öyle yedimm. 4-5 kaşık mercimek ) meyve özellikle farklı tüket dedi.

kızlar artık dişlerimi fırçalamak istemiyorum. diş etlerim sürekli kanıyor. ne yapmak lazım bilen? dişçiye gitmek istemiyorum hamile hamile. aynı sorunu yaşayan ya da nasıl geçeceğini hangi vitamin mineral vs. almak gerektiğini bilen var mı?

canım git istersen ben gittimmm hatta çektirdimm bileee
hadi kıslar ben kaçarr muck muckk.kızımda tepikliyoo siziiiii

4 kaşık yemek pişirmek için tencere bulaştırmaya deymez beeee...pöfffff

canım vitamin filan değil ama önerim tuzlu suyla gargara yapman birde ben amwayin glister diş macununu ve oralb nin yumuşak diş fırçasını kullanıyorum hamileliğimin başından beri ve çok memnunum dişetlerimde bir problem yaşamdım henüz şükür

4 kaşık yemek pişirmek için tencere bulaştırmaya deymez beeee...pöfffff

ay evet ya, sanki biz hergün otelde yiyoruz. 10 çeşit yemek açık büfe seç istediğinden 3-4 kaşık ye. keşke olsa... bir yemek bir çorba ya da pilav yanına salata ya da yoğurt bitti gitti. kim uğraşıcak çeşit çeşit pişirmeye

canım vitamin filan değil ama önerim tuzlu suyla gargara yapman birde ben amwayin glister diş macununu ve oralb nin yumuşak diş fırçasını kullanıyorum hamileliğimin başından beri ve çok memnunum dişetlerimde bir problem yaşamdım henüz şükür

sağol canım deniycem gargara tavsiyeni. ben orta sert kullanırdım oralb'nin ama yumuşağa geçme zamanı geldi sanırım

sen nasılsın? gecen sanki biraz canın sıkkındı iyi misin canım?

Son düzenleme:
sağol canım deniycem gargara tavsiyeni. ben orta sert kullanırdım oralb'nin ama yumuşağa geçme zamanı geldi sanırım

sen nasılsın? gecen sanki biraz canın sıkkındı iyi misin canım?

evet daha iyiyim teşekkür ederim bugün YKM ye uğradım wenice in bebek ürünleri acayip indirime girmişti kızıma kışlık bi sürü şey aldım biraz kendime geldim.Ah biz kadınlar işte paraları saçınca rahatlıyoruz:) birde hafta sonu bebişimin odasını boyuycaz onun heyecanı sardı beni haftaya cumayada mobilyalar geliyor iş çıktıkça kendime geliyorum bende

Son düzenleme:

canım valla akşam yemeği için 5 seçenek sunmuş.et,balık,sebze,k.baklagillerden,herseferinde başka sebze yapsan zaten ohhoo kaç çeşit olur.ya kızlar ben geçen sene diyetisyene gitmiştim hatta aynı hastanedeydi.ben genelde öğlen yediğimi akşam da yiyodum veya akşam yediğimi bi gün sonra öğlen ööle olunca ee bide tencereleri ufaltınca belli bi zaman sonra alışıyo insan :)

saol şenaycım valla her doktorun taktiği farklı sanırım güya beni korkutup daha fazla kendime dikkat etmem içinmi yapıyo bilmem valla.
diş eti sorunu benim hamileleğin başından beri yaşadığım bişey canım dr bana calciday d3 diye bi ilaç verdi 2 günde bir onu içiyorum çok şükür şimdi iyiyim.hem benim seninki gibi ööle sadece dişlerimi fırçalıyınca diil dilim bile deyse kanıyodu.

GLİSEMİK İNDEKSE GÖRE BESİNLER
YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSLİ BESİNLER (KÖTÜ KARBONHİDRATLAR)
çay şekeri 138
korn fleks 119
fırında patates 107
bal kabağı 107
mısır cipsi 105
patates püresi 104
kraker 102
beyaz ekmek 100
bisküvi 100
meşrubatlar 99
pancar 99
pizza 89
taze kayısı 87
yulaf ekmeği 86
beyaz pirinç 81
kuru üzüm 79
patates cipsi 77
kahvaltı gevreği 77
mısır gevreği 77
muz 75
portakal suyu 74
çikolata 70
kivi 70
pastalar 70
reçel 70

Son düzenleme:
DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSİLİ BESİNLER (İYİ KARBONHİDRATLAR)
taze bezelye 69
greyfurt suyu 69
sütlü tatlılar 62
portakal 62
taze üzüm 60
bulgur 60
makarna 60
kuru fasulye 54
elma 51
armut 51
yoğurt 51
irmik 50
çavdar ekmeği/esmer ekmek 50
kayısı kurusu 47
süt ve süt ürünleri 46
sebze ytemekleri 45
barbunya 42
yeşil-kırmızı mercimek 40
greyfurt 36
erik 34
meyve-meyve şekeri 32
kurutulmuş meyveler 32
kiraz 32
bitter çikolata 22
çiğ sebzeler 15
soya 15
mantar 15
limon 14
*glisemik indeksi yüksek besinler mide tarafından çabucak hazmedilip kan şekerini hızlı ve çok yükseltir.
*böylece glisemik indeksi düşük besinlere oranla kana salınan insülin miktarı glisemik indeksi yüksek besinler de daha fazladır.
*kana fazla salınan insülin ise hem iştah açar hem yağ depolanmasını arttırı,hem daha çabuk yaşlandırı.ve kanda insülin hormonun fazla miktarda seyretmesinin daha sayamayacağımız kadar vücudumuza zararı vardır.

bunlar bana drun verdiği kağıtta yazanlar arkadaşlar aynen aldım :))

1 porsiyon meyve miktarı
ananas 3 ince dilim
armut 1 orta boy
ayva 1/4 orta boy
böğürtlen 1/2 su bardağı
çilek 8 adet
dut 8 adet
elma 1 küçük boy
greyfurt 1/2 adet
karpuz veya kavun 1/8 orta boy
kayısı (kuru/taze) 3 adet
kırmızı erik 5 adet
kiraz 12 adet
kivi 1 adet
kuru erik 5 adet
kuru üzüm 1 yemek kaşığı dolusu
mandalina 2 küçük boy
muz 1/2 adet
portakal 1 orta boy
mürdüm eriği 3 adet
nar 1/2 küçük boy
şeftali 1 orta boy
incir (kuru/taze) 1 adet
üzüm 15 iri tane veya 23 çekirdeksiz ufak
vişne 14 adet
yendi dünya (malta eriği) 6 adet
yeşil erik 12 adet
taze sıkılmış meyve suları 1 çaybardağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…