2011 Şubat Anneleri

dogumlar basladımı yoksa bızede dr ocaktan sonra beklemeye baslıcaz dedı ama sata gore 23 subat fılan cıkıyordu tarıhım neden oyle erken soyledı acaba bıseydenmı suphelendı bılmıyorum:86:

çok geçmiş olsun kendini sıcak tut yat dinlen terle.bol bol c vitamini ıhlamur taze yeşillik al bence

cnm ben zencefilli ballı ılık süt yapıp onu içtim grip olduğumda günde 2 bardak kadar.
bi de bol nar,portakal,mandalina işte
nar özellikle baya iyi geliomuş bağışıklık sistemine

Çok sagolun kizlar deniyecegim

bende daha okuyamdım bu aksamda mısafırlıkte olucam yıne okuyamıycam suresı varmı kızlar:26:

nesli imp suresi yok kizlar dogurmadan bitirelim gozde erken dogum yapabilirmis biran once bitirsek iyi olur

sagol canim

bak sen su yaramaza illaede gelecem diyor
gelsin bakalim saglikli sihhatli gelsin dikkat et kendine cnm
anne yuregi iste dayanmiyor

oh oh bizde gelebülürmüyüzzzz

saol arkadaşım genelde aynı şeyler kilo aldırıyoo demekki

cnm ben keçiboynuzu pekmezi aldım,onu tavsiye ediyolar. sürmeli de sabah 2 kaşık aç karna içmemi söyledi öyle yapıyorum. sütü sütlü tatlı olarak fln tüketebilirsin ama kilo olayı var tabi bide..

tamam o zaman bende keçiboynuzuna başlıyorum

bende süt içemiyorum ama kalsiyum sandoz kullanıyorum
kızlar bebek cantası aldım sundan varmı bu markadan kullanan yada bılgısı olan
Home - Royal Philips
ben açıyorum ama çanta felan göremedim

gözdee gözünaydın canım maşallah prensese benim oğlumu bile geçmiş bende bugün gittim 2063 gr mıl oğlum dogum ocakta dedi ama nasıl olacagını söylemedi :44:

kızlar ben rahim ağzı uzunluğu ile ilgili bilgi bulamıyorum nette gözüne çarpan varsa banada söölesin.bi yerde 2,5 cmin altı risk diyo kimisi başka bişi

canım bende senle aynı durumdayım.Benim serviks uzunluğu 2,4 cm di.İntenetten araştırdım 1,5 cm sonrası riskli diyordu. Allahtan hayırlısı.

selam kızlar geçmişi okudum anca bitti şimdi kalkıp ev ve kızımla ilgileneyim biraz
okuldan geldiğimden beri üstümü bile değiştirmedim daha
2 saat olmuş
amma çok yazmışsınız 2 günde ohooooo

çok geçmiş olsun canımm
dikkat et kendineee
bol bol dinlen

canım geçmiş olsun
okula gitmemen iyi olur senin için bol bol dinlen işte

ben 1 aydır vazelin sürüyorum göğüs uçlarıma çatlamayı kesinlikle önlüyormuş emerken
sonuçta vücudumuza sürdüğümüz her maddeyi deri emiyor yani
ha vazelin ha bebeyağı ha arko

hayırlı olsunnnn.. kazasız belasız kullanın inşallaahhhhh..

kızlar bebek bezini yenidoğanmı aldınız...acaba 2 numara(3-6kg)alsam çok mu büyük olur karar veremedim

karşı komşum 15 kadar prematüre bebek bezi verdi
bende premiumcare'in yeni doğan 2,5-5kg olanından 1 paket aldım sonra 2 ye geçeriz inşallah:)

gülcancım canını sıkma hayırlısı olsun
Allah yardımcın olsun çok zor gerçekten

ayyyy fikri ortaya attım 2 gün giremedim baktım tamamlanmış bile
sorgun arkadaşımıza 13 tane çok olmuş bende 2 tane kadar okuyabilirim kızlar

burcucum bebiş maşallah baya tombiş olacak galiba,gözün aydın bu arada görmüşsün miniği

sürmelicim geçmiş olsun canım

ayyyyyy nasıl özendim nasıl özendim anlatamam
darısı bana inşallah
haftayada ben 5 günlük rapor alacağım yıl bitmeden inşallah
haftanın 5 günü 30 saat derse giriyorum bu halimle revamı ya

gözünaydın canım annenler gelmişş
ne güzel yaaa

gözünaydın canım

benim kız 32 haftalık oldu 1750 gr ve dr um bana 1 hafta ilerde gidiyorsunuz dedi
bazı arkadaşların haftası benden az ve 2 kiloyu görmüşler nasıl birşey anlamadım???

canım büyük olacağına küçük olsun bırak
kocaman olursa nasıl çıkaracaksın onu:)

melocum tam ev moduna girmişin
fatma senin ismini gördüm aşağıda hoşgeldin nasılsın

beni kastediyorsundur umarım:)
ben iyiyim canım sen nasılsın
geçmişi okumaya çalışıyorum amma çok yazılmış yaaa bi türlü bitmiyor merakta ediyor insan
bugün fena değilim yorgunluk bakımından eve gelip yemek bile pişirdim:)
akşama yaprak dökümünü seyrederken oturup dinleneceğim inşallah

gözdecim maaşallah bebiş kocaman olmuş
annenede geçmiş olsun canım

ohhhhhhhhhhhhhh be geçmiş bitti sonundaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kızlar bende artık evdeyim 10 gün rapor aldım ardından da 10 gün izin kullanıcam.tabii erken doğum olmazsa. Sürmeli ben 5 tane yasini okudum canım

Son düzenleme:

maşallah canım senin oğlunda büyümüş.bu çocuklar kendilerini ele vermiyolar sanırım :)bizimde sezeryandı bu zamana kadar şimdi kanala girmiş ama tabi çatı muayenesi falan olmadı daha bide o çıktı şimdi başıma sezeryan olacağı kesinken ööle bişeye bakmıycaktı ne güzel:))

Normalde tüm gebelik süresince bebek rahim içinde dış dünya ile temas etmeden gelişir. Doğum zamanı geldiğinde rahim ağzı açılarak bebeğin çıkışına olanak tanır. Rahim ağzındaki bu açılma efasman ve dilatasyon olarak adlandırılır.

Efasman rahim ağzının incelmesi ya da bir başka deyişle kısalması, dilatasyon ise açılmasıdır.

[URL=http://img641.imageshack.us/i/dilat1.gif/]
[/URL]

İlk resimde rahim ağzı yani serviks tamamen kapalı ve uzundur. Uzunluğu yaklaşık 4 santimetre kadardır. Doğum zamanı yaklaştığında serviksin dokusu içinde bulunan su miktarı artar, serviks yumuşar ve öne doğru dönmeye başlar. Bazen fark edilen bazen de fark edilmeyen kasılmaların etkisiyle bu incelme giderek artar. Serviksteki efasman yüzde olarak ifade edilir. İlk resimde %100 olan efasman ikinci resimde %50 olmuştur. Doğum eylemi ilerledikçe kasılmalar ve bebeğin uyguladığı basınç sonucu üçüncü resimde efasman tam yani %100 olmuştur. Bu aşamada serviks neredeyse bir kağıt kadar incelmiştir. Servikste incelme devam ederken bir yandan da açılma başlar. Dördüncü resimde 3-4 santimetre olan açıklık kasılmaların etksisi sonucu bebeğin başının baskısıyla beşinci resimde 8-9 santimetreye ulaşmıştır. Bundan sonraki aşamada ise bebeğin kafasının en geniş çapı ile aynı uzunluğa ulaşır. Tam açıklık olarak adlandırılan bu durum yaklaşık 10 santimetreye denk gelir.

bunları buldum kızlar sizinle de paylaşıyım dedim yani benimki %50 silinmiş allah sonumu hayretsin o zaman yaklaşıyorum sanırım sona

canım bende senle aynı durumdayım.Benim serviks uzunluğu 2,4 cm di.İntenetten araştırdım 1,5 cm sonrası riskli diyordu. Allahtan hayırlısı.

cnm bnmde önceki gün ölçüldü 2.8cm çıktı ama doktor hiç kafana takma bişi yok dedi eğer daha önce düşük falan yaşanmışsa bu ölçüm öenmliymiş ama gözdenin de dediğine göre 1.7den sonra doğum başlıyomuşi Allah sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin erken olsada yeterki ii olsunlar sağlıklı olsunlarda anlayacağın her doktor ayrı bişi sölüyo ya hangisine inancaz tek şey bnm doktorum çok şükür rahatlatan biri stres yapmamamı sölüyo hep inş güzel düşünelim güzxel olsun

yarımızdan çoğumuz sanırım ocak annesi olacak ama biz yine burdan ederiz

benim bi de öncede düşüğüm de var 5 haftalıktı

benimde dün bugün kasılmalarım arttı önceden doktora gitmek için can atıyordum şimdi gitmek istemiyorum herseferinde bişe çıkyo zamanında gelirler inş.

yarımızdan çoğumuz sanırım ocak annesi olacak ama biz yine burdan ederiz

evet valla şubata kimse kalmıycak :))
benim zaten normalde sat 26 nisan 31 ocağa denk geliyo ama geç döllenme olduğu için benim şubata sarkıyodu ama geç döllenmeyi kapatcak sanırım küçük hanım :))

Merhaba kızlar ,

ayy ne cok çeneniz var ya 1.5 saattir geçmiş okuyorum sonunda bitti aman :))))

rahatsızlanan arkadaşlar geçmiş olsun...

bebeklerini gören arkadaşlar gözünüzaydın 2 kilo yu geçiyorlar artık...

ayy az dinleneyim gözlerim yandı valla .))

yasin okumaya bende katılcaktım ama maalesef giremeyince kaçırmışım neyse...

hemen hemen buyrun gelin:)) keşke aynı yerlerde olsak da şöyle güzel bi ziyafet çeksek dimi kızlar...

aşağıda insan kaynıyo ama muhabbet eden kimse yok kızlar hayırdır nerdesiniz

ben normal istiyorum ama benim cimcimem dönmemiş daha. dr bi daha ki geldiğinde dönmemişse sezeryan tarihini kararlaştırırız dedi şok oldum çünkü ben hep normal doğum istiyodum kendimi ona hazırladım. öncekinden sancıyı kasılmayı falan bildiğim için kolay olur diye düşünüyodum. sezeryan ihtimalini hiç düşünmemiştim yani.. şimdi onun stresi bastı beni.. hayırlısı bakalım.. bi şekilde gelicek kuzucuklar.. orda kalcak değiller ya dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…