2011 Şubat Anneleri

evet canım yaa o ağız sütü çok önemliymiş ama belki doğumdan sonra tekrar gelir ben tam bilmiyorum ama sedanın da akıntısı vardı öyle daha ben de tık yok büyümediler bilee

evet benimkide sarımtrakdı.şu aralar yok ama.arada oluyor.

cnm bebiş dogunca hep büyük olacak zaten bosver böyle daha iyi süt geldikce büyür:)

Ay canım keşke benimkiler de büyümeseydi. :)Benim de normalde yoktur ama şimdi nefes bile aldırmıyor.

benim galiba ocak sonu giibi benimki 15 tatile gelebilir

Hayırlısı olsun canım

ilk gelenn süt niçin önemli ???

Kolostrum sütü, doğumdan sonra ilk 4-5 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süttür, diğer ismi ağız sütüdür. Bileşimi normalden farklıdır ve sarımsı renkte hafif tuzlu ve tatlıdır. Normal sütle karıştırılmamalıdır. Bileşiminde yüksek oranda protein ve bağışıklık kazandıran immünoglobulin içerir. Laktoz ve süt yağı normal süte göre daha düşüktür. Yüksek oranda serum proteini içerdiklerinden ve yüksek pH derecesinden dolayı kaynatıldıklarında pıhtılaşma göstermektedirler. Hamileliğin sekizinci ayında oluşumunu tamamlar.

Antikor ve immunglobulin bakımından zengindir.

Ay canım keşke benimkiler de büyümeseydi. :)Benim de normalde yoktur ama şimdi nefes bile aldırmıyor.

benim galiba ocak sonu giibi benimki 15 tatile gelebilir

Hayırlısı olsun canım

ilk gelenn süt niçin önemli ???

Kolostrum sütü, doğumdan sonra ilk 4-5 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süttür, diğer ismi ağız sütüdür. Bileşimi normalden farklıdır ve sarımsı renkte hafif tuzlu ve tatlıdır. Normal sütle karıştırılmamalıdır. Bileşiminde yüksek oranda protein ve bağışıklık kazandıran immünoglobulin içerir. Laktoz ve süt yağı normal süte göre daha düşüktür. Yüksek oranda serum proteini içerdiklerinden ve yüksek pH derecesinden dolayı kaynatıldıklarında pıhtılaşma göstermektedirler. Hamileliğin sekizinci ayında oluşumunu tamamlar.

Antikor ve immunglobulin bakımından zengindir.

Memede ilk yapılan koyu kıvamlı ve sarımsı renkte süte kolostrum denir. Doğumdan sonra ilk üç gün salgılanır. Bazen gebelik sırasında da göğüslerden salgılanır. Bazı yörelerde bu süt bebeklere verilmemektedir. Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Kolosturum bebekler için çok yararlıdır.

-Bebeği sık görülen enfeksiyon hastalıklarına karşı korur. Çünkü koruyucu antikorlardan çok zengindir.

-Kolosturum, daha sonra salgılanan süte göre protein, mineral ve vitaminlerden zengin, yağ ve karbonhidrattan fakirdir.

-Bağırsak hareketlerini uyarıcı etkisi vardır. Bu da bebeğin mekonyumunu kolayca çıkarmasını sağlar.

Bu nedenle doğumdan sonra ilk yarım saat içinde bebek emzirilmesi için anneye verilmelidir. Başlangıçta az miktarda gelen ağız sütü bebek için yeterlidir. Bebek emdikçe miktarı giderek artar.

canım tahinle yersen şekeri aniden yükseltmesini de engellemiş olursun
Melocum sorunun cevabı arka sayfada kaldı :)
sağol canım gördüm
ay ama yzaık o ağız sütü denen kıvamlı sarı sıvı geldi. o çok önemli biliosunuz üzüldüm ziyan oldu
onu yüzüne sürünce hamilelikte oluşan lekeleri kaybediyormuş bari öyle yap
Ben 28 Ocak'a kalmadan dogum yapmış olacagım inşallah :)
inşallah canım hadi hayırlısı bakalım
hımm demek oda farklı farklı oluyor uff yaa ne cok sey var yapışkanlı daha iyidir...

benm gögüslerimden sut akıntı falan gelmedi hiç ama baştan beri çok büyüdü okadar
benimde gelmedi canım aynen

canım sarı bi sıvı oluyomuş o bebeğin bağışıklığı ve zekası için çok önemliymiş daha besleyiciymiş yani
sakın ziyan etmeyin diyolar

sagolun kızlar bilmiyordum ögrendim sayenizde

ben sanmıyorum şuan bizden gelenler ağız sütü diildir.süt kanallarının açılmasıyla alakalı bir sıvıdır.o süt doğumdan sonra gelir bence.

dr a sordum ağız sütüdür sakın göğislerinle oynama dedi. Rahim uyarılıyomuş.

ayy sormaaa o benim rüyalarıma bile giriyooo..yok hiç ellemiyorum valla.şimdi şimdi kaşınıyo benim göğüsler yaaa üstü kaşınıyoo ellemeyeyim diyorum ama öyle tatlı kaşınıyoki

cnm bebiş dogunca hep büyük olacak zaten bosver böyle daha iyi süt geldikce büyür:)

yok ya büyüyecek diye bişey yok
benim ilk doğumumdada büyümemişti bundada minnacık
ilkinde sütüm olmamıştı inşallah bunda olur
çok ağrıyorlar ama bu sıralar minnaklarr

kızlarr hadi ben yatıyorum artık malum sabah 7 de kalkıp iş başı yapcam
iyi geceler hepinize
mucakkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…